Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:40:44
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Rozšíření síně slávy o MM1 obrazovky vítězství - Jaké verze MM1?  (Přečteno 7831 krát)

Templayer

• Host

Povedlo se mi po pár letech snahy rozjet Might and Magic 1 na Commodore64.

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli mohu posílat típnuté vítězné obrazovky i z C64 verze? (Jen doufám, že tam na konci hry vůbec nějaká vítězná obrazovka je. xD)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Rozšíření síně slávy o MM1 obrazovky vítězství - Jaké verze MM1?
« Odpověď #1 kdy: Září 12, 2015, 09:32:24 »

Samozřejmě, u starších dílů to platí pro všechny verze her. To je čistě na hráči, co preferuje, protože třeba u druhého dílu dávají lidé přednost Amiga verzi apod. Akorát bych tam tuhle poznámečku mohl doplnit, aby mi pak každý ještě doplnil, z které verze to je - je to celkem zajímavý údaj. Commodore verzi mám taky v plánu a to u obou prvních dílů.

Vítězná obrazovka tam určitě bude, protože Commodore je svou architekturou na podobné úrovni, co Apple II, takže to podle mě bude až na grafiku identické (stejně jako IBM verze).
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Září 12, 2015, 16:23:27 »

Držím palce, ať se zadaří hru dohrát! C64 podle mě stoprocentně bude mít závěrečnou obrazovku , jen ji neprokliknout. Mám kamaráda, co si jí neuložil a teď ho to mrzí.
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #3 kdy: Září 13, 2015, 11:47:38 »

Držím palce, ať se zadaří hru dohrát! C64 podle mě stoprocentně bude mít závěrečnou obrazovku , jen ji neprokliknout. Mám kamaráda, co si jí neuložil a teď ho to mrzí.

Tak já všechno, co hraji, zároveň nahrávám, takže i kdybych to překlikl, tak za předpokladu, že se to zobrazilo aspoň na jednu šedesátinu sekundy, mohl dodatečně vytípnout (a popřípadně dostřihnout i do videa, aby o ni nebylo ochuzené). Youtube nově podporuje 60 FPS (a Zippcast se chystá podporovat 120 FPS aby youtube předběhl, jestli někdy budu mít kvalitnější připojení, budu uploadovat i tam) Na youtube je možné vidět mou kompletní sérii MM 8 s družinou vytvořenou na počátku hry (místo jen jedné postavy). Mým heslem je, že co je vidět a slyšet, lze v naprosto stejné kvalitě i nahrávat. Mám rozehráté i MM6, MM7 (Good and Evil série) a MM8 Hardcore run. Někdy ještě rozehraji MM6 Chaos Conspiracy. Série uploaduji na youtube, až když jsou dokončené (jsou-li dokončitelné. Je to dobré pravidlo), všechny kromě custom party MM8 budou i hlasově komentované. Pár let to potrvá, než dohraji MM6 na 100%, respektivě začal jsem nahrávat v roce 2012. U MM8 Hardcore Runem mám na mysli - Bez draků, bez stromu na nekonečno bílých lektvarů (=nekonečno peněz ... hned v Alvaru), bez první postavy Temného Elfa (u mne minotaur), všechny postavy aby měly všechny druhy zbraní (celkově, tzn. jedna na meče, druhá palcáty, třetí hole apod, ale celkově všechny typy) a s tím, že před náborem dalších postav (které jsou na úrovni 5 minimálně) zvýšit sólo úroveň hlavní postavy z 1 na pátou. Kdo chce, může přidat výhradně realtime combat.

Můj web - www.Templayer.707.cz
Mé YT - www.youtube.com/Templayer
Můj email - Templayer@seznam.cz

Je super mít unikátní přezdívku, všude je Templayer volné. xD

SHAMELESS PROMOTION!
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Září 13, 2015, 17:56:15 »

Tak já všechno, co hraji, zároveň nahrávám

Tak to skoro určitě budu sledovat! A budeš si to mapovat ručně nebo pojedeš podle map z netu? Dáš předgenerovanou skupinu nebo vytvoříš svou partu?
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #5 kdy: Září 15, 2015, 22:24:49 »

Tak já všechno, co hraji, zároveň nahrávám

Tak to skoro určitě budu sledovat! A budeš si to mapovat ručně nebo pojedeš podle map z netu? Dáš předgenerovanou skupinu nebo vytvoříš svou partu?

