Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:35:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Bonusové studny v MM6  (Přečteno 6575 krát)

Kusák

• Pokročilý
Bonusové studny v MM6
« kdy: Listopad 29, 2016, 21:09:33 »

Zdravím všechny nadšence série MM. Po přechodu na win10 jsem zkusil nainstalovat MM6, běží bez potíží, tak to z nostalgie hraji a narazil jsem na pár věcí, které jsou v rozporu s většinou stránek o MM6 (a pokud si pamatuji, chovalo se mi to tak i kdysi na starších systémech).
Hraji verzi zakoupenou na GOG, ta by v sobě měla obsahovat patche, mám pocit, že jsem to ještě přeplácl GrayFace patchem.
1. Studna v Kriegspire má přidat +10 magické odolnosti trvale a postavu vymýtit. Při napití mi to postavu opravdu vymýtí, ale +10 bodů nepřidá. Nevíte někdo, zda tam nejsou nějaké další podmínky, aby to fungovalo? Už jsem to kdysi řešil s Elemirem po emailu, ale ničeho jsme se nedobrali.
2. Jedny z kostí ve Snerglových jeskyních mají přidat jedné postavě +5 bodů k síle. Ale když jsem na ně klikl, přímo to napsalo "nic se nestalo". Opět - je tam nějaká další podmínka? V jeskyních jsem byl docela pozdě, měl jsem oběhané kde co, takže už jsem měl sílu všech postav docela vysokou.
3. V sídle pána ohně je nádržka s vodou, kde se po napití objeví nápis "magicky osvěžující". Přidává to něco?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Bonusové studny v MM6
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 01, 2016, 10:58:41 »

Ahoj, budu na to už muset kouknout. Pořád přemýšlím o těch kostech, ale pamatuju si, že jsem tam snad vždycky dostal bonus. U těch studní jinak nevím. Kolikrát jsem si říkal, že bych to měl konečně rozehrát ve verzi 1.0 a pak to porovnat, ale ještě stále jsem se k tomu nedostal. Dost těch informací se porůznu kopírovalo, takže zdroj může být klidně jeden a ten samý. V oficiálních příručkách jsou třeba taky chybky, ale zase někdy těžko říci, třeba to tak mělo být, ale ve finální verzi to nebylo nakonec implementováno nebo to někdo implementovat zapomněl.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 02, 2016, 23:22:55 »

Ahoj.

1) V Kriegspire +10 magická odolnosť + vyhubenie nedáva studňa, ale fontánka.
2) Ak myslíš kosti úplne na konci levelu tak jedny mi hlásia "nič sa nestalo" a druhé sú teleport  na začiatok
3) Áno tá nádržka dáva jednorázovo nejakú odolnosť, ale nemám už save kde som ju ešte nepoužil.

Testované na:
W10
MM_2.1.0.42
Patch 2.0
CZ lokalizácia

IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 03, 2016, 23:06:26 »

Ahoj,
díky za reakce.
1) máš pravdu, je to fontána a ne studna, nerozlišoval jsem ty pojmy. Pro pořádek - studna vedle tréninkové haly dává +30 úrovní dočasně (funguje). Studna na SV konci vesnice je teleport do hradu (funguje). Studna u dračí věže dává 5000 XP za 5000 zlata (funguje) a fontána u dračí věže má dát +10 k magické odolnosti a vymýtí (nefunguje, tedy vymýcení ano, ale +10 ne). V Kriegspire se ještě nachází 2 fontány, jedna u hradu dává +40 třídy zbroje dočasně a druhá u chrámu Baa dává +5 bodů elementární odolnosti trvale a zabije (obě fungují).
2) jedny kosti jsou skutečně teleport, druhé napíší "nic se nestalo" (díval jsem se na statistiky a sílu nepřidaly).
3) nádržka v sídle pána ohně napíše "magicky osvěžující" ale nepřišel jsem na to, zda něco dává  ani po kontrole statistik.

Jinak se mi povedlo ověřit +25 bodů odolnosti proti ohni v Gharikově kovárně, nemuselo se nijak laborovat s páčkou, stačilo prostě kliknout na horní rám dveří.

Dále jsem asi objevil bug u mistra magie ducha, hraji za rytíře, paladina, klerika a mága. Paladinovi jsem dal 12 bodů do dovednosti magie ducha, klerikovi jen 4, oba byli experti a u obou jsem dostal mistra (takže ten klerik je mistr se 4 body).

