Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:07:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu  (Přečteno 17302 krát)

ZecK

• Pokročilý
Re:MM6-8 Marge - Goblinní hláska v Sorpigalu
« Odpověď #15 kdy: Listopad 11, 2020, 13:05:28 »

Tak on ji nezlikvidoval :-) jen mi ji zavařil :-D ale myslím, že to půjde hrát dál. To je tam schválně.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Listopad 11, 2020, 15:08:44 »

Tak jsem donesl z chrámu svícen tomu maníkovi do hospody a co se nestalo -> reputace -150 a městské stráže v Sorpigalu mě chtějí zabít.... to je pěkné....:-)

EDIT: a zboží ode mě vykoupí max za 1 zlatku.... docela jsem si zavařil :-D

Toto sa mi stalo keď som predal kosti. A treba aj dávať pozor aby si v meste nemal aktívne kúzlo "obetovanie".
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #17 kdy: Listopad 11, 2020, 15:30:34 »

Neboj, kostí se ani nedotknu :-) kouzlo Obětování nepoužívám, ale díky za info, může se to hodit někomu dalšímu :-)
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #18 kdy: Listopad 11, 2020, 16:42:03 »

Tak pomohly až splněné questy z jeskyně Dragounů -> dopis gildy stínů a harfa. Už jsem se vyhrabal na 0, s chrámem pak na +13 a už můžu ve hře normálně fungovat. Mám 50 000 mincí, plné inventáře výbavy na prodej a hlavně se můžu vytrénovat na level 11. Takže to jde i s tím svícnem, ale je to mnohem náročnější. Kdybych to hrál poprvé a nehrál před tím originál šestku, asi bych to zabalil.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Listopad 11, 2020, 17:16:24 »

Dobře že něco pomohlo. Když já to hrála, tak jsem začínala na jinym kontinentu a blbou shodou okolností jsem ten quest po přeskočení zapomněla odevzdat :-D.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #20 kdy: Listopad 11, 2020, 18:57:18 »

Celý to hrát asi nebudu, sice se zvyšuje i síla nepřátel, ale pak už člověk rozseká skoro cokoliv. Nicméně v sedmičce je hodně dobrý druid, za cestu světla jsem dostal +5 bonus k magii živlů a po sečtení s klasickými prsteny s bonusem těch magií + u čehosi jsem měl i artefakt, co to zvyšoval, měl druid i na 10. levelu slušnou palebnou kouzelnou sílu (10+5+5+5 = 25).

Uvidíme, co bude teď v šestce, kde jej mám taky a pro jistotu i čaroděje :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #21 kdy: Listopad 11, 2020, 19:05:27 »

Fakt je že mm tak funguje, že se člověk stane bohem a už neni co by. nejen mm, hodně rpg to dělá. DA:I má zdaleka nejhorší situaci. taky asi při příší jízdě vemu jen jeden díl.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #22 kdy: Listopad 12, 2020, 13:12:23 »

Ještě k těm lovům, které zadávají radnice. Úspěšný lov zvýší reputaci pouze o +1, můžete si jej splnit v každé radnici 1x měsíčně. Na otáčení těch -150 to není, ale nějakou zlatku si tím vydělat můžete.

Jinak v Mergi u šestky můžete využívat i dovednost Armsmaster -> experta i mistra/velmistra jsem nalezl ve Svobodném přístavu.
Učitelé alchymie najdete ve hře také -> expert sídlí na hradě Ironfist ve věži, druhý je ve Svobodném přístavu. Mistr/velmistr pak na hradě v Mrazivé vrchovině.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #23 kdy: Listopad 16, 2020, 14:25:20 »

Postoupil jsem kousek dál v plnění questů, ale žádné zásadní rozdíly mezi mergem a originální šestkou jsem nezaznamenal. Jen snad jedna rada -> pokud jste zvyklí plnit úkol od Lorety s těmi stájemi hned zkraje hry, doporučuji si nechat jeho plnění až budete mít reputaci alespoň 200. Právě o 200 se sníží reputace jeho splněním.

