Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 12:05:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: The Sims 4  (Přečteno 4045 krát)

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
The Sims 4
« kdy: Květen 03, 2020, 18:02:12 »

Ok, hrála jsem to, pojďme o tom mluvit.

Jednou za rok, možná za dva, člověka chytne takvá potřeba hrát celej víkend Simsy, a pak, stejně jako přišla, zase odejde pryč, a člověk zapomene. Tentokrát to byl čtvrtej díl. Je to v mnohym, opravdu v mnohym krok nazpět, proti předchozímu dílu. Ale taky to má svý klady. Jelikož mě v týhle hře velmi silně nudí mít víc jak jednu postavu, samozřejmě jsem si vzala jednoho chlapa a začala. ... Mě vždycky obtěžuje mít víc postav, je to stresující a komplikovaný.

Prvnim krokem ke hraní je stáhnout kopec módů, aby se na to šlo dívat a aby člověk neměl trauma. Proč jsou simáci díl od dílu ošklivější? Proč fanoušci dokážou udělat hezký a realistický textury, a autoři, který chtěj za hru hromadu peněz, to jen tak odflakujou? Nedozvíte se v další epizodě.

Pak je třeba udělat si postavu. Vždycky beru první lidsky vypadající random, provedu minimální změny a odcházim do hry. Tahle část mě nebere. Pravda, dostat "lidsky vypadající" random je u simáků jako nahazovat bojovníka/zloděje/klerika v IWD. Nastavení barev je proti předchozímu dílu silně omezený, svoboda je pryč. Zase máme zajímavý možnosti v nastavení pohlaví. Který jsem nevyužila. Cejtim se okradená.

Pak je třeba postavit si dům. 4ka nemá ráda lidi co si chtěj postavit dům a pak teprve se do něj stěhovat, musí se to řešit opačně. Alespoň na začátku hry.

Simák je samozřejmě mág, jak taky jinak, ale ze začátku člověk lítá od uspokojení jedný potřeby k druhý a do toho vydělává prachy, takže jsem se rozhodla nekouzlit, než budu finančně stabilní. Poprodání prvního obrazu jsem zjistila, že nabírám slávu. Rozhodla jsem se to risknout a nechat to zaplý. Je to zajímavý a poněkud obtěžující.

No, co říct, po prostřídání hromady aspirací a nakoupení takovýho množství perků že simák má už jen jednu potřebu a ta nejde vypnout... :-D Umim většinu skillů, mám přes půl milionu, jsem globální superhvězda... Rozhodla jsem se že je čas poznat další aspekty hry.

Tréningem magie jsem dostala skoro všechny kouzla, až na jedno poslední z každý magie. Takže jsem zašla do kouzelnýho světa a pokecala s nějakejma guruama, aby mě naučili ty poslední kouzla. Jenže jak jsem superhvězda, tak s nima teď mám celkem hezký vztahy, a hned jak jsem opustila magickej svět, mě dva z nich zvali na pivo. Opakovaně.

Přijala jsem nabídku, vyrazila do klubu na večírek se superhvězdou. Bylo to zajímavý. Jak ta hvězda stála s jednou faninkou u baru a všichni fanoušci a paparazziové obklíčili mýho simáka, kterej se před nima snažil utéct na záchod. Velmi sebevědomě, samozřejmě. On vždycky.

Přemejšlim jak se asi jezdí na dovolenou. Zatim jsem se přestěhovala, nakoupila tunu věcí na zlepšování skillů, a asi sbalim toho mága, on si začal. Pokud je to on, tedy.
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:The Sims 4
« Odpověď #1 kdy: Květen 03, 2020, 18:37:04 »

Pred Vianocami som Sims4 inštaloval svojej neteri. Malo to byť len na pobavenie vrámci vianočných prázdnin, ale vydržalo jej to prakticky až dodnes. Akurát brat ma preklína, lebo za rôzne rozšírenia do tejto hry utratil už cez 3 stovky € :D
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #2 kdy: Květen 04, 2020, 21:41:36 »

Jo, je to odporně předražený, zvlášť když vemu kolik práce za ně dodělávaj fanoušci.