Další podivné chování jsem zaznamenal ve vojevůdcově pevnosti, spousta truhel se chovala tak, jako by to byla stále stejná truhla - když jsem do jedné něco odložil, objevilo se to v dalších, když jsem to z jedné vytáhl, zmizelo to i v ostatních (škoda, kdyby ne, daly by se množit předměty:-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 04, 2016, 16:59:47 »

- na majstra mágie ducha ti stačia len 4 body, ale musíš byť povýšený na veľkňaza.
-  áno tie bedne sa tak chovajú odjakživa dokonca aj v MODnutej verzii.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 16, 2016, 22:48:31 »

Tak jsem to dohrál (mé asi 4. dohrání MM6:-). Díky za příspěvky k mým dotazům. Pár postřehů - hrál jsem to kdysi pod WinXP, pak Win7 a teď Win10 - chovalo se to stejně, myslím, že jsem vždy použil GrayFace patch. Nepoužívám na začátku chrám bohů, takže většinou leden proběhám po různých oblastech, abych nahnal statistiky ze studní a fontán, co přidávají trvale do 15 bodů. Pak si udělám černé lektvary, to je dalších 10 bodů. Když už mám kouzlo "oživ mrtvého" a "vzkříšení", tak si vezmu i bonusy ze studní, co mne zabijí. A teprve až mám "létání" a dostanu se do Dračích písků, tak si vezmu i chrám bohů. Do NWC dungeonu nechodím. Pokud si pamatuji, tak ta fontána +10 k magické odolnosti v Kriegspire nefungovala nikdy, musím zkusit verzi bez patche. Bohužel většinou jedu na 2 savy, tak se k tomu nevrátím.

Ještě pár postřehů k prstenům - když se zkombinuje artefakt a prsten (např. na černou magii), výsledný koeficient je 2,25 (násobí se 1,5 za artefakt a pak ještě 1,5 za prsten). Dračí dech je pak s tím brutální. Dal jsem do černé magie 26 bodů, s bonusy je to skoro 60. Přes 60 se prý nemá chodit, pak se to prý chová divně (možná se k tomu vyjádří Yuyana:-). Možná to zkusím a dám vědět. Zkoušel jsem co udělají prsteny s magií vody u kouzla "očaruj předmět" a je to o ničem, ať tam dáte kolik chcete bodů, háže to docela obyčejná očarování. Jen 1x se mi podařilo naloadovat očarování prstene "bohů", když jsem to zkoušel v pravé poledne.

Jinak jsem tentokrát hrál konec trošku jinak, hrad Drakmoor jsem proběhl co nejrychleji, neměl jsem náladu se mydlit s očima. Stejně tak kontrolní centrum, nezabil jsem myslím ani jednoho robota, prostě běh k truhlám, získání pušek a pryč. Pak jsem se s blastery do Drakmooru vrátil a očím to vytmavil:-) Následně vyvraždění Dračích písků a Poustevníkova ostrova, finální trénink a pak Úl. Z artefaktů jsem našel Percival někde brzy na začátku (buď haluz někde v truhle nebo vypadl z draka v močále prokletých), Mordred z úkolu, Excalibur z kamene, pak Guinevere, Igraine, Morgan (tradičně z obeliskové hádanky), z bedny v hrobce Varn další Guinevere, z monster vypadly Lucius, Arthur, Valeria, Athena, Atlas a další Mordred a Igraine.
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #6 kdy: Duben 14, 2021, 07:40:10 »

tie kosti pridávajú v trpasličích kobkách +5 sily ale je tam podmienka ktorú nemá uvedenú na hlavných stránkach Elemir. Mne to jednej postave pridalo a druhej nie...jeden bol kúzelník a druhý druid...takže veľký rozdiel v postavách nemohol byť a tak som otvoril editor a skúšal som čo je kde iné a prišiel som na to že je tam podmienka že od 40 sily (bez oblečených bonusových vecí) nepridá bonus .
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Duben 15, 2021, 13:52:24 »

Zkusím si to poznamenat a při nejbližší příležitosti to pak někam připíchnu. Ty kosti jsme už určitě někde probírali a vybavuju si, že to řešení mělo (nebo jsem to někde už četl), ale pak jsem to samozřejmě zase pustil z hlavy.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Duben 15, 2021, 20:27:16 »

Ono vždy sa v sérii MM nájde niečo nové. Napríklad naposledy som v MM8 objavil novú tajnú truhlu  ;)
IP zaznamenána