Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:39:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 60757 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #165 kdy: Únor 15, 2017, 07:17:30 »

Tak včera jsem se zabýval zejména DLCčkama. Nejprve jsem získal společníka Javika v tom From Ashes, což je tedy trošku slabší, ale budiž. (ani jsem netušil, že je todle DLC :), myslel jsem, že je to součást hry a až pak jsem zjistil, že je to todle dlcčko). Pak jsem dělal Leviathan. Musím říct, že todle DLC je docela dobré a konečně se ve hře někdo trochu více zabývá existencí smrťáků a vysvětluje jak vznikli, co bylo před nimi atd. Sice to pořád ještě nedává moc smysl, zejména z toho hlediska, že všichni smrťáci ve hře jsou stejní a vypadají jako Vládce z ME1, přičemž tyto lodě by měly vznikat na konci každé sklizně z hlavní rasy, které je sklízená a tedy by měla každá tato loď vypadat jinak. V ME2 to byl lidský smrťák, ve hře je i "Posel", což by měl být vůbec první smrťák. Ale ti ostatní jsou všichni stejní. Ale alespoň je z toho tedy jasné, kdo je stvořil a částečně i proč a proč se to celé zvrhlo. Zisk jednotky z tohoto DLC má zatím nejvyšší hodnotu 400 bodů, navíc se tam přidala ještě nějaká vědkyně za 20ku :). Taky jsem tam získal nějaké nové zbraně.

Taky jsem proskenoval všechny systémy, které byly dostupné a snažil se zde vymačknout z těch planet co nejvíc. Tím jsem našel také hodně zdrojů armád do mé armády. Taky nějaké ty kredity, takže jsem vylepšil i některé další zbraně, koupil si VI pro akvárko a podobně.

Potom jsem odlétl na ten sumit, zachránil kroganku, získal Wrexe a Mordina Soluse a dostal dva další nějaké úkoly, které jsem už ale neplnil. Potěšující je, že jsem pro svojí loď získal ty dva techniky, co byli v ME2 ve strojovně, jak tam měli mezi sebou pořád ty řeči. To je taková roztomilá dvojka. Splnil jsem i některé menší úkoly v Citadele pro takové ty postavy, co mi zadali úkol posloucháním jejich rozhovoru. I to mi dalo nějaké jednotky do mé armády. Nicméně některé postavy, které mi ty úkoly zadaly, nemůžu najít a myslím, že i pro ně některé ty předměty ještě mám, co chtěli (díky tomu skenování těch planet).

U toho skenování mi není moc jasné, že když tam smrťáci se naštvou, jestli ten status někdy i klesne, třeba po nějaké době, nebo jestli ta soustava bude pořád taková, jaká je a tedy jí už nepůjde skenovat dál. Protože některé systémy mám jen třeba na 50%.

Protože těch vedlejších (tedy pravděpodobně vedlejších) úkolů dost ubylo, asi se teď budu zase chvíli věnovat těm hlavnějším. Ještě mi zbývá to DLC Omega, kde bych měl letět osvobodit tu stanici, což možná ještě taky udělám, než budu pokračovat v hlavním dění.

Má armáda již přerostla povinné minimum a neustále roste :), co do velikosti. Ukazatelé připravenosti v procentech jednotlivých soustav se ale nehly ani o milimetr. Tedy to asi bude předmětem nějakých úkolů později ve hře.
« Poslední změna: Únor 15, 2017, 07:24:02 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #166 kdy: Únor 15, 2017, 09:58:34 »

Soustavu, kde si vyvolal poplach, můžeš opět skenovat po splnění jakéhokoliv úkolu. Hra to po něm vždycky resetne. Blbé je akorát to, že si u jednotlivých systémů musíš pamatovat, kde už si skenoval a kde ještě ne.

Procenta připravenosti se mi taky nehýbala, ale rostlo to slovní vyjádření. Na konci budeš beztak končit s tím, že galaxie bude zaplněna okupovanými systémy, takže Smrťáci tě budou jakoby vyrovnávat.

