Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 12:21:50
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Mm6 chaos conspiracy REDONE  (Přečteno 2602 krát)

Marek

  • Host
Mm6 chaos conspiracy REDONE
« kdy: Listopad 03, 2019, 23:34:10 »

Zdar , před par dny jsem stáhl modifikaci na Mm6 chaos conspiracy redone , chcem bych se zeptat jestli nemáte někdo k tomu módu češtinu ?  ;D ;D
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #1 kdy: Listopad 04, 2019, 09:06:14 »

Redone pridáva do TCC modu ďalšie questy + dve nové mestá, takže sa obávam že pôvodná čeština určená do TCC nebude funkčná.

« Poslední změna: Listopad 04, 2019, 09:18:33 od tono »
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 09, 2020, 21:54:10 »

Přidám drobný update, protože zrovna Redone testuji. Čeština z The Chaos Conspiracy (TCC) opravdu na Redone nefunguje, stejně tak nelze převádět save pozice z TCC do Redone (vede to jinak ale k celkem zajímavému efektu ;)).

Edit: tak savy z TCC fungují, chybka byla na mé straně, viz postup instalace níže.
« Poslední změna: Prosinec 10, 2020, 14:57:21 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 10, 2020, 14:56:31 »

Já hned využiji toho, že tu ten topic už je a budu poznatky k Redone psát sem.

Redone je další úpravou modifikace The Chaos Conspiracy (TCC), konkrétně části 1, a do hry přináší několik změn. Tou nejvýraznější je změna grafiky, protože Redone je krom jiného kombinací TCC s modifikací Legendary Heroes. Nese si to sebou tedy i řadu původních nedodělků a chybek (David něco opravil, něco ne). Přidáno bylo 6 nových úkolů, 2 nová města a celkově došlo k mírnému rebalancingu hry.

Redone si lze stáhnout ze stránek:

Might and Magic Games: Might & Magic VI: The Chaos Conspiracy (redone by David Hernandez)

nebo

ModDB: The Chaos Conspiracy Redone

Oboje dvoje má své výhody i nevýhody, protože balíček na mmgames.ru je menší, ale zase neobsahuje opravné patche (ty jsou pro změnu na ModDB). O umístění modifikace přímo na Elemir's Page zatím neuvažuji, ale zase by to asi vyřešilo problém s tou velikostí (on ten balíček totiž obsahuje krom samotné modifikace i vše potřebné kolem, tedy kompletní TCC, GrayFace patch atd.).

To já bych si mohl dovolit vynechat, ale uvidíme časem, hlavně podle ohlasů, protože Redone už je na světě přes rok a zatím moc pozornosti nesbírá. Čeština by šla teoreticky na Redone taky překlopit, ale část obsahu by se musela dopřeložit. Tohle však má význam řešit až ve chvíli, kdy bude Redone v nějaké stabilnější verzi, aby se s každým patchem nemuselo začínat odznovu.

Poměrně specifická je instalace modu a je potřeba si u toho dát opravdu dobrý pozor (jak jsem zmínil, vše potřebné najdete přímo v archivu té modifikace):

1. vytvořit čistou instalaci Might and Magic 6 (CD nebo GOG verze)
2. nainstalovat MMEditor a MMExtension2.2 (rozbalíte patřičný archiv každého z obou programů a jeho obsah pak překopírujete do kořenového adresáře s hrou)
3. nainstalovat TCC Part 1 (opět rozbalit a jen překopírovat obsažené adresáře do kořenového adresáře s hrou)
4. nainstalovat GrayFace patch - tady je jedno krizové místo, při instalaci patche musíte odškrnout checbox "Install LOD archives with fixes ...." (pokud to neuděláte, tak hra nebude fungovat korektně)
5. nyní hru spusťte a potvrďte výzvu programu MMExtension (chvilku se nic nebude dít, pak naběhne intro, které lze skipnout a hned v menu hru zase vypněte - nevstupujte do hry, netvořte partu apod., prostě z menu ihned vyskočte zpět na plochu
6. pokud vše proběhlo v pořádku, tak nyní můžete nainstalovat The Chaos Conspiracy Redone (z patřičného archivu překopírujte všechny adresáře do kořenového adresáře hry)
7. opravné patche vynecháme, ale kdo by je chtěl, tak postup je uvedený přímo u nich (musíte si je ovšem stáhnou ze stránek ModDB)


Pokud jste byli úspěšní, tak se po vstupu do hry objevíte v oblasti Katan, která odpovídá původnímu hradu Ironfist. Pokud se objevíte v Sutter Bay (původně Nový Sorpigal), tak jste při instalaci udělali chybu (nejspíše při instalaci GrayFace patche). UI je nyní nové a stejně tak grafika různých předmětů. Postup na začátku hry je jinak úplně stejný jako v TCC.

