Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 09:49:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač: Enhanced Edition  (Přečteno 29749 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač: Enhanced Edition
« Odpověď #45 kdy: Červenec 26, 2017, 20:51:39 »

Nakonec mi to vyšlo na 42 hodin celkem, takže poslední třetina byla docela rychlá a bylo to vidět i ve hře.

Ve Staré Wyzimě mě dost nemile překvapilo, že jsem tu neměl nikoho, u koho bych měl schovanou svou truhlu, takže jsem byl nucen některé věci rovnou kvůli místu v inventáři vyhazovat. Krom Bílé Rayly tu navíc nebylo možné mít romanci s nikým dalším, ale to se dalo čekat. Za nelidi by to byla Toruviel (ta ve verzi za řád skončí na šibenici) a za neutrála jsou to sestřičky v lazaretu (těm jsem mohl nyní leda tak pomoci se surovinami). Rayla pak při útoku na barikády zahynula, v tom se to od ostatních verzí neliší (zastřelil jí Yevinn).

Havranova zbroj taky nijak nepřekvapila. Má sice trošku jiné statistiky a ková jí řádový plátnéř, ale jinak nic extra. Při její kompletaci jsem beztak prolezl všechny 3 tajné krypty v bažinách, takže ani o to jsem se neochudil. Vzhledem k výcviku Geralta to byla jen formalita.

Splnil jsem v podstatě vše, co jsem měl zadané. O Berengara jsem při souboji s Javedem přišel, to prostě nejde uhrát, ale alespoň jsem pak přišel na taktiku, jak Javeda sundat celkem bez problémů (využít jeho posloupnosti útoků a "kličkovat" mezi tím). Sigfried zradu velmistra nechtěl přijmout, ale nakonec rezignoval a slíbil pomoc. Ostatně král Foltest mu poté vedení řádu předal. V tomhle mě hra trochu překvapila, protože ze Sigfrieda se vyloupl docela sympaťák, ovšem v závěru to hra zase trošku upravila, protože naznačila takovou předzvěst pogromu, za kterou se řád později postavil. Holt moc korumpuje i ryzé charaktery ;)

V souvislosti s útokem nelidí ve Wyzimě bylo zajímavé setkání se Zoltanem na nábřeží, který mě v podstatě obvinil ze zrady a od té doby jsem na něj až do konce hry nenarazil. Setkání s Yevinnem mi ovšem dalo za pravdu, že odboj je stejná pakáž jako řád :) Ve finále jsem měl z konce poněkud smíšené pocity, něco podobného jako u trojky, když jsem nechal Radovida žít. Jinak těch změn v samotné hře už potom tolik nebylo.

Po letech jsem si tak splnil odehrávku za řád a už nikdy více :D
IP zaznamenána
This is the end ...