Zase jsem byla pozvaná do klubu, tentokrát tim druhym guru, a tentokrát byla ta hvězda o několik kategorií níž než já. Takže jsem na něj použila svoje hvězdný schopnosti a uvedla jeho i všechno okolo do bezvědomí. Používám to často, je to dobrej způsob jak se zbavit otravnejch fanoušků a paparazzi. Hvězda je pán v modrym saku, zdá se že neni odolnej, což bylo předmětem testu. Omdlel jako všichni ostatní. Zkusim to i na vyšší levely celebrit. Nápis "seznámit se s celebritou" má zajímavej nádech, když na mě celebrita špulí zadek, nicméně můj simák je zadanej. Úspěšně jsme sbalili blonďatýho guru nejistýho pohlaví. Sám nás pozval na rande, aktivita se cení.

IP zaznamenána

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:The Sims 4
« Odpověď #3 kdy: Květen 05, 2020, 08:36:23 »

Tedy...nevím, nejsem učenej, ale mně ty pozice, ve kterých jsou ty lidi v bezvědomí, spíš připomínají určité...pozice :) Není to náhodou 18+ kategorie? :)
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #4 kdy: Květen 05, 2020, 10:06:02 »

Však to jsem měla namysli, s tim seznámenim s celebritou. Kchm kchm, "seznámenim". /wink /wink.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #5 kdy: Květen 07, 2020, 15:53:47 »

Objevuju zákoutí hry :-D. Mít jednu hratelnou postavu je tak super. Neni to ani zdaleka tak otravný jako mít dvě a nedej bože nějaký zvířata. Simák si sice pořídil manžel/a/ku, ale nesestěhovala jsem je, je to furt NPC a nemusim ho/jí řešit. Je to super. Ve hře je možný pořídit si spolubydlící, takže dotyčnej/ná může bydlet v baráku jako NPC. Moje zodpovědnost za tu postavu je nulová, dělá si co chce, a navíc moje domácnost je bezpečná, protože můj bohatej simák má ty nejlepší a nejvylepšenější spotřebiče, takže se nikdo omylem nezapálí při dělání salátu.

Splnila jsem aspiraci po bohatství, a jako bonus teď dostávám % ze svejch peněz každej tejden jen tak, zadarmo. V současný chvíli je to asi 50 tisíc. Nemusim už dělat nic, nemám žádný biologický potřeby, bože proč nejsem taky simák. Samozřejmě stále mám záchod a kuchyň, pro návštěvy. Taky jsem umístila ven křoví. Lidi v něm můžou spát a taky na něj můžou močit. Ano, naráz. Křoví unese všechno.

Uvažuju že zkusim odjet na dovolenou. Sama, manžel/ka zůstane doma, protože když něco neznám, nebudu riskovat tahat tam víc postav, kor navíc NPC postav.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #6 kdy: Květen 07, 2020, 17:35:23 »

Spolubydlící manžel/ka si tahá domu návštěvy. Nevyčítám mu/jí to, má společenskou náturu, ale asi přestavim dům a vytvořim prostor pro hosty s nějakejma sedačkama a občerstvenim a zbytek domu znepřístupnim.

Ou je a platí nájem. To bude asi drsný, se nedoplatí, s tou rekonstrukcí co plánuju.

Edit:
Takže, první fáze rekonstrukce hotová. Fialová místnost je příjmací salonek, do toho vedou z venku dveře pro návštěvy. Všechno co má tapetu s netopejrama je veřejně přístupný. Všude jinde může jen můj simák a manžel/ka.
« Poslední změna: Květen 07, 2020, 22:07:38 od Yuyana »
IP zaznamenána

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:The Sims 4
« Odpověď #7 kdy: Květen 08, 2020, 12:44:27 »

Ovšem ten "openoffice" je kouzelnej :)
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #8 kdy: Květen 09, 2020, 01:27:36 »

Simák se kterym kamarádim od začátku hry (rozumějte používala jsem ho na uspokojení potřeby společnosti, dokud jsem jí měla) volal a ptal se, jestli s nim pudu na nějakou naplánovanou schůzku, šel na rande na slepo a chtěl výmluvu, kdyby ta holka byla "divná". Chtěla jsem ho upozornit na fakt že má na sobě kostým lamy, ale hra na tyhle situace nemyslí. Stejně jako nemyslí na fakt, že hošan je ženatej. Pravda, možná proto byl v kostýmu.