A tady si dovolím jednu vsuvku. Pokud máte hru korektně nainstalovanou, tak můžete vyžít savy vytvořené v TCC ;) Hra je v pohodě schroupe a zdá se, že to nepovede k nepředvídatelným obtížím. Kdo se tedy chce jenom podívat, jak to vypadá někde v pozdější části Redone, tak může vytáhnout patřičný save z TCC a opravdu nakoukout. Problém bude možná jen s lokacemi, ve kterých přibyla nová města.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 11, 2020, 04:35:46 »

Možná tu budu mít přeci jen jednu potěšující zprávu. V noci jsem se probíral datovým souborem ICONS.LOD v Redone a porovnával jsem ho s původním ICONS.LOD z TCC. Těch změn ve skutečnosti není tolik, jak by se mohlo na první pohled zdát, což znamená, že bych měl být schopný po menších úpravách překlopit češtinu od Ali i pro Redone.

Z pohledu dat jde totiž hlavně o úpravu souboru 2DEvents.txt, ve kterém jsou uvedené otevírací doby obchodů (ty byly právě v Redone změněné) a v souborech s úkoly pak musím akorát dodat nové úkoly z Redone a případně dopřeložit příslušné texty ze zadávání úkolů (npctext.txt). Podle všeho by měla být upravena i tabulka Monsters.txt, ale ta mi přijde kupodivu stejná. Nicméně ona je dost velká, takže jestli jsou tam změny jen sem tam, tak to jsem klidně mohl přehlédnout. Na to budu muset vytáhnout jiný program.

Pokud jde o úkoly, tak datové soubory sice obsahují 6 nových úkolů (všechny ve stylu najdi a přines), ale přímo v souboru Quests.txt jsou vidět jen 3 z nich - asi nějaký renonc :) I když tohle by teoreticky mohlo být řízené ještě skriptem, protože v opravném patchi 3 je přiložený nový ICONS.LOD a ten neobsahuje ani ty 3. Ona celkově struktura adresáře DATA je taková zvláštní, takže něco se bude brát zřejmě ze souboru ICONS.LOD a něco z doprovodného adresáře ICONS Text2. To budu muset nejprve vyzkoušet.

Na druhou stranu si říkám, jestli to má vůbec cenu? Po tom, co jsem z datových souborů zjistil, si říkám, že hlavní "deviza" Redone je opravdu jen ta grafika. Šestice nových úkolů nestojí snad ani za řeč a ta dvě nová města asi taky nebudou žádné terno (2x 2 obchody).

Podle diskuze na Celestial Heavens (viz The Chaos Conspiracy Redone) jsou klíčové prvky modifikace tyto:

1. Start with more money.
2. Store open late hours.
3. Stable and Boat travel almost everyday plus everyday area.
4. Six new quests that help prepare you better for those brutes in Kastution Waters. Three quests are at Ellesia, where you should go first. One quest is at Sutter's Bay and it will take you to two other quests.
5. New textures, sprites, and models.
6. New helmets, shields, rings,books, and bows.
7. Two new towns. One in "The Far Reaches" and the other in "Glacier's End". They have shops that give services and NPCs for hire.
8. Monstors drop more money and useful stuff.
9. and other changes.

Bod 4 říká, kde ty nové úkoly hledat, takže to se dá prověřit velmi snadno a rychle. Bod 8 by měla být právě úprava tabulky Monsters.txt (+ zřejmě i Items.txt). Spíš mi přijde, že tohle byly změny, které měly TCC z nějakého mě neznámého důvodu ulehčit, ale to je podle mě mnohem lepší řešit nastavením obtížnosti přímo v TCC - vyšší obtížnost to jinak zbytečně sníží a obtížnost Dobrodruh to pro změnu degraduje úplně.

Možná to cestování dle bodu 3 zní zajímavě, bod 5 a 6 z většiny řeší Legendary Heroes patch a bod 7 budu znát až mnohem později. Každopádně to zkusím a uvidím.

Edit: s trochou píle by to asi opravdu šlo, ale pak jsem zjistil jednu zajímavou věc. Ten přeložený ICONS.LOD jde do Redone podsunout a funguje celkem bezchybně ... vlastně to má ještě jednu výhodu - odstraní to Legendary Heroes patch :D
« Poslední změna: Prosinec 11, 2020, 07:50:34 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

  • Mladší člen
  • **
  • Příspěvků: 94
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #5 kdy: Leden 18, 2021, 15:40:51 »

Keďže som Chaos Conspiracy nehral, nedokážem efektívne diferencovať, čo je špecifiké pre Redone a čo už bolo v CC.