Pokud jde o ten vzhled Smrťáků, typ Vládce vypadá trochu jinak a má i větší palebnou sílu. Na vysvětlení v Levithanu jsem taky zvědavý. Včera jsem to musel přerušit, protože já mám ta DLC v polštině :D

U těch postav pro vedlejší úkoly (donášky předmětů apod.), jsem narazil na to, že dotyčná postava může ze hry i zmizet, takže ne vše jde splnit. Záleží na pokročilosti v hlavní lince. Měl jsem tam takhle třeba nějakého týpka, co se mu ztratil syn a po pár větších misích byl fuč.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #167 kdy: Únor 15, 2017, 10:10:34 »

Tak mě se píše v procentech, kolik věcí jsem v dané soustavě již našel a kolik jich chybí. Většinou je to jedna planeta (s nějakou věcí) a jedno místo s palivem. Tedy v soustavě stačí najít tyto dvě věci. Ale jsou i vyjimky, kde jich je asi víc. Dělat je to pak nutné, protože se na to váží právě ty úkoly, alespoň některé.

No, většina těch smrťák vypadá jak Vládce (nebo jsou mu podobní), ale každá ta loď (takto velká) by měla být jiná, dle rasy, ze které vznikla. Taky by mě zajímalo, kolik těchto lodí ve hře vlastně je, protože pokud by každá vznikla po sklizni, pak by těch sklizní bylo opravdu hodně. A dle těch videí a toho, že jsou skoro všude v soustavách a to několik, jich bude dost. Cellově to jejich počínání pořád úplně smysl nedává, i po tom dlc. Protože tam se mluví o tom, proč smrťáci organiky ničí, ale ne o tom, proč je sklízí a vytváří své další kopie. Taky není jasné, jak Smrťáci vlastně fungují. Dle ME1 a ME2 se zdálo, že má každý své vlastní vědomí, osobnost a v podstatě koná sám za sebe. Tedy nemají kolektivní mysl, jako třeba gethové. Nicméně zde podle toho DLC jsou všichni zřejmě řízení jednou umělou inteligencí. To by znamenalo, že buď všechny opravdu řídí jen jedna UI, která má někde centrum (/ale to je nepravděpodobné, vzhledem k tomu, že mají své vlastní osobnosti), nebo se tato UI kopíruje do každého jedince a pak se rozvíjí a mění samostatně. Pak je zas ale nepochopitelné, proč se takové UI nezlikvidují navzájem a jak je možné, že spolupracují na jednotném cíly jako jeden stroj.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #168 kdy: Únor 15, 2017, 11:30:34 »

Jak Smrťáci fungují a proč organiky sklízí, se dozvíš ke konci trojky. Od určité mise se tomu hra začne věnovat. Tohle je vysvětlené celkem dobře a logicky, byť při hlubším zkoumání by se v tom taky našly trhliny. Pořád si myslím, že to jako trilogie začalo být zamýšleno až později a tohle všechno jsou jen přílepky, které mají zakrýt ty nejokatější díry.

Drobné rozdíly, spíše jen ve velikosti Smrťáků, byly vidět v animacích ve From Ashes, ale jinak mi přijde, že ve hře vidím jen dva typy. Speciálně jsem to sledoval v tutorialu a na turianském měsíci. Zajímalo mě totiž, co se bude dít, když před blížícím se Smrťákem zastavím.

U skenů jsem našel i nezanedbatelné množství soustav, kde jsou 3 věci. Maximem je zatím 5 věcí. Ale jinak jak píšeš, plno soustav obsahuje jen 2 věci, z toho jedna je bývalý sklad paliva. Plánuju, že to normálně začnu prohledávat metodou save/load.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #169 kdy: Únor 15, 2017, 12:56:23 »

Ono ani pomocí save/load to neprohledáš na jeden zátah. Protože mnohdy se tam smrťáci objeví už po druhém skenu. Někdy se dá najít pozice, že najdeš jedním sknem věcí víc, ale ne vždy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #170 kdy: Únor 16, 2017, 23:27:20 »

Na současné mapě galaxie jsem nakonec prohlédl vše, ale chvilku to zabralo. Akorát u jednoho systému mi to nevyhledá nic (západně od středu, kde se Shepard setká na misi s Gruntem).