Škoda, že s mým uploadem (15 kB/s ..) a faktem, že toho točím tolik, nemám místo na disku pořád a uploaduji až teprve, když je série hotová, to potrvá přinejmenším pár let (chci stejně nejdříve dojet MM6-9).

Družina bude samozřejmě tvořená ručně, jako obvykle, mapy si kreslit nebudu, na to nemám čas, ikdyž mám po ruce asi pět čtverečkovaných bloků pro jiné hry. xD Kdybych chtěl hrát s předdefinovanou družinou, hrál bych NES verzi, má o něco lepší grafiku (no ... nevím, je to relativní, mne osobně se spíš víc líbí ta z C64).

V současné době uploaduji dvě hlavní série - UFO: Aftershock (bez hlasového komentáře, ale bývá u toho textový s mými uštěpačnými poznámkami) a Gnomórie (s hlasovým komentářem, ještě mám tak 100 epizod na hadru). Poté mám řadu již dokončených sérií, které mi sedí na hadru a čekají na překlad + upload. (Zmínil jsem se, že takřka všechny hry překládám často z češtiny do angličtiny (např. Gooka 1 atd., ty ryze české) a z angličtiny do češtiny (Legenda o Kyrandii například ...) a to tak, že často nepoužívám češtiny do her a raději si vytvořím vlastní češtinu? Celkově mám skoro 3 000 videí ...

Takže současná řada dokončených věcí, čekajících na upload (jakmile bude dokončený Aftershock, začnu uploadovat další v řadě) je:
Dungeon Siege 1 Originální kampaň - hlasově komentovaná
Pojede zároveň s Dungeon Siege 1 Multiplayerová kampaň (s Trpajzlem jako spoluhráčem) - hlasově komentovaná
UFO Afterlight - bez komentáře
Kotor 1 (Knights of the Old Republic) - Hlasově komentovaná, přes 70 hodin záznamů (200 GB mi tu sedí na disku), povedlo se mi dostat nejlepší konec hry (který normálně nelze získat, protože je zabugovaný a hodnota jedné proměnné musí být 12, aby šel získat ...)

Jinak čistě na hadru mám rozjeté tyto série, jakmile nějakou z nich dokončím, přidám na konec řady výše. Je to dobrá praxe. Takhle nehrozí, že mi na youtube zůstane nedokončená série ... maximálně zůstane na disku:

Might and Magic VI (Lučištník, paladin, druidka, čaroděj) (jsem v podstatě v Bootleg Bay, respektivě v Gharikově Kovárně, jinak do Bottleg BAy všechno vysekáno, všechny secrety nalezeny atd. Včetně kliknutí na jeden oheň, který tak náhodně vygeneruje prsten, tzn. ten prsten může býč obyčejný, nebo extrémně dobrý (ale ne artefakt) a Elemir mi toto odmítl uznat jako tajemství, přestože to principově a technicky funguje naprosto stejně, jako jiná tajemství (tajná zeď s předmětem co se po kliknutí objeví v kurzoru apod.))
Might and magic VII hra za dobráky (hraničář, paladin, klerička, čarodějka, tuším)
Might and magic VII hra za záporáky (rytířka (kopí plus dýky), zlodějka (nebo to kopí plus dýky měla ona? Už nevím), mniška / jeptiška, druidka)
Might and Magic VIII Hardcore Run (Minotaur, upírka, kněz, nekromant, rytíř)
Dungeon Siege 1 datadisk Legends of Aranna (s tou samou družinou, jako origo. Importoval jsem ze singláku obyč do singláku datadiskové kampaně, což normálně ve hře nejde, ale s trochou editace ... a hlavně vývojářské verze hry místo retailové ... xD)
Dungeon Siege 2 (s Trpajzlem jako spoluhráčem v mulťáku, jsme někde v půlce hry, celkově máme 12 postav) (každý ovládá družinu 6, musel jsem krapet upravit hru, protože jinak jde MAX 6, tzn. každý 3, popřípadně s -oldschool trigerem je max postav jako v jedničce, tzn. 8. Já to upravil na 12 xD, je to vybalancované, je víc monster a mají víc HP), takže se nepřichází o příběh, hráno pod .exe datáče, takže všechny vychytávky z něho i v origo)
Rogue Legacy (asi 30 hodin nahráno)
Brány Skeldalu: Magika: Sféra (U El Bonda xD)
UFO: Enemy Unknown originál v OpenXcom (v třetině, řekl bych)
UFO: Enemy Unknown Remake od Firaxis (se Skinerim jako ko-komentátorem. U konce)
Rytíři Grálu (na začátku. PS - mám origo CD !)
Urtica ][: Angelo (na začátku, přišel jsem o nahrávky tak se mi to nechce moc hrát)
Wizardry 7 Gold (na netu je první epizoda, dál jsem nehrál, nechci toho mít rozehrátého moc ...)
Pokémon Light Platinum (za polovinou)
Pokémon Ruby (u konce)
Final Fantasy VII 2012 Remake - po pár hodinách hraní
Sacred Gold Coop (Potřebuji druhého hráče)
Neverwinter Nights 1 Coop (Potřebuji druhého hráče)
Wiggles / Diggles - Pozastaveno kvůli debilním bugům