Rád sa ale podelím o dojmy, a dúfam že nie niekto si Redone-om tiež prešiel, nech si aj ja spravim širší názor (do akej miery som je nemal vyblancovanú partičku, a do akej miery to MOD prehnal smerom k vyššej, či opačne nižšej obtiažnosťi)

Circus: jeho sťahovanie bolo ronvako otravné ako v originálnej MM6
Cestovať pod svetadielom prerobenými kanálmi / kanalizáciou : kde namiesto toho aby ste sa dostali do rôznch domov v tom istom meste, sa dostanete do rôznch miest Nimraduru. Je podľa mňa paráda. Ani zďaľeka nie tak stresujúce ako podzemná cesta do Nighonu v MM7 a omnoho užitočnejšie (hlavne v časti hry, keď ešte nemáte Lyod's Beacon)
Začiatok hry: veľmi slušne nabalnsovaný, v prvej lokácií je naozaj vysoký podiel nepriateľov bez útoku na diaľku (čo dáva príležitosť ich z bezpečnej vzdialenosti decimovať, hlavne vďaka omnoho vyšším hodnotám útoku aj zranenia strelných zbraní)
Questy príliš pomiešané neboli, ale znova, alebo respektíve stále, bol obrovský dôraz na promócie postáv a hlavne nutná potreba čo najskôr si osvojiť lietanie a mestskú bránu {neskôr prirodzene aj Lyod's Beacon}

Stred hry: preplnenie lokácií príšerami začína byť trošku problematické, hlavne ak sa príšerky dostanú do blizkosti civilistov, ktorých som akosi odmietal zabíjať (morálka, alebo čo). Počiatočný nádskok silných zbraní sa už začína evidentne zmazávať a je potreba silných kúziel a veľa bodov v školách mágie. Je to ale časť hry dedikovaná hlavne (aspoň v mojom prípade) dokončovaniu promotion questiov, kde rád zdôrazňujem ako nemám rád Druid questy (čakať na konrétnu časť dňa v konrétny deň..pffff). No podstatné je, že nemám potrebu úplne "čístiť" všetky lokácie a skôr tatkicky a strategicky cestovať po Nimradure, vždy s konkrétnym cieľom a úlohou.

Finálne časť: tu som už jemne nezvládal. Z originalnej MM6 som vedel, že ma čakajú draci a titáni, ale akosi boli viac "nabušení" ako som odhadoval, a ani nové mestečká pridané v Redone (alebo v CC) príliš veľkú úľavu neprinášali. Čo ma ale vedelo maximálne prekvapiť, boli arachnoidi kúzliaci Meteor Shower, a to aj v miestach mapy, kde ma priamo nevideli (a ani ja som nevidel ich) a prirodzene sa pred takým Meteor Shower nedá len tak ujsť. Nečudujem sa, že niektorí hráči zachádzali až do takých extrémov ako levelovanie do lvl. 200, čo síce hra umožňuje, ale ide už grandmaster grinding, podľa mňa.

Hru som nakoniec nedohral, lebo som tých arachnoidov nedokázal efektívne poraziť. Prvé dve tretiny som sa ale náramne zabával a užíval si nostalgickú odlie pecku v nom šate s úžasným pocitom "znovuobjavovania".

S niekoľkými úlohami (questami) som mal problém, aspoň podľa dojmu, čo som nadobuol, to pôsobilo jemne zabugovne. Avšak ani jeden z týchto problémov sa nestal príčinou, ktorá by ma v progrese hrania zastavila.

Ešte dodám, že quest na vyriešenie problému s werewolfami bol aspoň na moju partičku OP. Ten dungeon plný lichov a drakov (kostených) dával v krátkych intervaloch celej partii CURSE, a aj keď som sa vyzbrojil nápojmi na odstránenie prekliatia, technicky moja partia bola bez možnosti kúzlenia. Pravdepodobne šlo o spôsob, akým tvorca chcel otestovať "MIGHT" časť hráčovej partie, alebo je aj dosť možné, že ešte boli potrebné nejaké úkony pred vstúpením do danej kobky, ktoré by tým statusom negatívnym bránili. Tak som zvedavý, či aj vám sa partička stále dostávala do statusu "cursed".
IP zaznamenána

Maryola

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #6 kdy: Leden 18, 2021, 21:30:50 »

Nějakou tu chvíli se už chystám znovu si zahrát The chaos conspiracy a teď se tu dočítám zase o další úpravě modifikace  ;D Jsem docela na vážkách, zda se pustit do té novější neb oraději zase púvodní.. Jak to vypadá s tou češtinou? Jde to nějak spustit i v redone? Ne že bych neuměla anglicky, ale v těchto hrách mám raději češtinu :D
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Mm6 chaos conspiracy REDONE
« Odpověď #7 kdy: Leden 18, 2021, 21:37:33 »

Spustit to jde, respektive jde použít ta samá čeština, ale pak to zruší přínos modifikace Legendary Heroes. Na druhou stranu, možná by pak stačilo tu modifikaci nainstalovat ještě jednou jako samostatný patch, aby se to zase vrátilo do původního stavu.

Kompletní čeština by totiž vyžadovala vzít soubor po souboru a upravit je ručně, protože sem tam je něco upravené (odlišné), takže kopie textu 1:1 působí pády hry. A do toho se mi popravdě moc nechce.
IP zaznamenána
This is the end ...