Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:33:48
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Arcanum: of Steamwork and Magick Obscura  (Přečteno 22859 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Arcanum: of Steamwork and Magick Obscura
« Odpověď #30 kdy: Leden 22, 2019, 22:35:55 »

Yuyana: z hlediska grafiky je horší spíše to, že když stojíš u stěny, která je z pohledu hráče (monitoru) blíž, než hrdina, tak není vidět to, co je za ní. Tedy pokud tam vleze hrdina, zmizí z výhledu. Pokud tam vleze obluda, nemůžeš jí najít a musíš projíždět myšína slepo, kde by mohla být. Pokud jsou tam nějaké věci, jako mrtvoly, které chceš obrat, tak je taky nevidíš.

To mě třeba zmátlo hned ze začátku hry, kde jsme vlezli v Zakrytých kopcích do pokoje Virgilova šéfa a Virgil mluvil o dvou mrtvolách, co v pokoji jsou a já je nikde neviděl. Nepříjemné je to hlavě u těch oblud během bojů.

Nevím, proč todle nefunguje a zeď se neudělá průhledná, mám dojem, že ve falloutu to tak nebylo a ten engine je určitě z něj.

Taky rozhodně doporučuji přepnout boje do tahového režimu (přes mezerník během bojového režimu) a hrát to v něm. Realtime režim boje se nedá hrát. :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Leden 22, 2019, 23:53:10 »

Hej, já dohrála Legacy of Kain: Defiance. Drobný problémy s kamerou mě neodraděj.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Leden 24, 2019, 07:51:29 »

V Tarantu jsme oslovili kapitána na lodi a vydali se na cestu do Caladonu. Musím říct, že zdejší přeprava je opravdu dost drahá, neboť chtěl stováka za kebulu. Chtěl jsem mu namítnout, že jméno mého rodu je Kebulelam a že tedy není zrovna vhodné vtipkovat na toto téma, ale pak jsem si uvědomil, že my trpaslíci svá rodová jména neříkáme každému na potkání a nechal to být.
https://i.postimg.cc/W38RYHJJ/Arcanum-2019-01-23-18-47-11-659.jpg

Caldon je poměrně velké město, které je na západě světadílu, jižně pod Třpytivým lesem elfů, kam se ale pěšky od elfů nedalo dostat kvůli řece. Je to poměrně velké město, menší než Tarant, ale jinak větší, než všechna ostatní, kde jsme byli. Zdá se, že je to nezávislé město, respektive hlavní město nezávislého království na Tarantu. Vládne zde nejspíše i král, který zde má hrad.
https://i.postimg.cc/g0R40Lzz/Arcanum-2019-01-23-23-01-25-474.jpg

Po připlutí jsme se ocitli v docích a jako první budova, kterou jsme nalezli, bylo nějaké skladiště. Šli jsme jej vykrást, ale uvnitř nic moc nebylo, ale našli jsme tu vchod do stok, tak jsme se do nich rovnou vydali, ať tyto nechutné záležitosti, připomínající mi domov, mám za sebou.
https://i.postimg.cc/VvTbM4g3/Arcanum-2019-01-23-19-02-30-099.jpg

Ve stokách byly podobné obludy, jako ve stokách taranských, tedy v té nedostupné části, já konečně mohl trošku více vyzkoušet mojí novou výbavu v boji, tedy onu mech-zbroj a elektro meč. Větší síla a vyšší zranění meče se opravdu docela projevilo, dával jsem zranění i kolem 20-30 životů, zdejší obludy padaly jak mouchy na dvě-tři rány, prostě pohoda. Nic moc tu zajímavého nebylo, ale na jednom místě stok jsme došli k nějakému průlezu, který vedl do nějakého asi sklepa, kde byli nějací nemrtví a také dveře, které mumlaly něco o tom, že pokud neznám klíč, tak můžu zaklepat jen 3x a pak zhebnu. Zkusil jsem je tedy třikrát otevřít, ale neumřel jsem, jen se tam objevilo pár nějakých nakrknutých duchů, kteří se mě snažili zabít, ale Flaška a pejsek byli proti.
https://i.postimg.cc/KvkTFSvF/Arcanum-2019-01-23-19-23-22-124.jpg

Dveře se mi ale otevřít nepovedlo a tak jsem se zase vrátil do stok a dál je procházel. Brzy jsme došli k dalšímu průlezu ve stěně a vylezli jsme opět v tom sklepení, nicméně tentokráte za těmi dveřmi. Dalo se jít i dál po schodech nahoru a objevili jsme se asi v nějakém chrámu, byl zde sarkofák s lebkou, ale raději jsem to nechal být, protože jsem si nebyl jist, k čemu to je. Taky dál do chrámu jsem nešel, mohli by si to špatně vyložit a napadnout mě a raději jsem se tedy vrátil do stok a stejným otvorem, jako jsme přišli, vylezl ven znovu v přístavu ve skladišti.

Šli jsme dál do města, došli jsme k hotelu, před kterým ležely noviny informující o vraždách, které se ve městě dějí. Čul jsem práci, ale zatím jsem nevěděl, koho se na ní zeptat.
https://i.postimg.cc/dtbyVHLC/Arcanum-2019-01-23-20-21-34-996.jpg

Vlezl jsem do hospody a potkal chlápka, kterého jsem již dřív potkal v Černém kořenu a který byl učitelem mistra luku. Ten mi zadal dříve úkol, že mám najít jeho učně, kterého jsem našel v Dernholmu. Nyní jsem mu to tedy řekl a zeptal se, jestli by mě učil. Řekl, že pro něj nejprve musím splnit úkol, který měl plnit ten jeho bývalý učeň a donést mu luk z nějakých ruin Szabo. Zdá se, že někteří mistři ve svých oborech zadávají úkoly, pro zadání nejspíše stačí být expert v dané věci. Pokud ale člověk není ani expertem, pak většinou tento úkol nedostane.
https://i.postimg.cc/htR15P8N/Arcanum-2019-01-23-20-23-38-808.jpg

V hospodě jsem ještě pokecal se štangasty, vyhrál nějaké prachy, zabojoval si s nějakým nájemným vrahem, což ovšem nakrklo i strážné venku a když mě pak potkali, chtěli mě zabít. Musel jsem se jim nějakou cvíli vyhýbat, aby na mě nezaútočili (zdá se, že stačí jen opustit lokaci, třeba vlézt do stok). Taky jsem se tam dozvěděl, že existuje nějaký průsmyk v horách, přes který se dá dostat do oblasti Tarantu a kde je i nějaká svatyně boha. To je dobrá informace. Ušetřím za loď.
https://i.postimg.cc/sgP4ddwx/Arcanum-2019-01-23-20-25-58-728.jpg

Pak jsem šel jihozápadně, přes nějaký most, kde byly asi farmy. Nebylo tu moc domů, v jednom jsem potkal nějakého frarmáře a jeho dcerku, kteří chovali králíky. Farmář naříkal, že mu každou noc někdo nebo něco jednoho králíka zabije a že takto brzy zbankrotuje. Odeslal mě za svojí dcerou, která mi řekla více o králíčkách, o tom že má hrozné sny, jak někdo králíčka vraždí a že zkoušela přes noc hlídat, ale že je vždy vyčerpaná a usne. Bylo tedy na mě v noci hlídat. Vylezl jsem tedy ven před dům, počkal do večera a během chvilky z domu vyběhl vlkodlak a začal útočit na králíka.

Tento výjev byl poněkud zvláštní hned z několika důvodů. Hlavně mi není jasné, proč toho farmáře nenapadlo počkat do večera a podívat se, co se děje. Nejprve jsem pomohl králíkovi a zjistil, že vlkodlak je ta dcera a že je tak trošku mrtvá, s čímž by asi farmář moc spokojený nebyl. Načtl jsem tedy hru a rozhodl se nezasahovat a sledoval epickou bitvu mezi vlkodlakem a králíkem. Chvílemi to vypadalo, že králík vyhraje a já přemýšlel, jestli nemám vlkodlakovi pomoct. Což je ta druhá zvláštní věc na tomto výjevu, jelikož bych čekal, že dá vlkodlak králíka jednou ranou. Když tedy vlkodlak hrdinsky vyhrál, zasekl se a nedělo se nic. Nevěděl jsem co dál, vlkodlak se na dcerku neproměnil, což by asi měl a já neměl farmáři co říct. Načetl jsem hru a opět sledoval epickou bitvu králíka s vlkodlakem, opět to vypadalo, že králík vyhraje, ale nakonec to dobře dopadlo, vlkodlak se vrátil do domečku, kam jsem jej následoval a tam se proměnil na vyčerpanou dcerku. Konečně jsem věděl dost a mohl to říct farmářovi. Ten byl dost překvapen a požádal mě, ať přinesu lék, jestli ho někdy najdu.
https://i.postimg.cc/hGp8v8Fq/Arcanum-2019-01-23-20-37-58-922.jpg

Kousek odsud měl dům i vynálezce a já konečně zjistil, kde orkové vzali ty podivné létající stroje. Taky jsem zjistil, že jsem debil, protože jsem prodal kameru, kterou jsem našel na místě havárie a která dle popisku mohla obsahovat důkaz o jejich existenci, který po mě tento vynálezce chtěl. Budu se muset vrátit do Zakrytých kopců a doufat, že obchodník tu kameru ještě má.
https://i.postimg.cc/cHzQMs49/Arcanum-2019-01-23-20-42-28-766.jpg

Vrátil jsem se do hotelu a vykradl zdejší cimry. V jednom pokoji jsem našel lístek s tajemnou zprávou od mistra plížení. Ale asi to není první, který bych měl najít a ani poslední. A ani mi nedal nikdo úkol, abych je hledal. Tak jsem to moc neřešil. Třeba na to ještě narazím.
https://i.postimg.cc/k4GQbV9R/Arcanum-2019-01-23-20-48-37-055.jpg

Pak jsem se stavil za kovářem, ten měl docela radost, že vidí takového technológa, jako jsem já, ale slevu ani zvláštní produkty mi nenabídl. Kousek od něj měli obchod s magickými předměty a od tama mě vyhnali. Tedy opravdu nemám komu prodávat magické předměty.

Prozkoumával jsem to dál a narazil na domeček, kde stála stráž a ve kterém se stala vražda (nějaká dívka zrovna vykřikla). Stráž se ale tvářil, že tam mrtvola leží už několik hodin a dovnitř mě pustit nechtěl. Prej si to mám nejprve domluvit s velitelem policie. Kousek od něj jsem našel dům chlapíka, kterého jsem hledal a kvůli kterému jsem sem šel, aby mi dal tu knížku o hrůzách s temnými elfy. Ukázalo se, že je krapek mrtvej a pochovanej na hřbitově. Jeho vdova nebyla moc ráda, asi málo dědila a chtěla zjistit, kdo napsal tu knihu o knize a kdo prodal informaci o tom, že její manžel tu knihu má. Knížku ale neměla, prej jí někde schoval před tím, než se utopil. Poslala mě na rozhovor s jejich služebnictvem. Ti mi ale moc neřekli. Taky tu byla vytrýna s knihou, která by mě měla dovést k trpaslíkům klanu Železa. Zamčená. Mohl jsem si jí koupit od vdovy, ale chtěla 2000 peněz. Tak jsem jí ukradl klíč a následně i knížku. Díky tomu jsem se dozvěděl, kde je lokace toho klanu, ale pořád dle knížky jsem ještě potřeboval nějaký klíč, abych se dostal dovnitř. U gauče taky ležel nějaký pas, na který jsem se zeptal sluhy, ale byl nějakej podrážděnej. Tak jsem to prozatím nechal být.
https://i.postimg.cc/d0JCd5rx/Arcanum-2019-01-23-21-09-17-036.jpg

Byl zde i vchod na hřbitov, kde by měl ten chlápek být pochován. Byl tu hrobník trpaslík, který měl docela radost, že vidí jiného trpaslíka. Taky byl nějaký zmatený a označoval Magnuse jako někoho, koho zná a kdo byl dříve jeho soused. On se cítil jako městský trpaslík a na nějaké klany a tradice prdí, což se nám s Magnusem zdálo poněkud odpudivé, ale dělali jsme, že s ním souhlasíme. Když jsem se zeptal na hrob, ukázal nám kde je a když jsem mu řekl, že bychom jej potřebovali vykopat, dal nám dokonce rýč a poradil nám, jak to máme udělat.
https://i.postimg.cc/85txDXmQ/Arcanum-2019-01-23-23-32-16-151.jpg

Chtěl jsem jít kopat hrob, když v tom se Virgil od nás oddělil a šel k nějakému hrobu. Zjistil jsem, že tam leží nějaký jeho kamoš z dětství. Moc o tom mluvit něchtěl a já něchtěl vyzvídat a tak jsme šli na to kopání hrobů.

Počkali jsme tedy na noc, strážní odešli spát, my vykopali hrob a uvnitř jsme našli nějakou knížku odkazující na knihkupectví Roseboroughu. Zeptal jsem se hrobníka, kde to město je a on mi udělal značku na mapě.

V podstatě bychom mohli odejít, ale já se jal dále prozkoumávat město. Byl zde nějaký chrám Panarie, asi ten, kde jsme se objevili ze stok a kde byl sarkofág s lebkou. Nyní jsme tedy vlezli správnými dveřmi, byl zde nějaký novic, který nám toho moc neřekl. Taky tu byla knížka o jejich náboženství. Dveře dál do chrámu byly zamčené a nedaly se vypáčit.

Šel jsem pryč a po chvíli přišel do nějakého muzea, co tu ve městě měli. Uvnitř toho moc na ukradení nebylo. V jedné místnůstce byla nějaká váza a pak v další byl trezor a v něm amulet. Při jeho otevření nás napadl nějaký cybermechpavouk.

Pokračoval jsem tedy v prozkoumávání domečků zde spíše v severozápadní části města, narazil na další dům, kde byla stráž a kde se stala vražda.

Pak jsem tu potkal Arthura Tyrona, kterému jsem tak konečně mohl předat lebky dvojčat, jak o tom mluvil jeden chlápek v Tarantu. Ten mě zasvětil trošku víc o co jde a poslal mě na nějaký půlorgří ostrov pro důkazy o tomto případu úmyslného chování půlogrů gnómskými obchodníky. Na jeho příběhu nejspíše něco bude, protože by to i potvrzoval půlorg, kterého jsem potkal na ostrovu zoufalství.

Taky tu byl dům s nějakým chlápkem, který by asi po mě chtěl amulet z muzea, ale já jej měl už u sebe a tak jsem mu jej jen rovnou dal.

V jednom domečku jsem taky našel dopis, který dokazoval, že komorník toho mrtvého boháče prodal informaci o tom, že vlastní knihu hrůz s temnými elfy nějakému Elmeru Sviňozadkovi.

Byl tu taky mistr pastí, ale ten mi úkol nezadal, vzhledem k tomu, že o pastích nic nevím. Pochlubil se mi ale, že svojí pastí chytil mistra kasaře, když se snažil vykrást hrad krále.

Ke královskému hradu jsem ostatně brzy přišel, vlezl jsem dovnitř, ale krom nervozně pobíhajícího prince jsem tam nic nenašel a ani zdejší dveře se mi odemčít nepovedlo. Kousek dál byl nějaký malý domeček, který hlídali strážci a nechtěli mě pustit. Dokonce tu měli i ZOO, kousek od nich, ale nic zajímavého tam nebylo.

