Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:42:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8

Autor Téma: Gothic a Gothic 2 + Noc Havrana  (Přečteno 12401 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Gothic a Gothic 2 + Noc Havrana
« Odpověď #75 kdy: Říjen 16, 2025, 22:45:49 »

Jinak bych řek, že ohnivé ještěrky bys též neměl mít problém zabít. Nejsou příliš silné.

Nezapomeň se pomodlit u Innose a získat 10 bodů do síly, případně dalších 20 bodů do many, případně neomezeně životů. Záleží, kolik peněz a dní chceš obětovat :).

Lektvary a přísady se dají i kupovat u obchodníků.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Říjen 16, 2025, 23:10:49 »

Ještěrky nejsou příliš odolné, ale moje bojová taktika frontálního útoku je limitující :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #77 kdy: Říjen 16, 2025, 23:56:00 »

Hlavně by tě neměly zapálit. Tedy buď stát ve vodě, nebo zvednout odolnosti proti ohni, nebo se nenechat trefit.

Taky může pomoci, když si na pomoc vyvoláš třeba kostlivce. Ten má proti ohni 125 odolnost a 150 životů a ještěrka asi 150 zranění ohněm, tedy nějakou chvíli vydrží a může jí zaměstnat, zabít jí budeš muset ale ty, protože jí nejspíše vůbec nezraní.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Říjen 17, 2025, 00:33:14 »

Ještě k té síle, skrz nyní dostupné předměty by jí mělo jít zvednout asi cca o 53-71 bodů. Mohl bys jí tak mít v tom rozmezí 153-171 + amulet/opasek/prsten. Záleží, co se ti podaří sehnat z těchto věcí:
- asi nyní +3 Theklčiných vývarů
- zhruba 3-6 z jablek, záleží, kolik jich seženeš. Víceméně díky animaci, kdy postava jí, je počet jablek neomezený (pokud jí jablko a zmlátíš jí, má jej v inventáři , nebo je-li to obchodník, tak jej prodává), ale je to velmi zoufalé. Ale pokud by ti jich třeba zbývalo 24, tak to jedno navíc se takto dá získat.
- 10 za modlení
- cca 30-39 z lektvarů, které si uvaříš (některé šťovíky nyní asi ještě nekoupíš)
- cca 6-12 z nalezených/koupených lektvarů, některé půjde koupit až později.
+ 1 od Erola za tabulky

-----

- z tabulek jí zvedneš cca o 22 bodů

později ještě krom lektvarů bys mohl získat + 2 dušené maso/pálivé nudličky v Jharkendaru, ještě jeden Theklinčin vývar (po zabití draků) +1, lektvar z dračího vejce od Neorase +3, a ještě později 15 za Embrlo Firgasto

Plus tedy opasek, amulet a prsteny by měly dát 29 bodů.

Mělo by to tak nějak +/- být. Hodí se můct nosit alespoň nejsilnější kuši, tedy mít jí nad těch 150, neboť s ní se dá dost potvor v Jharkendaru rychle zastřelit z blízka :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #79 kdy: Říjen 17, 2025, 10:05:00 »

Ještěrky už jsem udolal. Využil jsem k tomu různé překážky, které je trochu přizasekly, takže nemohly chvilku uhýbat. Dal jsem vždy tak 2 a pak jsem si šel odpočinout. Naštěstí těchto ještěrek zas tolik není.

Při té příležitosti jsem zjistil, že jsem vynechal kus Hornického údolí, respektive drak je i v ruinách citadely na JV mapy. Díky tomu jsem se v pohodě vyšplhal na konečný level 32 a nyní už mám vybito opravdu vše. Tedy vyjma draků. Od levelu 33 jsem ale dost daleko, v podstatě jsem level 32 jen lehce překročil.

Šťovíků mám celkem dost, ale Dračího kořene se mi nedostává. Potřeboval bych ještě jeden, abych zaokrouhlil sílu na 160.

Modlení za +1 HP praktikuji, ale jen tehdy, pokud jsem někde poblíž oltáře - v Hornickém údolí je bohužel jen jeden a cesta přes celou mapu je už zdlouhavá. Mimo údolí jsem zas limitovaný oltáři, které nejsou "posedlé".

Z úkolů už toho taky moc nezískám. Možná si rovnou předpřipravím vstup do Kapitoly 4, ale před jejím spuštěním zmizím na Jharkendar.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #80 kdy: Říjen 17, 2025, 10:44:20 »

Jakožto paladin bys měl ty posedlé oltáře očistit v rámci úkolu.
Do Jharkendaru jít musíš, jinak neopravíš oko a nemůžeš jít do kapitoly4.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #81 kdy: Říjen 17, 2025, 18:50:44 »

Jsem v Jharkendaru a zatím jsem nenašel důstojného soupeře ... jsem nějak moc silný :D. Před teleportem jsem nakonec dokázal sílu zvednout na 174, na tu polévku jsem třeba úplně zapomněl. K tomu jsem objevil jeden elixír v nabídce obchodníka v Khorinisu. Opasek + amulet + 2 prsteny dají sílu 10 + 10 + 6 = 26. Lepší prsteny teď nemám. Díky pár tabulkám jsem měl za chvilku sílu 185.

