Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:48:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279736 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #165 kdy: Duben 30, 2016, 10:37:51 »

Původně mě koncept tý hry celkem zaujal, byť spíš preferuju středověký fantasy, ale když jsem četl komentáře k nějakému videu (na video jsem preventivně nekoukal), tak si moc nedokážu představit, kam tu hru budou směřovat. Do E3 je ještě pár měsíců čas, třeba na ní nečím překvapí.

Včera jsem jinak pročítal nějaké diskuse a různé související věci s aférkou kolem Siege of Dragonspear: Baldur's Gate. Musím říci, že bylo docela zajímavé pročítat příspěvky transsexuálů a celé pozadí ohledně Amber Scott. Ty pasáže ve hře jsou údajně celkem nepatrné, ale všechny spíš popudil ten její postoj k celé věci.

Co jsem viděl, tak její spisovatelský "um" už předvedla v nějaké adventuře a opět na téma menšin. Vyčítáno té hře bylo podstatně více věcí, ale závěr stejný. Amber se prostě pasovala do role bojovnice za sexuální menšiny, přitom o těchto menšinách ví celkem kulový. Vzpomněl jsem si u toho na analogii s Kocábem, když mu místní komunita rómů na okrese nabídla, ať s nimi nějakou dobu pobude ... vymluvil se a zmizel. Docela kvituju, že ta honba za korektností se zajídá už i v Americe, ale celý ten efekt, který tím byl už vyvolán, může vést k přesně opačnému vlivu.

Nejdříve hry začalo kazit směrování k univerzálnímu žánru, teď už se do toho plete i politika a fanatismus.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #166 kdy: Květen 02, 2016, 10:04:50 »

Můžeš zkusit ten wastenland2. Takhle nějak si představuji novou moderní RPG hru z prostředí postapo. Ono v dnešní době je zase moderní cyberpunk a podobně, dělá to skoro každý. První hra v poslední době, kterou jsem na toto téma hrál, bylo v rámci testování češtiny Mars: War Logs od Spiders. Což byla taková nízko nákladová moderní RPG hra (tj více mlácení, méně mluvení). Nebylo to sice úplně nejhorší, ale zas to mohlo být i o dost lepší. Pravděpodobně dost možná se budu podílet i na překladu Technomancera, což bude asi to samé, jen trošku vylepšené a bude toho investováno více peněz (stejné studio dělalo naposledy hru z fantasy prostředí Bound by Flame - která byla velmi rozporuplná v hodnocení webů a fanoušků a došlo kvůli tomu i na českém webu k "debatě" o tom, jak to weby vlastně hodnotí, když tuto hodnotili nízko, zatímco obdobné blbiny od slavných autorů vysoko). Tak nějak obecně jsou to napůl dodělané hry, kde má člověk chvílemi pocit, že tam něco chybí a nejsou komplexní, ale zase na tu dnešní bídu v RPG hrách tam je i něco, co jinde chybí.

No ale abych to zkrátil, Elex bude něco podobného, protože v dnešní době je toto prostředí IN a tak pochopitelně PB u toho nesmí chybět. Navíc jsou s tím studiem Spiders i srovnatelní, co se velikosti a možností týče. Nicméně jak se dá předpokládat, opět to podělají, jak všechno od Risen2, kde se začali honit za tím, co je IN. (nejprve to byli Piráti z Karibiku, pak návrat mrtvých a nyní tedy scifi cyberpunk). Navíc s tím přichází opět s křížkem po funuse, jelikož ani jako malá studia nebudou první a navíc i velká studia dělají podobné hry. Bethseda onen fallout4, CD project Cyberpunk, Bioware Mass effect, prostě vstupují na pole, kde nemají nejmenší šanci a já osobě nechápu to jejich komerční myšlení. Místo, aby šli proti proudu (a byli tak zajímaví), jdou po proudu a tam se vždycky utopí. Přitom měli oni svůj vlastní styl, který byl skvělý. Když si vezmu gothic1-2 a srovnám to s Risen2-3, nikdy bych neřekl, že to dělali stejní autoři. Vše dobré z původních her zahodili a nahradili to tím nejhorším od Bioware.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #167 kdy: Květen 02, 2016, 12:29:38 »

