Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:26:03
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279404 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #105 kdy: Listopad 16, 2015, 11:56:09 »

Já používám nástavbu Dfend, kde bývají hry již přednastavené a pak to popřípadě dolaďuji v grafickém prostředí. Ono nastavování v DosBoxu mi příliš nevyhovuje.

Vyšel Fallout4, dokonce na něj vyšly i recenze, určitě asi víc, nečetl jsem je, četl jsem jen jednu: http://www.hrej.cz/recenze/fallout-4-5289/ a z toho tak nějak bych to zrekapituloval, že prostě zase jedno moderní "RPG".
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: Listopad 16, 2015, 20:40:10 »

Na D-fend jsem koukl a našel na Sourceforge i jeho opensource alternativu. Zkusím a uvidím, jak mi to sedne.

Ad Fallout 4 - recenze docela slušná. Chvilku jsem si nebyl jist, jak bude vedena, ale vypíchl to hezky. Chvilku jsem to okolo vydání sledoval, ale tak nějak jsem tušil, že tohle nebude pro mě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Listopad 18, 2015, 10:06:14 »

Zrovna sleduju http://games.tiscali.cz/podcast/tea-club-16-jindrich-rohlik-skeldal-o-svem-rpg-brany-skeldalu-3-268799 a nějak mě přepadla zoufalost.

Rozumím tomu, že si každý musí vydělávat po svém, ale tohle mě přijde jako jediná motivace tohohle počinu. Degradace PC hraní, které mu přitom bylo učitelem, to je ... ale co už, to asi nemá smysl ani komentovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #108 kdy: Listopad 18, 2015, 11:51:39 »

Já to včera skouknul celé. Nevypadá to zle, ale na mobilu/tabletu to absolutně hrát nehodlám (tyhle platformy v podstatě vůbec nevyužívám na hraní, maximálně na nějaké logické rychllíky) a PC verze bude asi pěknej fujtajbl, když sám přiznával, že to bude ochuzené o assety a další komponenty.

Ovšem zaujala změna příjmení! Jindra Skeldal! :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #109 kdy: Listopad 18, 2015, 12:31:37 »

Prima, to příjmení mě zaujalo také :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #110 kdy: Listopad 19, 2015, 07:37:19 »

Netuším, jestli se na to ptal někdo zrovna zde, ale před nějakou dobou jsem tu na webu zahlídl otázku, ve které hře se kouzla "kreslila" ručně myší? Pořád mi to tak nějak vrtalo hlavou a nevím proč, vždycky se mi to stočí ke Stonekeepu, ale ten to asi nebyl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #111 kdy: Listopad 19, 2015, 08:08:27 »

Arx Fatalis
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #112 kdy: Listopad 19, 2015, 08:28:06 »

Aha díky. Tak ten jsem zrovna nehrál.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #113 kdy: Listopad 23, 2015, 22:15:48 »

Plně vynechám to bulvární vyznění titulku, ale článek Živořící vývojář: za katastrofální stav trhu s mobilními hrami můžete vy opravdu stojí za přečtení. Diskuse pod ním už v podstatě ani ne. Já opravdu nevím, Aksel Junkkila je šéfem vývoje v nezávislém studiu a to pro mě v podstatě jako informace stačí. Nebo si u nás markety málo stěžovaly na to, že si vychovaly haldu zákazníků, kteří nekupují výrobky za plnou cenu, protože je přece běžné vyčkat na slevu?

Dumping přeci není jen výsadou obchodu se spotřebním zbožím, u software se akorát hůře prokazuje. Samozřejmě, lidé jako Aksel Junkkila se mohou stáhnout z trhu. A co tu pak zbyde? Jen velké korporace, které si pak samozřejmě ty ceny upraví. Budeme tu hrát 2001 díl Assasins Creeda nebo Call of Duty. Ale tak jo. Když prostě lidé nedokáží pochopit, o čem ta myšlenka je, pak si to asi opravdu zasloužíme. Je přeci absolutně jedno, jak dobré ty jejich hry jsou, tohle byla úvaha, která má přesah. Akorát zrovna on byl nejvíce slyšet ... a to je dobře.

