Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:27:53
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279569 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #750 kdy: Květen 13, 2019, 09:31:32 »

Ještě to vlepím sem:

Dovolím si sem vpástnout příspěvek k Databaze-her.cz (DH) a předem upozorním mladší osazenstvo, že si asi nebudu brát servítky, takže prosím, čtete to na vlastní nebezpečí  32 dní myslím na druhou šanci bohatě stačilo. Jak vidno, ono nestačí, když si hledím svého. Dřív nebo později prostě nějaký blbec přijde a paradoxně vás ten blbec má mezi oblíbenými pisateli ... no, tomu já tedy říkám ironie  Mám pocit, že na DH si léčí čím dále více lidí nějaké komplexy a to mě opravdu nebaví. Nicméně já to vezmu postupně.

Předně bych chtěl poděkovat Flashovi a Ringovi za zastání a morální podporu v tom podivném sporu. Já jsem v první chvíli netušil, o co tu přesně jde, ale den poté už mi došly i ty drobné souvislosti. Setřením Jaba jsem asi roztočil sled událostí, který vedl k tomu, že si určitá skupinka lidí šla vylít vztek jinam. Protože jak jinak si vysvětlit nepokryté napadnutí Ringa v podání Tulareanuse? O co zajímavější bylo zjištění, že tenhle kašpar je zároveň moderátor.

Je zřejmé, že nebýt Jabův kamarád je asi na DH nemyslitelné, ale já opravdu nebudu předstírat sympatie k lidem, kterými léta pohrdám. Ten smysl útoků je zřejmý a mě to opravdu nebaví. Je vidět, že na DH vás prostě nenechaní ani tehdy, když si nikoho nevšímáte. 50% mých příspěvků bylo hned zčásti překrouceno a to přátelé není žádná náhoda. Naštěstí po tom sporu na mě zase řada lidí přestala reagovat  Rozhodně nechci svou přítomností u některých vyvolat shizofrenii, protože je mi jasné, že ty vzájemné vztahy na DH jsou komplikované a mohl bych nechtěně někoho tlačit do pozice, ve které by rozhodně být nechtěl.

Mě to za ty dohady nestojí, já bez DH žít dokážu, takže jsem se ve finále rozhodl opět stáhnout. Tohle opravdu nemá smysl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #751 kdy: Květen 23, 2019, 14:15:43 »

Nový klient od gogu Galaxy 2.0 umožní připojit se na Steam, Origin, Epic Games Store atd.

Tak pokud by todle fungovalo a ti ostatní to nějak nezatrhli a nenutli hráče používat ty jejich klienty, tak to by dával tento klient smysl a stal by se nejlepším.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #752 kdy: Červen 01, 2019, 10:13:41 »

Larian Studios teasuje Baldur’s Gate 3 ... doufám, že to není pravda. Prznění značek už bylo snad dost! Nic proti umu Larianů, ale příběh BG byl jednak ukončen a druhak je to D&D hra. Tady by mi "tvůrčí svoboda" hodně vadila.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #753 kdy: Červen 01, 2019, 10:33:28 »

A v čom je problém ? Že sa to fanúšikovia dozvedeli skôr než oficiálne na E3, ako sa píše v tom článku :D
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #754 kdy: Červen 01, 2019, 11:42:08 »

Takto už zničili značek. Nejvíc asi vyčnívá fallout. Tady je alespoň malá šance, že to bude podobné alespoň vzdáleně stylem. Tedy že to bude RPG.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #755 kdy: Červen 01, 2019, 17:06:44 »

Takto už zničili značek. Nejvíc asi vyčnívá fallout. Tady je alespoň malá šance, že to bude podobné alespoň vzdáleně stylem. Tedy že to bude RPG.

Problém je v tom, co píšu ;)

Právě, bude to podobné stylem, ale jinak to bude úplně jiná hra. Mě hlavně udivilo, že WotSC k tomu dali souhlas (tedy pokud je to skutečně pravda). Po těch letech MMORPG a podivností s D&D jsem trošku doufal, že by se mohli umoudřit a licencovat D&D i nějakému klasičtějšímu týmu, ale rozhodně jsem si nepředstavoval, že budou po vzoru Neverwinteru spolubastlit pokračování něčeho, co už je dávno uzavřené. U toho Neverwinteru to alespoň nějakou hlavu a patu má, i když už to je taky docela ujeté.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #756 kdy: Červen 01, 2019, 18:12:13 »

Tak u falloutu udělali z isometrického RPG s komplexním rozvojovým systémem a příběhem a s tahovými boji 3d střílečku z prvního pohledu a ve finále online střílečku. To už nic asi nepřekoná.

