Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:02:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nej krabice Might&Magic  (Přečteno 22018 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Nej krabice Might&Magic
« Odpověď #30 kdy: Listopad 16, 2015, 08:31:55 »

Vždycky, když jednou za čas koukám na eBay, tak je tam halda factory sealed krabic M&M VIII jihoevropských lokalizací. Už se ani nedivím proč ...

http://www.ebay.com/itm/MIGHT-AND-MAGIC-8-day-of-the-destroyer-VERSIONE-CARTONATA-/351478489070?hash=item51d5c01fee:g:dnwAAOSw~gRVyftZ

Těch italských a španělských verzí musely být plné sklady, ale asi to nakonec nešlo na odbyt tak, jak si distributoři představovali.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Listopad 16, 2015, 08:43:12 »

Jo taky jsem si všimnul, když jsem ještě MM8 sháněl. Já dneska budu majitelem krabice třetí dílu goldbox série Dragonlance, takže trilogie bude komplet. Na eBay jsem už podezřele dlouho nic nekoupil! :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: Listopad 16, 2015, 09:08:56 »

Z AD&D budu dávat dohromady asi jen Eye of Beholder. Koukal jsem, že kompletovat Goldboxy je docela piplačka. Hlavně jsem se k hrám na tomhle enginu ještě ani nedostal, byť jsem měl párkrát možnost sehnat zalevno něco ze série Krynnu.

Já u MM udělal na počátku roku jednu chybu. Nakoupil jsem celkem levně UK boxy od jednoho končícího sběratele z anglie, ale ten měl docela blbý zvyk - vyndaval CD a rozprodával je. Říkal jsem si, že to je to nejmenší, ale když to teď počítám, tak jsem místy docela prodělal :D Ale tak chybama se člověk učí. Zase bych se býval tak snadno nedostal k zachovalé krabici UK verze datadisku Shadows of Death pro Heroes 3 a UK verzi RoA: Star Trail (měl to včetně cluebooku).

Ovšem u UK verze MM6 jsem pak sháněl nakonec nejen CD, ale i zachovalejší mapu, čímž jsem do té krabice mohl nakonec nabalit i obsah neměcké verze, protože až u němců jsem našel vhodnou nabídku. Kdybych sáhl rovnou po limitce, ještě by mi něco zbylo :)

Ale u 8 mi chybí právě jen ta UK verze MM8 CD, což jsem zrovna našel. Jen se obvykle bojím té bristské pošty, to je docela sázka do loterie. Pokud je to klasik, tak to jde pak Českou poštou (do 10 liber), ale jakmile tomu dá odesílající tracking number, tak je to GLS nebo teď i nověji DPD a to si pak musím hlídat směny, abych byl doma. Přitom GLS u zboží, co jde z ameriky, normálně volají. Naštěstí tam má tenhle 7 liber za poštovné.

Na eBay se musím občas krotit, protože kolikrát podléhám tomu typickému fanatismu "raději přihodím, jen aby mi to nikdo nevyfoukl!" :D Přitom o pár měsíců to pak v poklidu koupím za zlomek té vydražené částky - např. u WoX jsem se včas zastavil. Mimochodem, WoX je zrovna na eBay. Sice ta kanadská verze, ale překvapilo mě, že u toho má prodávající i tištěné mapy. Někdy mě dokáže překvapit i Aukro, občas se něco objeví i na něm. Ostatně bych řekl, že jsem tam narazil několikrát právě na Ringa ;)

MM8 mám tedy asi jasné, ale do večera bych se měl ještě rozhodnout o RoA: Shadows over Riva. Nabídky jsou dvě, z toho jedna factory sealed. Asi bych se neodvážil to balení rozbalit, ale občas u některých nabídek pochybuju o autenticitě. Nicméně tady by to bylo jedno, protože vím, že v té krabici toho beztak mnoho není.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #33 kdy: Listopad 17, 2015, 20:15:13 »

Já mám naštěstí ty staré dungeony a RPG vesměs pořešené.

