Tak jsem to rozehrál, hned úvodní intro vyvolalo vlnu nostalgie. Když jsem to hrával kdysi poprvé, pil jsem u toho slabou kávu ve velkém hrnku, aby mi co nejdéle vydržela a od té doby při hře falloutu cítím v puse chuť kávy a mám na ní i chuť, asi podmíněný reflex

, ale na to nepotřebuji vědu na 150%

.
Nakonec jsem se rozhodl na hezkou leč blbou dívku vykašlat, jelikož krása nemůže nahradit inteligenci a ona by tak či tak moc dialogů neměla, tedy musela by mít inteligenci nejméně 4 a nebo by musela hodně fetovat. A mě to stejně za blbou postavu nebaví. Rozhodl jsem se tedy hrát za muže, prudce inteligentního, leč poněkud ošklivějšího se jménem Bruce Lee.
Statistiky jsem nakonec rozdal takto:
https://s2.postimg.org/5opesqdbt/bandicam_2017-12-11_06-52-43-484.jpgA pak se tedy pustil do Chrámu zkoušek a natřel to všem zdejším mravencům, škorpionům a tak se stal vyvoleným, který se má vydat na svatou pouť pro svatý granát, teda vlastně pro geck.
Než jsem vyrazil, ještě jsem musel pomoci ve vesnici s nějakými zdejšími problémy, aby neřekli, že na ně Vyvolený úplně kašle. Zdejší gekoni mě docela proháněli, jelikož já moc bojovat neuměl. Ale alespoň mě to trošku naučil jeden kamoš.
Pak jsem už musel vyrazit do světa. Nerad, moc se mi nechtělo z "bezpečí" mojí rodné vesnice, ale nikomu jinému, krom tedy Kagy, kterého vyhodili, se nechtělo. Došel jsem tak do svého prvního města, nějakého Klamathu, kde by měl být obchodník, co kšeftuje se starými věcmi, jako plechovka na vodu s logem vault13. Toho musím najít, protože jen on ví, kde se vault 13 nachází a tam bude onen geck.
Ukázalo se, že místní mají docela problémy, ztrácí se jim tu lidi, zamořili je krysy, divoši tu dělají bordel a ještě nemá kdo přiložit do palírny na chlast. Jen Vic, tedy ten obchodník, co mám najít, tu nebyl, měl tu jen obchod. Pomohl jsem jim tedy se vším možným, pohlídal jim brahmíny, vykuchal krysy, koupil si zbroj. Jeden chlápek v hospodě mě zase trochu naučil bojovat na blízko a tak.
Jeden chlápek, nějaká lovec gekonů se ztratil a mohl by být v Toxických jeskyních nedaleko, odkud vylézají zlatí gekoni, které lovil. Nikomu z města se tam ale nechtělo jít, tak jsem tam vyrazil, třeba jej najdu.
Boje se zlatými gekony byli docela nepříjemné, nakonec jsem je ale umlátil. Naštěstí jsem měl gumové holínky z Klamathu, takže zdejší sajrajt mě nezraňoval. Našel jsem onoho lovce a vytáhl ho odtama živého a on se vydal domů. Nakonec jsem ještě trošku do toho sajrajtu zkoušel šlapat bez holinek, aby mě začly svrbět nohy, protože by mi prý mohl narůst šestý prst na noze. Tak uvidíme, třeba naroste.
Po návratu mě lovec naučil stahovat gekony. Taky jsem požádal, aby odpustili dluh jednomu zdejšímu divochovi Sulikovi, který se pak ke mně přidal na mé svaté pouti.