Pokud se tady opravdu budou řídit těmi pravidly D&D, tak je to bude limitovat a snad z toho akční řežbu neudělají, i když očekávat od toho zázraky se taky nedá. Když jsem ale viděl ten Neverwinter online, jak si hrál a nahrával z toho videa, tak ono je možné asi všechno.
« Poslední změna: Červen 01, 2019, 18:20:25 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #757 kdy: Červen 01, 2019, 19:59:59 »

Rozhodující bude volba konkrétního settingu a tady se bojím, že WotSC budou tlačit na zasazení děje po Moru kouzel, tedy do souběžné doby k Neverwinteru a tím pádem odpadá možnost nasazení starších verzí pravidel. Poslední pokus o singleplaye v podobě Sword Coast Legends nedopadl nejlépe a i tak to byla převážně multiplayer akce. 5. verze prvidel k tomu akčnímu pojetí asi i svádí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #758 kdy: Červen 02, 2019, 00:19:40 »

Tak oni ale alespoň dělají hry, které jsou baldurům blízké a pokud by vyrobili dobrou hru, bude mi vcelku jedno, jak se jmenuje. Tady spíš možná tu značku trošku zneužijí, i když v jejich případě to moc nechápu a ani nechápu, jak se k ní dostali. Jednak přece mají svojí značku Divinity, která je nyní populární a navíc práva na Baldury nejspíše vlastní ti, co dělali ty předělávky, né? Nejde mi na rozum, jak by se belgické studio k něčemu takovému dostalo a spíš bych si tipl, že to bude kravina a že budou dělat třetí díl Divinity. (to by dávalo smysl).

Ale i kdyby dělali BG3, tak ono by mi nevadilo, kdyby to příběhově nějak třeba nepřímo nebo i přímo navazovalo. Nejčastěji to bývá tak, že se v tom světě objeví staré známé postavy a společníci, ale příběh a děj je úplně jiný a nezávislý na předchozím (maximálně jsou na něj odkazy v dialogách). A nějaké dobrodružství z toho světa jako takového, by mi nevadilo, i když po něm ani nijak neprahnu.

Spíše aby to opravdu odpovídalo tomu stylu hry a nedopadlo to opravdu jak u toho falloutu, protože to je hnus, když fanoušek série očekává podobnou hru s novým dějem a příběhem a dostane jinou hru s okopírovaným příběhem a dějem.
« Poslední změna: Červen 02, 2019, 02:50:55 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #759 kdy: Červen 02, 2019, 05:08:10 »

Jak to má s právy Beamdog, popravdě netuším. Baldur's Gate: Siege of Dragonspear bylo totiž rozšíření původní hry, nikoliv zcela nový obsah, takže práva se budou nejspíše vztahovat jen na úpravy hotových her. K tvorbě regulérní trojky se bez souhlasu WotSC asi nedostanou, navíc se tím rozšířením zrovna moc dobře nepředvedli. Lariani by mohli teoreticky volně navázat, přesně jak píšeš, protože svět jako takový drží v rukou WotSC. Ve hře se tedy klidně může objevit celá řada známých postav, ale je mi taky divné, proč by Lariani poslali k ledu svou vlastní zaběhnutou IP. BG3 můžou klidně tvořit Obsidiani a určitě by si s tím poradili i v inXile. Navíc by to bylo pod záštitou Microsoftu, který má přeci jen lepší možnosti vyjednávání s WotSC. Podle mě to bude Divinity III :D

Edit: teď jsem si uvědomil, že tu lehce przním zkratku Wizards of the Coast, ono je to tedy WotC, nikoliv WotSC (nějak jsem si tam dodal to Sword :D).
« Poslední změna: Červen 02, 2019, 07:22:14 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #760 kdy: Červen 02, 2019, 22:11:22 »

Nechápu proč by to mělo být zrovna Baldur’s Gate 3 ? Jak na to novináři přišli ? Larian je dobré studio určitě lepší jak Bethesda, ať už to bude jakákoliv hra, myslím že bude O.K  :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #761 kdy: Červen 02, 2019, 22:17:36 »

Někdo se blíže podíval na hexakód toho videa a ta trojka je údajně obrázek z BG 3. Ostatně to by nemuselo být nic proti ničemu, protože Bioware opravdu na trojce kdysi dělali, takže někdo mohl Larianům jenom poskytnout nějaké grafické podklady (propagační materiály apod.), které by bylo škoda nevyužít a sem se zkrátka hodí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #762 kdy: Červen 03, 2019, 05:40:10 »

Operencia: The Stolen Sun ... celkem zajímavá hra, a to už jen kvůli svému původu, která mi tak nějak unikla, ale pak jsem si všiml, že hra vyšla exkluzivně pro Epic Store a Xbox, takže tím se to vysvětlilo :) V roce 2020 by měla vyjít i na Steamu, ale GOG je ve hvězdách. Ostatně ani bych se nedivil, kdyby jí GOG odmítl. Tohle s těma exkluzivitama je už opravdu mor. Jednak si na tu hru za rok už ani nevzpomenu a vůbec bych se nedivil, kdyby se nakonec štaifl i Steam. Proč prodávat něco, co bude mít jen zlomkovou hodnotu toho co v době vydání? Naštěstí ohlasy na hru nejsou úplně jednotné, zřejmě jde v podstatě jen o light dungeon, takže se můžu utěšovat alespoň tímto :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #763 kdy: Červen 03, 2019, 20:58:29 »

O tom maďarském dungeonu vím, ale ze zásady to ignoruju :)
IP zaznamenána

Ringo

• Starší člen
« Odpověď #764 kdy: Červen 03, 2019, 21:23:27 »

Maďaři dělali i Abandoned Places 1 a 2 a nebylo to úplně špatné :-)
A Evils Doom dělali Chorvati :-)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 89