Právě, pokud to máš pro svoje účely, tak bych s tím problém neměl, ale vadí mi, když to někdo upravuje za účelem lepšího prodeje, tedy když to dělá cíleně a ještě na to neupozorní.
Vlastním opravám se většinou vyhýbám tím, že kupuji věci v takové stavu, aby mi to vyhovovalo a přitom balancuji mezi vzhledem a obsahem. Nepotrpím si nutně na co největší kompletaci, pokud by to bylo na úkor už příliš poškozené krabičky, navíc kolikrát kdo ví, co všechno by v té krabičce vlastně mělo být? Zároveň balancuji tu cenu, ale pokud se objeví něco dobrého, tak i ten utrhlý růžek akceptuji. Třeba u King's Bounty jsem to věděl hned, ale ta cena a vzhled byly prostě lákavé. Ostatně nabídek King's Bounty s utrhlým růžkem nebo jiným rušivým poškozením jsem viděl už tolik a vždy za výrazně vyšší ceny

. Radši ten růžek, než deformace v obrázku na víčku.
Mě vlastně to poškození nakonec tolik netrápí, ale musím o tom opravdu vědět a být s tím smířený. Třeba u Eye of Beholder vím, že sehnat krabičku ve skvělém stavu je skoro nemožné, protože ta černá barva je prostě problém a snadno se ošoupe. Stejně tak Gold Boxy.
Nálepky jsou kapitola sama pro sebe. Většinou se poohlížím po něčem, co má jen ty tzv. povinné nálepky od distributora. Pokud jde o jejich odstranění, to bych si dneska asi už netroufl - pokud to udělal někdo hned tenkrát, tak měl fajn šanci, ale dneska bych se toho bál. Ostatně kolikrát je na těch krabicích vidět, že tam ta nálepka byla. UU2 jsem třeba dokonce sháněl i s tou nálepkou, byť jsem zahlídl jednu aukci, kde byl ten cover celý čistý. Beru to totiž trošku jako autentickou věc, která by tam být vlastně měla.
U Wizardry Trilogy bych ale taky dost váhal

. Já to v aukcích viděl, protože o nich sám uvažuji, ale ty nálepky jsou fakt šílené. Nejhorší jsou asi ty na těch černých krabicích, protože ty jsem pak viděl kvůli tomu docela poškozené.
Pokud by šlo o krásně lesklý a zachovalý povrch, jako má třeba krabička Descent to Undermountain, tak věřím tomu, že odstranit nálepku a lepidlo bez újmy je možné, ale u řady krabiček dopředu vím, že to ta barva nezvládne. Mám tu třeba krabičku Lionheartu z roku 2006 a jak byla léta vystavená na poličce, tak jsem si při jejím focení všiml, že na několika místech slezla lakovaná vrstva z papíru. A to je jen 20 let stará krabička! Pokud bych v tom začal šmrdlat a odstraňovat lepidlo z pod samolepky CD Projektu, tak to 100% v těch poškozených místech prodřu. Jinak o opravě lakování už jsem taky uvažoval, v souvislosti s mou c64 verzí MM2, kde jsou na zadní straně 2-3 nenápadné škrábance, které na konci končí takovým drobným (pod lupou viditelným) vytrhnutím papíru. Přemýšlel jsem, jestli by to šlo jakoby zalít opravným lakem, ale asi by se to zvýraznilo zase jiným způsobem, tak to raději nechám být. Je to vlastně viditelné jen proti světlu a pod určitým úhlem.
Ještě k té kompletaci a užitné hodnotě ... docela se z tohoto důvodu vyhýbám factory sealed věcem. Leda by byly za skvělou cenu. Důvodem je fakt, že mě jde o ten obsah, takže pak mám stejně nutkání to koupit rozbalené

. Výjimkou je snad teď jen Wizardry Gold, kde o factory sealed uvažuji, ale je to z důvodu co nejlépe zachované krabičky. Asi bych nakonec neměl problém si to doma rozbalit. Mě u factory sealed věcí vadí ještě jedna věc a to jsou časté deformace krabiček. Někdy vlivem samotné fólie, jindy je to prostě jasné poškození naražením, stlačením apod. a jen ta originál fólie tomu ještě dělá tu hodnotu.