Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:39:49
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Vysoké rozlišení v režimu okna pro MM6 a MM7 (včetně natáhnutí UI, st.animací)  (Přečteno 7603 krát)

Templayer

• Host

Povedlo se mi MM6 i MM7 jet ve vysokém rozlišení v režimu okna s tím, že se mi škáluje i rozhraní (UI) a statické animace (třeba při vstupu někam, v obchodech atd). Jediné, co se neškáluje v MM7, jsou FMV videa (např. intro, outro). Co jsem procházel několik hodin internet, tak jsem našel jen utility pro MM7, které nenatahovaly rozhraní a také byly pak statické animace (u kováře, vstupy do lokací, apod.) černé, takže se podělím o svou úpravu. V popisu následujícího videa na YT je postup, stažení nutných souborů a video je důkaz, že to funguje, jak má.

https://www.youtube.com/watch?v=fd9H6rWEM_A
IP zaznamenána

Templayer

• Host

Hoj je  ozne znovu uploadovat soubor z youtube - https://www.youtube.com/redirect?q=http%3A%2F%2Fwww.templayer.707.cz%2FTemplayer%2FHIRES%2520WINDOWED%2520WITH%2520HIGH-RES%2520UI%2520MM6%2BMM7.rar&redir_token=k5mhh_TvAJ2fC9JVlybKSxFzi3x8MTQ0MTc4MjE1MUAxNDQxNjk1NzUx

Odkaz je nefunkcni.

Dekuji.

Nevím jak u tebe, ale když na něj máčku, tak mne to hodí na stránky mého webhostinu s nápisem: "Vážení klienti, v současné době probíhá dočasná odstávka služeb na free hostingu."

Takže asi tak. Takže dokud bude http://www.templayer.707.cz/ hlásit hlášku výše, nebude odkaz na stažení fungovat, poté ano. Na ulož.to uploadovat nemohu, upload se mi sekne v 1% (mám 15 kB/s rychlost uploadu a mé připojení je navíc extrémně nestabilní) Takže buďto počkat, nebo bych to mohl upnout na MEGA (ale tam tuším musíš mít účet abys to mohl stáhnout, takže si řekni, jestli chceš) a nebo přes skype (ale u skypu se má rychlost odesílání souborů pohybuje kolem 500 B/s ... ne, nedělám si srandu, takže tam je to tak na týden s tím, že 80% času se vůbec nic neuploaduje a vše stojí.) Miluji 02, 600 Kč měsíčně, lepší internetové spojení nedostupné ... a to bydlím ve městě. Mohl bych to možná upnout jako přílohu zde, jenže je tu omezená velikost a já momentálně nevím, kolik ten rar zabírá (musel bych se prohrabat v 2 TB dat)
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **

Ok. Klidne kamkoliv, pripadne nejaky navod s externimi odkazy kde si mam ty nastroje stahnout. Na MEGA nejaky ucet jiz mam.

Jinak mym snem je taky se dozit nejakeho symetrickeho pripojeni 1000/1000 MB. V mobilu uz mam nekde solidnejsi pripojeni nez pres adsl.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *

Fórum je omezené tuším na 10 MB na příspěvek. Jde spíše o to, že jsem neměl představu o využitelnosti příloh a nechtěl jsem zároveň ztratit kontrolu nad velikostí adresáře pro přílohy. Nemám teď totiž ani představu, jak velký je vůbec web a kolik tu mám ještě volného prostoru. Až to bude někde uploadnuté, tak není problém, že bych to stáhl a uploadnul k sobě na web.

Připojení s k internetu naštěstí řešit nemusím, dneska už bych se asi optiky nevzdal :) Na začátku milénia jsem podobný šílenosti zažil, takže jsem celkem rád, že jsem se ve zdraví dožil takového pokroku a nemám přiškrcené připojení.
IP zaznamenána
This is the end ...

Uran

• Mladší člen
  • **

+ mozna navod do modifikaci resp. zalozit/doplnit novou sekci tweak MMx.

Mam koupenou verzi z GOG a trochu me mate zadali mam instalovat dalsi patche ci ne a jak budou kompatibilni s cestinou ap.
IP zaznamenána

Templayer

• Host

Snažím se to upnout na MEGA, ale nedaří se mi dostat na stránky MEGA ...
Miluji své ADSL, takový ekvivalent vytáčeného připojení. To, že jsou všichni ostatní ve čtvrti důchodci neznamená, že někdo nepotřebuje rychlejší net ...

Nástroje s návodem asi nebudou možné - nástroje jsem hledal celé hodiny a navíc nefungovaly. Musel jsem ručně předělávat .exe soubory. Hexeditací apodobně. Prostě jsem je mrzačil, dokud se nepoddaly. Více jak hodinu. Nemám ponětí, jaké změny jsem kde udělal (mám mizernou paměť), pointou jest, že není způsob, jak proces provést znovu, takže mohu maximálně poskytnout pár věcí, návod a své .exe soubory.

S verzí z gogu to prý funguje. Postoval jsem všechno i na Celestial Heavens fórum. Nicméně je potřeba přenastavit jednu věc v config souboru, aby hra najela. (vypnout používání cd ... já mám retail cd verzi, takže to mám zapnuté ...)

