Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:27:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nefungující kamenné portály  (Přečteno 20338 krát)

stiff1993

• Mladší člen
  • **
Nefungující kamenné portály
« kdy: Červen 20, 2021, 16:42:16 »

Ahoj nejspíš mám hned na začátku hry bug. Mám kámen síly avšak stejně portály nefungují..
Hra mi jede na GrayFace MM8 Patch v2.4.1
Děkuju za rady
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Nefungující kamenné portály
« Odpověď #1 kdy: Červen 20, 2021, 16:57:27 »

To asi bude špatnej kámen. Máš najatýho toho klerika? Toho co má taky kámen u sebe? Je někde v domku. Přidá se, když pokecáš s radníma. Talimere se jmenuje.

+ je kámen v truhle, prostě těch kamenů je víc, jeden ti nestačí.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #2 kdy: Červen 20, 2021, 17:56:50 »

Určitě máš "špatný" kámen. Klerika z osady na hlavním ostrově nepotřebuješ. Kámen, který potřebuješ k provozu tohoto teleportu je na tom samém ostrově jak stojíš, hned nad osadou na tom kopečku v jedné z truhel.
Btw. kámen co máš v inventáři, slouží pro aktivaci teleportu z hlavního ostrova na tento malý ostrov.
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: Červen 20, 2021, 18:02:02 »

Ok podívám se na to fungoval mi ve vesnici pouze jeden ze 2 portálu a ten mě teleporotval k pirátům - kousek od jejich člunu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Červen 20, 2021, 18:06:04 »

Ano, ten druhej vede k lodi která jede z ostrova. Na konci tutorialu. Posbíráš kameny, aktivuješ portály jeden po druhym, vždycky se dostaneš kus dál, projdeš dungeonem, a aktivuješ ten poslední. Vše funguje přesně jak má.
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: Červen 20, 2021, 18:07:51 »

Děkuji za pomoc v jedné z truhel je další kámen síly, moc jsem to uspěchal a začal zmatkovat. Myslím, že to tu můžete smazat.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #6 kdy: Červen 20, 2021, 18:11:47 »

Jen poznámka, pokud najmeš toho kleirka, jak psala Yuyana, tak Ti jeden kámen síly zbyde a můžeš si ho nechat jako suvenýr. Myslím, že původně asi měl sloužit k aktivaci toho teleportu od doku do hlavní osady (pouze v tomto směru), ale nakonec to jde aktivovat i bez toho kamene.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Červen 20, 2021, 19:38:06 »

Ten duplicitní šutr je ale v truhle ZA teleportem, kterej potřebuješ aktivovat. Takže pokud nechceš experimentovat a chodit po vodě, prostě si najmeš Talimera a přebytečnej šutr vyhodíš/nesebereš/necháš jako suvenýr, dle uvážení.

Edit: to stejný platí pro Talimera, vyhodit/nesbírat, nechat jako suvenýr :-D.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #8 kdy: Červen 20, 2021, 19:48:50 »

Šutr v truhle není za teleportem, ale před teleportem, který aktivuje. První šutr ti dá náčelník, tím se dostaneš teleportem na ostrov, kde je v truhle ten šutr, který ti aktivuje teleport na ostrov s chrámem. Takže ke klerikovi vůbec chodit nemusíš, aby ses dostala do doků a nepotřebuješ ani jeho šutr. Ten jeho je tam navíc.

A nepotřebuješ ani kouzlo po vodě a ani se napůl utopit :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Červen 20, 2021, 19:56:52 »

První šutr aktivuje portál kterej vede z města k první skupince pirátů. Truhla s druhym šutrem je na ostrově. Speciálně pro tebe fotka. Stojim přesně u truhly s tim šutrem.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #10 kdy: Červen 20, 2021, 20:02:53 »

Nikdy jsem nechodil ke klerikovi pro jeho šutr a vždycky jsem se bez jeho šutru dostal do chrámu. Nepoužil jsem kouzlo po vodě, cheaty, svitky nic z toho. Asi hrajeme každý jinou hru :-)

Pokud vím, každý se zde na fóru může vyjádřit.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Červen 20, 2021, 20:11:47 »

Nevim. Prostě ten šutr co mi zbyde je vždycky ten co najdu na tomhle ostrově, na kterej se dostávám portálem. Když jsem se pokoušela opustit ostrov bez toho *** klerika, prostě jsem to musela vzít přes vodu.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #12 kdy: Červen 20, 2021, 20:19:21 »

Postup:
bod 1 - začátek hry.
bod 2 - návštěva náčelníka -> dá mi šutr.
bod 3 - přesun k teleportu v pralese
bod 4 - teleport mě přesune na ostrov
bod 5 - seberu šutr z truhel
bod 6 - použiju druhý teleport na malém ostrově a jsem u chrámu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Červen 20, 2021, 20:24:07 »

Jako že neaktivuješ ten z města k pirátům, ale jdeš rovnou k tomu na ostrov. Jasný. Teď jsem rozervaná mezi A) aktivovat všechno, protože můj mozek to tak vyžaduje a B) proboha hurá, nebrat klerika.

Tak či tak, zakladatel vlákna ven v obci aktivoval, takže se dá předpokládat, že tahle metoda odpadá?

Mimochodem jsem to teď zkusila a nefunguje mi to.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #14 kdy: Červen 20, 2021, 20:28:51 »

No tazatel se nějak dostal na ten ostrov, ale určitě nebyl u klerika. Nemusel být ani u náčelníka a vzal to přes vodu. Pak je ale buďto nutné jít přes vodu zpět a nebo použít ten kámen v truhle, aktivovat teleport k chrámu, projít ho na druhý konec a buď pokračovat na Havraní pobřeží nebo se teleportem u doku vrátit do hlavní osady.

Teleport z města k pirátům na hlavním ostrově funguje bez šutru hned po startu hry. Vůbec žádný kámen nepotřebuje.
IP zaznamenána