Byl na návštěvě manželkův kolega, mudrc praktický magie, a měl na sobě stejný oblečení jako manžel/ka. Myslim že nemusim dělat anketu o to komu to sluší víc. Fakt je, že tenhle chlap mě trošku.. jak to říct, mám z něj divnej pocit, protože je to jediná postava, která mě konzistentně vyklepává v duelech. Teda magickejch duelech. Fyzický rvačky prohrávám proti VŠEMU. Ale kouzelnický duely vyhrávám jak karel gott zlatý slavíky, jen tenhle chlap mě vyklepnul snad 5x po sobě aniž jsem si škrtla. Vůbec nevim jak to dělá. Až nakonec jsem nahrabala magickej náboj a blbym štěstim vyhrála, ale uvědomuju si že jsem byla víc nabitá než on. Nevim čim se ty duely říděj, a musim říct že mě to zajímá. Mám max level, všechny perky, a chlápek se mnou zamet 5x aniž jsem ho trefila? To neni náhoda, něčim se to řídí.

Zkoušela jsem uspořádat nějaký společenský akce, protože jsem je potřebovala do aspirací. Moje drahá polovička měla na jedný z nich pánský oblečení, což mě docela šokovalo, obvykle chodí v šatech. Najala jsem komika, protože to byla podmínka, a... a ten chlap byl duch. Normálně jsem najala nemrtvýho komika. Nebudu řešit ty důchodce, co mi v noci klepou u dveří a když neotevřu tak odletěj, upíři jsou všude, ale tohle je můj první duch.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #9 kdy: Květen 09, 2020, 03:07:27 »

Vyrazila jsem s drahou polovičkou na rande, a podívejte se co si k nám přisedlo. Ještě drze čumí do kamery a vysmívá se mi.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #10 kdy: Květen 11, 2020, 20:36:40 »

... tak, potřeba hrát Simsy odešla tam, kam každej druhej rok odchází, a odkud se nejspíš za dva roky zase vynoří. Ta hra skutečně neni dost zábavná na to, aby udržela pozornost, tentokrát to byly dva víkendy, to je delší než obvykle. Zkusila jsem co se dalo, dlaa většinu schopností na max, a už je to spíš práce než zábava.

Takže... zazvonil zvonec, a simáci spolu žili šťastně navždy, jelikož maj vypnutý stárnutí.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #11 kdy: Červenec 02, 2021, 19:53:43 »

No, tentokrát to vypadá, že na ty simsy došlo dřív než obvykle. Může za to Steam, kterej se mi je pokouší prodat. Upozornil mě na fakt, že jsou nový "datadisky", a že by tedy bylo dobrý, aby si je nesmrtelná superbytost Steven Green šel ihned vyzkoušet.

Udělala jsem novej import, aby mě nezdržovala nutnost udržovat kontakty s přáteli a manžel/kou (hodily by se nám v češtině nějaký neutrální termity), a pustila se do testování toho, co je nový. Víte, že musíte pravidelně vysávat, jinak máte všude po podlaze prachový králíčky? Jako... vysávat? To je šílený, už by mohli myslet na to, že by se tyhle doplňky měly dát vypnout/zapnout, podle nálady. Stačí že mě donutili pořídit si ekologický spotřebiče. Protože už mě nebavilo dostávat pokutu za fakt, že z estetickejch důvodů vlastnim dřez. A robotickej vysavač neni automatickej, + nedokáže efektivně jezdit po celym bytě. A že je to malej byt.

Simáci teď maj věci, který se jim líběj a nelíběj. Je to nastavitelný/volitený. Samozřejmě jsem zaškrtla, že pan Green má rád zelenou barvu. Byla by ostuda, kdyby neměl. Partner/ka Morgyn nemá rád/a bílou. Nevim jestli je to rasismus. .. . ok, vtip. Hlavně že nemá nic proti zelený.

Každopádně už spolu zas choděj, protože jsem samozřejmě neodolala. Jsem chtěla bejt bez vztahů, abych měla prostor na testování novot, a vůbec to nevyšlo. Prostě jsou zamilovaný, ok? Mám škaredej zlozvyk vždycky zakládat dva simáky, jednoho světlýho, a jednoho tmavýho, aby byl kontrast. Ve čtyřce jsem začala brát jen jednoho, protože starat se o víc je zbytečně komplikovaný. Takže s Morgyn/em je to balanc.