Ona serie Risen není spatna ale dle mého nazoru ma dva velke problémy, spatny soubojak a spatne zvolene prostředí (az na jednicku). Jeden muj znamy když hral Risen 3 potom řekl ze nejlepší bylo DLC kde byli klasicke lesy atd, a ze to bylo jako Gothic. On rozdil mezi Riseny a Gothicy není v zakladu skoro zadny, jen Risen je hur udelany. U me osobne to je prave ten problém, je to porad to same dokola a ještě ke vsemu hur udelane. Jenze udelat to jinak taky moc nefunguje, viz Arcanie (i když me se celkem libila, když uz nic tak ve sve době to byla technologicka spicka) Takze mozna z finančního hlediska je pro Pirani lepsi to delat porad dokola a jen menit prostředí, je urcita jistota. Protože fanouškovskou zakladnu urcite mají a ti si nakonec tu jejich hru stejne koupi.

Ted jsem se nekde docetl ze Bethesda ma v umyslu spustit vlastní službu ve stylu Steamu, to je panecku něco, další uplne zbytecnej program do pocitace, jak je mam rad tak s timhle me moc nenadchly, ale chápu je, preci jen Steam z nich asi doji dost penez.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #168 kdy: Květen 02, 2016, 14:50:56 »

Já bych řekl, že to s původními hrami nemá společného vůbec nic. U Risen1 bych souhlasil, že to mělo blízko gothicu1 a 2, leč bylo to hůř udělané. Jenže od dvojky dále, už je to úplně mimo. Tu souvislost tam prostě nevidím. Naopak je tam naprosto zřejmá kopírka z her od Bioware. A to nemluvím o příběhu nebo prostředí, o kterém se v případě této "série" nemá smysl bavit, ale o základních mechanismech jako takových.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #169 kdy: Květen 02, 2016, 15:17:43 »

Arcania se tenkrát ke mě dostala jako demo a docela mě to zaujalo. Ovšem po té kritice skutečného stavu a obsahu hry jsem dodnes nenašel sílu to na ostro ani zkusit. Známé postavy mi k hraní moc nestačí, což by byl asi jediný tahák této hry. Risen 2 mám stále rozehraný a nikam jsem se nepohnul, takže k tomu se taky nemohu vyjádřit. U Risen 3 jsem se nakonec dostal k instalaci a tutoriálu, ale podobně jako u Arcanie musím mít stále na paměti jeho hodnocení. Piraně jsem nakonec odsunul někam stranou a dám tomu šanci příště.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #170 kdy: Květen 02, 2016, 15:35:49 »

Ono Arcania a Risen2/3 mají k sobě docela blízko. Je to děláno podobným stylem, co se týče herních mechanik a vůbec způsobu, jak se hra hraje. Za vše bych řekl mluví třeba páčení zámků. V arcanii stačilo koupit jeden paklíč a ten se už nikdy nezlomil a hráči zůstal po zbytek hry. Minihra s páčením zámků tak ztratila na jakémkoliv smyslu a víceméně hráče jen zdržovala, protože se mu prostě nestalo, že by truhlu neotevřel. Tehdy jsme se tomu na fóru o gothicu smáli, jací to jsou ve Spellboundu pitomci. V risen2 to PB udělali také tak.

Nicméně Arcania o proti Risen2/3 alespoň netrpí tím strašným enginem Gnome, ve kterém fungovali všechny hry počínaje gothic3, risen1, risen2, risen3 a nyní i Elex. A tam nejde jen čistě o technické možnosti a grafiku, on ten engine je prostě debilní jako celek i z hlediska obsahu. Nejvíce je to znát u NPC postav a vůbec u inteligence všeho a všude.