V krabicích Eob 1, 2, 3, Ishar 1, 2, 3, Realms of Arkania 1, 2, 3, MM 1 - 10, Wizardry VI, VII, Ultima Underworld 1, 2, Dungeon Master 1 s datadiskem a 2, Black Crypt, Crystal Dragon, Abandoned Places 2, Fate: Gates of Dawn, Lands of Lore 1, Betrayal at Krondor, Stonekeep, Stone Prophet, Albion, Dark Sun 1, 2, Ultima 5, 6, 7, 9, Magic Candle 1, 2, 3, Legend 1, 2, Shadowlands, Shadoworlds, Captive (prodávám), Knightmare (prodávám).

Gold boxy sbírám v těch velkých krabicových edicích po trojici, mám Krynn Trilogii (Champions, Death Knights a Dark Queen of Krynn) a Forgotten Realm trilogii, kde je Pool of Darkness, Gateway a Treasures of the Savage Frontier). Chybí mi jen ta první FG trilogie, tu ještě sháním.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Listopad 18, 2015, 07:56:32 »

Já toho docela dost prošvihl tím, že jsem se strašně dlouho rozhoupával, jestli budu, nebo nebudu série kompletovat. A to se se mnou táhlo už dlouho předtím, protože byť jsem třeba MM6 měl už odehrané z LEVEL CD, pořád se dala krabicovka u nás sehnat (v té lokalizované verzi, co má třeba DJ). Stejně tak Lands of Lore 3. Holt jsem si jako student stanovil jiné priority ... kterých dneska docela lituju :)

Na eBay to byl z počátku taky problém, protože jsem nemohl platit do zahraničí, takže jsem to zkoušel přes Game2k.cz. Takhle jsem se dostal k M&M Platinum. Pak jsem to vzdal a aktivně se na eBay objevil až loni. U některých cen ale skřípu zubama, něco už je docela našponované. Primární u mě tedy byla M&M série, protože z toho jsem doma vlastnil od počátku jen M&M8 a 9. Hodně mě mrzí, že třeba M&M Archives jsou v krabicové verzi prakticky nesehnatelné, přitom ještě v roce 2004 toho bylo na eBay plno (zvažoval jsem to právě při nákupu té platinovky).

U ostatních sérií to beru na přeskáčku, čistě podle výhodnosti nabídek. Základem je můj historický seznam, tedy adresář, kde mám ty prvotiny, co jsem měl možnost ozkoušet. A samozřejmě přednost má to, co se k sérii M&M nějak váže ... Wizardry bych rád poskládal, ale to už je právě jedna z těch dražších sérií. U Ultimy si třeba vůbec naděje nedělám, tam to vidím max. na pár dílů - vyjímkou jsou UU, to bych rád celé. Krondory určitě zkompletuju, u Realms of Arkania už mi chybí jen poslední díl. Hodně jsem ucukl s obchodování s amerikou, kvůli poštovnému a kvůli dopravě. U toho mám vždycky největší obavy, že mě zrovna nezastihnou doma. Clo mě však paradoxně netrápí, zatím jsem ho platil jen jednou.

Když už jsem to tak nějak nakousl, jak dlouho aktivně sbíráte krabicovky vy?
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Listopad 18, 2015, 11:55:41 »

Tak já krabice sbíral v podstatě od té doby, kdy jsem měl aspoň nějaké peníze :) První krabice byla Heimdall v říjnu 1994. Pak jsem měl období, kdy jsem po dohrání krabice prodával nebo dokonce vyhazoval do popelnice, abych se zase k tomu sbírání vrátil. Samozřejmě zlomem bylo zřízení paypalového účtu a nákupy na eBay, což je cca 5-6 let zpátky. To ještě byl dolar na 15 Kč, to se nakupovalo.

Musím se přiznat, že stále pociťuju zvláštní mrazení, když si pustím ebay a listuju nabídkama :) Asi už nemoc. Rád bych zkompletoval sérii MM (chybí mi ještě 1 + 9) a pak hlavně Ultimy aspoň od 4.dílu. Nejvíc jsem pyšný asi na sérii Ultima Underworld, obě krabice jsou bomba, jak svým stavem, tak obsahem.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Listopad 18, 2015, 12:39:24 »

Tomu naprosto rozumím, ještě než jsem sérii M&M uzavřel, tak to byla halda myšlenek bokem. Přesto si myslím, že jsem tuhle sérii pořád neuzavřel.