Kasumi už jsem taky našel, ale ona je včleněná do úkolu, který ve hře bez DLC probíhá normálně bez ní. Když tam není Kasumi, tak ta salarianská Spectra zemře.

Překvapil mě i průběh úkolu s Královnou rachni. Celý rozhovor se odvíjel poněkud jinak, ale to bude asi tím, že moje královna je ta, kterou jsem nechal v jedničce žít. Wrex mi v pohodě promine její osvobození, byť mě tedy upozorní, že za případné následky si samozřejmě ručím sám :) V minulé rozehrávce dost zuřil, takže jsem mechanickou verzi královny musel nechat zemřít.

Na Citadele jsem v Prezidiu narazil na matriarchu "barmanku" - z baru na Illiu. Prozradila mi poměrně překvapivou informaci, která ovšem zas tak nepředvídatelná není. Je Liařiným otcem. Ve dvojce je někde nějaký záběr, kde je právě vidět, jak sleduje Liaru přes terminál (tuším videa na lodi Shadow Brokera). Původně jsem si myslel, že oni spolu přes terminál normálně komunikují, tudíž se už znají. Tipoval jsem jí proto spíše na sestru Berenzie, tedy tetu Liary.

V Prezidu jsem si rovnou koupil kapříky do akvárka a k tomu AI, která se o ně sama stará. Nyní už by tedy ploutve natáhnout neměly :D

Přede mnou je ještě úkol se záchranou studentů z akademie a pak se asi vrhnu rovnou na DLC. Krogani a spol. počkají ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #171 kdy: Únor 17, 2017, 11:53:10 »

To já se včera v ději posunul dost dál a asi se dostal do druhé fáze hry.

Nejprve jsem letěl taky na tu misi, kde byli rachni. Taky jsem královnu pustil. Myslel jsem, že Grunt tam zařve, v rámci sebeobětování, ale nakonec celý od krve vyběhl, dal se dohromady a přidal se k mé alianci. Získal jsem tak Grunta, jednotku kroganů a dělníky rachni. Ti dle zpráv stínového prostředníka se přidali k vědcům na projektu a jak jsem se dočetl, vědci jsou z nich vyděšení :).

Následně jsem splnil nějaké úkoly na planetě kroganů. Nejprve zachránil syna velitele Turianů, aby se hned vzápětí obětoval při deaktivaci bomby. Pak jsem obsadil nějakou základnu před Cerberem, získal tamní dělo a sestřelil jim křižník. Zbývala už jen mise s léčbou genofágu, ale tu jsem odložil a zaletěl na Benning, zachránit tamní kolonisty před Cerberem. Na této misi jsem asi měl najít stopy po synovi, kterého hledal velvyslanec na Citadele, ale nic jsem nenašel a to jsem to tu proběhl několikrát. Stejně na těch dalších misích hlavních jsem měl asi najít předměty, které chtěli lidí na Citadele u úkolů, které člověk dostává posloucháním rozhovoru a u kterých se píše Citadela:najdi něco. I ty jsem ale většinou asi minul.

Naštěstí mě v tuto chvíli napadlo letět na Citadelu a čistě náhodou jsem se podíval na terminál spektry (obchod), kde jak jsem zjistil se dají všechny tyto věci, které jsem na misích minul, dají koupit. Včetně známek toho syna. Koupil jsem tedy všechny a rozdal je všem, co je chtěli. Problém tak zůstávají jen předměty, které člověk najde skenováním planet, protože ty jsem všechny našel určitě, většinu i rozdal, ale třeba Volovouse, který chtěl nějakou knihu a který by měl být na promenádě, jsem nenašel.

Na tom termínálu jsem koupil i plány na obranné věže Cerberu, které nebylo komu dát a bylo mi divné, že u nich termínál píše, že Cerberus zaútočil na Citadelu a že by se tydle plány mohli hodit lidem, kteří odstraňují jejich zbytky. Plány ale nebylo komu dát a tak jsem to nechal být a pokračoval dál.

