Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:53:33
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26

Autor Téma: mm 6/7/8 merge mod shrnutí  (Přečteno 98748 krát)

ZecK

• Pokročilý
Re:mm 6/7/8 merge mod shrnutí
« Odpověď #150 kdy: Červen 24, 2021, 14:34:32 »

Žádné úkoly jsem v MM8 nesplnil, takže tuhle část nemohu otestovat. Stejně tak nechodím za věštcem.... Můžu se na to zkusit podívat večer, jak je to v této verzi. V předchozích rozehrávkách jsem zápis splněných úkolů neřešil, nesetkal jsem se s tím, že by hra "zapomněla", že jsem úkol už jednou splnil, když není zapsaný tam, kde má být.

Můžeš to vyzkoušet i sám, třeba u těch obelisků -> vrátit se zpět do MM8 a zkontrolovat, jestli se obelisky tváří, že jsou navštívené, či zda se případně ukážou návštívené pouze v dané hře, kde se zrovna nacházíš. Zároveň se můžeš podívat, zda jsou splněné úkoly MM8 zapsané ve špatné sekci nebo správné a zda se v MM8 zobrazily.

IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #151 kdy: Červen 24, 2021, 15:51:45 »

To vona hra nezapomíná, jen se to nezapisuje.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Červen 24, 2021, 16:23:16 »

Přesně tak. Hra si pamatuje, co se v jakých světech kde stalo a tak to i zobrazuje. Všecko dohromady všude, obelisky a historii jen v každé konkrétní hře, úkoly z MM8 stále nic. Věštec se nezapisuje nikde. Kdoví, jestli to v nějaké další verzi třeba opraví.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #153 kdy: Červen 24, 2021, 17:51:23 »

Vzbudili ste vo mne zvedavosť :D Tak som mrkol na nejaké to save. U mňa je toho pre MM8 Awards na 2 strany ;) Dobré je to pozerať u prvej postavy, lebo tá sa nedá s partie vyhodiť takže má zapísané všetko od začiatku.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #154 kdy: Červen 24, 2021, 19:51:16 »

Ta chyba s těmi úkoly se mi povedla navodit. Opravdu některé splněné úkoly MM8 se zobrazují v deníku v sekci Miscellaneous. Hledal jsem dál a našel, že ta chyba je známá už asi 3 roky, nemá velkou prioritu na opravu. Stejně tak ty splněné úkoly jsou podivně (ne)uvedené, ale je to jen problém (ne)zápisu v tom deníku. Na hru jako takovou to nemá vliv.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Červen 24, 2021, 20:13:46 »

Je legrační jak chyby nemaj velkou prioritu, ale změny ve hře samotný jo a furt jich přibejvá. To je důvod, proč už nový verze stahovat nebudu, a v případě potřeby si zahraju klasický mm.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #156 kdy: Červen 24, 2021, 20:29:00 »

Tak popisky se ve vývoji SW moc neřeší, to Ti říkám z vlastní zkušenosti. To se dělá až není do čeho píchnout :-)
No poslední verze Merge už má implementované kradení, což asi nebylo úplně triviální, protože sedmička ho sice měla, ale osmička už nikoliv. Těch bugů je tam dost, ale pořád to jsou bugy, které ve většině případů neznemožňují dohrání hry.... na rozdíl třeba od MM X, že :-) A hlavně to dělá parta nadšenců :-)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #157 kdy: Červen 24, 2021, 20:51:27 »

No, každej máme jiný priority.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #158 kdy: Červen 24, 2021, 21:25:23 »

Co by hráči MM X dali za to, aby hra neobsahovala neodstranitelné bugy a místo nich měla zmršený deník (má-li nějaký)....
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #159 kdy: Červen 24, 2021, 21:34:57 »

Jak s tim souvisí mm X? Neporovnávám prioritu chyby v deníku s chybama který zabraňujou dohrání hry. Porovnávám chyby v deníku (a nejen) se změnama ve hře. Změnama, ne chybama.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #160 kdy: Červen 24, 2021, 22:01:15 »

To se ale takhle porovnávat nedá. Z hlediska tvorby Merge jsou autoři těžce omezeni tím, že nemají k dispozici zdrojové kódy hry, ale úpravy řeší přes datové soubory, což je neporovnatelně těžší. Nemůžeš si to otestovat přímo přes kód, debugovat to... Udělají změnu a čekají, co to rozbije jinde. Bohužel.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Červen 24, 2021, 22:16:23 »

Proč by se nedalo? Jak jsem psala, priority. Preferuju opravy před změnama proti funkcím originální hry. Je to názor, smiř se s tim.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #162 kdy: Červen 24, 2021, 22:29:27 »

Priorita určitě není opravovat chyby, které jsou nepodstatné pro hraní hry. To je prostě fakt bez ohledu na Tvůj názor. Navíc i když MM6, MM7 a MM8 jsou postavené na stejném enginu, tak rozdíly mezi hrami jsou poměrně velké. Včetně toho, co je v jednotlivých hrách implementováno.

První verze Merge byla téměř nehratelná, zkoušel jsem ji a nefungovala tam polovina věcí, včetně spousty questů, bylo to nestabilní.... Dneska je ta hra odladěná a funguje solidně, i když chyby pořád má.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Červen 24, 2021, 22:33:45 »

Podívej, lidi maj různý názory. Myslíš si něco jinýho, fajn, vyjádřil jsi to. Neni potřeba předstírat, že tvoje vnímání věci je objektivní realita. Jak jsem psala, neporovnávám chyby s chybama, ale chyby se změnama proti originální hře. Tahle diskuse nemá smysl, viditelně tě dráždí, když s tebou lidi nesouhlasej. Takže nesouhlasim, a užij si to.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #164 kdy: Červen 24, 2021, 23:28:21 »

Když už tu padla ta desítka jako příklad, tak desítka byla dohratelná od začátku do konce, ostatně já osobně se setkal jen s jedním bugem. Problém vznikl hlavně kvůli tomu, že mezi sebou nebyly zcela kompatibilní verze ze serveru a z DVD, což si dost lidí přeinstalovalo přes sebe a podobný průšvih hrozil u patchů (opět jsem s tím neměl problém). Porouchaný rozhovor s Levem měl jen někdo a nemá to úplně přímou souvislost s tou současnou chybou, kterou způsobuje pro změnu něco jiného.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26