Na poustevníka jsem narazil poměrně brzy a žádné nebezpečí mu už nehrozí. Při dalším levelupu mě tak naučil poslední úroveň jazyků.

Prošel jsem celý kus kolem a pak přes kaňon do bažin. Chybí mi jedna tabulka pro Saturase, takže jsem nejspíš něco málo přeci jen minul. Jenomže v bažinách už se dál nepohnu, leda bych chtěl na tábor banditů zaútočit. Zbývají mi tak jen piráti, kam bych se asi měl vydat.

Největším překvapením pro mě byla přítomnost skřetů, s nimi jsem nepočítal, ale bylo jich zase celkem málo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #82 kdy: Říjen 17, 2025, 21:24:44 »

No v Jharkendaru, když tam jdeš ve třetí kapitole, ještě takto nabušený, tě může zabít asi jen trol, který by tě mohhl odpálkovat dolů ze skály (kousek od poustevníka). Pak možná močálový golem, který zase ignoruje zbroj, tebe byl zabil na cca 6 ran a hlavně když tě odpálí, může se mu povést ti už nedovolit se zvednout. Možná skřeti u knihovny, ale tam můžeš jít i s armádou pirátů. Možná ohnivý démon, což je v podstatě stínová šelma. Jinak asi nic.

S tvojí sílou by už ale mělo vše padat rychle. Teď to chce jen naučit se ty zbraně na těch cca 69 a pak použít vše, co je zvedá. To tě též hodně zesílí. Pak se už nebudeš mít co učit. Mimochodem u pirátů můžeš najít prsten, co dává bonus +10 k jednoručním zbraním. Je součástí úkolu, ale možná by sis jej mohl nějaký čas nechat. Zvláště, pokud bys byl ve zbraních třeba na 50 a chtěl je dostat na 60.

Trochu mě překvapuje, že máš obratnost na screenu stále 10. Teoreticky i bez učení skrz tabulky, lektvary, modlení, bobule bys je měl zvednout na 60 a víc a mohl bys nosit ten mistrovský meč.

Ve hře by měl být prsten síly + 5 k síle a prsten moci +4 k síle a obratnosti. (dva prsteny síly neseženeš). S opaskem síly a amuletem síly tak zvedneš sílu o 29. Hodit se může i amulet moc (+8 do síly a obratnosti), což je užitečnější a ty dva body síly zas tolik nechybí. Určitě je dobré mít celý set (30) do obratnosti kvůli kapsářství.

Prsten moci by měl prodávat Lutero od třetí kapitoly.
Amulet moci dostane jen paladin za očištění svatyní od Ulthara ve třetí kapitole.
Prsten síly prodává Huno u banditů v Jharkendaru
« Poslední změna: Říjen 17, 2025, 21:43:42 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Říjen 17, 2025, 23:25:43 »

Na troly jsem si dal pozor :). Odhození jsem si užil už s těmi dvěma troly u Onarovy farmy. Bažiňáky pak likviduji jako jakékoliv jiné golemy - seknu ve chvíli, kdy se napřáhne. Skřeti byli v pohodě, půlka se jich zasekla v tom prvním stanu, takže ven pak lezli po jednom. Zbytek jsem zabíjel metodou rozdělení na menší skupinky, stejně jako v Hornickém údolí.

Ohnivý démon mě trošku zklamal, hned prvního jsem sundal na dva seky. Přijde mi, že je to trošku línější stínová šelma.

Jediné, co mi vlastně trošku zatápí, jsou ti komáři v bažinách, protože je dokážu seknout jedině ve chvíli, kdy na mě útočí. A většinou mě opravdu i kousnou.

Obratnost jsem doposud neřešil, protože jí zatím k ničemu nepotřebuji.

Zrovna mířím k pirátům, protože mi na mapě už nezbylo nic volného k průzkumu. Předpokládám, že u nich získám bandití zbroj a s tou se pak přesunu do tábora banditů v bažinách.

IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #84 kdy: Říjen 17, 2025, 23:37:25 »

Trolové jsou snadní, když jim vběhneš do zad. Ty pod Dextrovou věží zabíjím v první kapitole kvůli rapíru.

Obratnost se hodí, když chceš třeba střílet z kuše (což s drakobijeckou kuší je poměrně efektivní, i když kuš neovládáš). Třeba s obratností 25 a tou kuší, bys skřetího psa zastřelil na dvě rány. Mohl by sis tedy dovolit přiběhnout až k němu a odstřelit jej. Hodí se i na to kapsářství, ze kterého můžeš získat hodně zkušeností a pořád jí teoreticky můžeš i se šperky (i bez učení) zvednout třeba na 80-90, tedy okradeš skoro každého. Hodí se i kvůli akrobacii. Tu se hrdina naučí, pokud obratnost zvedneš na 90. Ale lze využít bug, kdy máš obratnost na třeba 59, nasadíš šperky a zvedneš jí na 89 a pak sníš třeba jednu bobuli. Tím se jí též naučíš a šperky pak můžeš sundat.