Dosáhnul jsem karmy vyšší než 250 a tak jsem si říkal, že by mě učitel v San Francisku mohl naučit bojovat a že by to mohla být ona hranice, která je potřebná. To se nakonec potvrdilo a opravdu mě naučil boji z blízka. Pak jsem chtěl odejít, ale boje mezi zdejšími fanatiky a žoldáky okolo města mě nechtěly nechat odejít. Vždy jsem tam nabral hodně věcí, které bych neměl kde prodat a tak se zase vrátil a kupoval za ně knížky, zvedající zálesáka, opravu, vědu a střelbu. To sice nebylo v plánu, ale zas na druhou stranu když už jsem byl tu, tak jsem toho využil. Nakonec jsem měl ale tolik krámů, že jsem koupil Sulikovi energozbroj a nechal jí vytvrdit. Alespoň se o něj nebudu muset tolik strachovat, on je magor a nechá se snadno zabít. Sám jsem si koupil kevlarovou zbroj, kterou budu později potřebovat na implantáty. Pak jsem už ale musel vypadnout.
Todle byl docela podvod a hru to hodně usnadnilo a nebylo to původně v plánu, ale já bych se těch neužitečných věcí nezbavil a takto jsem získal alespoň užitečné.Vrátil jsem se zpět, hledat obchodníka Vica. Dle jedné masérky v Klamathu by měl být někde v Denu. Den nebylo hezké město, samej feťák a troska. A když už ne troska, tak otrkář, což je ještě horší. Pro místní majitelku kasína jsem splnil nějaké ty úkoly, dával si pozor na své věci, jelikož zdejší děti mají nenechavé prsty. Taky jsem tu potkal ducha! A pak ho pohřbil v hrobě. Jedné zdejší majitelce restaurace jsem pomohl zanést jídlo a zařídit sirotčinec pro zdejší děti, abych se jich konečně zbavil a furt mě neokrádaly. Taky jsem našel Vica, byl u otrokářů jako zajatec, pomohl jsem mu dostat se ven, pak chvíli blbnul s nějakými zdejšími pobudy, co měli svojí vlastní soukromou válku a nakonec všechny otrokáře umlátil. Tím jsem měl Den hotov, ještě jsem se znovu vydal do Toxických jeskyní, abych opravil a otevřel výtah do nižšího patra a získal tak kevlarovu zbroj MKII. Byl tu teda robot, co střílí rakety.
Vic mi řekl, že láhev získal ve Vault City, což je město daleko na východě. Vydal jsem se tedy tím směrem, po cestě narazil na Modoc, což je takové malé městečko s chovateli dobytka. I těm jsem pomohl, jak se dalo, včetně jedné prokleté farmy. Taky jsem jim tu odpáli hajzlík, ve snaze najít hodinky. Na sexování se zdejší slečnou jsem neměl charismu, tak se třeba ještě někdy vrátím.
Když tam nebylo co již dále dělat, vydal jsem se do Vault City. Jak se ukázalo, jsou to zde docela parchanti, kteří otrokářství skrývají za hezká slova. Jenže potřeboval jsem je a tak jsem se rozhodl s nimi spolupracovat.
Nejprve jsem pomohl zdejším chudákům na okraji města, pak získal falešnou propustku do města a pomohl některým zdejším občanům s jejich problémy. Taky jsem zavedl Vica za jeho dcerou, která jej pěkně sprdla. Pak jsem ho tam nechal, neboť si mají určitě mnohé co říct a já jej stejně nepotřebuji. Místo toho jsem vzal Cassidyho, což je lovec, který alespoň umí střílet z pušek. Má problémy se srdcem a zdejšími strážemi, rozhodl jsem se, že mu pomůžu z objím. Ale to potrvá ještě dlouho.
Zdejší občané měli trošku problémy s nedalekým městem zvaným Gecko, kde je velká jaderná elektrárna. Musel jsem jí opravit a pak ještě vytunit. V Gecku žijí sympatičtí ghúlové, se kterými je děsná sranda.
Taky jsem získal součástku do auta, už druhou, po té v Klamathu a tak se vrátil do Denu pro auto a vyřídit některé zdejší úkoly. Nakonec jsem se vydal do NCR, kam mě poslal jeden seržat ve Vault City, abych prozkoumal cestu.