Stejným způsobem, jako ony markety zmíněné výše, koní trh třeba Steam. Když to přeženu, 2 měsíce po release hry se ona hra objeví ve slevě ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #114 kdy: Listopad 23, 2015, 23:37:10 »

No když se podívám na recenze např. Falloutu 4 nebo CoD ve světě a jejich prodejnost, tak si myslím, že se toho Call of Duty 1478 i dožijeme. Myšlenka chytrých her co mají alespoň nějaký obsah s příběhem zanikne a zbudou jen multiplayerové hry, kde není potřeba absolutně nic řešit, jen tupě střílet.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #115 kdy: Listopad 24, 2015, 07:46:38 »

Když síla trhu je síla trhu. Myslím, že prodejci, respektive výrobci her, mají asi dvě možnosti, co dělat. Buď jít do cenové války a ceny svých her snížit dle konkurence, čímž ale pochopitelně pak budou muset snížit i náklady a hry tak budou ve stále horším a horším stavu, nebo mohou jít na trh s kvalitou, pokusit se oslovit opravdu konkrétní publikum, zmapovat si, jak velký ekonomický potenciál to publikum má a podle něj i nastavit rozpočet hry a dle toho tu hru prostě vyvíjet, aby něco vydělali, ale současně to lidé chtěli. A prostě oslovit přímo ty konkrétní lidi. Pokud se trefí, pak je reálná šance, že to publikum jim rádo za tu hru zaplatí. Pokud ne, nepomůže jim nic.

Ostatně tak tomu je i u malých obchodníků, které drtí supermárkety. Pořád ti obchodníci ale přežívají, protože mají své zákazníky, kteří dají prostě přednost třeba kvalitní zelenině, než nahnilé, dobrému masu, než zapáchajícímu atd.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: Listopad 24, 2015, 14:19:46 »

Cenovou válku ty velké korporace ustojí, to je právě ten problém, protože ony si mohou dovolit svoje tituly zasponzorovat. Každá má nějaký svůj výdělečný trhák. Pokud tomu má nezávislá scéna konkurovat, nemůže jít právě s kvalitou dolu, jenomže ty náklady musí taky někdo pokrýt. U komunitního financování jde také většinou o částku, která má v základu pokrýt hlavně vývoj a výdělek se počítá až u prodejů. Jenomže když to pak třeba Steam hodí do slevy, tak je vymalováno. Vývoj her se tak pomalu stává spíše doménou dobrodruhů.
IP zaznamenána
This is the end ...

Chidlink

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #117 kdy: Listopad 28, 2015, 17:53:04 »

Právě jsem dohrál mass efeckt 3 a mám z toho dosti rozporuplné pocity. Nejen že se mi nelíbil konec, ale čekal jsem prostě něco mnohem víc od Bioware. Hru jsem i s vedlejšími úkoly dohrál za 25 hodin.
Občas jsem narazil na nějaké ty nelogičnosti v příběhu, hra mě moc vlastně ani nebavila, ale rozhodl jsem se ji dohrát když už jsem si ji za těch 5 euro koupil  ;D, jsem docela zklamaný :( abych řekl pravdu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #118 kdy: Listopad 28, 2015, 23:50:37 »

Konec třetího Mass Efectu se nelíbil nikomu. Já to nehrála, ale za svůj čas na BW fóru jsem měla šanci si přečíst spoustu vyjádření :-D. Osobně od BW nic extra nečekám, zvlášť ne v oblasti příběhu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #119 kdy: Prosinec 03, 2015, 20:47:29 »

Nádherný úkaz Erupci sicilské Etny doprovázel jedinečný úkaz, zrovna jako bych se procházel po lávových polích v Clouds of Xeen.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 89