Řikala jsem, že je to konec, a měla jsem skutečně v plánu jít hrát něco jinýho a sem už nic nepsat, ale.
Zkusila jsem spustit Disciples 3 Renaissance. Jen tak, abych si udělala opáčko, a porovnala styl boje mezi hrama. A ráda bych tu novou hru ještě vyzdvihla za to, že se autoři poučili z prakticky všech chyb. Renaissance neustále padá, grafika dělá zvláštní věci, jednotky v boji se zasekávaj, nemaj první tah svoje schopnosti, nikde nejsou vysvětlivky, hra se nesmyslně seká. Nejsou klávesový zkratky, takže člověk na všechno kliká myší jako debil (dokonce ani Esc nic nedělá, a musíte myší na ikonku). Tutorial je tak otravnej, že máte chuť to rovnou zabalit, a první mise je uplně nesmyslně obtížná, zatim co od druhý můžete více méně dávat rychlej boj a klídek. (Nesmyslně obtížná znamená, že jste zasypaný jednotkama a osmym levelu, zatim co máte jeden, a nikde neni nic přiměřeně silnýho.)
Tohle všechno bylo vyřešený. Takže závěrem ještě jedna nečekaná pochvala, čistě za to, že je vidět tak velkej krok dopředu.