Ale hlavně bys mohl používat ten mistrovský meč, který by pro tebe byl lepší, než skřeťobij.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: Říjen 18, 2025, 05:42:18 »

Akrobacie mi problikla v jedné jeskyni na Jharkendaru - v jeskyni nad Malcolmem jsem seskočil skrze propast do vody a probliklo mi tam něco, jakože jsem se akrobacii naučil, ale nikde to nevidím aktivní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #86 kdy: Říjen 18, 2025, 12:50:43 »

To byl bonus za statečnost, že jsi skočil dolů do propasti, né? Pokud máš akrobacii, tak hrdina jinak skáče, jako v g1, kde ses jí mohl naučit přímo od učitele.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #87 kdy: Říjen 22, 2025, 21:06:26 »

Poněkud se mi to protáhlo a dojel jsem to až dnes. Holt víkend byl dost pracovní.

Jharkendar byl ve výsledku opravdu jen rutina a docela chápu, proč mi předtím neutkvěl tolik v paměti. Ono to vlastně moc zapamatovatelné ani není. Je to takové zhuštěné dobrodružství, kam se muselo vejít vše, co bylo typické pro budování komunity v jedničce. Všechno to navíc probíhá dost rychle/hladce. Na nižším levelu by to asi bylo náročnější, ale takhle jsem to jen proběhl a Ravena jsem usekal snad na 4 seky.

Návrat do základní hry probíhal taktéž pohodově. Pomalu jsem navýšil jednoručky na 60% a později rovnou na 100%. Komplikace nastaly jen u draků, protože ty potvory se dost rychle regenerují. Řešil jsem to tak, že jsem vyvolal 1-2 potvory, které draka zabavily a já ho mezitím přiběhl usekat. Jak nás bylo na bojišti více, tak drak tolik nepřelétával a já ho mohl sekat jaksi konstantněji. Drak těsně před finále byl naopak nějak podezřele snadný, ale tuhle snadnost mi zase vynahradil závěrečný nemrtvý drak, kterého jsem naháněl s pomocí dvou vyvolaných démonů :).

Končil jsem těsně pod 82 hodinami a na levelu 47. Sílu jsem měl i s bonusy na 220 bodech. Moc prostoru pro zlepšení už tu nebylo, objevil jsem jen 2 další dračí kořeny.

Sebou jsem vzal prakticky celou sebranku, která pak vystupuje i v Gothic 3, takže to byla taková fajn tečka za připomínkou této série. Musím přiznat, že těch 82 hodin mě dost překvapilo, a zřejmě bych si nepomohl, ani kdybych to udělal trošku jinak, protože já bych tam měl vždy někde nějaké místo, kde bych se hodně zdržel. Teď už jsem jen hodně zvědavý, jak dopadne remake jedničky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #88 kdy: Říjen 22, 2025, 21:57:03 »

Sranda je, že ohnivý drak v HÚ, se dá zabít hned od začátku hry, neboť si jej nějak spletli s tím, co je v IS. V IS byla ta vajíčka a lektvar a Vatras a tuším Milten něco také prodávají. Ale síla 220 je i tak hodně slušná.

Remake nejspíše bude katastrofa, alespoň dle videí, co jsem viděl. Já to moc nesleduji, protože mě to příliš nezajímá, ale vypadá to dost hrozně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #89 kdy: Říjen 23, 2025, 13:20:35 »

Chyběl mi jeden levelup, konkrétně necelých 10 DB, abych zvedl základní sílu na 200, takže pak bych měl sílu 230 a víc už by to u mě nešlo. Určitě jsem nějaký kořen přehlédl, šťovíků jsem měl naopak jaksi nadbytek :).

Remake jsem viděl akorát na počátku při prvních prezentacích a nějaký potenciál to mělo. Od té doby to raději nesleduji a čekám jen na výsledek. Moc iluzí si nedělám, takže mě to může jen mile překvapit, protože s katastrofou už počítám :D.

Je docela zajímavé, jak jsem nakonec přišel na chuť ELEXu, který mi po těch letech najednou nepřijde tak špatný. Škoda však dvojky, která je spíchlá hodně horkou jehlou. Risen jednička třeba taky není špatný, ale teď zpětně mi to přijde spíš jen jako rozvinutí motivu z Noci havrana a to mě fakt nezaujalo. Frakce v Risenu mi přijdou tak nějak ošuntělé. Minulý rok jsem zkusil rozehrát i Risen 3, ale nějak si nejsem jistý, co že to vlastně má být za hru.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8