Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:52:03
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279763 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #1140 kdy: Prosinec 13, 2021, 21:42:58 »

Na první stránku to samozřejmě dali mě, protože věděj, že už to mám koupený :-D. Jejich taktika "podívej, o kolik tu hru teď nabízíme levněji!" je opravdu k zulíbání. Naštěstí zrovna ten gothic je za stejný prachy, jako jsem h koupila. Ale sleva na Disco Elysium jde pomalu nahoru. To jsem tenkrát brala celkem za draho. Ale co, byla nálada, a když je nálada, tak se to musí koupit hned, že? :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1141 kdy: Prosinec 14, 2021, 06:26:22 »

Vzal jsem Gothic II včetně Witchaven, na ten už jsem měl spadeno déle. Ale jinak už nic dalšího kupovat nebudu. Mě sice vždycky nahodí něco z toho, co už mám, ale pak mi to tam hází dost věcí, o které bych normálně okem nezavadil :) Vůbec netuším, jak si měl GOG třeba spojil s japonskýma uchylárnama :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1142 kdy: Prosinec 14, 2021, 10:41:13 »

Já přibalila ještě druhej díl k pillars of etternity, až bude náladička na IWD, tak to zkusim místo toho, překvapim mozek. Ale jinak jsem to ani neprohlížela, proboha, 80 stránek? Ne, díky.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1143 kdy: Prosinec 16, 2021, 10:12:48 »

Na gogu je dobrý, že když jim člověk napíše, tak mu tak cca za dva měsíce dají možnost stahnout i čistý gothic2 bez datadisku, který se jinak již nedá nikde sehnat. (ale lze úpravou souborů z gothic2a gothic2 udělat)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1144 kdy: Prosinec 16, 2021, 13:02:33 »

Čistou jedničku mám právě v krabičce a pak gold. Ty hrátky se soubory jsem už někde popisoval, ale asi to nebylo tady. Vzhledem k tomu roku to bylo nejspíš ještě na Poradně. Tenkrát mi právě vadilo, že gold edice má ten obsah natvrdo propojený bez možnosti volby. Nicméně nevím, proč GOG nabízí už jen instalačka goldu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1145 kdy: Prosinec 16, 2021, 14:34:43 »

Fůůůů fůůů, čistej Gothic dvojku bez datadisku? Vážně? To je pro mě zajímavá informace.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1146 kdy: Prosinec 16, 2021, 16:19:40 »

No ono všichni už nabízí jen gothic2a a čistý gothic2 se již koupit nikde nedá. Nicméně gog právě umožňuje jim napsat na support a požádat je o čistý gothic2.

Druhá možnost je nainstalovat g2a (tu gold edici, co všude prodávají) a pak s ním provést toto: http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?p=601968#p601968
Tím lze též docílit toho, že hra neobsahuje v sobě žádné soubory z datadisku, nicméně je to krapek složitější.

Čistý g2 (ať už získaný jakkoliv) má i své chybky, nepůjdou v něm třeba žádné módy, včetně těch kronik. Nefunguje v něm ani dx11 mód. Systempack se dělá pro každou verzi a nyní je již aktuálnější v podobě unionu, ale nevím, jestli v čistém g2 fungují tamní pluginy, které mohou hru různě rozšířit, třeba o sprint a podobně.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1147 kdy: Prosinec 16, 2021, 16:22:59 »

Ale důvod, proč někteří lidé čistý gothic2 shání je třeba ten, že je o dost jednoduší, sice v sobě neobsahuje tu novou mapu s mágy vody, ale ono pro ty, kteří to tak hráli jako první, je stejně tadle část nějak navíc a úplně nepasuje do děje g2. Já třeba cestu tam, když to hraji, považují za dovolenou, kterou si hrdina dá, než jde zabít draky. :) Je to taky lepší pro ty, kteří gothic2 nikdy nehráli.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1148 kdy: Prosinec 16, 2021, 17:01:24 »

Je to přesně, jak píšeš, ta datadisková část nepasuje, a obtížnost je uplně jinde.