Pak tam byly nějaké budovy s pobočkou novin a telegrafem a ještě kousek od nich bylo vezění s oním mistrem kasařem. Stráž mě za ním pustit něchtěla, prej tam pouští jen jeho matku a nikoho jiného. Ta by měla žít v Roseboroughu. A další budova byla policejní stanice, kde jsem promluvil s šéfem o vraždách. Nabídl jsem se, že mu s tím pomůžu a on to přijal. Taky mi řekl o svědkyni vedle v místnosti, tak jsem promluvil i s ní. Viděla i pachatele, ale krom toho, že byl hubenej jak elf, mi nic zajímavého neřekla.

Kousek odsud byl park, kde byl gnom a hobit, a kde byl gnom dost naštvanej na hobita, protože je přivedl na buben a veškerý jejich majetek prodal za tři fazole, prej magické. Když jsem mu řkl, že je za 1000 peněz koupím, označil mě ještě za většího idiota, než je ten hobit. Ale koupil jsem je. U učenkyně za městem jsem je pak nechal identifikovat a zjistil, že mají dost léčivé účinky.
https://i.postimg.cc/F1tdKphG/Arcanum-2019-01-23-21-55-35-868.jpg

Kousek odsud byl malý domeček a v něm zamčený poklop, kde byl sklep, nebo spíše nějaká zbrojírna, kde jsem našel nějaké předměty.

Tím jsem dokončil průzkum města a začal se zabývat vraždami. Šéf politajtů mi dovolil navštívit místa činu, takže jsem se vydal k těm dvoum domům, kde stály stráže, ti mě nyní již pustily. Uvnitř byla mrtvola ženy a jinak nic. Snad až na poklopy, které jsem ale nedokázal otevřít.
https://i.postimg.cc/0QQJXrtG/Arcanum-2019-01-23-23-03-57-527.jpg

S těmito velkými "zjištěními" jsem šel zase za šéfem policie. Ten mi řekl, že se stala třetí vražda v hotelu. Vyrazil jsem tam, prozkoumal cimru a všiml si stopy! Malého zeleného nápisu, kterého si nikdo jiný přede mnou nevšiml.
https://i.postimg.cc/zXWpFPHz/Arcanum-2019-01-23-23-16-39-704.jpg

S tímto velkým odhalením jsem šel zase zpět za šéfem policie a ten naznal, že to bude démon, ale že by to chtělo nějakého učence v oboru démonologie.

Zdálo se, že nyní toho v Caladonu více nevyřeším a že se budu muset vydat nejspíše do Tarantu, kde na univerzitě byl nějaký odborník na démony. Taky bych mohl zjistit víc o tom, kdo je Elmer Sviňozadek. Šel jsem na severozápad přes řeku, potkal vědmu, která mi identifikovala kouzelné předměty, co jsem tu posbíral a které jsem tak či tak neměl komu prodat, přepl se na mapu světa a zjistil, že značku průsmyku vedoucího do oblasti Tarantu, jak o ní mluvil chlápek v hospodě, nemám. Musel jsem ho najít, jelikož plout znovu tou hroznou lodí se mi opravdu nechtělo. Navíc se potřebuji stavit v Zakrytých kopcích pro kameru a to by mohlo být blízko. Nachystal jsem tedy trasu zkoumání této oblasti a vyrazil.
https://i.postimg.cc/4ycm704q/Arcanum-2019-01-24-00-04-03-327.jpg
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Leden 24, 2019, 10:36:17 »

Vydali jsem se hledat průsmyk. Našli jsme i jiné lokace, které jsme vůbec nehledali, ale většiny jsme si nevšímali. Snad krom oltáře boha Bola, u kterého jsem se pomodlil a obětoval prsten. Je to bůh zlodějů, takže mi zlepšit tyto schopnosti. Průsmyk ale vcelku odolával, než se nám jej povedlo najít.
https://i.postimg.cc/dtd0JQFw/Arcanum-2019-01-24-00-06-35-449.jpg

V průsmyku byly asi silnější obludy, než v tom předchozím. Byly zde gorily, opice, různí vlci a tomu podobné obludy, ale také železní golemové a nějací slabší ohniví elementálové. Některé obludy se fikaně skrývaly v křoví a pak na nás vyhupsly.
https://i.postimg.cc/4344vz9x/Arcanum-2019-01-24-00-08-58-902.jpg

Ale s většinou nebyl problém, krom těch golemů a elementálů, kteří poškozovali buď zbraně, nebo zbroje. Rozhodl jsem se, že je čas na ten ultrarychlý luk, který mi dal jeden elf v jejich vesnici a že zkusím tydle obludy zastřelit. To by samo o sobě fungovalo, ale problém byl se společníky, u kterých se mi nechtělo jim zase vyměňovat zbraně a kteří jsou takoví idioti, že jim zřejmě nejde říct, aby neútočili. V rámci snahy vyhnout se tak poškození zbraní, jsem je poslal někam pryč - co nejdál od obludy (pomocí klávesy F1), pak zapnul bojový režim (pomocí klávesy R) a a pak zaútočil (ALT+myš). S tímto lukem ten ohnivý elementál padl na jedno kolo, tam to bylo v pořádku, ke mně se nedostal a společníci nestihli doběhnout. Železný golem vydržel 2 kola, takže to bylo horší, protože golem se sice ke mně nedostal taky, ale mí společníci k němu už jo. Nakonec jsem to ale nějak prošel, našel jsem tu i svatyni vyššího boha rovnováhy, ale nic jsem mu nedával.

Když jsme měli projito, vyrazil jsem nejprve do Zakrytých kopců, což bylo nedaleko a modlil se, ať má obchodník kameru. Naštěstí jí měl.

Pak jsem se vydal do ruin Szabo, kde by měl být luk pro mistra lučišníka. Vlezl jsem dovnitř ruin, první patro bylo v klidu, nejprve na mě stříleli nějací kostlivci a v cimře s nimi jsem našel klíč. V druhé cimře byli dva velcí duši, naštěstí se dali vylákat po jednom. Měli i slušné zbraně. A také  i zde byl klíč, ale žádné dveře. Nikde. Prostě nebylo kam jít. Jediné, co tu bylo, byla v menší místnůstce hořící pochodeň. Dalo mi docela práci, než jsem zjistil, co se po mně chce, nasadil jsem tedy zase luk a ...

Objevil jsem se v druhém patře ruin. Ty byly podstatně nepříjemnější, jelikož tu byli kostlivci lučišníci, skrytí za balvany. Bojem na blízko se k nim dostat nedalo, bylo je třeba zastřelit, jenže nebyli vidět a navíc jsem často nemohl na ně střílet, protože jsem měl překážku v dráze a když jsem se o to pokusil, ztratil tak. Nakonec jsem to ustřílel, na konci zase byla louč a já se pak teleportoval do místnosti třetí, kde byla truhla s lukem a tři louče. Teleportoval jsem se ven. Tento úkol bychom měli. Tak jsem se vydal do Tarantu.

V Tarantu jsem nejdříve zaskočil za démonologem na univerzitě, který mi dal knihu s příběhem toho démona a jak se dostal na svět. Taky mi řekl, jak jej mám zabít v podobě elfa a že budu potřebovat spešl dýku, která je v Ohnivých jamách. Tuto lokaci mi i označil na mapě. Taky mi řekl, že pokud bych démona v podobě elfa zabil čímkoliv jiným (tedy zničil to elfí tělo něčím jiným), démon by se uvolnil a stal by se nezastavitelným, což by bylo zlé.

Taky jsem se stavil v oddělení záznamů za zdejší dámou, aby mi řekla kde je Sviňozadek. Chvíli na mě hleděla s otevřenou papulí, ale když jí došlo, že to myslím vážně a že je to asi opravdu jméno, dala mi adresu. Zjistil jsem, že bydlí v Ashbury a tak jsem tam rovnou vyrazil. Tedy nejprve jsem se jí ještě zeptal na toho kámoše Virgila, jak byl u jeho hrobu. Zjistil jsem, že to nebyl kámoš, ale brácha a že jej někdo zavraždil, tedy dle novin, které mi dala, kde se o něm psalo. Virgil o tom něco taky říkal, ale pořád o tom moc mluvit nechtěl. Začínám si myslet, že jej zabil on sám.

Ashbury  se ukázalo, že Sviňozadek je ve skutečnosti spisovatel, se kterým jsem mluvil už dávno, když jsem tu byl poprvé a kdy se chlubil, že vydá super knížku. Tím měl na mysli onu knížku o knížce, kterou mi dali v knihovně. Když jsem došel, měl zrovna návštěvu nějakého nájemného vraha, který se teleportoval pryč, když mě viděl. Nicméně stihl Sviňozadeka zranit, takže ten mi řekl jen pár slov a natáhl bačkory. Rychle jsem jej prošacoval doufajíc, že má něco hodnotného, co by se dalo ukrást a taky prohrabal jeho zdejší truhlu, ale nikde nic neměl, byla to žebrota.

Od sud jsem se vydal obklikou ke svatyni Kerlin, která byla na severu v močálu a kterou jsem náhodně našel už při jeho průzkumu. Obetoval jsem minci a dostal další požehnání. Pak už jsem ale vyrazil do těch Ohnivých jam pro dýku.

Před vstupem do jeskyně stála partička nějakých dobrodruhů, se kterou jsem se dal do řeči. Slovo dalo slovo a nakonec jsem jej přesvědčil, že mé poslání, proč dýku potřebuji, je šlechtěnšjí, než to jejich. On to uznal s tím, že ať chvílu počkám, že mi dýku donese. A taky že jo a donesl, což přiznávám jsem vůbec nečekal.
https://i.postimg.cc/mgsgkxZM/Arcanum-2019-01-24-02-20-17-797.jpg

Víceméně bych tak mohl odejít, ale rozhodl jsem se přece jen jeskyni prozkoumat. V jedné místnosti bylo 5 ohnivých elementálů v plné síle. Rzohodl jsem se, že zde opět promluví můj rychlopalebný luk, protože jinak bychom tu neměli šanci. Podobnou taktikou jako v průsmyku jsem posílal své společníky pryč a pak v rámci dvou kol elementála ustřílel, aniž by se ke mně dostal. Většinou to vyšlo, že to ani společníci nestihli. Takto jsem postupně postřílel všech 5 po jednom. Pak tu byla další místnost s 5 ohnivými elementály a já postupoval stejnou taktikou. Pak už tu byly jendvě místnosti s červenými golemy, které jsme už ale utloukli zbraněmi na blízko (vyměnil jsem je společníkům). Tím byla jeskyně čistá a my se mohli vydat zpět do Caladonu.

Po cestě jsem se ještě stavit v lokaci Jeskyně zlodějů, ale vstup prý byl jen pro malé bytosti. Fíha, takže nejsu malej... A pak že jsem trpaslík!

Ještě jsem se zastavil v lokaci Záhadné místo, která byla nedaleko Caladonu, ale krom velkého počtu Tesáků (silnějších verzí vlků), tam nebylo nic, nebo jsem na nic nepřišel.

V Caladonu jsem nejprve šel oznámit úspěch šéfovi policajtů a on mě nechal projít do malého domečku, který hlídaly stráže a kde byl vstup do starších částí stok, kde jsem ještě nebyl. Ty jsem prošel a na konci jsem našel toho elfa. V danou chvíli měl zrovna démona pod kontrolou, takže stačilo jen vzít tu dýku a zabít jej a ani se nebránil. I tak jsem jej nezabil v prvním kole a pak jej dorazil pejsek. Což asi znamenalo, že démon nebyl zabit dýkou, o které byla řeč a změnil se v nesmrtelného démona. Při druhém pokusu to bylo podobné, jen jej vyřídil Virgil a to už nerozchodil (hra to uznala). Šéf poldů byl hodně spokojenej, hlavně proto, že nemusel démona zabíje sám.

Stavil jsem se taky za vdovou, říct jí, že jí podrazil komorník. Byla z toho smutná, ale také řekla, že si ten trest tak nejspíše zasloužil. Až pak se vymáčkla, že je mrtvej.

Pak jsem zaskočil za měchanikem, co chtěl důkaz o létajících strojích, dal jsem mu kameru, on byl spokojen a dal mi cybermech pavouka, který navíc uměl léčit zranění. Taky mi na něj dal návod, ale ten jsem už uměl. Chvíli jsem marně přemýšlel, jak se ten pavouk používá a jak se aktivuje. Byl velmi těžký, protože vážil 1000 kamenů. Navíc i v nventáři zabíral hodně místa. Přemýšlel jsem, jestli nepotřebuje palivo, ale to nechtěl. Nakonec jsem jej dal do slotu rychlého použití, které v této hře fungují dost podivně. Cokoliv, co do nich hrdina dá, zabírá jen jedno místo a není to v inventáři. Tedy defakto to nahrazuje místo pro postavu, pokud by měla inventář plný. Když jsem jej pak přes rychlý panel použil, začal konečně fungovat. Tento společník je hodně dobrý, protože mám konečně někoho, kdo je schpný mě vyléčit.Zatímco Virgil s kouzli stále časteji a časti selhává, a doktorka jako celek stojí za houby a ještě mě během hry nevyléčila ani bod, tak tento doktor udělá blik blik blik a je hotovo.

Zbývalo mi dořešit ten problém s chovem půlogrů na tom jejich ostrově. Nebyla jiná možnost, než tam odplout odí, tedy 100 na kebuli. Zajímavé je, že pokud byl cyberpavouk aktivní, bylo nás 8 a platili bychom 800 peněz. Když jsem jej zabalil do kufru, bylo nás jen sedm.

Na ostrovně nic nebylo, ani žádní nepřátelé. Nakonec jsem našel jen jednu velkou budovu a v ní důkaz v podobě knihy v trezoru, že se zde opravdu experimentovalo na lidech i ogrech a že tu je chovali a šlechtili. Pak jsem se lodí vrátil zpět do Caladonu a šel za Arthurem Tyronem, ale ten tam nebyl. Místo toho tam byl nějaký proradný gnom, který se ze mě snažil dělat blbce. Ukázal jsem mu záda a šel deník i s obsahem dát do zdejších novin.

Tím jsem měl Caladon prozatím hotov a mohl se vydat do Roseboroughu.

Dosáhl jsem 45 úrovně, ale nic se neučil a body si šetřil. Povedlo se mi tak jich získat 6. Taky jsem si všiml, že jsem někde získal 6bodů osudu, ale vůbec netuším kde.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Leden 26, 2019, 03:15:49 »

Roseborough byl víceméně jen velký hrad s pár domečky okolo něj. Šel jsem na západ a zde byla asi strážnice, podle toho, že tu byl jejich kapitán stráží a taky noclehárna s několika bednami, kde ovšem nebylo nic. Kapitán mi taky neřekl nic a tak jsem se vydal na sever, až jsem došel k hřbitovu.