Mám nějakej novej mód, kterym můžu vyhazovat simáky z tabuky vztahů, a je to super. Mám perk, kterej způsobuje, že moje vztahy neklesaj, nikdy, bez ohledu na to, jak moc ostatní ignoruju, a to znamená, že moje tabulka začala vypadat jako telefonní seznam. Nemám moc módů, ale tohle je k nezaplacení. Vůbec nechápu, že tvůrci nemyslej na důsledky, když něco implementujou. Taky můžo označit libovolnýho simáka a nechat ho oplodnit mimozemšťanama :-D. No, tuhle volbu nepoužívám, ale je to legrační.

Hozný je, jak se každej pokouší o nějaký romantický vztahy s mym simákem. Ano, superbytost Green je bezesporu sexy, nesmrtelnej, všehoschopnej, a má každý oko jiný, ale začínám z toho mít trauma. Chudák kluk, normálně se vrátil z výuky, opravuje na zahradě fotovoltaiku, a najednou přijde uplně cizí ženská, a začne ho líbat? Jsem z toho měla šok, normálně jsem jí pomlátila. Což poškodilo mojí reputaci, musela jsem následně dát několik tisíc na charitu. Caleb (upír z vedlejší obce) mě pravidelně zve na rande, už mu neberu telefony. Je takt, že ten se alespoň ale ptá, navíc máme nějaký přátelský vztahy. Ale ta cizí baba mě teda dojala.

Učim se plést. Je to hloupý a nic moc z toho neni, jediný co me pohání je moje potřeba mít kompletní skilly.

Dodělávám 4 uiverzitu... asi, cca, nepočítám to.

Ale o víkendu se jede do benátek... s larou, ne osobně.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #12 kdy: Červen 19, 2022, 01:58:23 »

No, je to rok, a jak známo, jednou ročně jsou simsy zábava.

Vyšel novej datadisk... "datadisk" s vlkodlakama, a je čas ho vyzkoušet. Takže jsem naklikala vlkouše, nechala mu náhodnej obličej (komplet bez mýho zásahu, simsy výjimečně neudělaly kompletní stvůru), plácla na to nějaký vlasy, a šlo se do akce. Ano, ty vlasy jsou růžový. Došly normální barvy. Dala jsem mu vlastnost samotář, protože to bude... vlk samotář. Tak vtipná jsem byla.

1.jpg
* 1.jpg (114.31 kB. 1019x567 - prohlédnuto 440 krát.)


Chlapec má tendenci si kleknout na zem, když domaluje, což... je nestandardní, ale nevim proč to dělá.

Stejně jako jsem se nepárala s obličejem, rozhodla jsem se nepárat ani s domkem. Ale koupit postavenej domek je drahá sranda, protože to stavěj nějaký estéti (ale spotřebiče jsou vždycky ty nejlacinější). Takže jsem se s vlkoušem nastěhovala do pronájmu. Ve zkratce: au.

Ještě nikdy jsem v simsech nežila v bytě, obecně si postavim jednoduchou praktickou kostku, kde mám co potřebuju. Takže první vlkodlak a první zážitek s panelákem. Velice brzo jsem zjistila, že vlkodlaci maj zuřivost, která roste, a když se vlkodlakovi něco nelíbí, roste rychleji.

Co se vlkodlakovi nelíbí je ovlivněný "temperamentama", který jsou možná náhodný, možná ovlivněný prostředim/povahou/činnostma? Ještě nevim, všechno je nový. Dostanete postupně celkem čtyři, daj i změnit (je na to perk, ale netestovala jsem ho, zní jako že si nemůžete vybrat, a to v týhle fázi neriskuju).

Perky jsou některý celkem zajímavý, schopnost konzumovat nábytek mě rozhodně pobavila. Je to velmi funkční, když sousedi v paneláku fort lezou k vašim dveřím vybírat schránku... ,můžete jí prostě sežrat, oni toho nechaj.

2.jpg
* 2.jpg (253.09 kB. 1035x958 - prohlédnuto 429 krát.)


Ale k věci.

Můj vlkouš měl na ty "temperamenty" asi smůlu, v závislosti na tom, jak vypadaj ty ostatní. Dostal citlivej sluch, takže ho štvou hlasitý zvuky. Dále nesnáší pocit hladu, nudu, pobyt v interiéru a kapitalismus. Ano, kapitalismus.

3.jpg
* 3.jpg (230.5 kB. 1546x424 - prohlédnuto 427 krát.)


