Elemir: No, tak jsem to tam dal, no.:-D Večer po napsání příspěvku jsem to rovněž zkoušel ještě jednou, tentokrát úspěšněji.
1) Instalace MMIX verze z GOGu proběhla bz.
2) Spuštění hry bylo problém. Jednak se hra spouštěla jakoby v okně s horní lištou, která zakrývala část obrazovky. Dále problém s přechody z vytvoření družiny do hry, ze hry do menu, ze hry do inventáře apod. Přechody se pohnuly jen přes Alt + Tab.
3) instalace patche na zamrznutí loadovací obrazovky, konkrétně patch pro počeštěnou verzi, v popisu píšeš, že čeština pak není potřeba, že sám tenhle patch ji "nainstaluje"
4) instalace patche na zamrznutí obrazovky z přechodu z 2D do 3D. A tady byl asi ten problém, původně jsem stáhnul tu, co upravuje i ten Lloydův maják, ale to asi pořád blblo. Při nové instalaci jsem našel na ofic. fóru na gogu jiný odkaz na knihovnu cshell.dll.
5) instalace toho fullscreen fixes 1.1 patche z PC Gaming Wiki.
Výsledek: Hra funguje. Přechody je sice taky nutné řešit přes Alt + Tab nebo aspoň půl minuty počkat, ale jenom při startu nové hry a ukládání / loadování. Přechod do menu a do mapy už je taky bz. Hra je česky, jen fonty jsou v angličtině, což mi nevadí. Jinak popis charakteristik, dovedností, věcí v inventáři, v deníku - všechno česky.
Teda do okamžiku, kdy jsem zahájil rozhovory. Při rozhovoru se objeví jen prázdné okno a to u všech postav v tutoriálové oblasti, nikoli jen u toho dědy. Věřím, že tohle vyřeší až pořádná instalace češtiny, ale to už se mi v noci nechtělo řešit.
Chtěl jsem udělat screenshoty těch rozhovorů, ale bohužel Fraps mi udělal jen černou obrazovku a při vložení do malování taky jen černá obrazovka..