Na hřbitově bylo několi čerstvích hrobů, ale podle náhrobku nebylo problém zjistit, že jeden patří otci toho boháče, co měl mít tu knihu o temných elfech. Vykopal jsem jej tedy.
https://i.postimg.cc/cJdgV5CM/Arcanum-2019-01-25-23-26-31-284.jpg

A tak našel konečně onu hledanou povinnou četbu. Díky tomu jsem zjistil, kde mají temní elfové hnízdo a že je to na severu v Třpytivém lese.
https://i.postimg.cc/wBFyHcsK/Arcanum-2019-01-25-23-26-45-042.jpg

Roseboroughu jsem tak byl víceméně hotov a mohl jsem odejít, ale když už jsem tu byl, rozhodl jsem se to trošku ještě prozkoumat. Kousek od hřbitova byly nějaké další domečky. Vesměs tu nic cenného nebylo, samé harampádí nebo magické cetky. V jednom domě ale žila mamča toho mistra kasaře, co jej v Caldonu zavřeli. Pochopitelně by ráda, kdyby jej pustili, respektive kdyby utekl, dala mi jeho vercajk a slíbila mi, že mě pak naučí, jak být mistrem v páčení zámků.
https://i.postimg.cc/HxsM7PCs/Arcanum-2019-01-25-22-40-39-337.jpg

Byl tu taky kovář, který nic moc zajímavého neříkal, ale měl truhlu, kterou šlo snadno vypáčit, se svým zbožím, kterou ani nikdo nehlídal. Tedy jsem si "nakoupil" hlavně šípy a kulky do zbraní. Jinak nic moc cenného neměl.

Ještě kousek dál, spíše již jižně pod hradem měli smíšené zboží, kde taky nic moc neprodávali. Taky měli truhlu, ale za zamčenými hlídanými dveřmi, takže vykrást jí šlo jen v noci. Obchodník mi ale řekl příběh tohoto místa.
https://i.postimg.cc/kXtb8bL8/Arcanum-2019-01-25-22-48-59-214.jpg

V ostatních domečcích nic nebylo a tak jsem šel do hradu. Před hradem byl nějakej divnej šutr s popiskem.
https://i.postimg.cc/Hkw8vCYk/Arcanum-2019-01-25-22-55-48-488.jpg

A ještě divnějším nápisem.
https://i.postimg.cc/SxFzGKpP/Arcanum-2019-01-25-22-55-56-270.jpg

Zdá se, že to bude nějaká navigační šifra, tedy že asi má jít člověk jihozápadně 30 metrů, pak jihovýchodně 40 metrů a podobně. Jen není úplně jasné, odkud má člověk vyjít a proč to má vlastně dělat. Podle popisku nejspíše ze středu kruhu, kde byl kámen nalezen, který je zde ve vesnici, respektive za ní. Ale já to zatím neřešil, předpokládám, že mi k tomu nejprve někdo něco řekne.

Vlezl jsem do hradu a začal jsem rabovat všechny truhle ve všech cimrách. Ukázalo se, že z hradu někdo udělal hospodu a hotel. Zdejší recepční poznala sirky, které jsem našel u toho trpaslíka u trosek vzducholodi, které sebou celou dobu tahám, díky tomu jsem se o něm dozvěděl nějaké nové informace a také že mám jít do Caladonu za nějakým chlapem jménem Razzia, který mu měl zařídit pas, který mám také u sebe.
https://i.postimg.cc/QCvKw8KH/Arcanum-2019-01-25-22-56-46-657.jpg

Na recepci stál i chlápek, který chtěl donést nějaký důkaz o staré technice, kvůli jeho teorii. Těžko říct, co by chtěl. Vzpomněl jsem si, že na ostrově Zoufalství jsem u toho nějakého stroje cosi našel, ale žádné ty součástky jsem neměl u sebe. Vedle něj stál novinář, který měl za úkol vyfotit nějakou děsivou wyvernu. Jenže se bál a dle popisu měl k tomu dobrý důvod. Tento druh wyverny totiž umí pouštět jed, který trvale snižuje inteligenci oběti. Tak jsem mu řekl, že jí vyfotím, dal mi foťák, ukázal místo na mapě a říkal něco o tom, že bude čekat. V jeho pokoji v truhle jsem našel i knihu o té wyverně pojednávací.
https://i.postimg.cc/440cm52s/Arcanum-2019-01-25-23-08-06-144.jpg

To bylo víceméně vše, co se tu asi nyní dalo dělat a tak jsem vyrazil na sever, směrem k lokaci, kde by ta wyverna měla být.

Po cestě jsem i důkladně prozkoumával oblast a našel několik dalších lokací.
https://i.postimg.cc/fbHc5hC0/Arcanum-2019-01-26-00-29-39-049.jpg

V pradávných ruinách bylo prd. Pár oblud a truhla.

V lokaci s názvem Místo chladu to bylo velice podobné. Nicméně přece jen to bylo zajímavější místo, neboť cesta do středu k truhle byla spirála a člověk musel najít vchod. Mezi tím se zasekávali společníci, kteří viděli obludu přes zeď této spirály a Magnus (kterému jsem pomocí návodů udělal z ručního děla samopal - stavoval jsem se kvůli tomu v Tarantu, abych si koupil knihy o puškařství a mohl tudle zbraň tako vylepšit. Ruční dělo mi dal kdysi na začátku v Tarantu ve čtvrti Vřed tamní šéf gangu, když mě posílal zabít druhého šéfa. Tento "samopal", na který jsem to ruční dělo vylepšil, střílí velmi rychle několik výstřelů, jenže Magnus neumí střelné zbraně a tak je schopný se většinou z nich trefit sám a nakonec mu vypadne pistole z ruky. Nakonec jsem mu jí musel sebrat, protože některá zranění by nevyléčil ani můj mechrobot léčitel - mimochodem tento robot zdá se léčí i mágy, tedy alespoň Virgila zdá se mi vyléčil) střílel jak magor do zdi. Nakonec jsem ale prošel, uprostřed byla truhla s magickými cetkami.
https://i.postimg.cc/PxxLqpmC/Arcanum-2019-01-25-23-49-42-504.jpg

V lokaci Stará laguna to bylo zajímavější, protože zde žily bludičky a jak jsem velice brzy zjistil, i ony velmi hledané modré bludičky. Pochopitelně jsem je v rámci zkoumání druhu a ochrany přírody všechny zabil a vzal si jejich esence pro elfku. Byly zde i jiné obludy a i tato lokace byla poněkud nepříjemná svým tvarem. Nejprve jsem musel obejtí celou oblast zvenku a pozabíjet obludy zde a až pak se pustit do těch uvnitř.
https://i.postimg.cc/6Q6VdQrX/Arcanum-2019-01-26-00-09-42-940.jpg

U rozbité katedrály toho zase moc nebylo, krom nějakých oblud a kostlivců a taky magických cetek v truhle.
https://i.postimg.cc/pX8Bv4Wg/Arcanum-2019-01-26-00-30-37-475.jpg

Nakonec jsem došel až úplně na sever k řece do lokace, kde by měla být ta wyverna. A taky že byla a veliká. Pro jistotu jsem jí 2x vyfotil a pak jí zabil. Hlavní důvod, proč jsem ale do této lokace měl jít, byl asi ten, že tu byl most přes řeku, díky kterému jsem se mohl dostat k elfům do Třpytivého lesa a pokračovat tak až k temným elfům. Ale já to neudělal a nejprve se vydal do Tarantu.

Ve všech těchto lokacích jsem přece jen našel nějaké předměty, které jsem použil (po té, co jsem je nechal v Tarantu identifikovat). Našel jsem tam třeba žlutou róbu pro mága, která byla lepší, než ta, co Virgil měl. Taky nějaké prsteny, také kroužkovou zbroj, která byla lepší a lehčí, než plátovka, co měl Jormund a tak si jí též prohodil. Všechny zbývající nepotřebné magické krámy jsem prodal buď moudré ženě, co mi předměty identifikovala, nebo překupníkovi hobitovi ve Vředu. Hlavně jsem ale konečně našel amulet krásy, který chtěla ředitelka společenského kulturního střediska pro pány, za který mi nabízela dvě holky zdarma. Vybral jsem si "Zajíčka" a "Vrbu". Ale nějak mě vyřídily.
https://i.postimg.cc/Gh0kXKFz/Arcanum-2019-01-26-01-02-27-371.jpg

Hlavním důvodem, proč jsem ale šel do Tarantu bylo to, že jsem dosáhl 46 levelu a získal 7 bodů vědomostí. Mohl jsem tedy začít studovat další vědní obor a rozhodl jsem se pro mechaniku. Udělal jsem si ne jen inženýra, ale i profesora a dokonce i doktora (zde ve hře mají tyto tituly asi nějak prohozené, protože mám za to, že profesor je víc, než doktor). Každopádně s doktorátem v mechanice jsem si mohl vyrobit své vlastní roboty. Vyrobil jsem si pro jistotu hned dva, jelikož v bedně v hotelu jsem měl už nachystané dva malé parní stroje (je to něco jiného, než drobný parní strojek). Ozubených koleček jsem měl tuny. Na hodnotu 85 v mechanice mi stačilo mít vypitý ten lektvar inteligence (bez kterého bych se doktorem ani nestal), nebo použít dvě knížky o mechanice.
https://i.postimg.cc/K8xt2YsM/Arcanum-2019-01-26-01-09-22-751.jpg

Tím jsem ale nekončil a rovnou si vyrobil i automatona, což je taková pokročilejší verze cybermechpavouka.
https://i.postimg.cc/BnpHQGdw/Arcanum-2019-01-26-01-11-42-408.jpg

Musím říct, že je opravdu hodně velký a hlavně hodně těžký.
https://i.postimg.cc/GpSDGx3F/Arcanum-2019-01-26-01-12-18-063.jpg

Moc jsem netroškařil a vyrobil si ještě jednoho, abych vyzkoušel, jestli jich můžu mít víc. Nevadilo to a tak jsem si po návštěvě trpaslíků v klanu Kola vyrobitl ještě třetího a ani to nevadilo. Měl jsem tak cyberarmádu mechpavouka léčitele a tři automatony. Nevím, jestli je nějaký limit.
https://i.postimg.cc/zBbgjH39/Arcanum-2019-01-26-01-54-32-579.jpg

Zdá se, že tito roboti se nepočítají do limitu společníků (podobně jako pes), hra s nimi ale počítá při cestování, tedy přechází z lokace do lokace, pokud jsou aktivovaní a platí se za ně poplatky v dopravních prostředcích. Jsou taky v liště s avatary, ale nemají vlastní obrázky. Taky jsem u trpaslíků při "nakupování" v sudu zjistil, že jim vadí, když hrdina krade a snižuje to u nich reputaci (ale asi ne vždy). Taky jsem zjistil, že při aktivaci robota přes panel rychlého použití, jím mohou někoho trefit. Tedy já konkrétně trefil Magnuse, který pak ještě půl hodiny nadával, ale teoreticky se tím dá trefit i obluda. Nevýhodou taky je, že je brzy chaos okolo, když všude kolem pobíhají a pokud do některého nechtěně kopnu (kliknu na něj), tak jej deaktivuji. Pak jej musím vzít do inventáře a znovu jej aktivovat.

Z Tarantu jsme ještě vyrazili do Quintarry za zdejší elfkou vědkyní, předat esenci modré bludičky a pak už byl čas vyrazit na temné elfy.
https://i.postimg.cc/50hFk9Cj/Arcanum-2019-01-26-01-59-14-262.jpg
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Leden 26, 2019, 21:00:29 »

T´sen Ang byl mnohem odpudivější strom, než Quintarra, je-li to vůbec možné o žití na stromě říci. Čekal jsem boj a to pokud možno tuhý a dlouhý, ale místo toho po mě strážný pod stromem chtěl amulet ruky molochovi, tedy těch vrahů, co na mě neustále útočí a co jej nosí u sebe, který jsem měl a když jsem mu jej ukázal, pustil mě v klidu dál do horního patra.
https://i.postimg.cc/L68wK8p0/Arcanum-2019-01-26-12-51-53-612.jpg

Tam se toho moc dělat nedalo, většina elfů se mnou nemluvila. Vlezl jsem do největšího domečku, co jsem našel. (vlastně do jediného domečku, co jsem našel)
https://i.postimg.cc/tTH4RmtJ/Arcanum-2019-01-26-15-49-24-469.jpg

V domečku bydlela asi zdejší šéfka, mohl bych jí ukecat po dobrém, aby mi všechno vyklopila a já mohl odejít. Nebo jsem jí mohl říct pravdu o své totožnosti, což mělo stejný efekt a stejně mi všechno vyklopila, jen mě na konci pak chtěla zabít. Hlavní informací od ní bylo, kde se nachází trpaslíci klanu Černé hory a jak to celé souvisí s Arronaxem (mocným zlým elfem z dávných časů). Což byla ta informace, kterou jsem potřeboval.
https://i.postimg.cc/J0NJ4kkV/Arcanum-2019-01-26-13-01-47-145.jpg

Já se jí tedy rozhodl říct pravu a pak jí zabít, takže jsem získal ještě nějaký svitek, kde byl napsán vzkaz od někoho.
https://i.postimg.cc/cL4Y0612/Arcanum-2019-01-26-13-04-38-825.jpg

Po té jsem venku potkal asi šéfa té sebranky vrahů Ruky molochovi, pověděl jsem mu všechno, co o jeho organizaci vím, i že jsem četl deník jejich dávného nepřítele nekromacera a také že vím, že se ruka postavila proti tomuto zlu a taky mu řekl o tom, co plánují temní elfové. On pak řekl, že se omlová a že už mě jeho vrazi nebudou obtěžovat a odešel.
https://i.postimg.cc/PrfN89G8/Arcanum-2019-01-26-13-09-40-461.jpg

Pak jsem se vydal dál a narazil na tři poloobry, kteří byli zde uvězněni mocným kouzlem, jako otroci. Chtěli po mě, ať zabiji nějakého zdejšího mága.
https://i.postimg.cc/SKLpdQCQ/Arcanum-2019-01-26-15-53-37-440.jpg

Pomohl jsem jim tedy a o kousek dál opravdu zabil i mága a ogři hned napadli svého láskyplného hlídače. Když jsem jim řekl, že je hotovo, rozhodli se zaútočit na zbytek elfů a napadli jednu zdejší kněžku. To se mi moc nezdálo a tak jsem jim to neříkal a šel si nejprve s tou elfkou pohovořit.
https://i.postimg.cc/FscmzxzJ/Arcanum-2019-01-26-15-48-57-865.jpg

Vypadalo to, že by se k nám i přidala, ale nelíbily se jí dvě věci. Jednak to, že neustále páchám dobro a jednak to, že jí právě jeden ten půlogr dal pěstí do držky, protože oni se nějak domákli sami, že jsou volní a přiběhli sem. Nakonec tedy na tom moc nezáleželo, protože jí během chvilky ukopali na zemi, když jí jeden z nich omráčil.
https://i.postimg.cc/LsGNJjnn/Arcanum-2019-01-26-16-35-46-976.jpg

Taky se znepřátelili všichni elfové ve městě, což ale bylo dáno tím, že jsem zabil toho mága už dřív. Orgové se ale nějak sekli u té elfky a už nikam dál jít nechtěli. Boj ale probíhal i pod stromem, protože i tam se stráže znepřátelily. Zkoušel jsem to ještě párkrát. Při jednom pokusu se orgové dostali až sem a bojovali zde pod stromem. Bitka to pak byla opravdu velká.
https://i.postimg.cc/NFXMgqZK/Arcanum-2019-01-26-16-05-40-573.jpg

Nakonec jsem dospěl k názoru, že bude lepší, když temné elfy pozabíjím sám a vynechám jen toho mága a jejich magická pouta uvolním až na konec a pak rychle zmizím z města, aby nenapadli tu elfí kněžku. Když jsem tedy pozabíjel i stráže pod stromem a zase se vrátil nahoru, zabil mága a rychle zmizel, tak dole pod stromem mě oslovil Virgil s tím, že musí odejít ze skupiny a udělat něco důležitého v Caladonu. (což před tím ani při jednom z těch pokusů neudělal a já třeba při jednom odešel a byl až v Tarantu, při druhém v Caladonu a Virgil byl pořád v partě.) Nabízel jsem mu pomoc, ale odmítl a odešel.
https://i.postimg.cc/mD2C2DSt/Arcanum-2019-01-26-16-46-36-303.jpg

