Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Srpen 10, 2020, 10:41:00
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Add-on pro M&M VII  (Přečteno 2103 krát)

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Add-on pro M&M VII
« kdy: Červenec 02, 2018, 09:29:57 »

Zdravím,

máte někdo zkušenosti s fanouškovskými add-ony pro Might and Magic VII? Případně pro VI díl?

Velmi díky! :)
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 508
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #1 kdy: Červenec 02, 2018, 15:54:53 »

IP zaznamenána

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #2 kdy: Červenec 02, 2018, 20:48:48 »

Aha! :) Děkuji převelice, na tyhle webovky chodím už přes deset let, ale tohle jsem úplně přehlídla. :) Myslíte, že lze hrát několik módu zároveň?
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 508
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #3 kdy: Červenec 03, 2018, 21:50:38 »

Možno keď jeden mod mení vzhľad vecí a druhý mení príbeh by to aj šlo, ale skôr môže byť problém s inštaláciu aj jedného modu v nových verziách MM.
IP zaznamenána

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #4 kdy: Červenec 04, 2018, 09:14:39 »

Nevadí, vybrala jsem si nakonec jeden jediný mód a zatím mi jede dobře: Might and Magic VII - MM7Rev4mod

Nicméně jsem zaznamenala na youtube velmi podařené Might and Magic VII v HD kvalitě a nedalo mi to, abych se nezeptala, jak se to dá nainstalovat? Odkaz zde:
https://www.youtube.com/watch?v=W-SsL6FH4lg

Má tenhle HD mód pro vysoké rozlišení a jemné ovládání pohledu myší z videa něco společného s tímto módem: Might and Magic VII (VIII) - MMResTool a HD textury ? S touhle instalací bojuji od včerejška a zatím se mi nedaří to nainstalovat. :(
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #5 kdy: Červenec 04, 2018, 10:08:54 »

Ano, jedná se o použití MMResTool. Návod k instalaci je uveden hned pod odkazem na stažení na té samé stránce, co postoval tono. Pokud ti na tom něco nefunguje, tak sem napiš konkréní bod, kde to selhalo a co to případně vypsalo. Obecně platí, že pokud instaluješ MMResTool na Windows 7 a vyšším, tak je dobré to dělat s opravněním administrátora.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 508
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #6 kdy: Červenec 04, 2018, 11:24:18 »

Má tenhle HD mód pro vysoké rozlišení a jemné ovládání pohledu myší z videa něco společného s tímto módem: Might and Magic VII (VIII) - MMResTool a HD textury ? S touhle instalací bojuji od včerejška a zatím se mi nedaří to nainstalovat. :(

MMResTool funguje v MM7 bez problémov dokonca aj s novou verziou od GOGu. Pokusne som to prešiel za cestu temna. Jediné čo sa niekomu nepáči je ten zmenšený inventár.
No a v MM8 sa mi tento mód rozchodiť nepodarilo a nevidel som ani žiadne video, že to niekomu na osmičkách funguje.


IP zaznamenána

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #7 kdy: Červenec 04, 2018, 12:22:24 »

MMResTool funguje v MM7 bez problémov dokonca aj s novou verziou od GOGu.

Aha, mám to od GOGu.

Tady je moje nešťastná instalace

IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #8 kdy: Červenec 04, 2018, 13:14:41 »

Najdi si ve Startu Příkazový řádek (Command Prompt) a klikni na něj pravým tlačítkem myši. Poté ho spusť jako správce (Administrator). Poté se musíš doklikat do adresáře s hrou, ale není to tak šílené, jak by to mohlo vypadat, vždycky dej pár prvních písmenek adresáře a pak TAB, ono to doplní už samo (případně stiskni TAB vícekrát, dokud tam nebude to správné). Klasicky třeba:

Kód: [Vybrat]
cd D:\hry\MM6 apod.

Výpis adresářů je kdyžtak přes příkaz dir. Až budeš na místě, tak teprve spusť požadovaný soubor a sleduj, co ti to vypíše přímo v okně Příkazového řádku.
IP zaznamenána
This is the end ...

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #9 kdy: Červenec 04, 2018, 14:45:44 »

Najdi si ve Startu...

Elemir: Velký dík, s příkazovým řádkem moc neumím, ten příkaz "cd" mi hodně pomohl. Už se mi to podařilo trochu rozjet. Nicméně, nevidím obchodníky a vstupní animace do oblastí a dungeonů - viz obrázek :( Co s tím?
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #10 kdy: Červenec 04, 2018, 15:06:17 »

To je taková drobná vada na kráse toho HD módu. Všechny animované 2D obrazovky v něm chybí, což se týká právě návštěv domů, cechů apod.
IP zaznamenána
This is the end ...

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #11 kdy: Červenec 04, 2018, 15:20:08 »

Není na ty animace nějaký patch, který by to opravil? :(

Ta verze z youtubu a moje jsou docela jiné, je to tím, že to mám blbě nainstalované, nebo jsou to dvě odlišné verze?

Taky mi tu chybí rotace obrazu za pomoci myši.


IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5954
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #12 kdy: Červenec 04, 2018, 20:51:09 »

Ono je to trošku komplikovanější, HD mod je jedna věc, ale na tom videu je použitá i modifikace s upravenými texturami, ale to by ti musel říct někdo, kdo ví, která to je. Jinak u sebe máš ještě jednu drobnost. Vypni si hardwarovou akceleraci, ony se ty barvy pak lehce upraví.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 508
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #13 kdy: Červenec 05, 2018, 01:37:00 »

Taky mi tu chybí rotace obrazu za pomoci myši.

Už som to nejaký čas nehral, ale stále je to funkčné. Spúšťam to cez MM7-Rel.exe a všetko beží ako má vrátane náhľadu myšou a prekladom do CZ.
IP zaznamenána

ShikseMeshuggah

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
Re:Add-on pro M&M VII
« Odpověď #14 kdy: Červenec 05, 2018, 13:26:33 »

Vypni si hardwarovou akceleraci, ony se ty barvy pak lehce upraví.

Ok, kde se to nastavuje? Matně si vzpomínám, že na začátku instalace hry to šlo nastavit, ale teď do toho nejde vrtat - viz. obrázek

Spúšťam to cez MM7-Rel.exe a všetko beží ako má vrátane náhľadu myšou...
Jako že Ti to funguje včetně pohyblivého kurzoru myši? Mně se totiž obraz hýbe jen šipkami na klávesnici.
IP zaznamenána