Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:37:25
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Torment: Tides of Numenera  (Přečteno 18608 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Torment: Tides of Numenera
« Odpověď #45 kdy: Červen 13, 2021, 15:11:48 »

Po dvou dnech v bezvědomí pokračujeme dále. Koupila jsem si mapu, abych mohla vytipovat, odkud se střílelo, a vracíme se na místo... ... je to stále místo činu, když je někdo zastřelenej sniperem z kilometrový vzdálenosti? Nebo je místo činu ten kilometr dál? No, prostě se vracíme k prostřelenýmu oknu, kde byla mrtvola nalezená. Velmi rychle zjistíme, že se střílelo z ostrova, kde je nějaká stará vojenská pevnost.

Ano. Celý vyšetřování, všechny ty stopy, který nás málem stály život, když jsme je sledovali... všechny ty stopy byly kompletně falešný, a nijak nenavazovaly na to, co se stalo. .. No nic. Jedeme si na ostrov pro pachatele. Takhle strašně jednoduše. Udělal to nějakej náhodnej starej komouš, co si odmítl připustit, že válka skončila. Patrně toho zabil víc. No nic, máme ho.

Mrzí mě, že se nám nepodařilo vyfotit toho zvláštního hmyza pro kryptozoologa, bohužel jsem na sebe nenechala nastříkat feromon, a tak utekl. Chudák Kim byl z toho zklamanej. Teda... mě, jako hráči, se ho samozřejmě vyfotit podařilo. Snímek číslo dvě, dámy a pánové.

Nakonec přijel zbytek mojí policejní jednotky, bylo to poněkud trapný, zdlouhavý, jako proč bych měla chtít na závěr mluvit s lidma, který jsem v životě neviděla, a moje postava si je nepamatuje? Jestli chtěli udělat shrnutí, mohli udělat nějakou jednoduchou obrazovku, nevim, tohle mě nenadchlo.

Dozvěděli jsme se, že moje postava je bejvalej učitel tělocviku, což vysvětluje, proč všude běhá.

Dohráno. Hotovo. Překecaka jsem Kima, aby se přidal k naší jednotce. Je můj navždy. Mimochodem pokud vyjde dvojka, budu o ní vážně uvažovat.

Teď ještě inspekce achievementů ve steamu!

Unbelievably Boring F**k
- Say 7 incredibly boring things (mimochodem ten achievement svítí)

Biggest Communism Builder
- Employ critical theory 9 times (kristapane jak jsem přišla k tomuhle)

Z achievů co jsem nedostala mě zaujalo tohle:

What body?
- Solve the case without even inspecting the body.    :-D

Literally The Sorriest Cop On Earth
- Apologize 10 (!!!) times (mám pocit, že to mi uteklo o vlas, nějaký omluvy padly.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Červen 13, 2021, 15:51:26 »

No, a máme tu konec. Konec, finále. Hra má dobrý věci, špatný věci, a věci, který neodpovídaj mýmu vkusu, ale objektivně asi nejsou špatný.

- závěr byl... nevim, nudnej? antiklimatickej?
- proč. ten vypravěč. mluví. tak. pomalu a. přerušovaně? jako dá se. na to zvyknout, ale. proč.
- ovládání.
- grafika. je poměrně obtížný navigovat některý lokality, neni dost jasný, kde je vlastně cesta, kam můžu, a kam už ne.
- některý postavy jsou na mě trošku... moc. ty dva fakani u mrtvoly jsou prostě přehnaný.
- nevim kde jsem získala tolik bodů do komunismu.
- depresivně špinavý. což byl Torment taky, ale ne tak politicky.

+ Kim je perfektní. BioWare a spol. by si tu hru měli zahrát, aby viděli, že jde mít společníka bez zbytečnýho dramatu. Společníka, co se reálně účastní děje a dialogů. Má názory, má charakter, ale nekoná se žádný přehnaný dojení emocionálních traumat. Za mě 1*.

+ všechny ty myšlenkový aspekty, co člověku kecaj do hry. LUXUSNÍ nápad. Kolikrát se vám ve hře stalo, že se po vás chtělo rozhodnutí nebo názor, ale vy jste neměli dost informací? Který by vaše postava ale sakra měla mít? Tady nehrozí. Máte hromadu informací o světě kolem, podanejch zábavnym, srozumitelnym způsobem, v momentě, kdy je to relevantní, aniž by tim trpěl dialog, nebo museli dělat z nějakýho NPC miss expozici. Navíc každej aspekt má svojí povahu, občas spolu souhlasej, občas se trochu hádaj, obvykle raděj dobře, někdy je to trošku ztřeštěný. Můj oblíbenej je samozřejmě Visual Calculus, s jeho schopností rekonstruovat místo činu.

+ je to celkem zábavný, takovym ztřeštěnym absurdnim způsobem.

80%.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: Červen 13, 2021, 20:17:30 »

Heh, takže to taky není tak dlouhé :) Gratuluji a díky za info ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Červen 13, 2021, 21:19:43 »

Tejden to hraju a spamuju tu fórum, a ono to neni dlouhý? :-D Myslim že na hru, která neobsahuje žádnej boj/puzzly nic, je to dlouhý až až. Navíc jsem samozřejmě minula/nepopsala značnou část obsahu.

Teď jsem ještě navštívila fandom, abych si doplnila info o tom co jsem minula/alternativních volbách a užila si fanarty. Je naprosto super, jak všichni kreslej Harryho v těch absurdních oblečkách ze hry, s igelitkou v ruce. Protože tak to má bejt :-D. Tu spalující žízeň po romanci s Kimem nebudu komentovat, ta je jasná, a vzniká zhruba v prvních 5 minutách hry. Hra jako taková je ovšem bez romancí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #49 kdy: Červen 13, 2021, 21:47:59 »

Ono to v tom tvém podání přijde poněkud krátké :D Někde jsem četl, že ten ostrov má 3 samostatné lokace, ale jak jsem z tvého popisu pochopil, tak hlavní zápletka je ten oběšenec a vše, co se na to bezprostředně nabaluje. To mi celkem stačí, určitě to není hra, ve které bych chtěl utopit týden. Je to zajímavé, nejspíš bych to asi taky ohodnotil dobře, ale raději zůstanu u toho, že PST byl maximum, co jsem kdy dal :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #50 kdy: Červen 13, 2021, 22:43:38 »

Obávám se že krátký popisy jsou moje prokletí/superschopnost. Vzhledem k tomu, že jsem za stručnost placená, neočekávej v týhle oblasti změnu :-). Přísahám, že jsem se opravdu snažila to speciálně tobě rozepsat :-D.

Má to tři lokace, městečko, rybářskou vesničku, a ten finální ostrůvek, ale to je jen takový pidi na 10 minut. Myslim že z mýho popisu jasně vyplývaj všechny tři.

Jo, a doky, ale opět, +- 10-15 minut a pak už tam nemusíš. Jsou tam 2 NPC. Celý 2 NPC.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: Červen 14, 2021, 08:28:43 »

Jj, já si pod tím akorát představil něco velkého, jako opravdu velké izolované lokace. Takhle to vypadá dost kompaktní, což ale není špatně. Vzhledem k tomu příběhu. Holt já mívám pro změnu bujnější fantazii, takže když pak tu hru vidím v reálu, tak jsem kolikrát překvapený :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Červen 18, 2021, 00:15:52 »

Potřebovala bych doporučit nějakou další - podobnou hru. Zná někdo nějaký... Bože, se to skoro stydim napsat... slušný adventury?
IP zaznamenána