Tohle je v podstatě RPG lajna. Ještě mám lajnu adventur, právě už víc jak půl roku dělám LOOM (stříhám dohromady hybridní verzi z CD verze a FM-TOWNS verze, což je ... pracné). Jinak lajna adventur - tu popisovat nebudu, mám ji jako video zde -
https://www.youtube.com/watch?v=2HqQtAsbYSU

Kromě toho mám na kanálu rozjetých i pár dalších sérií, například Minecraft Farlands (Illidan naprogramoval plugin, který dokáže vygenerovat chunky konce světa, kde je všechno degenerované, protože se pokazí generátor a vyglitchované, na koordinátech 0, 0 a jde to tak hrát bez zamrzání a dalších chyb s Farlands spojených ... docela originální série) v mulťáku s Fuzimim a Illidanem, OpenTTD v mulťáku s Trpajzlem, Fuzimim a ko-komentujícím Illidanem, Jedi Knight 3: Jedi Academy v coopu kampaň s Trpajzlem a Illidanem (plus singleplayer k tomu, ten bohužel postupně dotáčím), různé strategie (Wesnoth s Mamluem, Starcraft 1, Heroesy 1-5, ...), na Fuziho kanálu hraji Duke NUkem 3D v coopu s ním a Illidanem (a taky Blood 1)

Samozřejmě jen co to napíšu se mi odvaří hadr, nebo něco takového, vsadím se!

V podstatě se snažím mít kanál s převážně retro, nebo vzácnými hrami. Abych se odlišil od těch Minecraftových debílků (z nichž většina vypadá jako klony Justina Biebera. Viním ftaláty v petflaškách ... ftaláty jsou látky, které způsobují zženštilost a dostanou se ve velkém množství k plodu kdykoliv, když se matka dotkne petflašek je obsahujících, natožpak napije. Nechápu, proč doktoři těhotným neříkají, že nesmí pít z petflašek. Díky tomu zde máme generaci, která tráví každé ráno 2 hodiny před zrcadlem ...), které tvoří 99% populace českých LPčkářů. -_-

Což mi připomnělo, že bych se taky měl jednou odhodlat a připájet ke svému úžasnému československému počítači Didaktik Gamma nový kazeťák. Mám dvě bedny her na magnetických páskách a jen mi na ně usedá prach! xD

Jinak máme též vlastní verzi "dračáku", kterou jsem ale vytvořil já (takže je extrémně, ale extrémně komplexní, vzorce pro některé věci jsou na 2 strany A4, díkybohu to počítá procák xD), zvanou Albion Adventures, neboli Dobrodružství z Albionu (jedná se v podstatě o pokračování staré a téměř zapomenuté DOSové RPG hry Albion. Kreslím i novou grafiku. Starší dát do youtube Albion Adventures - kdokoliv se chce přidat, může, stačí mít počítač a zhlédnout všechny epizody (aby vše podstatné věděl). Hru jsem během / v průběhu času mezi epizodami vylepšoval a měnil, takže to, co je v první epizodě, opravdu není současná verze. Hra jede v phpčku (programuje Illidan, já doručím vzorce, dodám grafiku ...), prvních pár epizod je Dungeon Masterem / Mistrem Doupata Illidan, jsou poměrně nudná, pak to převezmu já, abych tomu dal příběhový standard.

