Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:03:29
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu  (Přečteno 17294 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu
« Odpověď #45 kdy: Prosinec 08, 2020, 23:09:14 »

No. Po třech hodinách vztekání se nad nefukčnostma a blbostma jsem si důkladně vzpomněla proč jsem minule přestala hrát a dospěla k závěru že merge je nehratelnej šit. A ono je to v týhle verzi horší. Navíc mi hra nenabízí v prodejnách knížku na skákání mezi světama a získat velmistra vody je... řekněme náročný a pro některý party nemožný. Ta banda arogantních idiotů zkazila to co dělalo ze šestky šestku... a z mm mm. Na tuhle úroveň frustrace aktuálně nemám buňky.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #46 kdy: Prosinec 09, 2020, 07:51:48 »

Hraju to po světech jednotlivě, tak je mi jedno, že tu knížku nemám. Jinak při hře MM6 jsem byl frustrován hodněkrát, nicméně se mi pořád líbí víc systém magie a alchymie z MM8 než ten původní v MM6. Nakonec jsem to stejně řešil bez magie, takže si teď zpětně říkám, proč jsem tu magii vůbec tak řešil. Určitě jsem neměl brát druida ani paladina a nejspíš ani lučištníka. Měl jsem si vzít čaroděje, klerika a tři rytíře a bylo by to pro mě jednodušší. I ten VARN bych takto dal bez neviditelnosti. Nebo místo jednoho rytíře vzít draka z MM8 a bylo by vyřešeno tuplem.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Prosinec 09, 2020, 22:27:01 »

Hrávala jsem WoWko na freečku, myslela jsem si že moje tolerance na chyby je značná. Ale tohle je něco. Povyšováky nefungujou, lezení do domečku v některejch oblastech shazuje hru, dveře buglý, hromada problémů, ale hlavně že řešej "rebalancování" hry a kraviny. NEJDŘÍV snad opravim bugy, a pak budu dělat dobrovolný kosmetický úpravy, který si hráč může hezky aktivovat pokud o ně má zájem. Ne že nechám hru nehratelnou, ale proboha, druid musí mít velmistra magií a chraň bůh aby si člověk koupil v Enrothu dračí dech. Původní autoři přeci udělali chybu a je nutný to "opravit" a hráči vysvětlit, že se až doteď bavil špatnym způsobem.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Prosinec 09, 2020, 22:28:36 »

Jinak teda aktuálně běhám po ostatních světech a pokoušim se sehnat funkční povyšováky. S druidem bude problém, protože v osmičce neni a v sedmičce musim odehrát solidní část děje.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #49 kdy: Prosinec 09, 2020, 23:02:36 »

Tak Good Luck, já jsem nakonec tvorbu družiny v MM8 vyřešil tak, že jsem jako první postavu stvořil rytíře, u ještěráků v tělocvičně najmul Zvěda, v Alvaru Zloducha a v Garrotově rokli Temného elfa. 5. pozici si nechám volnou a třeba někoho zajímavého potkám později. Nutno tedy dodat, že jak Zvěd tak Zloduch byli na 4. levelu, takže sice je nemusím povyšovat, ale nedostal jsem k nim ani základní výbavu a dovednosti taky nic moc neuměli -> zatím jsou spíš koule na noze, jak prospěšní členové družiny. Btw. Arch druida jsem viděl v Zemi stínů v posilovně, ale nebral jsem ho. Dokonce to byl Temný elf, takže uměl i expertní kouzle temných elfů.... :-)

V mergi mě bugy kupodivu moc netrápí. Hra mi nepadá, povyšováky fungují, jediný, co občas blbne, jsou neprůchozí půlky dvoukřídlých dveří při otevření. Ale druhou půlkou se naštěstí projít dá, tak to moc neřeším.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #50 kdy: Prosinec 09, 2020, 23:12:17 »

A teď jsem potkal k najmutí kostěného draka -> hm to je výzva :-), ale vypadá moc pěkně, asi si ho nechám.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #51 kdy: Prosinec 11, 2020, 10:02:58 »

Tak jsem MM8 nakonec zatím opustil, ta hra mi přijde moc snadná. Začal jsem MM7 pouze s rytířkou, Smaragdový ostrov jsem musel projít pouze s ní a moc příjemné to nebylo. Najmul jsem k ní ve cvičírně v Tulareanském lese Kleričku, všechny druidy, paladiny a podobné postavy jsem odmítl a je už brát nebudu. Snad časem potkám čaroděje nebo nějakého rytíře. Vzal bych i zloděje a minotaura, pokud na nějakého narazím. 
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Prosinec 11, 2020, 15:35:53 »