S češtinou to se vší pravděpodobností fungovat nebude. Pokud tedy někdo nemá češtinu upravenou pro Mokovo / Grayfacovo patche. Já češtinu nepoužívám.

Jinak z fóra Celest. Heav. danému člověku to nefungovalo na Windows 7, ale na jeho XP ano. Já mám Windows XP, takže pokud to nefunguje na novějších ... mohu maximálně říct, že musí být vypnuté UAC a v každém případě nesmí hra být v jakékoliv adresářové struktuře, která obsahuje stringovou hodnotu "Program Files". Protože jinak to blbě vezme konfigurační soubory ... a u všech exe souborů dát pravým tlačítkem a vlastnosti, tam kompatibilita a zaškrtnout spouštět jako administrátor (popř. XP komp.). Víc je na vás. Pokud chcete, můžete si můj post na celestial heavens vygooglit (jméno jako obvykle Templayer), jsou tam i odezvy.
IP zaznamenána

Templayer

• Host

A když se nakonec dostanu na mega, tak to najdu v tom svém bordelu na hadru a zjistím, že to má 2 MB. *povzdych*
Pokusím se to poslat jako přílohu, ale nevím, jaká je podpora navazování při přerušení na tomto fóru.

[ Invalid Attachment ]

Jinak omezení souborů jako příloh je "Omezení: 20 příloh na příspěvek, maximální velikost 15000KB, maximální vlastní velikost 3000KB"

Pokud je tou vlastní velikostí myšleno velikost jednoho souboru, tak je to žalostně málo. (3 MB? Seznam má tuším 20 MB maximum a tím to pro něj hasne, tzn. maximum všeho 20 MB)

"Při ukládání přílohy nastala chyba."
Beru to, jakože podpora navazování není, takže si se svým <censured> netem můžu tak maximálně políbit <censured>. Takže pokus číslo dvě. Pokud se mi to někdy v tomto roce podaří někam upnout, prosím hoďte to někdo na ulož.to, díky. Protože já se asi tady z toho připojení asi brzo vážně oběsím. Pokusil číslo 2 exl v 99% (Chrome dole ukazuje průběhy posílání). Takže to jdu přeci jen hodit na MEGA.

https://mega.nz/#!BlhwDIpD!7BcpiT02mbDPWZbSNA4_WGnZWj8kdcFxqQa9h-ATSP4

Pokud by byl někdo tak ochotný, stáhněte to, hoďte to sem jako přílohu a též na ulož.to (jestli to tam už není, teď mne napadlo, že jsem možná někoho pověřil uploadem tam, jestli ano, tak ...)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *

3 MB je myšleno pro obrázky, s jiným typem příloh jsem ani nepočítal. Chtěl jsem se vyhnout případným chybovým hlášením, protože to tu z pohledu uživatele (i admina) nefunguje zrovna korektně, tak aby to někoho nevyděsilo.

* HIRES WINDOWED WITH HIGH-RES UI MM6+MM7.rar (2117.88 kB - staženo 351 krát.)
IP zaznamenána
This is the end ...

Templayer

• Host

3 MB je myšleno pro obrázky, s jiným typem příloh jsem ani nepočítal. Chtěl jsem se vyhnout případným chybovým hlášením, protože to tu z pohledu uživatele (i admina) nefunguje zrovna korektně, tak aby to někoho nevyděsilo.

* HIRES WINDOWED WITH HIGH-RES UI MM6+MM7.rar (2117.88 kB - staženo 351 krát.)

Díky za reupload.
IP zaznamenána

Templayer

• Host

Jinak hodí se to v případě, že jste jako já a už nedokážete jet hry v okně, protože jsou případy, kdy hra, co spadne ve fullscreenu shodí sebou celý počítač, přičemž by neshodila, kdyby byla v okně (a pak jí sundat správcem úloh).

To zaprvé a za druhé při nahrávání. Bandicam ( ... neplést s Hypercamem) mi v režimu výstupu grafárny bere v MM6 (ale jen v MM6) myš jako samostatnou hru v momentě, kdy mám v kurzoru předmět z inventáře, a pokud nahrávám, tak mi nahrávka exne, protože to nezvládne nahrávat "dvě" hry naráz. V režimu vybraného okna ovšem jede v pohodě (jen herní obrazovka jednou za 30 vteřin bíle blikne, čehož si ani pomalu nevšimnu). V takovém FRAPSu to sice jede v pohodě, ale FRAPS je na censured. Kdyby mi to u něj exlo (hra např.), tak rovnou přijdu i o celou nahrávku a navíc nemám tolik místa na disku (Bandicamem nahrávám ve 100% kvalitě, tzn. bez okem poznatelných ztrát a výstup je totožný s obrazovkou v momentě hraní a nahrání 5 hodin má 10 GB v MPEG1 kodeku. Ve FRAPSu by to bylo 5 minut na 10 GB ... a navíc v 95% kvalitě, protože FRAPS zaokrouhluje černou (pokud je něco příliš tmavé, rovnou z toho udělá úplnou černou ...)
IP zaznamenána