Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:40:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nej krabice Might&Magic  (Přečteno 21991 krát)

Richmond

• Zasloužilý člen
Re:Nej krabice Might&Magic
« Odpověď #45 kdy: Listopad 20, 2015, 09:35:57 »

Já měl třeba německou krabici Wizards&Warriors, by't hra samotná na CD byla anglická. Pochopitelně to bylo v době temna, takže krabice šla do pryč, abych ušetřil místo a nechal jsem si jen ten jewelcase. Sice německy trochu umím, ale na bigboxech mi neaglický a nečeský texty silně vadí :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Listopad 30, 2015, 08:23:28 »

Zrovna jsem našel hezkou nabídku W&W, ještě zatavenou. Píše se tam, že jen manuál je španělsky :) Kupodivu těch různých verzích her z jižních lokací je dost. Před pár dny jsem zrovna narazil na několik kusů "italského" Planescape Torment, taky ještě zatavené. Asi bych do tohohle nešel, ta němčina je mi v tomhle milejší.

Ale mám tu jinou příhodu. Pře pár dny dorazilo CD k UK verzi MM8 a jelikož mě pošťačka nezastihla doma, tak jí nenapadlo nic lepšího, než to napasovat do schránky. Vyzvedávala to manželka, ale schválně jsem se šel na schránku kouknout a docela tu pošťačku obdivuju. Přišlo mě to jako nemožné :) Zajímavé je, že obal celkem vydržel, má jen dvě drobné prasklinky o kterých bych klidně mohl prohlásit, že už tam byly.

Koukal jsem teď Richmonde na tvojí krabici Wizardry 7 a to by mě asi hodně zamrzelo. Zažil jsem něco podobného u Mac kompilace M&M I+II, kdy jsem kupoval krabici dle foto v naprostém pořádku, ale dorazila s docela nehezky natrženým rohem. Přes krabici byla eBay páska, takže mi bylo jasné, že to někdo rozbaloval kvůli kontrole. Jenomže byl asi moc horlivý a ne příliš inteligentní, když se dvoudílnou krabici pokoušel otevřít "z boku". Ani jsem s tím prodávajícího neotravoval.

Už od toho asi ustoupili, protože MMI v kroužkové vazbě dorazila v celkem chatrném balení a taky s páskou. Pochybuju, že by to někdo přebaloval, spíš jsem prodávajícího naštval, že zrovna natrefil na chvilku, kdy si té aukce všimlo minimum lidí :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Listopad 30, 2015, 10:36:28 »

Ten italskej Planescape podle mě kupoval MicktheMage (viz jeho popis u nového přírůstku). Osobně bych tohle asi nemohl, jak to není anglicky nebo česky, tak to u mě ztrácí na atraktivitě :)

Buď rád, že pošťačka byla asi ještě opatrná, mně takhle doručovatel(ka) zničil(a) krabici s jednou goldbox hrou, protože prostě to přišlo v bublinkové obálce a nakonec se to jemu/jí podařillo narvat, ovšem za cenu devastace vrchního víka krabice. Moje hořká stížnost nedopadla dobře, nikoho ani nezajímala fotka, prý to probrali s pracovníkem a ten si na nic nepamatuje. Děs.

Wizardry 7 - bohužel jsem to zjistil až, když krabice došla. Pak zpětně při podrobnějším zkoumání, jsem to na fotce u aukce viděl, ale samozřejmě pozdě. Ono to není přeřízlé celí, že by ten obal byl na 2 kusy. Jen na té vrchní části. Ale dojem to kazí a pochopitelně při "svlékání" krabice je nutno postupovat opatrně. Jinak je vše fungl nové, škoda. Možná zkusím někde sehnat další krabici jen kvůli neporušenému obalu :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Listopad 30, 2015, 13:29:58 »

Všiml jsem si, že to Mick má, ale co tam píše, tak to dostal jako bonus, což je zase hezké. Bonus jsem dostal jen jednou, když mi prodávající do krabice zabalil polovinu obsahu nových Pool of Radiance a haldu těch pomocných koleček, co jsou u GoldBox sérií - jsou na tom nějaké runy apod.

Před pár dny jsem na Aukru odchytil jednoho končícího (?) sběratele, skoro bych i řekl, že podle nicku ho i znám. Poprosil jsem ho o seznam, ale byť z počátku čile komunikoval, tak teď nic. Nabízel i české lokalizace, tak mě zajímalo, co právě všechno má.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Listopad 30, 2015, 14:02:53 »

Ty "pomocná kolečka" (wheel code) jsou vlastně ochrana hry. U prvních 2 díly série je musíš používat, což je někdy opruz :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Listopad 30, 2015, 14:25:38 »

Aha a já myslel, že to slouží k dekódování šifer :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: Listopad 30, 2015, 19:55:11 »

Tak jsem dneska sehnal RoA: Shadows over Riva ve fólii, od jednoho nizozemce (shodou okolností jsem u něj předtím sehnal Clouds of Xeen v perfektním stavu). Akorát to od nich vozí nějaká zvláštní přepravní služba. Ještě jedničku Lands of Lore a mám další dvě série komplet. Pak se mohl vrhnout na Betrayaly.