Na eBay je vždy něco, co by stálo za to :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #37 kdy: Listopad 18, 2015, 14:52:53 »

Já jsem byl sběratel vždy, ale hodně se to z počátku bilo s tím, že jsem k tomu neměl přístup. Moje první originálka byla vlastně kompilace Powermonger/Populous 2 nekdy v 94 roce asi, už jsem ji prodal, byla to jen jewelcase edice. Pak jsem začal shánět ty classic edice Ultimy Underworld, Ultrimy 7 a podobně. Opravdová první krabice ale bylo UFO Enemy Unknown, pak se přidaly hry jako Master of Magic, Colonization, Frontier, Dungeon Master.... pořád nějaký rok 95 - 98., někdy v roce 1999 mi kamarád prodal za dvě kila Stone Prophet v parádním stavu, tehdy mě poprvé osvítila myšlenka mít ty dungeony v krabici všechny ale nebylo kde shánět.

K opravdovému eBayovému šílenství mě ale paradoxně dohnaly japonské RPG. Já jsem totiž toho měl z dungeonů už hodně dohraného a po ruznu posbíraného z Classic edicí a Score CD, Level CD, a když jsem měl placku, tak jsem to měl kdysi jako splněno, že mám prostě origošku. Jak jsem začal hrát JRPG, tak jsem nějak zatoužil mít Final fantasy 7 a Star Ocean 2 originál a kamarád na jednom sraze mi řekl, mrkni na eBay, mám paypalový účet, tak si tam vyber, já ti to koupím, dovezu a tymi to zaplatíš. to byl nějaký rok 2002 tuším. asi do roku 2005 jsem jej "obtěžoval" nějakými nákupy každou chvíli, tak jsem si říkal, zařídím si svůj Paypal a od toho roku 2005 prostě tak nějak blbnu s těmi krabicemi, posháněl jsem všechny JRPG co jsem chtěl a najednou přišla myšlenka, že bych mohl poshánět ty dungeony v krabicích pěkně s manuálama a tak.

Ty samostatné placky a časopisové Cd najednou nebyly nic. Takže od roku 2006 mě zachvátilo šílenství, že každý dungeon, který se mi líbil musím mít v krabici a utrácel jsem za to nekřesťanské peníze. to šílenství trvalo někdy do roku 2014, poslední větší nákup jsem udělal na začátku roku 2015 a od té doby mám vesměs klid, protože mám takřka všechno a co nemám už asi neseženu. Marně občas koukám za solidní cenu na Ultimu IV, Ultimu VIII, Wizardry VIII, Ravenloft 1, ale vesměs buď nehorázně drahé nebo není vůbec.

Jinak kromě dungeonů a RPG jsem se soustředil i na nějaké tahové strategie, mám komplet civ 1 - 3 v krabicích, Master of Magic, Colonization, Master of Orion 2, Star Trek Bith of the Federation, Ufo Enemy Unknown, X-Com Teror from the Deep, Settlers 1, Batle Isle 2....

a stejně jako Richmond jsem si prošel dobou čistek a zbavování se, bylo to někdy v roce 2002, kdy jsem prakticky darovával krabice nebo prodával za pár kaček, protože jsem myslel, že už to stejně nikdy nebudu hrát. Hodně na to měl vliv, že jsem propadl jRPg a myslel jsem, že Pc je pro mě definitivně pasé. Ale pak mě zase osvítilo a uvědomil jsem si, že na dungeonech jsem vyrůstal a mají dodnes pro mě v sobě něco neopakovatelného, něco, co už dnes v nových hrách nikdo nezažije. Naštěstí z dungeonů jsem neprodal nic, mrzí mě akorát prodej krabice System Shocku za 200, Colonization jsem prodal kdysi za 50 Kč, naštěstí už jsem si nedávno sehnal novou, Stejně tak Frontier, ten jsem vyměnil za vypálení 2 JRPG v roce 2001:-) Taky už mám naštěstí nový.