Při očistci vesnice jsme si celkem dost napakovali inventáře věcmi, hlavně jejich zbrojemi a zbraněmi. Tedy jsme všichni byli dost přetížení a potřebovali jsme si je uvolnit. Nejprve jsme se stavili ve vesnici Quintarra, tamní obchodník byl ale šizuňk a navíc ty brnění ani nechtěl koupit. Zašli jsme ale za Raven a řekli jí, co jsme vypátrali. Poslala nás za svojí matkou, z čehož jsem teda neměl radost, páč stále byla na drogách a ještě jí asi zvedli dávky.
https://i.postimg.cc/d07DWynR/Arcanum-2019-01-26-17-03-00-568.jpg

Šel jsem tedy zase za Raven, říct jí, co jsem "zjistil" od její matky. I ona naznala, že vůbec nic, ale že dobré asi bude pokračovat zase v Caladonu a v tamním prvním chrámu Panari. Taky se rozhodla ke mně přidat, díky čemuž zabrala Virgilovo místo v partě.
https://i.postimg.cc/bJ3MsZcM/Arcanum-2019-01-26-14-08-44-211.jpg

Byla celkem slušná lučišnice. Jestli nějak seženu Virgila zase zpět, tak Jormund  konečně vyletí z party. Stejně je na nižší úrovni, než ona a nějaký konečně dobrý střelec se zbraní se může hodit.
https://i.postimg.cc/Gtf5x6px/Arcanum-2019-01-26-14-09-14-071.jpg

Zjistil jsem taky jednu zajímavost a to sice, že i mí roboti získávají úrovně společně se mnou. Jenže zůstane jim jen, dokud je nerestartuji a znovu nenahodím. Pak se zase vrátí na původní. U nich na tom ale asi moc nezáleží, protože vedomostní body stejně nerozdělují a mají jich 6 v zásobě. Tedy v továrním nastavení 5.
https://i.postimg.cc/3rfVh0Z0/Arcanum-2019-01-26-17-17-45-689.jpg

Pak jsem vyrazil směrem do Zakrytých kopců. Jednak jsem potřeboval identifikovat věci od zdejší moudré ženy v lese a jednak jsem je chtěl někde prodat a protože to byly věci magické, není tak snadné pro ně najít kupce. Ale zdejší kovář by je snad koupit mohl, navíc je kamoš. Zjistil jsem, že elfí luky ani nestálo za to nechat identifikovat, protože jsem na tom prodělal peníze. Naopak zbroje identifikovat stálo za to a jejich výkupní cena byla vyšší. Jenže kovář neměl za chvíli peníze a tak jsem mu ty věci musel prodávat asi tři dny, než jsem se jich konečně zbavil.

Pak jsem vyrazil směrem do Caladonu, po cestě jsem se stavil ještě Roseboroughu a předal foťák i s fotkama. Bohužel pro druhého chlapíka jsem důkaz o existenci prastaré technologie neměl, jelikož ty součástky z Ostrova Zoufalství jsem v truhle nenašel. Asi jsem je vyhodil do koše, aby mi tam nebraly místo. A já tedy nevím, jestli chce tyto věci, nebo něco jiného.

Pak už jsem tedy ale šel do toho Caladonu.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Leden 27, 2019, 02:59:31 »

Dostal jsem se do bodu, kdy nevím, jak dál a situace zdá se být neřešitelná. Ale od počátku. Když jsem došel do Caladonu, navštívil jsem hostinec, kde v zadní místnosti byl padělatel Razzii, který vytvořil pas tomu mrtvému trpaslíkovi u vzducholodi. Pas jsem mu ukázal a trochu se poptal a ten mi tak doplnil část příběhu, jak se vlastně trpaslík dostal z Prázdnoty, přes Roseborough až na vzducholoď, jak došlo k tomu, že nás sestřelili a já se tak dostal do celého tohoto průseru.
https://i.postimg.cc/653mWLHr/Arcanum-2019-01-26-17-41-37-019.jpg

Všimnul jsem si taky, že v této místnosti mají schody dolů do sklepa, které jsem před tím přehlédl.
https://i.postimg.cc/tghrSrTj/Arcanum-2019-01-26-17-48-20-183.jpg

Zjistil jsem, že uvnitř je Virgil, obklíčený nějakými parchanty, kteří se jej snaží zabít. Než jsem vůbec zareagoval, byl mrtvej.
https://i.postimg.cc/2SL9vjN3/Arcanum-2019-01-26-17-42-20-215.jpg

Fajn, načtl jsem hru a začal jej zkoušet zachraňovat. Zkusil jsem asi 30 pokusů, kde situace vždy dopadla jednou z následujících možností:
1. Virgil umřel v boji a já jej nestihl zachránit.
2. Virgil si vyčaroval vlka, pravděpodobně když odešel měl u sebe svitek Vyvolej zvíře. Virgil boj přežil a já jej zachránil, nicméně hned po boji se vlk znepřátelil, zaútočil na mě nebo některého společníka. Některý můj společník jej zabil, čímž se znepřátelil Virgil, kterého také zabil některý můj společník. (nejhorší varianta)
3. Virgil boj přežil a nevyčaroval vlka, nicméně hned po skončení boje stejně chcípnul, i když měl plné zdraví.

Říkal jsem si, že možná Virgila otrávili nějakým prudkým jedem a protože vyvolaný vlk to hodně komplikoval, načetl jsem hru při příchodu k temným elfům a udělal tuto oblast a vše po té znovu stejně, jen s tím rozdílem, že jsem Virgilovi vzal všechny svitky před tím, než odešel. Doufal jsem, že to pomůže. Následné pokusy o záchranu končily dvěma možnostmi:
1. Virgil umřel v boji a já jej nestihl zachránit.
2. Virgil boj přežil, nicméně hned po skončení boje stejně chcípnul, i když měl plné zdraví. Dokonce i když jej během boje nikdo ani nezranil, tak stejně chcípnul.
https://i.postimg.cc/fb42v4MC/Arcanum-2019-01-26-20-01-06-725.jpg

Virgila pravděpodobně zabíjí nějaký skript a zemře asi vždycky a nejde jej tedy zachránit.

V truhle v místnosti je i svitek oživení mrtvého, také jsem i nějaké takové svitky měl další, tedy teoreticky bych jej mohl oživit. Jenže to by to kouzlo muselo fungovat. Když jej zakouzlím já, tak jakžto technolog se 100% talentem na techniku, nemám šanci a kouzlo vždy selže, tedy jej nemohou oživit.

Mám i nějaký návod v technice, který má zřejmě podobný efekt oživení, jako kouzlo, jenže jej dost pravděpodobně nedokáži vyrobit, jednoduše proto, že vyžaduje znalosti jiných oborů, než se učím a složky, které také nedokážu vyrobit.
https://i.postimg.cc/1Xms5CX0/Arcanum-2019-01-27-03-08-52-389.jpg

Ještě jsem nezkoušel kouzelné fazole, které jsem koupil od zdejšího gnoma, protože je mám v truhe v Tarantu, ale předpokládám, že i to je kouzlo (jsou magické), tedy to opět selže stejně, jako svitek.

Tedy neřešitelná situace. Přitom Virgil je můj oblíbený společník, navíc nedokončil jeho příběh a mám pocit, že právě po tomto boji bych se o něm měl dozvědět víc a konečně zjistit, co je vlastně zač a o co jde. Tak nevím. Stálo mě to asi 3 hodiny snah o záchranu (a to nepočítám, že jsem znovu dělal temné elfy) a dostatečně mě to vytočilo na to, aby mě to přestalo bavit. Alespoň pro dnešek.

Budu se nejspíše muset stavit v Tarantu, podívat se do truhle s věcmi, jestli mám "všelék". Pak bych mohl nakoupit asi manuály na ten vědní obor a zvednout jí na 90 a pak tedy zkusit ten "Reanimátor" vyrobit. Je to asi jedniná naděje, ale už na to nyní nemám sílu. Navíc není jisté, že ten všelék mám a vyrobit jej neumím určitě (je to jeden z receptů, který se učí za vědomostní body).
« Poslední změna: Leden 27, 2019, 03:14:16 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #37 kdy: Leden 28, 2019, 06:26:19 »

Tato situace nesnesla odkladu a já se tak vydal do Tarantu. Společníky jsem nechal v Caladonu, včetně všech robotů, abych ušetřil prachy a stejně bych je v Tarantu nepotřeboval, tak jsem všem řekl, ať počkají. V truhle jsem zjistil, že všelék vlastním, dokonce dva a tak jsem si zašel na univerzitu koupil 6 manuálů v bylinkářství a zvedl tento obor na 90 a už mi nic nebránilo vyrobit potřebný předmět.
https://i.postimg.cc/QCSYZQYM/Arcanum-2019-01-28-04-47-14-498.jpg
https://i.postimg.cc/L660BWhg/Arcanum-2019-01-28-04-48-42-224.jpg

Když už jsem byl tady, vytvořil jsem si i další věci, jako spektometr, který by měl pomáhat odhalování pastí, ale nevýhodou je, že jej trpaslík musí držet v levé ruce místo štítu.
https://i.postimg.cc/fLN8326L/Arcanum-2019-01-28-04-48-51-583.jpg

A taky vrhač dýk, ze své slonobijky, kterou mi posmrtně přenechal ten jeden lovec ještěrek. Nejsem si jist, co tadle zbraň vlastně střílí, jestli jako ty dýky. Každopádně počet nábojů u ní se psalo 6 a tolik dýk jsem neměl, tak asi ne. Budu to muset ještě vyzkoušet.
https://i.postimg.cc/PqZ65sV9/Arcanum-2019-01-28-04-49-08-476.jpg

Při pohledu do inventáře jsem ale zjistil,  že tadle akce byla zjevně zbytečná, jelikož podobný předmět, jako je reanimátor už mám a že jsem jej od někoho pro jistotu koupil (kdybych právě potřeboval někoho oživit), jenže jsem na to zapomněl a on ten předmět v inventáři není tak dobře vidět. A tedy se i jmenuje jinak, což ovšem je o to horší, vzhledem k jeho názvu. Pro jistotu jsem vzal i tu kouzelnou fazoli.
https://i.postimg.cc/X7H12gyH/Arcanum-2019-01-28-04-51-41-628.jpg
https://i.postimg.cc/RZWs2n7M/Arcanum-2019-01-28-04-51-50-018.jpg
https://i.postimg.cc/YCTn7qRQ/Arcanum-2019-01-28-04-51-54-668.jpg

Vrátil jsem se do Caladonu a zjistil, že většina mých společníků někde zmizela a nepočkali a to včetně robotů. Což tedy byla poněkud zrada. Nevadilo, nyní, když už jsem věděl, že potřebné prostředky mám celou dobu u sebe, jsem tedy zase načetl hru v Caladonu, vlítl do skelpa a pustil se do akce zachraňtě vojína Virgila po třetí. Všechny ty parchanty vystřílel a Virgila konečně slavnostně oživil.
https://i.postimg.cc/SRZdvyj2/Arcanum-2019-01-28-05-05-09-294.jpg

Virgil byl nějakej zmatenej, ale povyprávěl mi svůj příběh o mrtvém bráškovi a o tom, jakej to byl kdysi parchant. Nakonec jej tedy nezabil, ale jeho smrt zavinil. Zabili jej tady ti ve sklepě. Příliš sem jeho sebevražednou misi s pomstou ale nepochopil, já měl za to, že cílem pomsty je zabít ty parchanty a ne se nechat od nich zabít. Ale to je vedlejší. Taky mumlal pořád něco o tom, že se změnil (což by asi i měl, podle toho, co si matně pamatuji, se nějak měnil po této akci). Ale nezměnil se v ničem a zůstal stejnej. Během tohoto dialogu se tam objevil i děda Jáchym, tedy Virgilův šéf, který jej za mnou poslal a kterého jsem tak dlouho hledali. Nic moc smysluplného neřekl, ale uzavřela se tak tím i tato příběhová podvětev s Panari, proroctvím, Virgilem a Jáchymem.
https://i.postimg.cc/brYLgGYf/Arcanum-2019-01-28-05-08-07-372.jpg

Po tady těch plkách Jormund  konečně vysvištěl z party a vrátil se na jeho flek Virgil. Vylezli jsme ze skelpa a vydali se k vězení, kde by měl být mistr zámečník. Ještě jsme se stavili ve zdejší pobočce novin, jelikož žádné noviny s tou senzací nevyšly a zjistil jsem dosti podivné věci.
https://i.postimg.cc/nh923fxr/Arcanum-2019-01-28-05-15-51-501.jpg

Ale pak už jsem se zabýval tím vězením. Rozhodl jsem se, že na tudle misi půjdu sám bez společníků, jelikož tu šlo o misi tajnou, tichou, rychlou a pokud možno nebojovou. A banda robotů a dalších pobudů za zády by to moc neusnadnila. Máti mistra mi poradila, ať zkusím počkat na noc, že je strážný v tu chvíli dost lempl. Což jsem tedy i udělal a na noc počkal. Nicméně strážný mě přesto sledoval na každém kroku, ale alespoň tam byl sám.
https://i.postimg.cc/fTr57T61/Arcanum-2019-01-28-05-17-48-257.jpg

Bylo tam dost světla a tak mě dobře viděl, tedy jsem musel lukem sestřelit lampu. Pak už viděl hovno a i když se na mě otáčel, klidně jsem mohl vypáčit dveře, pak i poklop a vlízt do vězení.
https://i.postimg.cc/fbxKh7Jh/Arcanum-2019-01-28-05-18-24-705.jpg

Ve vězení bylo pár zamčených dveří, nějaké ty cely většinou bez vězňů, taky tu chodili asi dva nebo tři strážní, kteří se dívali do těch cel (neboť tam byly průhledné mříže a nedalo se tam skrýt). Nakonec jsem našel i toho mistra a tak mu dal vercajk.
https://i.postimg.cc/mrxwqpZw/Arcanum-2019-01-28-05-24-45-600.jpg

Po rozhovoru mě udělal mistrem v páčení, i když jsem neměl plný ukazatel a část mi přidávalo navíc požehnání od některého toho boha, o které pravděpodobně příjdu po dokončení druhého kruhu. Mistr páčení by měl páčení jako takové značně zjednodušit, tedy náročnost zámku by asi měla být poloviční, než běžně bývá. Mohl bych to jít vyzkoušet do zdejšího hradu.
https://i.postimg.cc/hjc04JdQ/Arcanum-2019-01-28-05-25-55-248.jpg

Neřešitelná situace se tak stala vcelku snadno řešitelnou, budu si muset ten oživovač zase někde koupit, až jej uvidím. Další cesta by měla vést k zdejšímu chrámu Panarii, kde bych měl pátrat po Nashrudinovi. Tedy asi, dlé Stříbrné dámy si k němu mám lehnout, nebo co, a pokud je to ta lebka v sarkofágu, co jsem náhodou našel při průzkumu stok, tak to si s ním tedy fakt lehat nebudu.
« Poslední změna: Leden 28, 2019, 06:37:35 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Leden 28, 2019, 09:31:16 »

Zapomenutý obsah inventáře dokáže připravit perné chvilky :) Ale je fakt, že některé věci na těch screenshotech nejsou moc dobře vidět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Leden 28, 2019, 10:01:02 »

Tak mě tam hlavně vadilo, že umřel i přes to, že z boje vylezl bez škrábnutí, Měl jsem za to, že ho je možné zachránit, ale asi si to s něčím pletu. A to se ani nezmiňuji o tom vyvolávání vlka. Ono u něj je docela zrada, že z party odejde bez předchozího varování a ani mu nejde říct, ať ještě počká a vzít mu věci z inventáře. Navíc někdy odejde, někdy neodejde a tak člověk neví, co od něj čekat. (on by měl odejít správně vždycky po dokončení lokace temných elfů, protože jinak se tadle část děje nedokončí. Ale asi je ve hře nějaký bug a je třeba ze stromu slézt, zas tam vylézt a zase slézt a pak odejde).