Jinak v Risen2 a Risen3 neexistuje magie. Místo toho tam dali aktivní schopnosti, které se používají na základě cooldownu, což je naprostý úlet. Ze své podstaty jsem tak díky tomu v těchto hrán nepoužíval žádné z těchto schopností, jen jsem vždy vyloženě naběhl k nepříteli a umlátil jej. A ono mlácení/střílení, jak už bylo řečeno, taky stojí za prd. I zde použili uvolněnou kameru, jak je v dnešní době in (stejně jako v arcanii nebo zaklínači 3) a pro mě je toto ovládání nepoužitelné.
« Poslední změna: Květen 02, 2016, 15:38:54 od Milhaus »
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #171 kdy: Květen 02, 2016, 20:31:19 »

tak z hlediska rozvoje postavy jsou mezi Risenem 2,3 a Gothicem velke rozdily. Ja spis myslel ze dej tech her je porad dokola, hrdina prichazi nekam kde ho moc nemuseji a je za blba, a systémem udelej něco pro me a ja pak pro tebe se propracovava dejem. ja když v Risenu 2 videl jak piratskej kapitan zacina vypočítávat co jsme pro ne udelal aby me prijali mezi sebe tak na me sli mdloby..tohle měli presne všechny dily Gothicu a z mojeho pohledu to je nuda k posrani:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #172 kdy: Květen 02, 2016, 21:20:47 »

Systém postupu hrou ala Gothic mi nikdy nevadil, mě se to právě celkem líbí. Blbé to začalo být akorát v Gothic 3, kde už hodně pokulhává to původní vysvětlení downgrade postavy (ono není vysvětleno vůbec, ale podle toho ten svět taky vypadá). To samé Zaklínač. Není to úplně ideální systém pro série.

V tomhle si vzpomínám na jeden rozbor herního designu, kde se probíralo, jak jsou hry pravidelně vystaveny tak, že se hlavní záporák buďto ukáže na začátku, nebo o postavě celou dobu ví. Přitom si počká, až mu zesílí a nechá se od ní zabít :) Přesto mi tohle nikdy nevadilo. Je to o zvyk, stejně jako u toho Gothicu.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #173 kdy: Květen 02, 2016, 22:55:28 »

Však taky v Gothicu to trikrat moc nevadilo, ale ze to stejne opakuji i v Risenu me uz vadilo dost. Ja tomu rikam mafiansky systém postupu, protože takhle presne prijima nove cleny mafie, něco pro nas vykonáš, my pak zvážíme jestli to bylo dobře a bylo toho dost a pak ses mozna nas. Ja obecne trilogii Risen nepovazuju za spatnou (i přes to ze hlavni hrdina ve všech trech dilech vypada jak sasek pocmaranej:), bavilo me to hrat a zahraju si i Elex.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #174 kdy: Květen 03, 2016, 08:54:11 »

Tak postup hrou si myslím, že v risen2-3 a gothicu se právě také liší. Dokonce bych řekl, že se jemně liší v každé hře od PB. Jediné, co mají společného, je to, že hrdina na začátku není nic, hráč si jej netvoří na základně nějakých povolání, ras či tříd na začátku hry, ale tvoří jej v průběhu hry a to navíc právě ve formě volby, ke komu se přidá (ale ani to neplatí 100%).
Gothic1 - tábory byly víceméně stejné. Lišilo se to spíše filozoficky a myšlenkově, ale na to, jestli je hráč bojovník, nebo mág to nemělo vliv a stejně tak to neovlivnilo, jakým způsobem bude hráč hru hrát.
Gothic2 - byla volba gildy naprosto zásadní a určila způsob samotného hraní. Pokud si hráč nevybral klášter, mágem se prostě nestal. Stejně tak to mělo vliv i na filozofii a chování NPC k hráči a jeho postavení ve světě.
Gothic3 - žádná volba gild zde nebyla. Hráč získával reputaci u frakcí, ale klidně mohl (a vlastně musel) pracovat pro všechny. Nikdy se nestal členem žádné frakce a určitá výše měla vliv jen na to, jaké se může koupit brnění a jestli jej pustí někam, kam by jej jinak nepustili. Rozvoj hrdiny se na volbu gildy prkaticky nijak neváže a hráč tak může být čímkoliv.
Risen1 měla v tomto nejblíže gothicu2, hráč si volil frakci, ke které se napevno přidá, nicméně reálně tu byly jen dvě frakce, banditi a kláštěr. Mezi inkvizitorem a Mágem nebyl prakticky žádný rozdíl.
Risen2 - opět si hráč mohl vybrat vesměs jen ze dvou frakcí, domorodci nebo inkvizice. Nebylo to ale ve stylu gothic1, gothic2, gothic3 ani risen1. Bylot oprostě dáno příběhem a hráč byl k volbě toho či onoho dotlačen. Vliv to mělo na rozvoj ve smyslu, že u domorodců se mohl naučit voodo, u inkvizice střelné zbraně.
Risen3 - zdě sice byla volba, ke komu se hráč přidá, dokonce to mělo i vliv na to, jak se bude dále rozvíjet, nicméně v praxi to nemělo vliv žádný, protože všechny gildy ovládaly magii (svojí vlastní), což byla ona přidaná hodnota, kterou hráč získal, ale která současně byla nepoužitelná. Nebylo zde tedy rozdělení bojovník, mág, něco mezi.