dnes jsem na stavu asi +/- 75 krabic, jestli dobře počítám a rád bych už toho nechal. Jsem takový puntičkář a někdy mě popadají myšlenky jako, když máš tohle, měl bys sehnat ještě tohle a nebo naopak, tohodle se zbav, protože tohle zase až tak moc nesbíráš a je to ojedinělý kus ve sbírce. a taky mě trochu trápí, že většinu z toho si už stejně nestihnu znovu zahrát, tak se někdy užírám tím, na co to jako mám a co to všechno stálo peněz a co s tím budu dělat třeba v důchodu, nebo co s tím udělají děcka až odejdu na onen svět, jestli to prostě není celé zbytečné a někdy závidím konzumentům her typu - zahraji, smažu, zapomenu, jede sena další hru. Na druhou stranu jsem zase ale rád, že takhle jsem nepoklesl a že hry zůstaly mým koníčkem a že mám ty legendární kousky v krabicích a jsou pro mě více než nějaké ty dnešní vyšperkované konzumy, které hráči vlastně ani nehrají, jen konzumují, protže je to in.

Takže tolik moje slohovka o tomhle:-)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #38 kdy: Listopad 18, 2015, 14:53:59 »

Jinak ještě dodám, že v US ani už neobjednávám, pamatuji na časy, kdy byl dolar za 15 Kč a to byly nákupy tehdy. Teď je dolar za 26 pomalu, k tomu zdrahli poštovné a přidali clo a ty věci jsou 3x dražší než kdysi
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Listopad 18, 2015, 15:46:50 »

Já bychj ještě doplnil, že už sbírám z 99% jen a pouze cRPG a ještě navíc cca do roku 1995, čest výjimkám. Není v mých finančních možnostech a kapacitách 3+1 (žijou se mnou ještě 2 teenageři a manželka) sbírat další žánry (né že by tam byly krásný kusy!).

Malinko se lišíme s Ringem, protože já sbírám i věci, které třeba nebudu možná ani hrát, protože jsem je už buď dohrál anebo proto, že to bude nehratelné. Viz třeba série Magic Candle nebo Bard's Tale apod., kde se s Ringem trochu rozcházíme.
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #40 kdy: Listopad 18, 2015, 19:12:26 »

No je to tak, pro mě primárním zájmem bylo, mít originalky her, z kterých jsem byl na větvi. Prostě takový ten pocit vlastnictví. Když jsem měl originál placku nebo legální placku s hrou, tak mi to kdysi dávno stačilo. Vlastně teprve nedávno jsem přistoupil na myšlenku,že CD budou jednou nečitelné médium a bude to jako s disketami, mám hry v krabicích na disketách a nebýt internetu, tak si je z těch disket prostě nezahraji. Byly časy, kdy ta placka mi dávala jakýsi hřejivý pocit, že nejsem odkázaný na warez, protože to bych rovnou mohl mít jinak warez všechno a netrápit se s tím. Díky GoGu jsem přistoupil na kompromis, záloha na GoGu, krabice od hry, klidně i s disketami. Pořád ale u mě platí pravidlo, že sbírám to, co chci hrát nebo jsem dohrál a kdykoliv bych si to chtěl zahrát znovu. Ve sběraterslké vášni jsem trochu uklouzl a pořídil si Shadowlands, Shadowworlds, Legend 1 a 2, Knightmare a Captive. Atmosférou mě ty hry fascinují, ale jsou na mě moc akční, prakticky nehratelné pro mě. Přes to jsem si koupil krabice a nevím, jestli to někdy budu hrát, spíše ne. Totéž plati pro sérii Magic Candle. Nemám k té sérii žádný vztah, ale když jsem na eBayi viděl funglovku ještě zatavenou ve fólii Magic Candle 3, tak jsme neodolal a pak jsem si říkal, měl bych dokoupit i díl 1 a 2 a tak jsem je koupil. Nejsou sice akční, ale tak mega rozsáhlé a komplikované, že netuším, zda někdy tohle zvládnu hrát. KAždopádně nesbírám principiélně krabice jen tak abych je měl, vždy to mám podloženo touhou si tu hru zahrát.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Listopad 19, 2015, 02:34:11 »