Ale toho technického léku, co jsem si koupil, jsem si všimnout měl, no. To by mi to hodně usnadnilo. Ale on je černý a když je mezi jinými předměty, tak to vypadá jako prázdné místo, pokud jej člověk přímo nehledá. Jen nevím, kde jsem jej koupil, protože to myslím není věc, kterou by prodávali v každém obchodě. Viděl jsem to jen u jednoho obchodníka a protože mě to zaujalo, tak jsem si to pořídil.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Leden 29, 2019, 08:12:28 »

Vlezl jsem do Prvního chrámu Panari, kde Virgil nadšeně poskakoval, protože tam po prvé v životě uviděl jejich Prvního akolytu Alexandera, který se tam nově objevil. Šel jsem s ním hodit řeč, což už Virgil asi nerozdýchal, protože během dialogu celou dobu mlčel. Alexander mě poznal a označil opět podobně jako Virgil na počátku za "Žijícího", tedy za reinkarnaci jejich boha, kterého uctívají, onoho mocného a dobrého elfa z času legend, samotného Nashrudina. Měl jsem vůči tomu jisté námitky, jelikož nerad podporuji fanatiky a celá tadle věc mi přišla dost uhozená, ale nakonec jsem zjistil, že ani on sám tomu možná zas tolik nevěří, nebo respektive spíš, že je mu to jedno, jestli jsem či nejsem Žijící, protože ať už jím jsem nebo ne, mám tak či tak stejný cíl, dostat se z toho průseru a zajistit, aby mě každý nechtěl zabít a přijít na to, o co jde. Musel jsem uznat, že proti tomuto argumentu jsem neměl žádný protiargument.

Začal jsem tedy vyzvídat informace o jejich pošahaném náboženství. Některé věci jsem již slyšel i z jiných zdrojů, například o onom zavržení do prázdnoty a dozvěděl se, že to je víceméně taková lepší, ještě více totálnější smrt, než smrt obyčejná, která se dá obejít kouzli. Taky o těch, kteří zavržení byli, krom Arronaxe, hlavního zlouna - tj zlého elfa, kterého se snaží z prázdnoty oživit temní elfové, kterého já sám již potkal několikrát v podobě přízraku, kde mi vždy řekl totéž a kterého jsem měl kdysi jako ještě Nashrudin porazit a následně zavrhnout, tu byli i další, které jsem zavrhl jakožto Nashrudin do prázdnoty. S odkazy některých jsem se již dříve potkal a našel jejich deníky. Například zakladatele nekromacie a tvůrce řádu nekromacerů (ke kterému patřil i kostlivec-bojovník, kterému jsem pomohl v Dávném chrámu a který by se i přidal do party, pokud bych nepáchal dobro), kterému se pak postavila ruka molochova ve velké bitvě. Nebo deník chlapíka, který se proměnoval v draka, který jsem našel v dračím doupěti. Taky jsem zavrhnul nějakého válečníka, který zničil město Kree, v jehož troskách jsem již byl a pak ještě nějakou bestii, se kterou jsem se ale v žádné formě ještě asi nesetkal (nebo si toho nejsem vědom). Celkově to byl docela zajímavý pokec a na konci mi i otevřel dveře dále do chrámu, které se před tím otevřít nedaly. Taky mi poradil, s kým mám mluvit a jak a komu co říct (hlavně o tom, že jsem "Žijící").

V chrámu dále byly dvě postavy. Nějaký asi archeolog a znalec starého jazyka, který mi řekl o určitých nesrovnalostech v jejich svaté knize a učení a především mi řekl, že hrob Nashrudina nebude zde, jak si všichni myslí, ale že nejspíše bude někde na jihu za vodou, konkrétně na ostrově Thanatos, kam bych se tedy měl vydat. Tomuto chlapíkovi jsem řekl, kdo prý jsem a že jsem jakože Žijící, ale nezdálo se, že by jej to zajímalo. Naopak mi něco pověděl o zdejší legendě, prvním Prvním akolytovi Mannoxovi a o tom, že měl podle očitých svědků, nějakých dvou elfů, dokonce dosáhnout nanebevzetí. Jemu se to teda příliš nezdálo, ale zajímavé na tom hlavně bylo jméno jednoho toho elfa, protože to čistě náhodou bylo stejné, jako jméno elfa, který si dopisoval s vrchní kněžkou temných elfů (kterou jsem vykuchal a našel u ní od něj dopis, kde popisoval, jak trpaslíci Černé hory pracují v Prázdnotě na bráně a jak jim jeden trpaslík zdrhnul). Tento elf měl být i členem řádu Panari, tedy tady něco krapek smrdělo. Taky mi tedy řekl, že Mannox byl přímým pokrevním předkem nynějšího Prvního akolyty Saši. Prostě samé zajímavé věci, které ale nebyly zas tak důležité.

Pak tu byl ještě nějaký historik, kterému jsem dle rady od Saši raději nic o tom, kdo jsem neříkal. On by rád prozkoumal ostatky Nashrudina, které jsou uloženy zde pod chrámem v katakombách (ty, u kterých jsem již byl při prozkoumávání stok). Jelikož, jak jsem zjistil, se za celou dobu existence Chrámu Panari nikdo neobtěžoval je prozkoumat. Mě to pochopitelně taky zajímalo, protože to byl můj úkol po Nashrudinovi pátrat, ale to jsem mu neříkal a vydával se za archeologa amatéra. Řekl mi o cestě přes stoky k ostatkům i heslo od dveří, které mi dřív vyhrožovaly smrtí. Přes dveře v chrámu jsem jít k ostatkům nemohl, protože stráže by mě nepustily (možná pustily, pokud bych se převlékl za kněze, jenže hadry co jsem našel byly jen pro lidi a mě byly velké). Historik chtěl přinést kus kostry Nashrudina.

Vylezl jsem tedy před chrám a hned u jeho vstupu vlezl do stok. Tento vlez byl přímo u stěny, kterou se dalo projít do katakomb, kde byly ony dveře, které jsem nyní už snadno otevřel heslem a pak tedy došel k onomu sarkofágu, ale tentokrát si jej prohlédl lépe, než poprvé.
https://i.postimg.cc/90STKsLX/Arcanum-2019-01-29-05-01-17-014.jpg

Z popisu bylo jasné, že uvnitř je mrtvola bez prstu, což by ale dle legned, co mi ti pánové říkali, sedělo spíše na Mannoxe, který si prý uřízl prst sám, když se dostal do prekérní situace, byl unesen nějakými zloduchy a vyhrožovali, že mu uříznou prst, pokud nedostanou výkupné. Ostatně ten jeho prst byl i vystaven ve zdejším muzeum v chrámu v místnosti, kde byl ten historik, který jej hlídal, společně s dalšími artefakty. Prohlédl jsem si i poklop toho sarkofágu, na kterém byla nějaká kresba, asi kruhu a nějaká slova.
https://i.postimg.cc/4N7pVN3Y/Arcanum-2019-01-29-05-01-02-831.jpg

Ze sarkofágu jsem ještě sebral lebku Nashrudina, pro toho historika a vydal se zpět do chrámu.
https://i.postimg.cc/T2HrKWT8/Arcanum-2019-01-29-05-01-11-247.jpg

Respektive já se přes stoky nevracel, ale šel jsem po schodech nahoru, objevil se u dveří, které hlídaly stráže, co mě nechtěly pustit, vypáčil je a to jim nevadilo a mohl jsem klidně projít. Když jsem byl tady, všiml jsem si, že jsou zde i ještě jedny schody, tak jsem tam šel a napadly mě stráže, kteří se ale jevili jako temní elfové. Vyřídil jsem je tedy, za nimi byla nějaká místnost, kde ale nic nebylo a tak jsem se zase vrátil za těmi dvěma pány.

Nejprve za historikem, který po prohlédnutí lebky došel k překvapivému odhalení.
https://i.postimg.cc/dtbrBP74/Arcanum-2019-01-29-05-02-28-041.jpg

Mé podezření, že v hrobce není Nashrudin, ale Mannox, se začalo utvrzovat. Pak jsem se stavil ještě za tím druhým a poptal jsem se na ten obrázek na víku a na překlad těch slov, co na něm byla. Bylo to celé nějaké divné a i Sašovi se to zdálo divné, když jsem mu to všechno řekl. Chtěl ať mu řeknu, kdybych tomu přišel na kloub.
https://i.postimg.cc/Bb8PTM4r/Arcanum-2019-01-29-05-02-59-647.jpg

Dospěl jsem k názoru, že to nějak musí souviset s kruhem Roseboroughu. Ten nákres by tomu odpovídal, ale stejně to úplně nedávalo smysl. Vydal jsem se tedy tam, ještě jednou se podíval na ten šutr před hradem, kde byly nějaké kordináty směru a vzdálenosti.
https://i.postimg.cc/SxFzGKpP/Arcanum-2019-01-25-22-55-56-270.jpg

Šel jsem tedy do kruhu a začal řešit tuto záhadu.
https://i.postimg.cc/wvwDc1Jm/Arcanum-2019-01-29-03-53-07-860.jpg

Pokud jsem postupoval tak, jak bylo na šutru, nikam to moc nevedlo a nedávalo to smysl. Nicméně dle překladu těch slov tam bylo cosi jako zrcadlo a pravda. Zkusil jsem tedy převrátit směry zpopisku z šutru a místo tam, kde se psalo třeba jihozápad, jsem šel na severovýchod a podobně. Po prvním počítání kroků už mi bylo jasné, že je to správně a další kroky jsem už ani nepočítal, neboť na místě kam jsem došel bylo takové koločko - značka. Víceméně tedy stačilo si k ní stoupnou a jít od ní správným směrem a dříve nebo později jsem narazil na další kolečko.
https://i.postimg.cc/3x2pfSm7/Arcanum-2019-01-29-03-59-50-983.jpg

Takto jsem to tedy celé celkem rychle prošel, až jsem došel k nějakému šutru, po kliknutí se otevřel a já mohl vlézt dovnitř.
https://i.postimg.cc/d0BCwh5x/Arcanum-2019-01-29-04-01-52-390.jpg

Uvnitř byla jen malá hrobka, kde byl meč a deník Mannoxe. Zejména z deníku bylo zřejmé, že mé podezření bylo správné. Dva elfové, byli temní elfové a jejich úkolem bylo oslabit řád Panari a svést je na scestí. Časem tak úplně zapomněli, jaké je jejich pravé poslání, kvůli kterému byl ten řád založen a to sice udržovat magické ochrany, které Arronaxovi bránily se vrátit z prázdnoty.
https://i.postimg.cc/VsMCkZZt/Arcanum-2019-01-29-05-05-50-663.jpg
https://i.postimg.cc/nhKjGsfh/Arcanum-2019-01-29-05-06-08-347.jpg
https://i.postimg.cc/pXFnyG08/Arcanum-2019-01-29-05-06-09-249.jpg
https://i.postimg.cc/5txH7xfq/Arcanum-2019-01-29-05-06-10-445.jpg
https://i.postimg.cc/fbBV16L4/Arcanum-2019-01-29-05-06-11-612.jpg

Temní elfové, kteří o návrat Arronaxe usilují a který byl nejspíše jejich zakladatelem v době, kdy se oddělili od ostatních elfů, mají prostě všechno dobře promyšlené a jsou minimálně o tisíc let přede mnou. Teda byli, dokud jsem je všechny nevyvraždil.

Vrátil jsem se do chrámu a všechno naprášil Sašovi a dal mu i jejich rodinný meč. Ten zdálo se by si nejraději šel něco vyříkat s nějakým zdejším knězem, jenže já žádného v chrámu nenašel, tak nevím, co měl na mysli. (asi tam někde měl být i ten druhý temný elf, co svědčil o nanebezvetí a asi měl být v tom sklepě, kde mě napadli stráže temných elfů, ale já tam nikoho nenašel).

Taky jsem šel své objevy říct těm dalším dvoum. Oba z toho měli velkou radost a historik mi dokonce otevřel skříňky od tamních artefaktů.
https://i.postimg.cc/RZT1VpFd/Arcanum-2019-01-29-05-08-47-603.jpg
https://i.postimg.cc/GphFBPTC/Arcanum-2019-01-29-05-08-53-778.jpg
https://i.postimg.cc/ZRXpD17b/Arcanum-2019-01-29-05-08-55-106.jpg
https://i.postimg.cc/yx9cqvtF/Arcanum-2019-01-29-05-08-56-694.jpg

Nafasoval jsem tedy nové věci, Prst Mannoxe se ukázal být amuletem, který trošku zlepšuje mé schopnosti a není magický, tedy opravdu funguje. Ne, že by to bylo důležité, ale potěší to a je to lepší, než prstem do oka.
https://i.postimg.cc/8krhrzcj/Arcanum-2019-01-29-05-09-23-964.jpg

Třeba Kraka-Tura (což by měla být ta strašná zavržená bestie do prázdnoty), by mohla vyprávět, ta přesně takto o oko přišla a já jej získal, ačkoliv netuším, k čemu je.
https://i.postimg.cc/15hD01VM/Arcanum-2019-01-29-05-09-28-087.jpg

Nejcennějším nálezem ale byl skleněný klíč, u kterého jsem naopak věděl přesně, k čemu je.
https://i.postimg.cc/vB45hQv2/Arcanum-2019-01-29-05-09-18-675.jpg

Stavil jsem se ve zdejším přístavě a poptal se na cestu na Thanatos. Ale byl jsem poslán do... Kořene, Černého, kde bych prý mohl dostatečného magora, který mě tam zaveze najít.
https://i.postimg.cc/tJV7ZJzy/Arcanum-2019-01-29-05-07-17-133.jpg

Mohl bych se tam ostatně nechat i rovnou odvést lodí, ale rozhodl jsem se ušetřit peníze a vydal se na sever.
« Poslední změna: Leden 29, 2019, 13:16:53 od Milhaus »
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Leden 29, 2019, 14:43:05 »

Vydal jsem se do lokace tajného úkrytu klanu Železa, po kterém jsem měl pátrat pro jednoho trpaslíka v klanu Kola.
https://i.postimg.cc/nLPDCyt4/Arcanum-2019-01-29-05-13-56-770.jpg

Nyní, když jsem měl konečně vše potřebné, včetně skleněného klíče, jsem se mohl dostat dovnitř.
https://i.postimg.cc/nr891qrM/Arcanum-2019-01-29-05-16-50-182.jpg