Omlouvám se, že post není zrovna k tématu, ale vidím zájem, takže ...
a taky za délku, píši i čtu extrémně rychle, za to může těch 200 knížek v rohu místnosti. Ano, vy, vy za to můžete, knížky jedny fantaskní! xD
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Září 15, 2015, 23:10:29 »

Viním ftaláty v petflaškách ...

Jen na okraj, když už to vybočilo od tématu, v PETkách ftaláty nejsou. PET je polyester kyseliny tereftalové, což je 1,4 neboli taktéž para-ftalová kyselina. To, co máš nejspíše na mysli se odvozuje od kyseliny ftalové, neboli 1,2 izomeru. Těhotné ženy tedy mohou být v klidu ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Templayer

• Host
« Odpověď #7 kdy: Září 16, 2015, 11:36:42 »

Viním ftaláty v petflaškách ...

Jen na okraj, když už to vybočilo od tématu, v PETkách ftaláty nejsou. PET je polyester kyseliny tereftalové, což je 1,4 neboli taktéž para-ftalová kyselina. To, co máš nejspíše na mysli se odvozuje od kyseliny ftalové, neboli 1,2 izomeru. Těhotné ženy tedy mohou být v klidu ;)

.... sakra. Teorie dostala kritický zásah.  : <

Ach, zavzpomínal jsem na dny FOnline 2238.
"Nemám zbraň. Hoď mi prosím nějakej nůž."
*kritický zásah*
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Září 16, 2015, 16:58:13 »

Elemir owns :D :D :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Září 17, 2015, 07:37:39 »

Tak upřímně jsem šokován z toho, co stíháš :) Já jsem v posledních 15 letech zvyklý hrát pouze jednu příběhovou hru, protože bych jinak byl po nějaké době v dějích těhc her úplně mimo. A to i přesto, že si vedu deníčky :)

MM1 bez vlastního mapování, tedy hraní podle mapy není ono :) Je to přidaná hodnota k zábavě. Pokud tedy budeš hrát podle prázdných map, tak to ještě beru, ale podle hotových map se to dá dohrát poměrně brzy a nevím, jestli by mě to třeba bavilo.
Ručně vytvořena parta v MM1 má slušný handicap, bacha na to. Myslím, že žádné peníze, žádná výbava. A první level hóoodně daleko. Výhoda předdefinované party je přeci jen trocha těch zbraní a penízků. Budeš mít krušné začátky, ale někdo to má rád :)
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #10 kdy: Září 17, 2015, 12:04:39 »

Tak upřímně jsem šokován z toho, co stíháš :) Já jsem v posledních 15 letech zvyklý hrát pouze jednu příběhovou hru, protože bych jinak byl po nějaké době v dějích těhc her úplně mimo. A to i přesto, že si vedu deníčky :)

MM1 bez vlastního mapování, tedy hraní podle mapy není ono :) Je to přidaná hodnota k zábavě. Pokud tedy budeš hrát podle prázdných map, tak to ještě beru, ale podle hotových map se to dá dohrát poměrně brzy a nevím, jestli by mě to třeba bavilo.
Ručně vytvořena parta v MM1 má slušný handicap, bacha na to. Myslím, že žádné peníze, žádná výbava. A první level hóoodně daleko. Výhoda předdefinované party je přeci jen trocha těch zbraní a penízků. Budeš mít krušné začátky, ale někdo to má rád :)

Hmm. Chtěl jsem hrát s vyplněnými mapami. Možná to ještě pozměním, ale rád bych měl videa, ve kterých nestrávím celé dvacetiminutové video hledáním nečeho ... nebo kreslením do mapy. To by bylo sice cool, ale pochybuji, že by se na to někdo podíval. Můžu to ale zkusit, za zkoušku nic nedám.