Já s tim teď hnula, už mám část povýšení, skoro 30 LV, za chvíli se vracim do enrontu a půjdu nakopat nějaký zadky, Alamos, VARN atd. Už umim s bílou, a jak člověk umí s bílou, tak to jen lítá.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #53 kdy: Leden 11, 2021, 15:06:28 »

Musel jsem hru přeinstalovat, potřeboval jsem ji přesunout jinam a začala padat. Stáhl jsem nejnovější patch na čistou instalaci (ten jsem určitě neměl) a rozehrál to znova. Začal jsem v MM8 a složil si partu Kněz(temný elf), Rytíř (minotaur), Temný elf, Upír, Drak. Povýšil jsem kněze, upíra, draka a elfa a přeportoval se do Enrothu. V souvislosti s tím jsem zjistil, že stačí mistrovská magie vody a brána do Enrothu funguje. Takže s touto partou zkusím MM6 ještě jednou. Nebudu používat neviditelnost a jsem zvědavý, co udělá ten drak :-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Leden 11, 2021, 16:32:45 »

Tento "zlepenec" som hral už niekoľko krát. Najťažšie je začať v MM6 a naopak až moc ľahké je zvoliť MM8. Ak niekto chce super pohodové hranie, stačí v MM8 ísť pre draka, povýšiť ho na majstra(lietanie) a potom v Šeptajúcich lesoch vyzdvyhnúť elfku Cauri Blackthorne a je vymaľované. Cauri má VM obchodovanie, odstraňovanie pastí a všetky kúzla má na M. Ďalší člen partie môže byť rytier na L50. Stačí uzdraviť Blazena Stormlace. A neskôr po potopení regnanskej flotily bude možné najať ešte klerika L50 Dervisa Chevrona a nekromancera L50 Vetrinusa Taleshire. Toto je samozrejme možné aplikovať aj v samostatnej MM8  :)
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #55 kdy: Leden 11, 2021, 17:31:02 »

To už je moc jednoduché. Jde mi spíš o to, jaká bude hra v MM6 na konci, předchozí dohrání bylo díky tomu, že jsem zvolil špatnou kombinaci kouzel a trochu i postav poněkud problematické. Postavy na 50. levelu neberu do družiny nikdy, pokud si vytrénuješ vlastní postavu na 50. levelu, tak je obvykle silnější (vyjma nesmyslně silných nekromancerů). Kdybych měl možnost si vzít do družiny draka v MM6 zkraje, bylo by to fajn. Ale ani hooodně dlouhým loadováním jsem na něj nikdy nenarazil (povyšovat bych ho nemusel).

EDIT: v MM8 jsem vyjma povyšováků nesplnil vůbec nic. Ano, mám z toho náskok do MM6 v podobě cca 18. levelu, ale počítám, že to ve finále moc velký vliv mít nebude....
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Leden 11, 2021, 17:34:57 »

Nesmyslně silný nekromanceři :-D, všichni víme kdo to je, ukažme si na ně prstem.
Jo, taky ty 50tky neberu, proti "legální" 50 LV postavě jsou obvykle hodně pozadu.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #57 kdy: Leden 12, 2021, 10:02:35 »

Keď to hrám na najlepšie skóre tak toto je ideálna kombinácia. Čiže žiadne levelovanie a bez príslušných NPC ani krok mimo mesta a samozrejme žiadne spanie. Naposledy som všetky tri časti prešiel za 4 mesiace a 2 dni herného času. Splnené všetky pôvodné questy okrem obeliskov v MM8.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #58 kdy: Leden 12, 2021, 13:55:42 »

To Tě obdivuji, ale mě taková rychlohra moc nebaví :-) včera jsem se kochal tím, jak drak likvidoval z dálky Kanibaly v Zátoce pašeráků pomocí svého dračího dechu. Celkově si tu hru chci teď užít a ne to řezat na rychlost :-)

IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #59 kdy: Leden 12, 2021, 16:29:47 »

Samozrejme nechcel som z toho robiť speedrun. Hrozne ma bavilo kombinovať cestovné poriadky troch hier + niektoré dôležité dátumy (cirkus, slnovrat, oltáre atd) tak, aby partia mala stále čo robiť a nanič sa nezabudlo :)
IP zaznamenána