Uvnitř Magnus naznal, že to je ten klan, co hledá a byl z toho docela nadšenej, že jej konečně našel.  I když já tedy čekal ještě trošku větší nadšení a děkovačku.
https://i.postimg.cc/L6tLNQzS/Arcanum-2019-01-29-05-20-28-256.jpg

Nadšení z nálezu klanu Železa nás ale všechny přešlo v další místnosti, kde se do nás pustili roboti. Naštěstí já měl tedy taky dost robotů, takže to byla vyloženě cybermechbitva,mí společníci byli vybaveni odpovádajícími zbraněmi, aby si nerozbili své lepší. Takže nepřátelští roboti neměli šanci.
https://i.postimg.cc/Dw5sKWjY/Arcanum-2019-01-29-05-20-57-517.jpg

Ve zdejších sloupech byly i nějaké hezké věci. V prostředním nějaký bezcenný šutr, který chtěl ten trpaslík z klanu Kola.
https://i.postimg.cc/htKxw8rd/Arcanum-2019-01-29-05-26-30-983.jpg

Zajímavější to bylo v dalším, kde byla docela dost pěkná zbroj klanu Železa, která měla opravdu špičkové parametry. Z hlediska ochrany byla určitě o dost lepší, než zbroj mechanická, ale mechnaická dává bonus do síly, takže je lepší. Dal jsem jí Magnusovi na památku, ať má radost, ale ani on si jí nechtěl obléct a dal přednost mechanické.Je tedy fakt, že ani nevím, jestli sedí velikost, ale předpokládám, že je určená pro trpaslíky.
https://i.postimg.cc/76JT7Kxp/Arcanum-2019-01-29-05-26-44-281.jpg

Nejzajímavější byl ale předmět poslední, docela dost povedená palice, která mi pasovala přesně do ruky a se kterou jsem pak v boji způsoboval 4x-5x zranění za 40 životů za kolo, což byl od elektrického meče docela slušný posun.
https://i.postimg.cc/D0qJpm46/Arcanum-2019-01-29-05-46-03-057.jpg

Vydali jsme se přes průsmyk do klanu Kola a oznámili nálet klanu Železa, trpoš měl dost radost, ale nic moc nám nedal. Pak jsem šli do Tarantu, vyházeli některé předměty do truhle a vyrobil jsem si taky ten spektometr na odhalování pastí a taky ten vrhač dýk a já zjistil, že nejspíše střílí kulky. On tedy jej měl Magnus a běžně si tím sám sobě způsoboval zranění za 40 životů, ale dýky v inventáři neměl, jen náboje.

Z Tarantu jsme se vydali do Dernholmu, podívat se za zdejším králem, jestli pro nás již nemá tu další práci, o které mluvil již dřív a o které nám nechtěl nic říct. Nyní tedy promluvil a dozvěděli jsme se, že jako otec stojí za hovno a selhal nejvíce v době, kdy se jeho jediné dcerce začaly zapalovat lýtka a toužila prožívat žhavé noci s kýmkoliv, nejlépe však s princem z Caladonu. I když námořníci na lodi by taky nemuseli být špatní. Vzhledem k tomu, že fotřík byl proti, mu zdrhla zřejmě do Caladonu a nemluví s ním. Chtěl tedy, abychom jí našli a zjistili, jak se má. Taky jsme tedy věděli, že nejspíše odplula lodí. Námořníkům prostě nešlo odolat.
https://i.postimg.cc/D0qJpm46/Arcanum-2019-01-29-05-46-03-057.jpg

Jeden místní pobuda u břehu moře nám řekl, že loď odplouvala za ne zrovna hezkého slunečného počasí, ale naopak v tom nejhorším, jaké kdy viděl (princezna asi byla ještě více nažhavená, než to původně vypadalo, když tak spěchali). A taky, že se ta loď už měla vrátit, ale nevrátila. To bylo divné, ale nic víc nám neřekl a tak nebylo jasné, co tedy máme dělat.

Vylezl jsem tedy na mapu světa a nastavil trasu tak, aby kopírovala pobřeží moře směrem ke Caladonu a nastavoval jej tak dlouho, dokud mi v tom nebránily hory. Doufal jsem, že najdu nějakou stopu, protože v Caladonu nejspíše nebyla, což by i vysvětlovalo, proč ten princ tam tak nervozně pobíhal a nechtěl s námi mluvit.

Na úplném konci, až úplně u hor, kdy už více na západ se jít nedalo, jsme našli novou lokaci.
https://i.postimg.cc/wTpsy5nG/Arcanum-2019-01-29-05-55-43-188.jpg

A v ní i princeznu. Ukázalo se, že v Caldonu s princem opravdu nežije a že princ by jí nejspíše ani za ženu nechtěl, neboť není zrovna ve formě a vlastně by se dalo říct, že nežije vůbec.
https://i.postimg.cc/zXFHnbrX/Arcanum-2019-01-29-05-57-25-286.jpg

Ihned jsem její mrtvolu okradl o všechny cennosti, než mě někdo předběhne a krámy ze zdejších truhel jsem už ani nebral, protože ty nebyly příliš hodnotné a vydal jsem se zpět za králem, oznámit mu ty dobré zprávy o nalezení dcery a že mu do Caladonu nezdrhla.

Moc nadšený nebyl, ani ten amulet, co jsem našel, si nevzal. Těžko říct, co s ním, dal jsem jej Magnusovi, kterému se moc líbil a hned si jej dal na krk. Asi jej zkusíme odnést do Caladonu tamnímu princi, ostatně stejně jsem chtěl zkusit ten hrad vykrást a vyzkoušet své mistrovské dovednosti v páčení, na což jsem zapomněl. Ale jen kvůli tomu se mi tam vracet nechtělo a tak jsem se vydal opačným směrem do Černého kořene, kde bych měl najít nějakého mořeplavce, co mě odveze na ostrov Thanatos.

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Leden 31, 2019, 16:56:07 »

Prohlédl jsem Černý kořen a tedy zejména jeho přístavní část a tamní hospodu, neboť jsem tak nějak očekával, že by tam mohl být nějaký kapitán, který mě odveze na Thanatos. Kapitána jsem potkal, dokonce to byl starý známý kapitán Edward Teach, který mě odvezl na Ostrov Zoufalství už dřív. Čekal bych tedy, že nebude problém, nicméně ukázalo se, že se tak trošku ožral a v hazadru prohrál svojí milovanou a chtěl by jí získat zpět, neboť jinak mě na ostrov neodveze. Měl jsem tři možnosti, jak jí získat.
https://i.postimg.cc/xC0n6cpS/Arcanum-2019-01-30-18-13-00-849.jpg

První možnost, byla vyhrát jí zpět v hazardu s tím hráčem, co jí vyhrál. Byla by to asi možnost nejrychlejší, leč mělo to jeden menší problémek, že jsem o hazardu nevěděl vůbec nic, vůbec se jej neučil jakožto schopnost a ani jsem to nikdy s nikým nezkoušel a tedy nemám tucha, jak to funguje. Ostatně ten hráč to hned poznal a odpálkoval mě, že s amatéry nehraje a tato možnost tak padla.
https://i.postimg.cc/Pxrnm0NX/Arcanum-2019-01-30-18-13-43-389.jpg

Druhá možnost byla jí koupit v přístavu, nicméně když jsem viděl onu částku, bylo jasné, že to si počestný chudý hrdina dobrodruh, který ukradne jen to co vidí a vykrade jen truhle, které dokáže vypáčit, nemůže dovolit. I tato možnost tedy nepřipadala v úvahu.
https://i.postimg.cc/RCYxHsmm/Arcanum-2019-01-30-18-14-26-004.jpg

Zbývala tedy poslední, získat jí od strašilivého piráta jménem Šlachovitý Pete. Tento pirát byl v tomto světe docěla legendou, na některé jeho odkazy jsem ostatně už narazil, jako třeba zničená svatyně boha Halcyona ve Vooridenu. On tedy žil před 200 léty, kdy byl postrachem všech moří a kdy tydle strašné činy páchal, nyní už je to zřejmě jen duch, který jen občas zabije každého, kdo vezme jeho jméno do úst nadarmo. Celkově se na povídačky o něm dalo narazit na více místech, například v novinách v Tarantu, nebo při prvním setkání s kapitánem Teachem. Ten ostatně o něm měl asi dobré info, neboť mi na mapu i zakreslil lokaci, kde by se měl Pete skrývat i s lodí. Ta byla celkem daleko na východě pod Tarantem, právě nedaleko Vooridenu a tak jsem tam vyrazil.
https://i.postimg.cc/KY5y3mGp/Arcanum-2019-01-30-18-15-33-246.jpg

Když jsem přišel, nic moc tam nebylo, ale našel jsem malou loďku, se kterou se dalo přeplout přes vodu. Byla to asi jediná možná cesta a tak jsem jí použil.
https://i.postimg.cc/026xXgnr/Arcanum-2019-01-30-18-17-01-234.jpg

Po připlutí na ostrůvek jsem pak nedaleko jihovýchodně potkal i strašlivého piráta i s jeho lodí, který na mě hned spustil po pirátsku.
https://i.postimg.cc/2yymfgfc/Arcanum-2019-01-30-18-17-33-140.jpg

Dalo mi to chvíli přemlouvání, aby se uklidnil, že o jeho poklady nestojím. Nakonec se ukázalo, že to asi není zas takovej parchant a že těch 200 let, co funguje jako kostlivec, z něj vlastně udělalo docela citlivého starostlivého ducha, který měl zájem pomáhat každému na potkání (kromě mě), zejména těm, co dřív ublížil. Souhlasil s tím, že mi dá loď, pokud nejprve napravím jeho hříchy a dal mi tři úkoly, které když udělám, mělo by to stačit, aby našel klid a mohl konečně se odporoučet do pekla.

Jedním z nich bylo najít nějaký jeho poklad a dát jej nějaké rodině, která kvůli němu žije už 200 let v chudobě, neboď zabil nějakého jejich předka, nebo co. Nakreslil mi na mapu i lokaci, kde se nachází ten poklad i lokaci, kde žije ta rodina.
https://i.postimg.cc/Dfpncfqt/Arcanum-2019-01-30-18-18-34-023.jpg

Pak mi popsal, jak okradl mnichy, pochcal a rozbil oltář Vooridenu a chtěl, ať to nějak napravím. Todle jsem už ale zvládl dřív, takže jsem mu jen oznámil, že mám splněno.
https://i.postimg.cc/9Fv2vxgb/Arcanum-2019-01-30-18-19-03-458.jpg

Posledním úkolem bylo jít někam daleko na severozápad, nedaleko vesnice ještěrek, kde by měla být nějaká zapomenutá výheň, kde byla vyrobena strašlivá zbraň, kterou ještě jako pirát chtěl získat. Nakonec jí prý i získal, ale zbraň nad ním získala moc a donutila jej zabít všechny ostatní členy jeho výpravy, kteří tam byli s ním. Chtěl, ať zbraň najdu a hodím jí do tamní pece a tím jí zničím. Ukázal mi na mapě místo, kde se ta výheň nachází.
https://i.postimg.cc/dtTPm2Qy/Arcanum-2019-01-30-18-19-30-959.jpg

Šel jsem tedy vykopat nejprve poklad, protože místo s pokladem bylo nedaleko.
https://i.postimg.cc/kG2rH8xL/Arcanum-2019-01-30-18-20-12-282.jpg

V této oblasti bylo jen pár nijak zvlášť silných oblud, nic zvláštního.
https://i.postimg.cc/Fz5Xk1tS/Arcanum-2019-01-30-18-21-09-669.jpg

Bylo tedy třeba lopatu, na vykopání samotného pokladu, ale to nebyl problém, protože Flaška neustále jednu nosí. V hrobě jsem tedy našli onen zakopaný poklad.
https://i.postimg.cc/BnGB6Kh3/Arcanum-2019-01-30-18-23-32-480.jpg

Pak jsme se tedy vydali i do domova té chudé rodiny a poklad předali, čímž jsme dokončili i tento úkol.
https://i.postimg.cc/J0ZBVTCk/Arcanum-2019-01-30-18-26-11-530.jpg

Šli jsme na sever, stavili se ve vesnici Stillwater a od tama pokračovali do poslední lokace, kde by měla být ona strašná zbraň, kterou je třeba zničit.
https://i.postimg.cc/pLbMLsbd/Arcanum-2019-01-30-19-46-25-286.jpg

Ukázalo se, že je zde nějaká jeskyně, v které zase byly ne zas tak silné obludy. Taky tu byly pasti a konečně se dostalo ke slovu to moje nové udělátko z oboru elektřiny, alias spektrometr. Zjistil jsem, že aby fungovalo a nějakou past opravdu našlo nestačí jí jen mít v ruce, ale ještě třeba mít v inventáři baterie. Každý nalezená past pak část baterií odebere. Nicméně i přes to, že jsem past našel, jsem nepřišel na to, jak jí odstranit. Tedy já se odstraňování pastí neučil, ale v mechanice bylo jiné udělátko zvané spouštěč pastí, které by je mělo odstranit. Za tímto účelem jsem jej ostatně vyrobil, ale jeho použití mi není jasné, jelikož ať jsem dělal co jsem dělal, nic víc, než hlášku "Cíl je už úplně zdravý." jsem z toho nevymáčkl.
https://i.postimg.cc/0jhRmfzc/Arcanum-2019-01-30-20-00-56-185.jpg

Byly tam zase i nějaké kamenné obludy, co ničí zbraně, zde hlavně Raven s tím rychlopalným lukem dost zářila, protože v podstatě je zabila sama.
https://i.postimg.cc/RZ756w4L/Arcanum-2019-01-30-20-03-20-212.jpg

Na konci pak byl nějaká duch i s nějakými otroky, které jsme zmasakrovali. Bylo zajímavé, že otroci byli asi hodní, jelikož pokud byli neutrální a nezapojili se do boje a já je napadl, tak Magnus i ostatní řvali, ať nebiju bytosti s dobrým srdcem. Pokud ale oni napadli mě, tak jim to nevadilo, že je zabiju. Ostatně oni měli tendence ani tak neútočit na mě, ale spíše na mé robůtky, na které měli obzvláště pifku. Musel jsem všechny společníky odeslat pryč, aby to ti roboti ve zdraví přežili (pomocí F1) a přidali se k boji až později. Když nebyli poblíž roboti, měli pifku na pejska, kterej jim taky ležel v žaludku. Ale toho mohl Virgil a Raven alespoň léčit, takže to přežil a já mu pak už pomohl. Ale byl to dost zvláštní boj.
https://i.postimg.cc/wvBSGPJw/Arcanum-2019-01-30-20-12-28-666.jpg

V bedne jsmě pak našli onu strašnou zbraň
https://i.postimg.cc/G2713rd0/Arcanum-2019-01-30-20-22-31-925.jpg

a šoupli jí do pece. Čímž bylo hotovo.
https://i.postimg.cc/q7pf8g7V/Arcanum-2019-01-30-20-22-37-657.jpg

V této jeskyni jsme kromě různých bezcenných magických cetek našli poměrně hodně vzácné černé diamanty, které chtěl jako obětinu vyšší bůh zla Moorindal. Což bylo dobré, protože jinak se je nejspíše sehnat nedá.