Jinak ručně vytvořená družina - ono jde použít trik s tím, že okradete předdefinované členy, vyhodíte je a vytvoříte postavu / najmete. xD

Jinak contrary to popular belief, nehraji moc často, skoro vůbec, jen jednou za měsíc si udělám čas, brzo vstanu a natočím tak 6 hodin epizod. A díky extrémně pomalému připojení už několik let mám hotové série, které nemám jak upnout (ale stejně by to nešlo, zvláště u sérií, u kterých ještě překládám celou hru ... tzn. nějaké 4 epizody denně bych stejně nezveřejnil).

Docela mne štve, že nemohu hrát časteji, ale nemám místo na disku. S Bandicamem (což je něco jako FRAPS na steroidech spolčený s Hypercamem / Camtásií) je to tak 10-20 minut = 1 GB (a finální verze po sestříhání v Sony Vegas Studio Pro a převodu v HandBraku je 1 hodina = 1 GB. Bez okem poznatelné ztráty kvality. Kromě pár sérií, třebas Jedi Academy coopu, ale Jedi Academy single už má mé nové standardy).

Mám celkově 2.5 TB disků a jsou naplněné k prasknutí ... většinou mám tak 10-30 GB na nahrávání. Takže poslední týden každý den skoro slintám nad tím, jak bych si chtěl zahrát MM6 a nemůžu, dokud nepřerenderuji 70 GB na hadru a nevypálím.

Problém je, že už nedokáži hrát bez nahrávání. Prostě člověk o tolik věcí přijde a nakonec zapomene. Naposledy jsem hrál Hearthstone bez nahrávání. Hrál jsem za Lovce, proti Čarodějce. Nově vyšel datadisk s mecha kartami, takže jsem polovinu karet měl z něho. Ke konci boje jsem měl snad 10 karet na vylepšení šelem, ale žádnou šelmu a má potvora na bojišti byl mechanický konstrukt. Jenže pak čarodějka na něj použila polymorf a změnila ho na ovečku. Tak si říkám ... že by? Mrknu na vlastnosti ovečky a hle - je vedená jako šelma (beast)! Tak jsem většinu vylepšovacích karet na ní hodil a vytvořil si tak super ovci (asi 8/9) a s ní zabil nepřítele. Takový výtlem jsem dlouho neměl. Chtěl jsem vidět tvář soupeřícího hráče v ten moment. xD xD xD Ale nemám to nahrané. : <
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #11 kdy: Září 17, 2015, 12:08:28 »

Jinak já bych hrát jen jednu hru nevydržel. Hraji vždy ty, na které mám zrovna chuť. Jakmile nějakou dokončím, zařadím do upload queve. Mám tam vcelku veliký zásobník (asi na rok dopředu, nejméně, Dungeon Siege 1 komplet je více jak 200 epizod, UFO Afterlight bych řekl víc jak 70 ...), takže si momentálně můžu hrát, co se mi zlíbí. xD
IP zaznamenána

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Září 17, 2015, 12:37:31 »

Hmm. Chtěl jsem hrát s vyplněnými mapami. Možná to ještě pozměním, ale rád bych měl videa, ve kterých nestrávím celé dvacetiminutové video hledáním nečeho ... nebo kreslením do mapy. To by bylo sice cool, ale pochybuji, že by se na to někdo podíval. Můžu to ale zkusit, za zkoušku nic nedám.

No máš ale pravdu, že v případě nahrávání videa by se ti to extrémně natáhlo. Beru zpět :)
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #13 kdy: Září 17, 2015, 15:25:20 »

No máš ale pravdu, že v případě nahrávání videa by se ti to extrémně natáhlo. Beru zpět :)

Takže nemám morální povinnost to zkoušet v rámci principů integrity. Yaay! xD
IP zaznamenána

Templayer

• Host
« Odpověď #14 kdy: Září 20, 2015, 12:38:40 »

Už bych to tu mohl uzavřít.
IP zaznamenána