Jediný úkol, co mi zbýval vyřešit, byla léčba genofágu, tak jsem se tam vydal. Kontaktovala mě i nějaká salarianka, že prej mám tu léčbu sabotovat, tak jsem jí se vší slušností poslal tam, kam slunce nesvítí. Po cestě jsem to ostatně Wrexovi řekl, že mě k tomu nabádali.

Vyrazili jsme, červík sejmul smrťáka a stal se tak hrdina a já a Mordin jsme šli léčit genofág. Bohužel, Mordin se přitom objetoval a zemřel a rozšířil tak seznam jmen na mé lodi na pomníku o další smutnou vzpomínku. Asi ho nešlo zachránit, možná, kdybych krogany zradil a pak ho přesvědčil, ať se na to vyprdne, nevím. Každopádně wrex a kroganka Eva přežili a já získal jejich podporu a taky podporu Turianů.

Následně jsem dostal nějaký úkol na zase nějaké jiné planetě od aliance a také jsem měl letět na Citadelu. Rozhodl jsem se, že poletím na Citadelu. Jak jsem zjistil, byla pod útokem Cerberu, což jsem tak nějak ale už čekal, vzhledem k plánům, co jsem koupil. Všechno jsem tam pozabíjel, pomohl mi i Thane, kterého ale ten lidský nájemný vrah pích do bříška a tím jej vyřadil. Nedalo se nic dělat, pokračoval jsem dál, projel výtah, dostal se až k radě, kde došlo ke konfliktu s Ash, která mě považovala za zrádce, který spolupracuje s Cerberem. Naštěstí se mí jí povedlo přesvědčit, že zrádce je Udina, jinak by to skončilo tragickou smrtí, takto to skočilo smrtí radostnou, protože jsem konečně dostal příležitost Udinu zastřelit. Těšil jsem se na to už od prvního dílu, taky se to konečně povedlo. Tím byla mise splněna a já přešel zřejmě do druhé fáze hry.

V Citadele jsem zase dostal hromadu úkolů od lidí odposloucháváním jejich řečí. Myslím, že pokud bych před útokem na Citadelu nenakoupil ty krámy na terminálu spekter, že bych ty předchozí úkoly z první fáze už nyní splnit nemohl. Teď si budu dávat ještě větší pozor abych ty předměty během misí našel, ačkoliv už před tím jsem se snažil ty mapy prohledávat hodně důkladně a nic jsem nenašel. Tak nevím.

Citadela se obecně o něco změnila. Mí společníci se přesunuli, Jokera jsem ukecal, ať si zapaří s EDI, sám jsem zapařil s Jack na parketu. Taky přibylo další jméno na pomníku na lodi, neboť Thane následkům svého zranění v nemocnici podlehl. A taky Cerberus při útoku na Citadelu zabil Kelly. Já věděl, že jí mám ve dvojce sbalit, to by to asi přežila, no.

Splnil jsem tu také nějaké úkoly, které se plnily přímo na Citadele. Například jsem získal nějaké batarianské kódy, pak našel různé terminály, abych je deaktivoval a u posledního mě napadl batarian, který v prvním díle chctěl hodit planetku na planetu s lidskou osadu a kterého jsem pustil, abych zachránil tamní vědce. Nakonec jsem jej ukecal, že bychom neměli bojovat spolu, ale proti Smrťákům, on nerad přijal a přidal se k mé alianci i se svými vojáky.

Taky jsem hledal nějakého Volovouse, co zradil a dával informace Cerberu. Postupně jsem našel jeho kancl, kde jsem zjistil že je i není zrádce současně, pak jsem jej našel na Prezidium v bytě a byl tam i žoldák Zaeed Massani z ME2, kterými v úkolu pomohl. Volovous přežil, já z něj vykecal potřebnou informaci a současně volovouské bombardéry pro svojí alianci. Taky se k mé alianci přidal Zaeed.