Vrátili jsme se za Petem a řekli mu o našem úspěchu. On konečně se odporoučel a přenechal nám svojí loď.
https://i.postimg.cc/CLjSD348/Arcanum-2019-01-30-21-05-50-152.jpg

Ukázalo se, že lodí je možné zadarmo cestovat do různých lokací, kde je přístav a že se tato loď i sama přesouvá do těchto měst, pokud tam dojdu pěšky.
https://i.postimg.cc/C13pn7BJ/Arcanum-2019-01-30-21-06-18-210.jpg

Před tím, než sem se rozhodl odplout na Thanatos, rozhodl jsem se ještě se pomodlit, abych tu cestu přežil.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Leden 31, 2019, 19:08:33 »

Rozhodl jsem se vydat se na výšlap okolo zdejších svatyní bohů. Jelikož jsem měl už skoro vše potřebné, abych to motání se v kruzích okolo nich mohl dokončit a všechny ty kruhy už prostě uzavřel. Mělo to jen jednu chybu, že mi chyběla dýka nebo meč s kostěnou rukojetí, o které se psalo, že se dává jako obětina bohu Shakarovi. Tydle věci se prostě ve světě nevyskytují a nenachází a nelze je tedy ani získat.

Snažil jsem se prubnout různé obchodníky, kteří by je mohli prodávat. Jenže ti magičtí se se mnou nebavili, tudíž od nich to koupit nešlo a klasičtí obchodníci se zbraněmi nic takového neprodávali, ani v Tarantu, ani v Caldonu, ani v Černém kořenu, ani v Ashbury a prostě nikde, kam se dalo snadno doplout lodí.

Někdy magické předměty prodávaly moudré ženy na krajích měst, například v Tarantu, Caldonu, nebo Ashbury. U nich tedy byla šance, že by je mohly mít asi největší, ale stejně nic jako dýku nebo meč s kostěnou rukojetí neprodávaly. Nejblíže tomu, co alespoň vzdáleně připomínalo kost a co se od nich dalo koupit, byla taková sekera s lebkama na rukojeti. Koupil jsem tedy na zkoušku jednu, neboť zoufalé časy žádají zoufalé činy a vydal se do lokace Kree, ke svatyni boha Shakara
https://i.postimg.cc/8CZRtnTk/Arcanum-2019-01-30-18-27-57-578.jpg

Obětoval mu tu sekeru
https://i.postimg.cc/v8VnVmxZ/Arcanum-2019-01-30-18-28-06-164.jpg

a on naštěstí tento dar přijal a já tak získal jeho požehnání.
https://i.postimg.cc/tTLVMKwb/Arcanum-2019-01-30-18-28-15-719.jpg

Nyní by mi tedy již víceméně nic nebránilo, dokončit i druhý kruh zla a pak se pustit i do třetího kruhu neutrality. Nicméně požehnání toho boha mi zvedlo boj na blízko a zdálo se, že společně s bonusem z amuletu s prstem, by jsem se v tomto oboru mohl státi mistrem.
https://i.postimg.cc/XvjKK0SD/Arcanum-2019-01-30-18-28-24-307.jpg

Taky jsem ale předpokládal, že jakmile dokončím druhý kruh, o tento bonus zase přijdu a nebudu se můct mistrem stát. Vyrazil jsem tedy nejprve do Dernholmu, kde mistr boje žije. Tento chlápek je, no, jak to jen říct, prostě asi mu spadlo něco těžkého na hlavu, když byl malý, ale bojovat uměl a tak jsem ty jeho kecy musel snášet.
https://i.postimg.cc/zBMn1bL9/Arcanum-2019-01-30-18-33-41-734.jpg

Ukázalo se, že mé znalosti boje mu stačí, ale musíš ještě splnit nějaký jeho úkol. Konkrétně přivést mu nevěstu, která v rámci žalu, že napadl nějakého jejího kamoše, utekla pryč mezi nějaké divné obludy, co jí vysávají energii a živí se špatnými emocemi. Tedy úkol zněl zabít ty obludy a pak jí přesvědčit, ať si ho vezme. Protože během toho boje, toho jejího kamoše oslepil (mimochodem je to mistr uhýbání, který žije ve vesnici Stillwater), tak sehnal lék, kterým by se to dalo vyléčit. Tedy on jí ho dá, aby se mohl uzdravit, ale jen, pokud se stane jeho ženou. No, co na to říct, docela hajzlík to je, toto. Ale souhlasil jsem, nikdo jiný by mě boj na blázko na mistra nenaučil.
https://i.postimg.cc/HLvMQctV/Arcanum-2019-01-30-18-33-55-431.jpg

Ukázal mi na mapě i místo, kde by jeho budoucí žena měla být a já se tam tedy neprodleně vydal.
https://i.postimg.cc/0yx7xqQ2/Arcanum-2019-01-30-18-35-38-880.jpg

Bylo zde pár slaboučkých obludek, které bylo třeba nejprve zabít.
https://i.postimg.cc/cL87XJPC/Arcanum-2019-01-30-18-36-10-307.jpg

Pak se konečně probrala ta dívka z tranzu. Ukázalo se, že je nějak mimo a že má nějaké chybné informace o tom, co se stalo a komu.
https://i.postimg.cc/52ZgVz88/Arcanum-2019-01-30-18-37-50-760.jpg

Ale během rozhovoru se ukázalo, že zas nebude tak blbá, jak vypadala. Naznala, že bych se mohl naučit být mistrem boje a pak sejmout mého mistra čímž se stát nejlepším bojovníkem na světě, který nemá konkurenci (tedy až na mého pejska, který je taky mistr). Já její návrh s radostí přijal, jelikož toho hňupa jsem měl chuť majznout už od našeho prvního setkání.
https://i.postimg.cc/MHKbDm8J/Arcanum-2019-01-30-18-40-27-885.jpg

Vrátili jsme se tedy za ním, nejprve jsem se od něj nechal vycvičit.
https://i.postimg.cc/CL5sn7Nj/Arcanum-2019-01-30-18-43-24-831.jpg

A pak jej nechal důkladně poznat, kdo že to tedy je tady lepší bojovník a kdo má lepší schopnosti a svojí palící ho bacil řádně po kebuli a zarazil jej do země. Byl to dost žabař, ale blbé bylo, že se dotoho napletli další vojáci okolo kasáren. Teda blbé to bylo hlavně pro ně, protože to byl dost masakr.
https://i.postimg.cc/sXDrR1F9/Arcanum-2019-01-30-19-38-03-385.jpg

Děvčica po mně ještě chtěla, ať zanesu ten lék na sleptou jejímu miláčkovi Adkinovi do vesnice Stillwater. I jsem se tam stavil, ale rozhodl se, že mu ten lék prozatím nedám, jelikžo jsem si nebyl jist, kam pak odešel a jestli by mě ještě vycičil na mistra v úhýbání. Je možné, že tuto dovednost během hry ještě zvednu tak, abych se stal mistrem. Takže až někdy jindy.
https://i.postimg.cc/kMHdknTK/Arcanum-2019-01-30-19-45-32-217.jpg

Nyní nastal vhodný čas, dokončit kruhy modlení a já tak vyrazil do Dávného chrámu a obětoval černý diamant bohu Moordinal.  To mi dalo nějaké vcelku bezvýznamné bonusy, zejména k plížení a podřezání, takže jsem se mohl v nich státi učněm.
https://i.postimg.cc/dVwv95Wx/Arcanum-2019-01-30-21-00-14-044.jpg
https://i.postimg.cc/tCPCkZ9Y/Arcanum-2019-01-30-21-00-42-040.jpg

Nyní jsem tedy mohl začít třetí kruh neutrality, kde logicky bylo třeba se pomodlit ke všem neutrálním bohům. Tedy nejprve 4 nižším bohům, u kterých jsem se již dříve modlil a kteří by měli být v pořadí Alberich, Makaal, Kerlin, Bolo a nakonec i k vyššímu bohu neutrality Kaitanovi, čímž bych třetí kruh zakončil. Všechny svatyně i všechny obětiny jsem měl, nezbývalo tedy než jen vyrazit ke svatyním a moje první cesta tak vedla k trpaslíkům klanu Kola, kde má svatyni Alberich.

Po cestě mě nustále otravovali nějací skřeti a musím říct, že tadle setkání už začínají být docela dost otravná. Tedy alespoň zmizala ta setkání s nájemnými vrahy, která byla ještě otravnější, ale i tak. Potkat tyto skřety klidně i 10x během cesty, vždy se stejným dialogem a závěrem, kde chcípnou na jednu ránu, moc zábavné není.
https://i.postimg.cc/76bgcML3/Arcanum-2019-01-30-18-30-59-362.jpg

U trpaslíků jsem se tedy pomodlil a pak si vzpomněl, že zdejší král chtěl, abych mu řekl, co se stalo s trpaslíky Černé hory, pokud to zjistím. Stavil jsem se tedy za ním a on měl dost podivné řeči. Ne jen se mnou, ale i s Raven a Magnusem. Magnus se stále přetvařoval, jakože neví, že patří ke klanu Železa, čímž mě tedy vážně zklamal. Já myslel, že bude na to hrdej a ne, že to bude tajit.
https://i.postimg.cc/c1ts1ggX/Arcanum-2019-01-30-21-10-47-421.jpg

Nakonec se ukázalo, že král Loghaire vede ty divný řeči proto, protože je to pěkná vtěrka a chce se vetřít do mé party a schrábnout všechnu slávu pro sebe. Musím uznat, že je to docela silnej bojovník a že nějaká další mula na nošení těžkých věcí by se hodila. Ale já stejně neměl v partě místo a mí stávající společníci byli lepší. Takže měl smolíka.
https://i.postimg.cc/rpBLDTP7/Arcanum-2019-01-30-21-11-32-529.jpg

Pak jsme se vydali do vsnice ještěrek na severu, kde má svatyni bůh Makaal. Hodili jsme jednu modlidbu a vydali se kousek na sever, kde jsme totiž ještě našli jednu lokaci, kterou jsme dřív přehlédli. Nějakou tajnou vesnici.
https://i.postimg.cc/wMCZ3jrr/Arcanum-2019-01-30-20-24-17-168.jpg

Ale krom pár obludek tak nic moc zajímavého nebylo.
https://i.postimg.cc/8kxzLBQ2/Arcanum-2019-01-30-20-24-41-177.jpg

Kousek na západ a jih od vesnice ještěrek, byla v močále další svatyně, boha Kerlina.
https://i.postimg.cc/FR6GrFCJ/Arcanum-2019-01-30-21-21-50-019.jpg

Následně jsme se zase vrátili do Třpytivého lesa, šli dlouho předlouho na jih, až jsme došli ke svatyni boha Bola, nedaleko Caladonu.
https://i.postimg.cc/R0yX9VDJ/Arcanum-2019-01-30-21-26-24-001.jpg

A pak ve zdejšímu průsmyku kousek dál, jsme navštívili i svatyni vyššího boha Kaitana.
https://i.postimg.cc/VvBRj9LX/Arcanum-2019-01-30-21-29-35-618.jpg

Tím jsem dokončil i třetí kruh neutrality.
https://i.postimg.cc/mD9VrfvX/Arcanum-2019-01-30-21-29-48-054.jpg

To mi dalo krom jiných věcí zejména +1 bonus do charismy a krásy. Taky třeba do přesvědčování, smlouvání, luku. Zbývalo se už jen pomodlit u nejvyššího boha Veloriena, ale nevím, kde se nachází jeho svatyně.

Stavil jsem se tedy ještě v Caladonu, za zdejším princem, oznámit mu, že na princeznu nemusí čekat a dát mu její amulet.
https://i.postimg.cc/prtChcx2/Arcanum-2019-01-30-21-34-53-855.jpg

Tak trošku jsem doufal, že bych se mohl stát mistrem luku, ale nestačilo to a musel bych do něj ještě bod dát, což se mi nechtělo.

Vyrazil jsem lodí do Černého kořene, říkal jsem si, že by se mohl kapitán Teach přidat na palubu mé lodi, ale nezdálo se, že by se přidal. Tedy něco o tom říkal, ale na mé lodi není. Zase jsem tu ale našel v jednom domě jiného hrdinu, který zná i kapitána Teacha a který zde původně nebyl. Nějakého Franklina Payna.
https://i.postimg.cc/SNkVmPDd/Arcanum-2019-01-30-21-52-26-784.jpg

Musím říct, že huba mu teda jela neskutečně a jestli má takovou i kadenci úderů během boje, co žvástů v hubě, jeho nepřátelé nemají šanci. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že si většinu těch příběhů nejspíše jenom vymýšlí, i když kdo ví. Nicméně jsem zjistil jednu zajímavost, že nejspíše zná ostrov Thanatos, neboť tam asi byl. Když jsem mu řekl, že tam máme namířeno, chtěl se přidat taky.
https://i.postimg.cc/N09kNvjs/Arcanum-2019-01-30-22-01-00-896.jpg

Což se i docela hodilo, jelikož jsem zrovna dosáhl 50 levelu a 3 naštětřené body dal do charismy, tím jí zvedl na 19 a s bonusem od boha jsem jí měl na 20 a tedy si mohl dovolit mít 6 společníků. Původně jsem si sice říkal, že vezmu tu vtěrku trpaslíka, krále, ale tento dobrodruh uměl jako jeden z mála docela solidně střílet ze střelných zbraní a já mám jaksi bojovníků na blízko poměrně dost. Jen tedy neměl moc sílu a například onu zbraň vrhač dýk by neunesl. Ale měl u sebe druhou slonobijku a taky byl poměrně dost technicky orientovaný.
https://i.postimg.cc/pXCCrBSH/Arcanum-2019-01-30-22-01-47-870.jpg

Lodí jsme se vydali do Tarantu a to sice z několika důvodů. Jednak díky bonusům od bohů bych se mohl stát mistrem v přesvědčování. Jednak jsem potřeboval Franklina vybavit a zejména mu vyrobit mechanickou zbroj. Taky jsem si vzpomněl, že bych měl předat zprávu o trpaslících z Černé hory i Batesovi a tak jsem za ním vyrazil. Po cestě jsem ale narazil opět na zdejší muzeum a zjistil, že jsem asi nějak nedůsledně prošel dialogy se zdejším skřetem Garem (možná jsem při prvním dialogu s ním neměl dostatečnou inteligenci). Nyní jsem zjistil, že to není zas až tak úplně ork a dozvěděl se o něm celou jeho životní pouť. Jako třeba to, že byl jeho rodiči kvůli jeho ksichtu prodán tady tomu chlápkovi, co vlastní muzeum kuriozit. Rozhodl jsem se, že jej osvobodím a oslovil majitele. Po chvilce vyjednávání Gara propustil zadarmo a ještě mi děkoval, že jsem tak hodný a postarám se o to.
https://i.postimg.cc/DwTfMvz5/Arcanum-2019-01-30-20-43-04-689.jpg

Gara jsem mohl vzít i do party jako společníka, ale vzhledem k jeho úrovni to nyní již nemělo význam (asi se to dalo udělat i na začátku při první návštěvě). Tak jsem se rozhodl mu dát svobodu.
https://i.postimg.cc/5tkVbbfh/Arcanum-2019-01-30-20-43-55-260.jpg

Skočil jsem i za tím Batesem a řekl mu o trpaslících, ten mi dal nějaké peníze, ale jinak neřekl skoro nic.
https://i.postimg.cc/XJG0vmJp/Arcanum-2019-01-30-20-45-54-540.jpg

