Tak jsem to dohrál (mé asi 4. dohrání MM6:-). Díky za příspěvky k mým dotazům. Pár postřehů - hrál jsem to kdysi pod WinXP, pak Win7 a teď Win10 - chovalo se to stejně, myslím, že jsem vždy použil GrayFace patch. Nepoužívám na začátku chrám bohů, takže většinou leden proběhám po různých oblastech, abych nahnal statistiky ze studní a fontán, co přidávají trvale do 15 bodů. Pak si udělám černé lektvary, to je dalších 10 bodů. Když už mám kouzlo "oživ mrtvého" a "vzkříšení", tak si vezmu i bonusy ze studní, co mne zabijí. A teprve až mám "létání" a dostanu se do Dračích písků, tak si vezmu i chrám bohů. Do NWC dungeonu nechodím. Pokud si pamatuji, tak ta fontána +10 k magické odolnosti v Kriegspire nefungovala nikdy, musím zkusit verzi bez patche. Bohužel většinou jedu na 2 savy, tak se k tomu nevrátím.
Ještě pár postřehů k prstenům - když se zkombinuje artefakt a prsten (např. na černou magii), výsledný koeficient je 2,25 (násobí se 1,5 za artefakt a pak ještě 1,5 za prsten). Dračí dech je pak s tím brutální. Dal jsem do černé magie 26 bodů, s bonusy je to skoro 60. Přes 60 se prý nemá chodit, pak se to prý chová divně (možná se k tomu vyjádří Yuyana:-). Možná to zkusím a dám vědět. Zkoušel jsem co udělají prsteny s magií vody u kouzla "očaruj předmět" a je to o ničem, ať tam dáte kolik chcete bodů, háže to docela obyčejná očarování. Jen 1x se mi podařilo naloadovat očarování prstene "bohů", když jsem to zkoušel v pravé poledne.
Jinak jsem tentokrát hrál konec trošku jinak, hrad Drakmoor jsem proběhl co nejrychleji, neměl jsem náladu se mydlit s očima. Stejně tak kontrolní centrum, nezabil jsem myslím ani jednoho robota, prostě běh k truhlám, získání pušek a pryč. Pak jsem se s blastery do Drakmooru vrátil a očím to vytmavil:-) Následně vyvraždění Dračích písků a Poustevníkova ostrova, finální trénink a pak Úl. Z artefaktů jsem našel Percival někde brzy na začátku (buď haluz někde v truhle nebo vypadl z draka v močále prokletých), Mordred z úkolu, Excalibur z kamene, pak Guinevere, Igraine, Morgan (tradičně z obeliskové hádanky), z bedny v hrobce Varn další Guinevere, z monster vypadly Lucius, Arthur, Valeria, Athena, Atlas a další Mordred a Igraine.