Na lodi jsem ještě dostal úkol od doktorky a od techniků ve strojírně, tak jsem ještě vyřídil tydle věci. Posádka na lodi byla obecně konečně trochu sdílnější. Do své kajuty jsem tak pozval Samantu Traynor na partičku šachů (skoro to vypadalo, že po mně jede), pak Dianu na rozhovor, taky to skoro vypadalo, že po mně jede, pak Jamse, který řešil jakousi blbost s N7, tak jsem mu poradil, ať se přidá. (ten si to pak nechal na Citadele hned vytetovat na záda). S Ash se bavit nedalo. Vrcholem pak byla Liara, klterá si mi dokonce sedla na klín a dala mi pusu čímž naše společné chvíle skončily. To je fakt baba k ničemu. Garrus něco říkal o Ash a zavzpomínali jsme u pomníku. Dostal jsem také možnost naučit se některé další schopnosti společníků.

Teď mám zase tun úkolů, malých či větších, které bych měl plnit. Taky se otevřely nové soustavy, kam můžu letět. Hlavním cílem je asi najít kvariany a ukecat je, aby se přidali k mojí alianci. Doufám, že se povede přesvědčit i gehty. Taky se mi otevřelo to DLC Citadela a já můžu jít na Citadele do nějakého bytu i se společníky a dát se oddech.
« Poslední změna: Únor 17, 2017, 12:14:16 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #172 kdy: Únor 17, 2017, 15:45:55 »

Já zrovna dokončil Leviathana a jsem z toho nějaký zmatený. Příběh a náplň DLC perfektní, to mě opravdu zaujalo a má to i vyšší obtížnost, která podle mě docela předbíhá (banshee se normálně vyskytují až někde v poslední třetině hry). Celá pasáž před seskokem do hlubin je vlastně tuhostí hodně podobná závěrečnému boji ve hře. Finální rozhovor s Leviathanem mě však přijde divný. Nenabyl jsem dojmu, že by Smrťáci měli každý vypadat jinak, ostatně on tam říká, že jsou tvořeni k obrazu tvůrce, tedy základní koncept by měl být podle mě vždy Leviathan.

Levithan vznik Smrťáků úplně nevyjasnil, je to hodně kostrbaté - pořád zůstala otevřená otázka v tom, proč tedy VI tvořili, když znali důsledky. Odpovědět si v tom můžu leda tak sám - pýcha. Jim se přeci nic takového stát nemohlo. Zčásti je to tedy stvořeno z původního konce základní hry a k tomu scénárista přišpendlil méně výživnou omáčku. Další otázkou je, proč národ Leviathanů nezasáhl dříve, když má tu moc. Kdyby se na podobně zmatečné vysvětlování vykašlali, nic by se nestalo ;)

Když to tak vezmu, From Ashes a Leviathan mě v podstatě ženou k jednomu konkrétnímu konci hry, což je podle mě chyba. Hra by mi měla umožnit stejně svobodné rozhodnutí a odůvodnění pro neutrální konec. Obě další varianty jsou totiž krajní řešení a nedá se u nich rozhodnout, jestli patří do kategorie dobra nebo zla. Naopak mi tu vzniká prostor pro 4. díl :D

Ale teď zas k misím ... osvobozoval jsem studenty na akademii a potkal jsem tedy Jack. Zatím všechny tyhle mise skončily díky různým přeživším a DLC z dvojky happyendem, protože v původní hře bez DLC třeba bratr Rodrigézové zemře.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #173 kdy: Únor 17, 2017, 16:15:33 »

No, on tam říká, že první smrťák, který vznikl, byl stvořen k obrazu jejich. Tedy to je ten Posel, který byl již v druhém dílu a který i v kodexu je popsán spešl (je jiný, než ostatní). V kodexu je také napsáno, že jsou různé třídy smrťáků. Bitevní lodě (tj ti největší), třídy Vládce, vznikají z hlavní rasy, která je sklízena, zatímco ty zbývající rasy jsou použity na stavbu menších lodí. Logicky z toho tedy vyplývá, že když je hlavní rasou ve stávajícím cyklu člověk, vznikl lidský Smrťák (válečná loď) a v prvním cyklu vznikl Posel. Měli by tak vzniknout i všechny ostatní válečné lodě.