Pro mě je Amerika v určitých věcech klíčová, protože sbírám i různé verze M&M a to bez toho moc nejde. Po Evropě se většinou prodávají UK verze (beru teď čistě jen anglickou lokalizaci her), což bývá docela rozdíl v balení a v grafice. V Německu jsem sice našel jednoho obchodníka, co se očividně živí přeprodejem a má opravdu široký výběr, ale ty ceny jsou kolikrát vyšší, než přímo z té Ameriky. Nejhorší je na Americe opravdu to poštovné a případně i ony Import Charges. I když už se mi jednou zadařilo vyhrát aukci s poštovným v ceně 10 USD. Docela jsem se pak obával, jestli to opravdu dojde :)

U akčních her a strategií těžko říci. Když to vlastně tak vemu, tak jsem jich zas tolik neodehrál a ani jsem se po krabicích nějak moc nepídil. Třeba časem na ně taky dojde. U řady her se ale spíš spokojím jen s GOG verzí. V případě RPG si jsem celkem jistý, že to co jsem nakoupil, nebo mám v plánu nakoupit, určitě odehraju (pokud už to nemám odehrané). U akčních her by šlo spíše jen o vzpomínku. Byť v určitých případech je nákup originálky stále jedinou možností, jak si je legálně zahrát, např. Hexen nebo Heretic tuším na GOG ještě nejsou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #42 kdy: Listopad 19, 2015, 08:36:59 »

tak i já někdy neodolám a vezmu z Ameriky, ale to už musí být fakt jako něco. Vlastně jsem tam bral ty MM VI a VII s těmi reliéfy.

Co se týče akčních her, tak ty neumím a nikdy jsem neuměl, takže tady mám docela příjemný filtr, kdy se hrou nemusím zabývat a řešit, zda hrát nebo nehrát. Prostě je nehraji. Samozřejmě se objeví občas nějaký naprostá výjimka a pokud je to trochu zvladatelné, tak to někdy se skřípěním zubů překousnu. Možná jednou budu překousávat ten Shadowland, jen kvůli té atmosféře a parádní recenzi v Excaliburu 11:-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Listopad 19, 2015, 09:01:37 »

Pro mě byly svého času akční hry jedinou dostupnou zábavou pro PC, protože jsem byl odkázán na školní počítač a velmi omezenou nabídku titulů. Wolfenstein a Doom 2 tedy jsou klasiky, u kterých jsem strávil mnoho času, byť u Dooma jsem nikdy nepokořil poslední level :) Odehrál jsem i oba Quake a samozřejmě DukeNukem 3D, což byl pro mě asi tak vrchol žánru a zábavy. Přitom třeba Requiem: Avenging Angel byla také zábavná akce, hlavně kvůli zapojení kouzel, no a samozřejmě nesmím zapomenout na Rune. Řekl bych, že mě v tomhle žánru dokázaly zaujmout spíše hry, které se právě v něčem odlišovaly.

Nedávno jsem se po letech dostal k DukeNukem 3D Atomic edition a zkusil si extra misi, co s ní přišla, ale už jsem to nedal. Je to opravdu spíš jen o té nostalgii.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: Listopad 20, 2015, 08:11:29 »

Když jsem zmínil ty různé edice, před nějakou dobou jsem na eBay narazil na     
hoefer-games, který se specializuje na německé verze her. U něj je mnohdy dobře vidět právě ten rozdíl mezi UK a německou verzí. Jenomže problém je právě ta německá lokalizace. A je to vidět i na těch cenách.

Netuším, jak je to třeba u jiných sérií, ale u M&M jsou třeba zajímavé japonské verze her, protože ty jsou často odlišné i po stránce hratelnosti. Naneštěstí jsou taky dost drahé a málokdy se objeví nějaký zachovalejší kus.
IP zaznamenána
This is the end ...