Jinak jsem chtěl zkusit ten Darkmoor, ale samozřejmě zase nemám povýšeného druida ani na první povýšení, 2x se mi povedlo prošvihnout datum o den... Tak se třeba už zadaří :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Listopad 16, 2020, 18:41:50 »

Vždycky se můžeš přeportovat do sedmičky a povýšit druida tam :-D.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #25 kdy: Listopad 18, 2020, 07:36:56 »

První povýšení by šlo, druhé by byl v sedmičce pěkný výlet :-D
Tak jsem zjistil, že mým největším nepřítelem v mergi je ..... sliz. Po likvidaci nejsilnějšího se rozpadne na dva "prostřední" a pak každý ještě na dva nejslabší. Velké problémy jsem měl v Blackshire u vlkodlaků. Sliz jsem podcenil, sesypalo se jej na mě hodně a nestíhalo ani Inferno. Ve finále se proti mě vyřítila obrovská masa slizu a zmasakrovala mě.
V souvislosti s tím jsem si všiml, že v mergi byl dost výrazně upraven pohyb nepřátel, dokážou obejít překážky, sliz mě byl schopný pronásledovat po celém vlkodlačím brlohu, i když jsem mu utekl z dohledu (ikonka u postavy zelená), stejně si mě našel. Občas je to dost nepříjemné, navíc už se člověk nemůže spolehnout na rozdělování nepřátel o rohy (včetně tahového módu) a pod.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #26 kdy: Listopad 18, 2020, 12:45:40 »

Ty jsi nebyl v Darkmooru, kde nepřátelé vyvolávaj ničim neomezený stáda duchů, který tě pronásledujou uplně všude :-D.

Edit: A nebudeme mluvit o tom jak tam fungujou nášlapný pasti.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #27 kdy: Listopad 18, 2020, 15:36:49 »

Do Darkmooru půjdu teď :-)

Počítám s velkými problémy, nicméně od vlkodlaků jsem docela posílil, ze zlatého draka padl Morgan, takže čaroděj už není takový nazdárek na magii, při stealth vykrádání truhel na divokém Západě jsem našel Yorubu, luk s výbušným dopadem a pár dalších užitečných věcí :-) jsem na tu konfrontaci zvědavý, ale nevím, jestli prvně Darkmoor nevyřeším neviditelností a nevyřežu ho až potom :-D

EDIT: MM6 mi v mergi připadá chudá na výběr postav.
Našel jsem krásnou sekeru a po chvíli zjistil, že ji můžu zahodit, protože velmistra sekery se nikdo naučit nemůže. Dál mi moc chybí Upír, jeho Levitace mi řešila spoustu problémů s pastmi. No jo, co nadělám....

A našel jsem hezký bug -> v Garikově kovárně jsem spadl v tom sále, jak se přesunuje most, na lávu na podlaze. Nenapadlo mě nic lepšího, než že jsem zakouzlil Skok a z lávy vyskočil na jeden ten "balkonek". No jo, ale i když jsem byl na balkonku, láva mě zabíjela dál... Takže jsem tam musel skočit znova a využít ten teleport :-D
« Poslední změna: Listopad 18, 2020, 15:45:08 od ZecK »
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #28 kdy: Prosinec 06, 2020, 16:34:07 »

Tak po delší době jsem chvíli hrál a už mám za sebou paměťové krystaly. Šlo to velmi dobře včetně Darkmooru. Tam totiž jsou Ogři, Létající oka a Lichové. Žádná masová produkce strašidel se nekonala :-) První část hradu jsem vymlátil a druhou vyřešil bočním schodištěm a neviditelností. Mohl jsem se tam klidně vydat dřív :-) Teď mě čeká VARN, tak uvidíme, jak to půjde tam.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #29 kdy: Prosinec 06, 2020, 16:54:55 »

Dobře že se nekonala ta produkce strašidel, buď nemáš zaplou tu funkci co zesiluje nepřátele, nebo autorům docvaklo že to neni zábavný a dali to pryč. Protože to opravdu zábavný nebylo, plavat ve stovkách duchů.
IP zaznamenána