Já hru ještě nedohrál a nevím, co je na konci.

Nicméně pochopil jsem to tak, že Leviathové se obávali, že organický život vždy stvoří život syntetický, který je vzápětí zničí. Proto vytvořili AI, která měla najít řešení, jak tomu předejít. AI pak to řešení našla, vymýtit organický život dřív, než vytvoří život syntetický. A jako první na řadě byl druh, který jí stvořil, na což použila ty nižší rasy a vytvořila původního smrťáka - Posla.

To vysvětluje, jak Smrťáci vznikli. Vysvětluje to i to, prč ničí organiky. Nevysvětluje to, proč je sklízí a vyrábí nové Smrťáky. Proč dokonce růstu populace organiků v daném cyklu úmyslně pomáhají těmi převaděči, aby se tak ta rasa rozšířila a vyvinula rychleji a oni jí tak mohli sklidit a udělat svojí další verzi. To je prostě navíc a jde to proti duchu té UI, která měla tento problém organiků řešit, aby je ochránila před syntetiky.

Proč nezastavili AI a Posla hned, než se rozmnožili v armádu, to vysvětleno není. Asi bylo příliš mnoho pomocníků AI, kteří napadli Levithany, a tak v boji neměli šanci, byli sklizni a použiti na tu tvorbu toho Posla. Jen pár se jich zachránilo a skrylo a ze strachu se již do boje se smrťáky nechtěli zapojit. Ostatně hrdina je musel ukecat, aby pomohli. Pořád ale není jasné, proč se smrťáci rozmnožují. Jestli je řídí jedna UI všechny, nebo jestli má každý svojí osobnost, tedy každý svojí inteligenci, své informace, své možnosti. Jakože vše v předchozích dílech ukazovalo na to druhé.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #174 kdy: Únor 17, 2017, 18:01:30 »

Vysvětlení o důvodech sklizně a věci kolem najdeš právě na konci hry, v tomhle Leviathan jen kopíruje stávající scénář. Smrťáci odstraňují jen nejvyspělejší rasy, tedy ty, co umí tvořit AI - tím předcházejí tomu cyklickému konfliktu se syntetiky - Smrťáci stojí ve skutečnosti na straně syntetiků. Ostatní rasy nechávají být. Sklizená rasa ovšem nezanikne zcela, ale přežívá ve formě vědomí v rámci daného Smrťáka. To je ta pasáž o zachování inteligence. Tím se vysvětluje, proč řady Smrťáků narůstají, ale nevysvětluje to, proč urychlili vývoj mezi jednotlivými cykly. Leda by se při čekání nudili :D Leviathan k tomu tedy přidává jen ten počátek, vše ostatní je vysvětleno už jinde.

Kodex jsem nepročítal, ale lidský Smrťák z dvojky mi přišel spíš jako výstřelek, ze kterého pak vyšla teorie o podobě Smrťáka s řídící rasou každého z cyklů. Tohle mi opravdu přijde dost kostrbaté. Na Leviathana navíc muselo narazit více ras už v předchozích cyklech. Ono je lepší se v tom nakonec nešťourat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #175 kdy: Únor 18, 2017, 00:02:38 »

A nově mám za sebou DLC Omega. Je to docela hutná akce (oproti Leviathanu je to však jednodušší), ale pořád si to udržuje určitou příběhovou linku a hezky to dokresluje charakter Arii. Obecně mi přijde, že DLC jsou v trojce obsahově větší, tedy až na From Ashes. Omega se navíc nebojí rozsáhlejších interiérů a je na co koukat. Je to takové quakovské, ale zrovna sem to sedne. Navíc je to první část hry, kde se lze setkat s ženským charakterem Turianů :) Aria sama o sobě umí pár neotřelých biotických dovedností, což se asi může hodit těm, co hrají za biotiky, protože na konci se samozřejmě rozšíří repertoár placených dovedností pro main charakter.