Celkově příběh a dějové linky a úkoly poměrně dost recyklují (což je věc, kde by naopak mohli vymýšlet věci nové). V mechanismech a v základním konceptu bych ale změny nedělal a oni je neustále v každé hře dělají.

To, že hráč plní úkoly, aby se k někomu mohl přidat, mi ale přijde normální. Jinak to asi ani udělat nejde a víceméně v každé hře to tak je, ne jen od PB.

Osobně mě Elex nezajímá, už Risen3 mě nezajímal, ale nechal jsem se přesvědčit kvůli testování češtiny (nikdy jsem jej nedohrál, ale každou lokaci do volby strany jsem prošel asi 10x). Tedy pokud se nestane něco opravdu nevídaného a nepředvedou něco, co by mě zaujalo, tak o hraní té hry nebudu ani uvažovat. (natož, abych jí kupoval).
« Poslední změna: Květen 03, 2016, 08:57:46 od Milhaus »
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #175 kdy: Květen 03, 2016, 09:56:00 »

Me vzdycky prislo ze jejich hry maji dejovy postup hrou vicemene stejny. Ani tak nejde o to ze hrac plni ukoly aby se mohl k nekomu pridat, to je samo normalni a je to vsude ale o to jakym zpusobem to je podane. Ale nakonec si zpetne rikam ze treba u Risenu 2 a 3 to pro me nebylo to nejvetsi zlo, byl to spis soubojovy system a ta hokynarsky podana piratska tematika. U Elexu je sance ze tu bude jinak. Ale taky ho neradim k netrpelive ocekavanym hram.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #176 kdy: Květen 03, 2016, 11:05:42 »

Největší devizou Risen 1 byl z počátku soubojový systém. Obecným problémem PB her však je, že hrdina nakonec natolik vystoupá nahoru, že už se obejde i bez taktizování. Eh, s jednou vyjímkou a tou byl Gothic 3. U něj je boj nablízko stále sázka do loterie, ale to je zas dané něčím jiným.

Oboje série však mají ještě jedno specifikum, které je jinak typické pro MMO hry a tím je (skrytý) level zbraní. Namísto aby zbraň byla svázaná s konkrétní úrovní, je svázaná s konkrétní hodnotou atributu.

IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #177 kdy: Květen 03, 2016, 11:54:48 »

Já bych řekl, že PB jsou malý tým, který si občas hraje na velké vývojáře, ačkoliv na to nemá možnosti a ani schopnosti. Oni vynikli a byli populární gothicem1 a gothicem 2 proto, jak ty hry byly udělány. Malý svět, kde každé místo mělo smysl, každá postava význam, ke všemu si hráč nějak vytvářel vztah (pozitivní/negativní) a pamatoval si ho. Nebyla zde téměř vůbec znát komprese světa, svět byl tak uvěřitelný a stejně i postavy v něm. Příběh nebyl ani v jedné hře žádná senzace, nicméně právě díky tomu malému světu a postavami v něm to vždy mělo unikátní atmosféru. A také měli dobré a orginální nápady, o proti jiným hrám a autorům, díky tomu byl g1 a g2 unikátní hrou, která svým způsobem neměla moc konkurenci. Nejblíže tomu byl asi TES3.