Zjistil jsem, že Magnus dosáhl síly 21 nezávisle na mechanické zbroji, tudíž jí odložil a vzal si na sebe dědictví svého klanu, tedy jejich plátou zbroj, která nyní pro něj již byla lepší. Jeho mechanickou zbroj Franklin nosit nemohl, protože to byl člověk a tak jsem mu musel vyrobit zbroj střední velikosti. Musel jsem se kvůli trpasličí oceli vydat opět do klanu Kola, protože v Tarantu jí zřejmě nikdo neprodává. Když už jsem byl v tom kupování, koupil jsem i věci na výrobu dalšího robota automata. Během chvilky se tak moje parta rozrostla na 6 společníků, 1 psa a 5 robotů, tedy celkem 12 členů, což asi tedy též není limit. Budu muset to ještě vyzkoušet a vyrobit roboty další a zjistit jestli a jaký ten limit je. Ono jako během hry jsou ty počty už dost velké a nepřináší to žádné velké výhody v boji, ale spíše mě to prostě zajímá. Taky jsem Franklinovi vyrobil na zkoušku spešl sekerku s pyrotechnickým efektem, ale v jeho rukou je extra pomalá. On je tedy ale hlavně střelec a dostal tu rychlopalnou pistoli, co jsem si vyrobil z ručního kanónu. Taky jsem mu vyrobil přilbu vnímání, vyfasoval nějaké ty rukavice, štít proti magii, dva prsteny obratnosti a podobně. Blbé u Franklina bylo, že i když mu mechanická zbroj zvedla sílu o 3 body, pořád jí měl jen na 10 a tedy už jen tou zbrojí s váhou 1000 šutrů, měl zátěž na střední, což jej hodně zpomalilo.
https://i.postimg.cc/GmSjJmrg/Arcanum-2019-01-30-23-00-45-938.jpg

Taky jsem se jal v Tarantu dořešit zdejší stoky, tedy přesněji jejich uzavřenou část, kde jsem na začátku vynechal jednu partičku banditů, kteří byli moc silní.
https://i.postimg.cc/DzzT983Q/Arcanum-2019-01-30-20-48-32-723.jpg

Nyní už tak silní nebyli, obzvláště, když jsem jako prvního svojí palicí bacil mága a ten tak zatřepal bačkorama a nestihl vyvolat ohnivého elementála.
https://i.postimg.cc/d1LJyDWQ/Arcanum-2019-01-30-20-49-25-153.jpg

Hledal jsem i toho učitele mistra přesvědčování. Jak jsem od Madam Li věděl, tak tento chlapík občas přebívá v Caladonu a občas v Tarantu. Než jsem do Caladonu odešel, tak v Tarantu nebyl. Když jsem se vrátil, tak jsem jej potkal i v doprovodu nějakého mága, který se mohl i připojit do party. Nicméně ten chlápek měl zrovna na spěch a odešel i s ochrankou ogrem někam pryč s tím, že je za půl hodiny zpět. (mág před jeho domem zůstal). Od té doby uplynul asi měsíc a pořád se nevrátil a já tak netuším, kde je. Tak jsem jej po městě hledal.

Při tomto hledání jsem zašel i do podniku Madam Li, jelikož každý správný gentleman sem chodí. Ale nebyl tu. Místo toho tu byl jiný chlápek, který mě dřív, když jsem tu byl jen odpálkoval a nemluvil se mnou. Nyní ale mluvil a odkázal mě na nějakého jiného chlápka, který by měl být šéfem zdejšího Podsvětí, které jak jsem zjistil se docela organizuje.
https://i.postimg.cc/L5Rk6qB5/Arcanum-2019-01-30-23-59-56-636.jpg
https://i.postimg.cc/YS5fZDv1/Arcanum-2019-01-31-00-04-16-382.jpg

Todle jsem dost pravděpodobně měl udělat už mnohem dřív, možná po práci s gangy ve Vředu, nebo možná i ještě dřív. Jelikož jsem již vícekrát potkal na různých místech obchodníky, kteří mi nechtěli nic prodat a byli na mě sprostí. Ostatně i s chlápkem, na kterého jsem byl odkázán, jsem mluvil už dřív (už v době, kdy jsem přišel do Tarantu poprvé a prohledával jej) a taky mě jen odpálkoval. Nyní to neudělal, naopak mi řekl více o Podsvětí a o tom, jak funguje a taky mi zadal úkol, ať přinesu mapu stok s tím, že pokud jej splním, stanu se plnohodnotným členem Podsvětí. Souhlasil jsem.
https://i.postimg.cc/ZYFFsc4d/Arcanum-2019-01-31-00-18-57-055.jpg

Mapu stok na radnici jsem ukradl už při první návštěvě Tarantu a nevěděl, k čemu je, tak jsem jí dal do truhle v hotelu. Jel jsem tedy metrem pro mapu a zpět a stal se plnohodnotným členem
https://i.postimg.cc/prZf92qZ/Arcanum-2019-01-31-00-22-46-115.jpg

To mi konečně umožnilo obchodovat s překupníky různě po světě, i zde v Taranu. Taky mi to umožnilo plnit úkoly další, pro podsvětí, nebo jim nosit některé věci, které už jsem ale většinou asi našel a když jsem nevěděl, co s nimi, tak je prodal, nebo zahodil. Ostatně Tadeáš Mynor mi hned o dalším úkolu pro Cedrica Applebyho a i sám mi zadal další úkol, přinést zlatou sošku z lokace Kree. I tuto složku jsem měl už v truhle v hotelu, tedy opět jsem jen jel metrem tam a zpět a sošku mu přinesl.
https://i.postimg.cc/BQS5rKnw/Arcanum-2019-01-31-00-24-34-934.jpg

Cedric Appleby mu úkol nezadal, jelikož se mu nelíbilo, že jsem kamoš Batese.

Jak jsem zjistil, tak třeba v Caladonu bych mohl dát zbroj, co jsem našel ve zbrojnici asi Podsvětí a možná i nějaké další věci. Nicméně ani překupníci obchodníci nechtějí koupit některé předměty a říkají o nich, že jsou kradené a tedy fuj. Mám třeba takovou hůl léčení, nebo pytlík s trpasličímu rubíny, měl jsem i nějaký dalekohled, parfém a jiné věci, které se nikomu prodat nedají. Ale asi se nedají ani dát těmto lidem z podsvětí, protože v tomto dialogu jsem neměl žádnou takovou možnost jim je předat. Tak nevím. Asi jsem na todle měl kápnout dřív.

Každopádně jsem naznal, že bylo dost blbnutí a že je nejvyšší čas vydat se na ostrov Thanatos.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Únor 01, 2019, 00:46:28 »

Vylodili jsme se na severu ostrova Thanatos, v nějakém opuštěném malém táboře.
https://i.postimg.cc/R0FfwP77/Arcanum-2019-01-31-21-08-18-227.jpg

V zdejším sudu byl ukryt nějaký deník, nějakého dobrodruha, jehož jméno asi zůstane navždy zapomenuto. Každopádně deník obsahoval docela zajímavé informace o ostrově samotném. Zdá se, že by tu měla být vesnice s domorodci, také asi nějaké obludy a nejspíše tu mají i nějaké neznámé božstvo.
https://i.postimg.cc/T18DMfZ0/Arcanum-2019-01-31-21-08-26-071.jpg
https://i.postimg.cc/zv1V2pgP/Arcanum-2019-01-31-21-09-33-641.jpg
https://i.postimg.cc/15rN2xM0/Arcanum-2019-01-31-21-10-13-660.jpg
https://i.postimg.cc/s2qB73Dz/Arcanum-2019-01-31-21-11-13-111.jpg

Přečtením tohoto deníku jsem tak na mapě získal nějaké nové lokace, kam bych mohl jít.
https://i.postimg.cc/wMc3CJ5x/Arcanum-2019-01-31-21-12-43-097.jpg

Rozhodl jsem se ale, že když už jsem tady, že zdejší ostrov prozkoumám důkladně, protože by tu mohly být i lokace, o kterých ten dobrodruh nevěděl.
https://i.postimg.cc/HxMrtFVy/Arcanum-2019-01-31-21-17-39-701.jpg

Cesta byla náročná a neustále nás napadaly zdejší obludy, zejména různé gorily. Nebyly příliš silné, ale frekvence těchto náhodných setkání byla na úrovni "na každém kroku". Nakonec jsme se ale dostali do vesnice uprostřed ostrova, kde by měl žít ten neznámý kmen domorodců, jak o něm psal ten dobrodruh. Bohužel se ukázalo, že tu nikde nejsou a že vesnice je dost zničená.
https://i.postimg.cc/0ytK5pTb/Arcanum-2019-01-31-21-26-28-848.jpg

Krom nějakých oblud a pár truhel, kde nic nebylo, snad až na nějaký magický luk, který ale budu muset ještě nechat identifikovat, tu skoro nic nebylo.
https://i.postimg.cc/6p6GNH1k/Arcanum-2019-01-31-21-27-26-708.jpg

Pokračovali jsme tedy dál průzkumem ostrova dále na jih od vesnice, až jsme našli doupě nějaké asi zdejší asi slavné bestie. Dle popisku tadle bestie měla vyvraždit a zničit celou vesnici domorodců, takže jsme se těšili na pořádnou bitku.
https://i.postimg.cc/BvXLjj3N/Arcanum-2019-01-31-22-11-27-510.jpg

Ukázalo se, že onou bestií je nějaká opička, která chcípla na dvě rány palicí. Zejména Flaška byl dosti zklamán, protože si ani nebouchl a slyšel jsem i některé robutky smutně pípat, že zas nic.
https://i.postimg.cc/tCpshSys/Arcanum-2019-01-31-22-12-20-767.jpg

Pokračovali jsme v průzkumu ostrova. Setkáních s obludami tu bylo i nadále velké množství. Brzy jsem tak doshál tolika zkušeností, že bych se mohl dostat na 51 level.

Ukázalo se, že můj hack exe souboru dle návodu z odkazu v prvním příspěvku nefungoval a po dosažení 50 úrovně se ukazatel zkušeností resetoval, ale já zůstal na 50 úrovni. Naštěstí jsem sehnal todle: https://uloz.to/!LRVo8DEWuxzL/arcanum50patch-0-0-1-zip, což provádělo totéž, co jsem dělal já, ale asi to umělo udělat správně. Měl jsem i uloženou hru těsně před tím, než jsem se na 51 level dostal, takže jsem to mohl i hned vyzkoušet a opravdu to fungovalo.

Boje s těmito obludami byly velmi nefér, jelikož jsem si musel fakt pohnout, abych si alespoň jednou během boje seknul a všechno nepozabíjeli ostatní. Zejména Raven, ta krvelačná bestie s rychlopalným lukem, byla nenažraná a všechny obludy chtěla jen pro sebe a na mě nic nezbylo.

Taky jsem zjistil, že vemeno Virgil někde zase ztratil meč, když kriticky minul a ani já, ani žádný společník si toho nevšiml a nesebral jej ze země. Bylo to zřejmě někde v náhodných lokacích při putování ostrovem a meč tak byl na vždy ztracen. Virgil od té chvíle všechno bušil pěstmi. Budu mu muset opatřit nějaký nový, až se vrátíme do civilizace.

Postupně jsme došli až na úplný jih ostrova, kde byla lokace zvaná Most. Nejspíše asi proto, že tu bylo cosi jako přírodní most, nebo spíše pěšinka, která vedla přes vodu dále.
https://i.postimg.cc/J4xGKN4P/Arcanum-2019-01-31-22-27-36-975.jpg

Byla to jediná možná cesta a tak jsme se po ní vydali. Brzy jsme došli do "lesa", do kterého bylo nutné vejít vchodem. V tomto lese byly jen různé verze opicí, také tu byly různě umístěné truhle, kde ale nebylo skoro nic cenného. Byl hodně velký a museli jsme v něm bloudit, protože najít z něj druhý výlez ven nebylo tak snadné. Nakonec se to povedlo a vynořili jsme se u nějakého domečku.
https://i.postimg.cc/yxPYQKBk/Arcanum-2019-01-31-22-41-10-323.jpg

Uvnitř byl nějaký starý elf, jak by řekl Virgil, protivnej dědek, se kterým jsme se dali do řeči.
https://i.postimg.cc/Y0kCz955/Arcanum-2019-01-31-22-45-16-937.jpg
https://i.postimg.cc/8zCsY77D/Arcanum-2019-01-31-22-45-19-454.jpg

Když jsem mu řekl, že hledám hrob boha Nasrudina, začal se o něm vyjadřovat dosti nelichotivě. Což tedy bylo velmi pobuřující. Zejména Virgila to velmi dopalovalo, neboť jednak urážel jeho boha a jednak urážel i mě, jakožto jeho reinkarnaci.
https://i.postimg.cc/g0CJr4Nk/Arcanum-2019-01-31-22-45-24-198.jpg
https://i.postimg.cc/44bdN6ts/Arcanum-2019-01-31-22-45-27-115.jpg
https://i.postimg.cc/W1KpfXR6/Arcanum-2019-01-31-22-45-28-897.jpg
https://i.postimg.cc/ydC17x8D/Arcanum-2019-01-31-22-45-31-204.jpg
https://i.postimg.cc/8zsPHxYz/Arcanum-2019-01-31-22-45-33-147.jpg
https://i.postimg.cc/VvDm9FBt/Arcanum-2019-01-31-22-45-36-908.jpg

Chvílemi to vypadalo, že na toho dědu Virgil skončí, než do věci vstoupila Raven a Virgila uklidnila. Tedy, nejsem si jist, jestli uklidnila je to správné slovo. Každopádně pak už jen čučel s otevřenou hubou a lapal po dechu a do rozhovoru se už potom moc nezapojoval, krom pár bolestných výkřiků, když jsem nadnesl téma, že jsem reinkarnací boha Nasrudina.
https://i.postimg.cc/QtgXCDF0/Arcanum-2019-01-31-22-45-42-049.jpg

Tento elf byl docela starý a znal dost věcí z historie, i mnoho věcí, které z historie byly zapomenuty, nebo pozměněny v něco jiného. Řekl nám tak mnohé zajímavého jak o Arronaxovi, tak i o jeho zavržení, tak i o Nasrudinovi samotném. Především nám ale řekl, jak se dá Arronax nadobro zabít, ať už je kdekoliv. Máme najít nějaké vendigrohské zařízení, které umí prorazit magickou regenerační skořápku, kterou umí čarovat každý slušenější mág a kterou použije, pokud je v boji zraněn, čímž je defakto nesmrtelný. Todle zařízení měli technici v době legend ve městě Vendigroh a chtěli jej na Arronaxe použít, jenže to nestihli a Arronax je i jejich město zničil dřív jediným mocným strašlivým úderem, díky čemuž pak začala i válka Arronaxe  a Nasrudina, která vyvrcholila zapuzením Arronaxe do Prázdnoty. Zařízení by se nicméně mohlo nacházet v ruinách města Vendigroh, které je v poušti na severu. Ukázal nám na mapě i průchod, kudy se dá do této pouště dostat.

Dle všeho zde na ostrově ostatky Nasrudina nejsou a tedy je ani nemělo význam dále hledat a měli bychom se tedy vypravit do této pouště. Nejdříve si ale ještě budeme muset nějaké věci zařídit v Tarantu a možná i v dalších městech. Vrátili jsme se tedy na loď a ostrov opustili.

Při rozhovoru jsem naplněn těmi vědomostmi elfa získal dost zkušeností, abych postoupil na 52 úroveň. Potřebuji ale ještě jeden vědomostní bod, abych si mohl udělat doktorát v oboru elektřiny a tak jsem si body zatím šetřil.

« Poslední změna: Únor 01, 2019, 01:00:35 od Milhaus »
IP zaznamenána