Stojí to za to. Byť to má navenek jednoduchou zápletku, k pár zajímavým zvratům přeci jen dojde. Není to prostě jen bezduché střílení. Občas jsem se nad některými věcmi opravdu zastavil a zvažoval jejich smysl a důsledky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #176 kdy: Únor 18, 2017, 02:44:23 »

Jo, já jej také dnes prošel. Je to velké a dlouhé, líbí se mi vliv, kterou hrdina může mít na Arii během dialogů, což asi nakonec ovlivní, jestli generál přežije, nebo ho zabije. U mě teda přežil.

Ještě před tím jsem ale splnil úkol se záchranou vědců Cerberu, kde jsem potkal Jakoba. Nakonec to dobře dopadlo, všichni zachráněni, s Jakobem jsem ještě pokecal v nemocnici na Citadele, všichni se přidali k mému projektu. Během té mise jsem potkal i chlapíka, co v ME2 v dlc s inteligencí zavřel svého bratra do toho stroje (toho, co v ME3 byl na té univerzitě).

Pak jsem dělal úkol s klášterem Asarijek, potkal Samaru, vše tu nějak pořešil a získal jí pro svojí alianci (taky jsem si s ní pokecal v Citadele). Ještě jsem zaútočil na nějakou základnu Cerbera a vyřídil jí. Pak jsem poplnil nějaké drobnější úkoly na Citadele a vydal se na tu Omegu.

Omega je taková hodně o bojování. Navíc o bojování s neustále stejnými nepřáteli furt dokola do zblbnutí. Nicméně o tom je celá tato hra. V podstatě jsou tu jen vojáci Cerbera a vojáci Smrťáků. Splnil jsem tu i všechny vedlejší úkoly, nejnáročnější bylo najít starý gauč Arie :).

Pak jsem se jal kontaktovat Kvariany, setkal se s Tali, pomohl jim s lodí, osvobodil Legiona. Nyní bych měl dělat nějaké další úkoly pro ně a taky nějaký další pro Alianci. Tedy úplně ten stejný koncept, jako v předchozím případě u Kroganu a Turianů.

Má armáda se rozrostla, takže ukazatel velikosti je už celý zelený. Ale to byl už po Omeze.

Taky jsem si ještě před Omegou koupil tu odstřelovací pušku z inventáře Spekter za 250 tisíc. Ta zbraň je téměř totožná, jako ta, co jsem jí používal do teď a co měl hrdina již odpočátku. Rozdíl je pouze ve váze, která je vyšší a hlavně v kadenci, jelikož má tři náboje. Tedy lze z ní vystřelit 3x, ani by bylo nutné dobíjet. A to je rozdíl docela zásadní. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykl, ale měl jsem na to celou Omegu :)
« Poslední změna: Únor 18, 2017, 02:51:57 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #177 kdy: Únor 18, 2017, 09:25:17 »

Gauč jsem našel při cestě, prolézal jsem to tam křížem krážem, někam jsem došel dokonce 2x :) Ale nenašel jsem třetí terminál pro tu hackerku, ten mi nějak utekl. Generál mi taky přežil, což Ariia právě náležitě okomentovala.

Jako odstřelovačku používám "plazmovou" pušku, či jak to je, ta má taky víc střel za sebou bez přebíjení a zásobník je na nějakých 60 nábojů. Musím tomu ale volit náboje dle situace, základní projektil je slabý. Blbé je akorát to, že nastavení se nepřenáší do další mise/submise, takže často zapomínám projektily nastavit hned. Hodně silná je ta těžká pistole, co dostaneš hned v začátcích hry, používám jí doteď. Stejně tak jsem ještě moc neměnil útočnou pušku, mám tuším stále Viper, kterému jsem jen prodloužil hlaveň a zvětšil zásobník.

