Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:46:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7]

Autor Téma: (Elemir) - Wizardry VII: Crusaders of the Dark Savant  (Přečteno 45367 krát)

Thalion

• Nováček
  • *
Re:(Elemir) - Wizardry VII: Crusaders of the Dark Savant
« Odpověď #90 kdy: Listopad 15, 2024, 12:15:37 »

Tak změna, docela se mii to daří spouštět, ale ta hra je děsně pomalá. Občas nereaguje na kliknutí. A občas se sekne, když dam quit a resume abych loadoval. No, co vám budu povídat, nedostal jsem se ani přes první truhlu, která mi dá po otevření poison, na který nesthnu doběhnout k fontánce a někdo umře. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #91 kdy: Listopad 15, 2024, 14:26:29 »

Gold verzi jsem jenom testoval, většina hráčů se jí beztak vyhýbá a volí raději klasik verzi (DOS) - tu najdeš v Galaxy v záložce Extras nebo můžeš její instalátor stáhnout přímo mezi downloady na webu GOGu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #92 kdy: Listopad 15, 2024, 18:40:29 »

Taky bych určitě dal přednost původní verzi. Ta Gold fakt není povedená.
IP zaznamenána

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #93 kdy: Listopad 18, 2024, 16:22:46 »

Ano, už jedu starou přes DosBox a je to paráda, až na to malinké okno na ploše nebo naopak hrozné rozlišení při full screenu :)))
IP zaznamenána

xmajl

• Nováček
  • *
« Odpověď #94 kdy: Listopad 20, 2024, 12:17:16 »

pro me po W7 uz svet nebyl stejny......zadna dalsi hra me uz neoslnila.......teda jeste W6 a tim to koncilo ..za me je W7 nejvic!
IP zaznamenána

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #95 kdy: Listopad 24, 2024, 11:13:38 »

Co nejvíce platí na ty různé duchy, co se začnou objevovat v Munkaramne? A jaká je nejlepší taktika na ty hromady nepřátel, které zakouzlí hned dopředu všechna možná kouzla, která mě buď uspí, zmrazí nebo cokoli jiného, že se nedostanu ani ke svým kouzlům?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: Listopad 24, 2024, 17:18:51 »

Obecná taktika je mít jednu až dvě velmi rychlé postavy, které budou boj začínat a budou schopné sesílat různá pomocná kouzla - ochrany nebo různé formy paralýzy. Tím se dá boj dost ovlivnit. Funguje to i proti podobně vybavenému nepříteli, protože mu nedáš šanci, aby ty paralýzy zakouzlil na tebe.

Jinak dost záleží na tom, jak si s postavami daleko, protože Wizardry 7 nejde úplně dobře procházet systematicky, tedy minimálně do levelu 15-20 (dle nastavené obtížnosti). Do některých lokací se budeš muset vrátit později. U duchů si žádnou speciální taktiku nevybavuji, v té době jsem to určitě mlátil zbraněmi.
IP zaznamenána
This is the end ...

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #97 kdy: Listopad 25, 2024, 08:20:59 »

Já jsem je dost povoláním protočil v podzemí, takže nemají nedostatek v možnostech, ale aktuálně docela nízký level a zrovna ta rychlost není nejlepší. A je fakt že na blízko to není taková sláva. Tak si mi bohužel potvrdil, to co jsem si myslel.
Jen vůbec netuším, zda k něčemu pmůže zakouzlit před bojem speed. Přijde mě, že to nemá vůbec vliv, nikde se to nezobrazí. Stejně tak magic screen nebo armorplate před bojem, ten se sice zobrazí, ale zda to zafunguje, netuším. Antimagic, který viditělně při boji funguje většinou nestihnu zakouzlit. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #98 kdy: Listopad 25, 2024, 12:19:00 »

Aha, já to jel se stabilními povoláními, takže s rychlostí jsem problém neměl (ve městě svatých jsem byl už tuším level 13 a atributy jsem si docela hlídal). Armorplate a Magic screen určitě fungují, akorát u té rychlosti nevím, to jsem snad ani nezkoušel.

