Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Prosinec 17, 2018, 15:29:02
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Šedý pruh , prosím pomoc  (Přečteno 485 krát)

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Šedý pruh , prosím pomoc
« kdy: Srpen 04, 2018, 17:11:11 »

Zdravíčko . Nemá někdo nějaký typ jak toto vyřešit ? Na stolním PC mi vše funguje OK , ale jakmile nainstaluji do Nb objeví se mi přes pravou část obrazovky šedý pruh . Už mi z toho hrabe.
Pokud by někdo věděl co s tím budu mu zavázán . ( Reinstal jsem zkoušel několikrát)
Děkuji
IP zaznamenána

rengo

  • Mladší člen
  • **
  • Příspěvků: 94
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #1 kdy: Srpen 04, 2018, 18:08:59 »

Možná je to blbost, ale zkus si před spuštěním hry zmenšit rozlišení...
IP zaznamenána

tono

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 332
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #2 kdy: Srpen 04, 2018, 18:52:14 »

A akú verziu inštaluješ ? Podľa tej fotky to vyzerá na blbé rozlíšenie.
IP zaznamenána

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #3 kdy: Srpen 04, 2018, 20:22:57 »

Jedná se o verzi 1.2 s češtinou . rozlišení se mi nastavuje automaticky a úplně tu samou verzi instaluji na stolní PC a vše jede jak má . Jinak když kliknu na místo na tom šedém pruhu kde je new game vše reaguje správně . zkoušel jsem spustit v okně , 8bit barvy , rozlišení 640x420 , ale nic nepomáhá . Chtěl jsem si vzít MM6 na služební cestu , ale očividně to asi neklapne  ;D :(
IP zaznamenána

tono

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 332
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #4 kdy: Srpen 05, 2018, 11:46:38 »

Ja používam verziu 2.1.0.42 z GOGu ktorá už má v sebe aj GrayFace patch a je optimalizovaná aj na W10. Na obrazovkách alebo aj na LED TV býva problém, že často majú len pevné rozlíšenie ako povedzme 1920x1080, ktoré nedokážu korektne znížiť.
Ešte ma napadá skús v mm6.ini pridať pod [Settings]
width=1920
height=1200

Tie hodnoty si uprav podľa rozlíšenia toho netebooku.

« Poslední změna: Srpen 05, 2018, 12:08:22 od tono »
IP zaznamenána

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #5 kdy: Srpen 05, 2018, 14:48:29 »

Bohužel taky nepomohlo :-(
IP zaznamenána

Ean10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #6 kdy: Srpen 05, 2018, 15:46:17 »

Písal si že ti na New Game ide kliknúť. Pruh je tam po celý čas aj keď vyberáš družinu? Mne sa len nezdá že je ten pruh akurát tam kde sú tlačitka.
Myslím tým či to nie je len nejaká vyzuálna chyba na úvodnej obrazovke a problém s rozlíšením to potom asi nebude.
« Poslední změna: Srpen 05, 2018, 16:29:44 od Ean10 »
IP zaznamenána

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #7 kdy: Srpen 05, 2018, 18:37:52 »

Pruh je tam stále i když vezmu předvolenou družinu a spawn v New Sorpigal a pruh se mě věrně drží  :(
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1193
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #8 kdy: Srpen 06, 2018, 12:00:08 »

Zkoušel si v režimu kontability měnit některá nastavení? (kliknutím pravým na ikonu nebo spouštěcí soubor hry, vlastnosti a karta kompatibilita).

Osobně bych na tvém místě zkusil:
Zákázat změny velikosti při vysokých rozlišení DPI

a pak také nastavit, aby se hra spouštěla jako správce.

Případně bych vyzkoušel i ty další věci, jako spouštění v režimu 256 barev atd, ale to jen, pokud to nepomůže a systémem pokus omyl. Tedy pokud se daná možnost nijak neprojeví, tak vypnout a zkusit další.
IP zaznamenána

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #9 kdy: Srpen 06, 2018, 12:57:12 »

To jsem zkoušel taky a bohužel , žádná změna ...
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1193
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #10 kdy: Srpen 06, 2018, 14:51:05 »

A to máš na obou PC stejný operační systém?

Zkusil bych na hru použít ty neoficiální patche, co jsou zde
http://www.svetmightandmagic.cz/download/mmd_index.php#o2

Ještě mě napadá, že notebooky často mívají 2 grafické karty. Jednu integrovanou v procesoru, která se stará o ty méně náročné operace, aby šetřila energii a pak o trošku výkonnější, která se stará o ty náročnější. Přitom systém sám dokáže rozlišit, kdy je třeba kterou. Ne vždy to ale dokáže správně a tak je možné, že tudle hru chápe jako nenáročnou a spouští jí přes tu integrovanou grafiku, která s tím má nějaký problém. Těžko říct, jestli by to mohlo mít takový vliv. Ale zdá se, že tvůj notebook má nějaký problém s vykreslováním celého obrazu/okna.

Taky asi záleží, jak máš hru nastavenou. Tedy pravděpodobně nemáš nastavenou hardwarovou akceleraci, ale máš jí nastavenou na softwarovou. Pokud ne, tak bys to měl změnit.
IP zaznamenána

Warelon

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
Re:Šedý pruh , prosím pomoc
« Odpověď #11 kdy: Srpen 06, 2018, 18:26:25 »

Patch pomohl . Děkuji mnohokrát  ;D
IP zaznamenána
 

+ Rychlá odpověď