Připravenost Galaxie u mě není nic moc, ale to nebylo ani předtím. Jsem nějaký kus za minimem. Zdroje už se mi teď schánějí hůře, takže budu muset napochodovat do hlavní linky, tedy na Tuchanku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #178 kdy: Únor 18, 2017, 12:14:23 »

No já nevím, všechny odstřelovací pušky, co jsem našel, měly píše blíže puškám útočným, nežli odstřelovačkám. Tedy člověk pomocí nich musí nepřítele doslova ustřílet. Útočných pušek jsem našel víc a u nich některé mají k odstřelovačkám mnohem blíž, než většina těch odstřelovaček. Například ta puška, co je v DLC Omega. Ale jediné dvě zbraně, které plní mojí představu odstřelovačky, tj 1 výstřel = 1 mrtvej, je ta první a pak ta spekter. Tedy většina oblud padne na jednu ránu do hlavy. Jsou tam ale vyjímky, které přežijí více výstřelů. Například ta Banší, přežije tři výstřely. Když jsem s ním bojoval, měl jsem ještě tu původní pušku, což znamenalo, že jsem zacílil, vystřelil, nabíjel. Ona skočila blíž ke mně, já zase zacílil, vystřelil nabíjel, a ona skočila až ke mně. Tedy potřetí zacílit a vystřelit bych už nemusel stihnout. a v tom je právě dobrá ta puška od spekter, protože u ní stačí zacílit, vystřelit, zacílit, vystřelit atd. Nebo i u těch slabších oblud, co padnou na jednu ránu, takto bez nabíjení jen s mířením a vystřelem zabiji 3 rychle po sobě. Tu munici samozřejmě používám taky a různě jí přehazuji, ale nemyslím, že by to mělo zas tak velký efekt. U ní je dobré, že ten efekt získávají i společníci, takže ti buď zmrazují, nebo likvidují štíty, zatímco já prostě zabíjím na jednu ránu.

Řekl bych, že pistolí je ve hře hodně a skoro každá je silnější statisticky, než ta první :). Naposledy třeba ta od Tali. U ní mě to právě štve, že jsem tu první vylepšil na max, chvíli na to jsem našel lepší, tak jí zase vylepšil, zase jsem našel lepší atd. Ale já tedy pistoli vůbec nepoužívám. Nosím sebou jen odstřelovačku a útočnou pušku a to ani útočnou pušku vůbec nepoužívám (naopak mě štve, že se hra na ní vždy sama přepne a já občas zapomenu jí přepnout na odstřelovačku). Nejméně jsem našel samopalů. Ty mám asi jen 3. Tydle vedleší zbraně jsou tak důležité pro společníky a těm prostě dávám vždy zbraň, která má největší poškození. Oni problémy s municí nemají. Nevím ale, jestli to u nich vůbec má nějaký efekt.

Já sám s municí v této hře nemám problém vůbec žádný. Všude se válí spousta zásobníků, kapacita té odstřelovačky je vysoká. Ještě se mi nikdy nestalo, že by mi během boje došli náboje.

Jinak je můj hrdina již vylepšení na max ve všech těch původních dovednostech. Chybí mi jen ta dovednost, kterou lze získat od společníků. Jsem asi na 57 nebo tak nějak levelu. :)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #179 kdy: Únor 18, 2017, 14:14:43 »

Tak jsem pořešil všechny možné úkoly. pustil se i do problému kvarianů a gethů. Nakonec se mi je povedlo usmířit a tak mezi nimi vypukla láska. Legion se sice obětoval a tak jsem o něj přišel, dokonce i Tali kvůli němu truchlila, když plánovala, kde si postaví dům. Nakonec se asi natrvalo přidala k mé posádce. Před tím jsem také mohl různě mluvit s posádkou v Citadele, udělali jsme si výlet s Garrem na střechu hlavní věže, Liara mi dala dokonce pusu, což je asi konec, jelikož se mi pak odemčel nějaký úspěch, že mám navázat nebo obnovit vztah. Takže asi nic víc s ní již mít asi nebudu a od té chvíle jí až do konce hry bude bolet hlava.

Nyní bych měl letět na Citadelu za jednou radní. Nicméně když mám konečně i Tali v posádce, mohl bych se dát do toho DLC Citadela. předpokládám, že dalšího společníka již nezískám.

Mimochodem gethská flotila je zatím nejsilnější jednotka, kterou jsem získal, za 450 bodů.
« Poslední změna: Únor 18, 2017, 14:19:26 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15