Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:27:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Herní deníky  (Přečteno 4531 krát)

rengo

• Pokročilý
Herní deníky
« kdy: Únor 07, 2019, 15:08:40 »

Zkoušel jsem to už v knize návštěv, ale sem chodí i jiní lidé a třeba se zadaří.

Neznáte nějaký web, kde by byli herní deníky (anglicky, předpokládám, že v češtině existuje jen toto a oldgames.sk)buď z her jako je MM6 nebo i starších her? Něco detailního na úrovni Elemirova deníku z MM1 nebo Richmondova deníku z wizardu.
Budu vdecny za jakekoliv tipy
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
Re:Herní deníky
« Odpověď #1 kdy: Únor 07, 2019, 17:24:07 »

Pre staršie hry už nič lepšie než je tento web nepoznám ;)
IP zaznamenána

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #2 kdy: Únor 08, 2019, 11:32:53 »

Tak to mě hodně překvapuje. Jakože tyhle stránky jsou super. Ale čekal bych i něco na celosvětové úrovni :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Únor 09, 2019, 18:47:28 »

tono: teď abych se snad začal červenat :D

Existují různé blogy, z nichž nejznámější je asi projekt crpgaddicta, ale ten se v současné době ponořil teprve do období roku 1992. Další alternativou je třeba blog CRPG Revisiting old classics, který ovšem není tak obsáhlý a spíše sklouzává jen k prezentaci názorů autora na tu kterou hru. Zajímavý je třeba portál Let's Play Archive, kde se vedle klasických video let's playů objevují textové let's playe. Z českých je zajímavé třeba Vlčí doupě, kde se dá taky něco najít a pak je tu ještě jedna stránka věnovaná čistě Goldboxům, ale to bude vědět Richmond, mě ten název vždycky vypadne a vzpomenu si na to až tehdy, když na tu stránku znovu narazím.

Já bych třeba právě na celosvětové úrovni ani nic moc nečekal :) Jednak klasické deníky dávno převálcovaly video Let's playe a druhak psaný deník je docela komplikovaná záležitost a málo kdo u toho vydrží. Nejdůležitější je tu motivace, tedy vidět v tom nějaký smysl, proč to vlastně psát. K tomu ne každou hru lze rozumně zpracovat ve formě deníku.
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Únor 09, 2019, 20:41:51 »

Díky za tipy. Od pohledu mě nejvíc zaujal  crpgaddicta a  Let's Play Archive. U prvně jmenovaného mě ve statistikách zaujalo not winable:) :D
IP zaznamenána