Díky za odkaz. GOG podporu jsem zkusila kontaktovat jednou, poslali mi automatickou odpověď, že můj požadavek uzavřeli, a návod, jak si mám smazat účet. Takže kouknu na ten odkaz, a pak se uvidí :-).
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1149 kdy: Prosinec 17, 2021, 02:09:46 »

Já to nedávno zkoušel hrát (když jsem vymýšlel ten návod) a musím říct, že mi tam překvapivě ty datadiskové věci chyběly, ale ani ne tak ten nový svět, jako spíše ty úpravy toho stávajícího, třeba ty tábory banditů, nebo úpravy kolem pyramidy a podobně. A mám tedy i radši tu vyšší obtížnost, i když v g2 si zase člověk více užije magii a když g2a člověk umí a umí využít různé finty, tak je svým způsobem i ze začátku lehčí, než g2. Hlavně díky svitkům kouzel.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1150 kdy: Prosinec 19, 2021, 00:52:42 »

Baldur gate: Diablo jste někdy někdo hráli?

Dřív to zřejmě bylo jen na konzole, takže já určitě ne, ale nyní to po 20 letech vyšlo prý i na PC v remasterovné podobě. Nicméně mě diablovky moc nebaví, takže to nejspíše hrát nebudu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1151 kdy: Prosinec 23, 2021, 06:23:09 »

Milhaus: Dark Aliance je jednou z her, kvůli které jsem si pořídil PS2. S klasickými BG to nemá mnoho společného, DA má blíž spíš k Neverwinter Nights. Ale jako proč ne, na PC se alespoň nebude muset řešit ovládání přes gamepad. 30 EUR je ovšem přestřelených.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1152 kdy: Prosinec 23, 2021, 07:35:32 »

Navážu na téma o dungeonech po roce 1995, kdy jsem původně popsal jen PC DOS/Windows tituly. Popravdě nemám příliš přehled o tom, co vycházelo na jiné platformy, ale jak teď hraji Magic Island, tak tomu samozřejmě předcházela menší rešerže a tak jsem se dostal k zapomenutému článku Česká RPG a dungeony na Amize.

Já věděl, že jsem už na Magic Island někde narazil, ale nemohl jsem si vzpomenout, kde přesně to bylo. Nejsem si teď jistý, jestli ho neměl na webu popsané už Runetek, tam se bohužel už nepodívám, ale na RPGHry vím, že k nim proběhla i diskuse.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1153 kdy: Leden 31, 2022, 11:57:38 »

Po několika měsících na Windows 10 jsem se dostal do bodu, před kterým mě varoval Milhaus. Nejde o nic tragického, ale volba upgrade z Windows 7 způsobila, že ne všechny programy jsou korektně zapsány v registrech apod., takže něco nejde najednou ani odinstalovat, přesto si ale systém udržuje nastavení, která mi pak cpe i na přeinstalace, kterými se to snažím řešit.

Každopádně mě to alespoň donutilo k úklidu disků, takže mám o zábavu postaráno :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1154 kdy: Únor 01, 2022, 17:35:15 »

Mno, tak na povrch vyplaval ještě jeden problém, který je ale problémem přímo Windows 10 a to je pochroumaná funkčnost mého mikrofonu. Co jsem tak našel, tak je to v podstatě neřešitelný problém, který USB mikrofony ve Win10 postihuje. A aby toho nebylo málo, tak se mi nedaří nahrávat souvisle zvuk a obraz. V nahraném zvuku toho často dost chybí - prostě něco jakoby nedořeknu a hned následuje pasáž o kousek dále. To je věc, která mi vlastně vadí mnohem více, protože nyní nemůžu nahrávat komentovaná videa. Začínám zvažovat, že Windows 10 zase opustím a při té příležitosti si udělám komplet pořádek v celém PC.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 89