Musím říci, že teď už je to takové pohodovější, když se nesoustředím na široký záběr. Čas od času zkouknu nabídky a vyčkávám, co se z toho vyvrbí.

Když jsme tu načali ty různé verze, tak za sebe třeba docela preferuju verzi, která odpovídá zemi původu vývojářů. U RoA 2 jsem tak docela rád, že jsem sehnal UK verzi. Přijde mi to takové osobitější, když tvůrci jsou z Evropy. U her z Ruska bych to ale asi hodně zvážil :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #52 kdy: Prosinec 01, 2015, 18:15:36 »

tak na oldgames jsem jednou popisoval, co dokáží poštovní kontrolóři eBaye, které mají na to nasmlouvané a rovnou tam i přirážejí tu přiblblou daň (import charges). Pořezali mi krabici The Magic Candle. Byl tam jasný řez takovým tím kobercovým nožem. Nechápu, jak někdo může říznout do balíku, aniž by řešil, co je asi uvnitř, co kdyby tam byla kniha?
Podobně mi přišel mírně říznutý i Might and Magic 1, naštěstí jen lehce z boku, ne ze předu jako ten Magic Candle.
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #53 kdy: Prosinec 01, 2015, 18:43:37 »

Tak jsem dneska sehnal RoA: Shadows over Riva ve fólii
No řekl bych, že zrovan třetí díl RoA se docela často objevuje jako funglovka. Je mi to docela záhadou.

Musím říci, že teď už je to takové pohodovější, když se nesoustředím na široký záběr. Čas od času zkouknu nabídky a vyčkávám, co se z toho vyvrbí.
Taky už mám asi to nejhektičtější období za sebou. Teď se nikam nehoním a v klidu čekám na dobré nabídky, abych zkompletoval důležité milníky :)

Když jsme tu načali ty různé verze, tak za sebe třeba docela preferuju verzi, která odpovídá zemi původu vývojářů. U RoA 2 jsem tak docela rád, že jsem sehnal UK verzi.
Není ale země původu v tomto případě Německo ? :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #54 kdy: Prosinec 01, 2015, 20:14:47 »

Není ale země původu v tomto případě Německo ? :)

Je :) Myslem jsem to spíš jako region, ale zrovna německé verze jsou celkem sehnatelné, jenomže v tom bych si moc nepočetl. I když možná na ně nakonec opravdu dojde.

Funglovky Rivy jsem za poslední týdny taky viděl vícekrát, těžko říci. Někdy mívám pochybnosti, ale asi bych se to neodvážil otevřít a podívat se. Řadu měsíců třeba vídám v nabídce "funglovku" M&M II a za nijak vysokou cenu. U toho už bych docela váhal a jak je vidět, váhá více lidí, když je to tam tak často.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #55 kdy: Prosinec 09, 2015, 20:23:44 »

Dneska mi dorazil cluebook ke Clouds of Xeen. Tištěné verze jsou oproti těm digitálním černobílé, takže žádná paráda to zrovna není, ale překvapila mě ta tloušťka. Bohužel to má klasickou brožovanou vazbu a ta za ta léta docela utrpěla. Ale pokud chcete rychlejší listování tabulkami, není právě nad tištěnou verzi.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: Prosinec 14, 2015, 08:25:18 »

Riva je už konečně na cestě, chvilku jsem si myslel, že mě snad prošvihli a vrací se to zpět. U Vánoční pošty jeden nikdy neví. Ale je docela hezké hledat něco na stránkách holandské pošty a hlavně si to pak překládat :) Sledování zásilek je totiž v takové té jejich zkomolené němčině, ale pořád je to němčině hodně podobné, takže se to ještě dalo ... naštěstí tam mají i obrázky :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #57 kdy: Červenec 30, 2016, 09:07:52 »

Po Tunnels & Trolls jsem se postupně vrhnul na focení dalších kousků ve sbírce, ale teď jsem narazil na publikační problém. Chtěl jsem to komplet vystavit u DJ na Oldgames.sk (kvůli širšímu záběru her), ale tam mi poslední dobou obecně dost blbne připojení. U her mi to třeba nechce nahrávat přidávaný obsah. Lámat to přes koleno nebudu, jakmile si najdu chvilku času, zkusím to nějak nabastlit k sobě na web :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Červenec 30, 2016, 11:58:36 »

Jo občas to tam blbne, já tam třeba píšu deník o hraní Wizardry 1 a občas s tmím krutě bojuju než se mi tam podaří článek natlačit, udělat formátování, linky na obrázky a do toho dostanu timeout error :)
Ale na fotky bigboxů se těším! :)
IP zaznamenána