Malej byt, hlučný sousedi, hlad co chvíli, když vylezu ven, jsou kolem jiný lidi, který vlk samotář nesnáší... do toho měsíční cyklus. Když naplníte baňku se zuřivostí, postava se promění do vlčí formy (která vypadá jako něco co uteklo z The Cats, je to pěkně uncanny valley) a přijde o většinu interakcí. Zbejvá jen hrabání, vrčení a mlácení lidí.

Takže jsem strávila cca 50% času tim, že jsem před domem rozhrabávala silnici a mlátila kolemjdoucí. Je z něj kompletní postrach.

4.jpg
* 4.jpg (265.47 kB. 1368x824 - prohlédnuto 429 krát.)

5.jpg
* 5.jpg (85.11 kB. 389x648 - prohlédnuto 417 krát.)


Každopádně teď se to obrací, našetřil dost peněz na otevřenej přístřešek na samotě, je tam ticho, klid, žádný lidi. Tráví 90% času venku, sportuje a medituje. Je velmi klidnej a spokojenej. Časem dostane něco hezčího, až/jestli bude nálada, zatim je to takhle funkční.

6.jpg
* 6.jpg (338.33 kB. 1920x1080 - prohlédnuto 436 krát.)


Taky jsem přišla na to, že basketball poměrně radikálně snižuje zuřivost. Předpokládám, že je to chyba ve hře, ale hej, proč ne. Koupila jsem mu na zahradu koš, viditelně mu to prospívá. Možná je to tim, že má rád míček. Haf.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #13 kdy: Červen 19, 2022, 20:00:40 »

Tak jsem tu změnu temperamentů zkusila, a jsou tam i horší kusy. Taky jde mít pozitivní temperamenty, který naopak snižujou potřeby a zuřivost. Přišla jsem na to, jak to hrát, takže hra je opět o ničem, uvidíme se za rok :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:The Sims 4
« Odpověď #14 kdy: Srpen 20, 2022, 14:15:01 »

Tak jsme se v práci zas kopali do zadku, protože nic nefungovalo, takže jsem vybalila simsy a pokusila se bejt kreativní. JÁ. Ano, poprvé v mym životě jsem se pokusila postavit domek, kterej neni 100% praktickej. Je to vopruz. Hra funguje tak, že při hraní nevidíte zdi, který vám překážej při výhledu na funkční předměty, což znamená, že všechny estetický prvky musej bejt na poslední zdi vzadu, aby byly... estetický (čti viditelný). Jenže kam dát okna? Jak má ten domek fungovat zvenčí a zároveň zevnitř v rámci funkčnosti hry?

Pokusila jsem se shlídnout nějaký videa, ale většina youtuberů začíná exteriérem a interiér pak vypadá... jako dodatečnej. Což neni ideální, když exteriér domu při hraní prakticky nikdy nevidíte, že? Navíc... maj všichni absurdní snahu udělat exteriér co "nejbohatší" (čti přeplácaný). Já jsem odjakživa zaměřená na funkční minimalismus. Takže to nevyšlo.

Po chvíli uvažování jsem se rozhodla stáhnout celou nemovitost pod zem, aby byl argument, proč ty okna nemá. Krom oken co vedou do bazénu, protože... SAMOZŘEJMĚ že mám okna do bazénu. Druhá možnost, kterou zvažuju, je částečně zahrabaná nemovitost se skalkou na zadní straně. To by definitivně bylo lepší, ale ještě jsem to neotestovala a nejsem si jistá, jak by to mohlo fungovat v rámci tvarování terénu. A to jsem shlídla celou sérii videí, abych se to naučila ovládat. Proč je ta hra tak zatraceně komplikovaná?

Vůbec se mi nedaří najít prvky, který k sobě laděj, nebo maj alespoň podobný barvy. Odporný množství prvků je pastelovejch. Fujky pastel. Jestli něco nesnášim, tak jsou to vyblitý barvy. A skoro všechny poličky maj už v sobě nějakej obsah! Takže je nejde použít víckrát vedle sebe, protože to vypadá blbě, jak je v nich to stejný. Arrrrgh!

Stáhla jsem nějaký hezký regály z galerie, neni to 100%, ale prostě na ně nebudu koukat moc z blízka. Teď jsem vytahala všechny police a knihovny co nejsou pastelový a pokoušim se udělat zadní stěnu pracovny. Proč k sobě sakra nic neladí? Je to chaos, CHAOS!
IP zaznamenána