Zkoušel si jít do "krysího" hradu? To by mělo být pro nižší levely schůdnější.
IP zaznamenána
This is the end ...

xmajl

• Nováček
  • *
« Odpověď #99 kdy: Listopad 25, 2024, 14:06:29 »

Já jsem je dost povoláním protočil v podzemí, takže nemají nedostatek v možnostech, ale aktuálně docela nízký level a zrovna ta rychlost není nejlepší. A je fakt že na blízko to není taková sláva. Tak si mi bohužel potvrdil, to co jsem si myslel.
Jen vůbec netuším, zda k něčemu pmůže zakouzlit před bojem speed. Přijde mě, že to nemá vůbec vliv, nikde se to nezobrazí. Stejně tak magic screen nebo armorplate před bojem, ten se sice zobrazí, ale zda to zafunguje, netuším. Antimagic, který viditělně při boji funguje většinou nestihnu zakouzlit. :)
myslis Haste? tak to pise Arrek ze je move speed ne speed v kombatu...ale po pravde asi skoro nikdy jsem nepouzil
asi vsichni znaji ale tak pro jistotu :D (https://arek.paranoya.info/wiz7/)
IP zaznamenána

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #100 kdy: Listopad 25, 2024, 14:32:31 »

myslis Haste? tak to pise Arrek ze je move speed ne speed v kombatu...ale po pravde asi skoro nikdy jsem nepouzil
asi vsichni znaji ale tak pro jistotu :D (https://arek.paranoya.info/wiz7/)
neznám, děkuji :)
Ano, Haste, nejspíš opravdu jen na chůzi. :)
IP zaznamenána

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #101 kdy: Listopad 25, 2024, 14:34:01 »

Aha, já to jel se stabilními povoláními, takže s rychlostí jsem problém neměl (ve městě svatých jsem byl už tuším level 13 a atributy jsem si docela hlídal). Armorplate a Magic screen určitě fungují, akorát u té rychlosti nevím, to jsem snad ani nezkoušel.
Zkoušel si jít do "krysího" hradu? To by mělo být pro nižší levely schůdnější.

Ono to docela jde, občas prostě loaduju a jedu znovu, ale štve mě to. :)
Jinde jedu jako nůž máslem a někdy se totálně nechytnu. Holt naleveluju a pohlídám si rychlost. :)
IP zaznamenána

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #102 kdy: Prosinec 06, 2024, 09:45:39 »

Zasekl jsem se v Murkharamě.
Dle návodu:
" Projděte skrz další dveře a místnost a ještě jedny dveře. Nyní vejděte do dveří hned po vaší levici. V komůrce seberte bean of swords. Vyjděte ven, otočte se doleva, vstupte do posledních dveří na levé straně. seberte zde bean of wands. Vylezte ven. Teď jděte rovně do dveří přímo proti vám. Uvnitř této komůrky si vezměte bean of cups. Poté co z ní vylezete ven se otočte doleva a vlezte do posledních dveří nalevo. Tam získáte bean of pentacles. Vylezte z komůrky ven. Vstupte do dveří po levé ruce. Na místě vlevo od vás použijte bean of swords proti východní zdi. Ven z místnosti, doleva a do posledních dveří nalevo. Napravo od místa, kde nyní stojíte, použijte bean of pentacles, stojíce čelem k východní zdi. Opět venku na chodbě, jděte do dveří, které vidíte přímo před sebou. Nalevo použijte obdobně jako první dva bean of cups. Opusťte místnost, obrátka do leva a zamiřte do posledních dveří na levé straně. Napravo použijte poslední zbývající bean, bean of wands. Znovu vyjděte ven z místnůstky, popojděte jeden krok rovně, otočte se doprava a vpadněte do dveří. Stiskněte hřídel (volba pull the spindle) a budete štědře odměněni.
"
Jsem odměněn propadlem a tedy nemohu pokračovat dle návodu. :/
"Vylezte ven z prostřední místnosti a vstupte do východních dveří v jihovýchodním rohu čtvercové chodby."

A když pak pokračuji dál, tak musím vynechat brothera Mosera, ke kterému se nedostanu :/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #103 kdy: Prosinec 06, 2024, 21:36:58 »

Takhle podle návodu bych se asi nezorientoval, já to hrál čistě s vlastním mapováním, takže těžko říci, jestli jsem třeba něco neminul apod., navíc takhle po letech si už podrobnosti nepamatuji. Každopádně konzultaci s cluebookem si zkoušel?
IP zaznamenána
This is the end ...

Thalion

• Nováček
  • *
« Odpověď #104 kdy: Prosinec 07, 2024, 07:36:46 »

Děkuji, to jsem neznal, mrknu. ;-)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 5 6 [7]