Jakmile si začali hrát na velké studio a začali dělat gothic3, byl konec. Když se člověk dívá na gothic3 (a já jej právě teď hraji, takže to mám z první ruky), tak to je přesně pravý opak. Obří svět s neuvěřitelnou kompresí, ve vzdálenosti, která byla v g2 mezi Khorinisem a Onarovou farmou jsou běžně 3 města, kterážto by navíc měla být velká. Přitom ale každé to město je maličké a Khorinis by proti nim působil jak velkoměsto, respektive by působil jako město, protože města v g3 jako města nepůsobí a moc si neumím představit, kde ti lidé před válkou se skřety žili (jestli jako všichni v dřevěných chatrčích, kde nakupovali - žádné trhy, žádné místo pro služby atd). V každém městě jsou tak 3-4 postavy, které zadávají úkoly a k žádné si hráč nevytvoří vztah, prostě splní vše v okolí města a jde do dalšího. Žádné město nemá svůj příběh, víceméně ani děj, opět si hráč k žádnému nevytvoří vztah. Když tedy nepočítám jiné problémy které gothic3 má, tak čistě z hlediska herního bylo toto v gothicu3 krok vedle.

Po té, co to všichni sepsuli museli PB ukázat fanouškům, že oni nejsou ti špatní a tak pokorně v Risen1 udělali skoro gothic v trošku jiném prostředí. Tedy i ten malý svět s větším významem na místa a NPC tam byl znát. Nicméně ten um se z toho nějak vytratil.

Risen2-3 zase začali blbnout a dělat velké světy. Zakamuflovali to sice za ostrovy, takže to nebylo tak vidět, ale ze své podstaty to snad bylo ještě horší, než gothic3. (v gothicu3 mělo alespoň své kouzlo procházení světa a jeho zkoumání a to, že se v něm člověk třeba ztratil a najednou se objevil úplně jinde, než myslel, zatímco když svět rozdělili na malé ostrovy, tak už tam nebylo ani toto).

Každopádně v risen1 se snažili udělat hru pro své fanoušky, aby si udrželi pozici, po nepovedeném gothicu3. Pak už zase začali vymýšlet, jak získat fanoušky nové a na ty původní kašlali. Je to něco, jak kdyby Bethseda místo  toho svého hloupoučkého velkého open worldu, kde nic nemá smysl a kde je možné všechno, začala dělat lineární koridovku, kde může jít člověk jen z místa A, do místa B jedinou cestou.Taky by to fanouškům jejich her asi nesedlo a nebyli by z toho nadšení. Já třeba hry od Bethsedy moc nehraji, jelikož mě nebaví, ale oni nemusí nutně dělat hru pro mě, když mají takovou základnu.

PB to v případě risen2 dovedli do extrému a změnili v sérii, která by na sebe příběhově měla navazovat ne jen styl samotný, příběh a pointu, ale i dobu, kdy se hra odehrává. (jak kdyby třeba první zaklínač byl tak jak byl a odehrával se v onom světě, zatímco druhý zaklínač se odehrával o 300 let později a Geralt tam střílel bouchačkama). Místo, aby se chytli hlavní linky Risen1, se chytli vedlejší linky s piráty a udělali z ní linku hlavní. Prostě to byl krok vedle. V Risen3 se to snažili zachránit, ale zjistili, že to prostě nejde. To už bylo tak nekonzistentní, že pokračovat v příběhu "série" prostě nešlo. Kdyby každou tu hru pojmenovali jinak a nesnažili se uměle navázat jeden díl na druhý, udělali by lépe.

