Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 19:00:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Čeština na Might and Magic III: Isles of Terra  (Přečteno 1663 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Čeština na Might and Magic III: Isles of Terra
« kdy: Červen 29, 2021, 11:21:32 »

Letos je to krásných 30 let, co tahle klasika vyšla a tak by si to zasloužilo nějakou stylovější oslavu ;) Vzhledem k tomu, že pomalu rozpracovávám konkrétní obsah pro starší díly, tak jsem si řekl, že bych mohl rovnou spojit dvě věci. Trojka je docela bohatá na různé texty a část z toho beztak překládám do češtiny, takže jsem si cvičmo zkusil, jak obtížné by bylo češtinu implementovat přímo do hry.

No, problém tu bude stejný jako u série Xeenu (Majkův překlad WoX). Engine hry nepodporuje rozšířenou znakovou sadu, takže nejde použít diakritiku. Tím pádem jsem nucen některé věty a slova upravovat, aby to dávalo smysl i bez ní. Zatím si hraju s Fountain Head a okolím, takže jsem opravdu ještě na začátku překladu, ale pokud by se to ukázalo jako schůdné, tak bych v průběhu léta mohl mít hru přeloženou a překlad rovnou otestovaný (chci to rovnou hrát po částech a tak, že si vždycky přeložím jen kus, který budu rovnou zkoumat, abych vychytal případné chybky).

V průběhu překladu si tu budu preventivně rovnou odkládat různé poznámky, protože jak se znám, i při sebelepším plánování se nakonec ukáže, že jsem něco nedomyslel tak úplně dobře :)
IP zaznamenána
This is the end ...