No, včera jsem celej den četla a flákala se, dneska je čas na ty benátky.
Pokus zopakovat si ovládání tak uplně nevyšel, jelikož ta hra ovladatelná neni, ale což, jedem.
Nebudu vysvětlovat, jak se mi v první úrovni podařilo minout odbočku a celý dva tyranosaury, nehody se stávají.
A hned naběhnu do dobrmana. Jsem zapomněla, že v tý hře jsou. Nerada střílim do pejsků, a dobrmany mám ráda. Je to nevkusný. Po pejskovi ještě chlapa na balkóně, kterej se do mě pokoušel střílet, ale moc mu to nešlo. Další pes, a chlap s bejzbolkou, jako... vůbec si nepamatuju, že v tý hře bylo tolik nepřátel. Vždycky jsem to měla zakódovaný jako skákačku. Myslim, že je to tim, že nepřátele jsme vždycky nějak postříleli, a pak jsme běhali po prázdný úrovni a pokoušeli se zjistit, kam dál a jak proboha skočit kam je třeba.
Trvalo opravdu dlouho, než mi došlo, že umim rozbíjet okna. Člověk to u hry s touhle grafikou tak nějak nepovažuje za možnost. No, člověk možná ano, mě to chvíli trvalo. Každopádně jsem tam, kde jsem potřebovala bejt, a kde se mi otevřely dveře. Počítá někdo ty ubohý psy? byl tohle třetí?
Vypadá to, že chlap na balkóně měl klíč, kterej budu potřebovat. No, štěstí, že už je mrtvej, že? A další tlačítko. Upřímně? Nemám tušení, jestli je časově omezený, ale v týhle to hře automaticky předpokládám.
Klíč vede k motorový loďce, a jen co nasednu, už po mě zas někdo střílí. Věděj autoři, že střílet pod vodu neni zrovna dvakrát efektivní? Podezírám je, že ne. No nic, ne nadarmo se říká: Brokovnice, nejlepší přítel člověka.
Každopádně nemám s loďkou kam plout, protože jsou zavřený dveře. Další a další tlačítka... ta hra více méně funguje tak, že si otevřete dveře k tlačítku, který vám jinde otevře jiný dveře k jinýmu tlačítku. Každopádně se mi nakonec podařilo osvobodit loďku a proplout dál. Taky jsem našla bílýho dráčka. Sošku, nejsem ohrožená sežránim. A hned za nim zlatýho. Heh, dobře, dobře, já je beru.
Myslim, že potřebuju zaparkovat loďku v komoře a zvednout hladinu vody, abych se dostala dál. Soudě dle architektury a dle toho, že na zdi je páčka, kterou můžu zmáčknout jen za předpokladu, že plavu. Takže jsem rovnou zaparkovala loď, aby tam byla nachystaná, vystřelila další okno, a tasila zbraně. Protože samozřejmě že je hned za rohem chlap s bouchačkou. A já tupě věřila, že je to míň bojový než Darksiders.
No, a hned za chlapem je páčka, a už se mi napouští voda. To bylo kratší, než jsem čekala. Našla jsem další člun. Chvíli jsem přemejšlela, proč mi dávaj další, ale pak jsem viděla tu hromadu min v průjezdu a bylo jasný, že musim jeden z nich obětovat. Budiž mu voda lehká.
Taky vás stresuje, když máte pocit, že jste našli nějakej zajímavej tajňák, a on je tam klíč nutnej k postupu dál? No nic. Běhám a plavu po úrovni a hledám páčky. Zavřený dveře, který se samy otevřou, když vylezu z lodě na pevninu, považuju za hnus. Jak má člověk vědět, že se samy otevřou? 3x jsem kolem nich projela. A dveře, co se za mnou automaticky zavřou, a musim vylézt jinudy? Fajn. Ale ať se tam z čistýho nebe neobjevuje chlap. Nesnášim, když oni v klidu střílej do mě, kolikrát i přes zeď, ale já do nich nemůžu. Takhle jsem naposledy nadávala u Dishonored, a to byla velmi stresující zkušenost... :-D
Tak, a obě brány jsou zvednutý, otázka je, kde je tlačítko otevírající bránu, protože já upřímně nevim. Někde jsem ho mačkala, že? Acha! Jasně! Teď už to jen fyzicky najít a stihnout.
Mimochodem uvědomila jsem si, že jsme na hru znali cheaty. Myslim že to zadávám skoro dobře, protože Lara vždycky vybouchne :-D. To znamená, že to něco dělá :-D. Cha. Někdo zapomněl zapálit světlici. Už to funguje. Tak, a teď, když je to jen a jen moje dobrá vůle, protože můžu kdykoliv přeskočit dál, se jdu pokusit dát ty časově omezený dveře do další úrovně. hezky poctivě.
No. Když člověk přijde na to, kterym tlačítkem se zrychluje loď, aby mohl najet na tu rampu, tak to jde samo, že? Další úroveň hotová a mám všechny dráčky.