V elexu možná zase půjdou cestou Risen1 a udělají spíše menší svět, ale propracovaný a smysluplný. To by byl první krok, který by museli udělat, aby ta hra měla šanci. Pokud půjdou stylem risen2, šanci nemají. Pak by museli ještě hodně věcí změnit, aby z toho mohla vzniknout opravdu dobrá hra, jenže na to PB už asi nemají. Nějak ztratili ten um, nebo možná nápady, nebo inspiraci, co měli v g1 a g2.
« Poslední změna: Květen 03, 2016, 11:58:09 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #178 kdy: Květen 03, 2016, 19:18:14 »

V Gothic 3 se mi jako město líbí Mora Sul. Špatný není ani Fahring, ale to už není město, nýbrž hrad s podhradím. Problém je akorát v tom, co píšeš. V trojce to musíš hrát na všechny strany, hlavně v Myrtaně, jinak toho moc neuvidíš/nezažiješ. Mě třeba hodně vadilo, když jsem při první rozehrávce Fahring ani nenavštívil a vymydlil všechny orky, takže na hradě byli místo nich rebelové. Jenomže ti už jsou tu jen jako kulisa. To samé Gotha. Ishtar v poušti vynechám zcela. Vzdálenosti jsou malé, méně měst by hře určitě prospělo. Jediné místo, kde je to lépe vyřešeno, je Nordmar.

Dneska už si nemyslím, že to bylo uspěchané. Po odezvě na Risen 2 a 3 jsem přesvědčen, že to byl záměr, protože G3 opravdu takto v jejich představách vypadal. Druhá věc je, že se chtěli procpat i mimo evropský trh. stejně jako CD Projekt se Zaklínačem 3. Od Piraní bych uvítal jedině hru, která se opět vrátí ke kořenům Gothicu a co ušetří na megalomanství, to strčí právě do detailů. Elex si asi jednou vyzkouším, ale přednost mu dám jedině v případě, že to bude opravdu stát za to.

U TES je jinak obecně problém s tím, že to jsou hry, které prostě musí hráči sednout, jinak z toho nic mít nebude.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #179 kdy: Květen 04, 2016, 07:50:19 »

Takjako v Gothic3 s těmi CP mnoho chyb odstranili po technické stránce. Po vydání té hře zlomil vaz hlavně ta technická stránka a hodnotit tu stránku obsahovou víceméně ani nemělo smysl. Ale i s CP ty hlavní technické problémy zůstávají. Nejsilnější zážitek ze hry zřejmě poskytuje umělá inteligence.

Zrovna teď v té hře se blížím ke konci, vše již mám pořešeno, jen města v Myrtaně a Varantu jsem ještě neosvobozoval. Řešil jsem ale Nordmar a tamní jeho osvobozování od skřetů, tj takové to vymlácení tamních táborů a kovárny. To, jak ti skřeti vybíhají směrem k hrdinovi ve snaze jej zabít, zejména, když po jednom vybíhají z té kovárny, to je prostě boj, který nemá v historii RPG her obdoby.

Člověk neví, jestli se má smát nebo brečet, jestli je to jako parodie na hry na hrdiny, nebo jestli to je myšleno vážně. To je zážitek, který se nedá pospat.  To prostě člověk musí zažít. Už se těším na osvobozování měst, kde to bude podobné, ale kde to přece jen tak nevynikne, jako u té kovárny a táborů.

Todle přebije vše v té hře a naprosto jí to potopí vždycky a spolehlivě. Ale ono to tak je celou hru u všech oblud. Nejlepší je, když za té pochodové bojové hudby armáda třeba 15 důlních červů/zlobrů atd zastaví metr od hrdiny a couváním odpochoduje někam daleko dozadu do neznáma, aby se pak začali vracet, jakoby nic. :).

Ale u těch skřetů při osvobozování je to ještě zesíleno tím, že je to jen tak nepřejde a jdou po hrdinovi pořád. Klidně si i obejdou jeskyni a vylezou jiným vchodem, pokud se k hráči nemohou dostat. Prostě jsou fakt naštvaní.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 89