Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:28:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Bilá Magie - Mistr  (Přečteno 11178 krát)

CZetko

• Host
Bilá Magie - Mistr
« kdy: Květen 13, 2015, 15:07:54 »

Nějak nechápu jak se můžu stát mistrem v bílé Magii  :(

Trenér
Ki Lo Nee toho jsem našel ale nechce mě učit, když nebudu mít nejlepší reputaci jak této reputace dosáhnu stačí byt mistrem diplomacie bo jak?

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Bilá Magie - Mistr
« Odpověď #1 kdy: Květen 13, 2015, 19:19:26 »

To by nepomohlo. Je potřeba plnit úkoly a vyhýbat se akcím, které mají negativní vliv na reputaci (prodej kostí, zabíjení civilistů, zastrašování, nemít u sebe NPC se špatným vlivem apod.). Pokud se to někde zvrtlo, je dobré před tím, než začneš plnit úkoly, navštívit chrám a za poplatek si reputaci vylepšit. K tomu pak najmout NPC barda (zvýší reputaci o jednu kategorii). Jakmile dosáhneš hodnoty Svatá, pak tě povýší.
IP zaznamenána
This is the end ...

CZetko

• Host
« Odpověď #2 kdy: Květen 14, 2015, 01:17:54 »

Tak asi hodinu po tom co jsem to napsal, mi to skočilo na svatou, nicméně děkuji za rychlou reakci :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Květen 14, 2015, 01:49:48 »

Vidim, že neni potřeba, ale stejně...

Svatá reputace jde získat asi 2x za hru. Jsou questy, co zvedaj reputaci (hlavně úkoly pro radu, krom Lorety, jejíž quest naopak reputaci bere, a zachraňování některejch lidí) a pak je tu usvědčení Silvertongua. Pokud má člověk slušnou reputaci, dostane po tomhle questu svatou.

Takže narozdíl od černý magie, která vyžaduje hození Armageddonu na město, a jde tudíž udělat kdykoliv, na bílou magii má člověk podle stylu hry 1-2 šance a chce to nepropásnout. Blbý je, když člověku padne reputace zatím co čeká na loď :-D.
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #4 kdy: Duben 14, 2021, 08:36:41 »

to nie je pravda...reputácia sa dá dvíhať kedykoľvek počas hry nech hráš akokoľvek a je tiež jedno akú blbú máš reputáciu aj koľko úloh máš splnené. pretože v hre sú tri Radnice, ktoré vyhlasujú každý mesiac lov a podľa sily príšerky ti pridávajú aj reputáciu. netreba sa teda nijako obmedzovať a sústredovať na stav aby si si zabehol urobiť si majstra bielej mágie presne vo vypočítanú chvíľku. ak nepotrebuješ byť majstrom bielej mágie hned na začiatku hry tak sa to dá urobiť aj po pár rokoch v hre a kedy už nemáš žiadne úlohy. jediné čo ma štve že sa nedá vybrať akú potvorku si zabiješ ale je to čisto náhoda akú ti ponúkne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: Duben 14, 2021, 08:59:18 »

zendenisko: a jaký má smysl hrát hru ještě roky po tom, co už máš příběh splněný? Kdo potřebuje Bílou magii v průběhu prvních let ve hře, tak jinou šanci nemá a to je to, oč tu běží. Mimochodem lov na radnici (co budeš lovit) lze ovlivnit metodou save/load.
IP zaznamenána
This is the end ...

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #6 kdy: Duben 14, 2021, 09:18:35 »

uviedol som to len ako príklad že sa to dá urobiť hocikedy aj roky po...nie je potrebné si teda reputáciu sledovať...a save load používam ale je to otravné. inak prišiel som na jednu vec s podkovičkami a neviem kam to mám napísať ako tip.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Duben 14, 2021, 14:43:52 »

No... přiznám se, že nájemnej lov jsem v šestce v životě nesplnila... :-D Takže mě nenapadlo že to dává reputaci. Nicméně... prostě udělám nějaký questy pro radu, najmu barda, a šup, mistr bílý se dá získat na skillu 4. Myslim si, že je jednodušší prostě jít po dějový lince, než řešit nájemnej lov, alespoň pro mě.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Duben 14, 2021, 20:05:28 »

Ja som skôr potreboval reputáciu "horrible" a to tak aby som nešiel na 2 roky do lochu :)
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #9 kdy: Duben 14, 2021, 20:26:00 »

s horible nie je problém stačí si odložiť pár questov ktoré zhoršia reputáciu alebo si počkať na chrám baa...tam to je potom už splnené hned. navyše temná zasa nie je tak potrebná aby ten majster bol nevyhnutne potrebný na začiatku ako napríklad vodná. ja som vo väzení nikdy nebol...teda asi len úplne prvú hru ale ja som ani nevedel čo to je za hru a v živote som o rpg štýle nepočul ani som netušil že niečo také jestvuje a hru som sa učil za pochodu a jej mechaniky.

ale každopádne som len chcel uviesť informáciu pre ľudí čo to hrajú pohodičkovo že si nemusia sledovať reputáciu a nič sa v hre nestane ak by si neurobili majstra bielej mágie ked mali reputáciu na vrchole. dá sa to splniť prakticky hocikedy. navyše nájomný lov je slušný zárobok hlavne na začiatok kedy človek môže mať problém s peniazmi. za zlatého draka je 3x po 10 tisíc čo tiež nemusí byť na zahodenie. a aréna plná zlatých drakov je fakt celkom výzva  ;)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Duben 14, 2021, 21:47:03 »

Hodit se to nekomu může, já první hru prostě dokončila jako mírně frustrovanej expert bílý :-D, protože jsem se samozřejmě dostala na ostrov s učitelem velmi, opravdu velmi pozdě ve hře a měla jen takovou tu základní "slušnou" reputaci. První hra je vždycky mizerná, když člověk ještě neví co dělá, lidi co nehrajou hry opakovaně tim reálně ztrácej :-).
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #11 kdy: Duben 14, 2021, 22:42:32 »

a čo prosímťa stratí taký hráč dooma alebo quaka alebo inej bezduchej strielačky? len pri zložitých mechanikách hier sa opakovaním hraním môžeš povedzme že "obohatiť" :). sú ľudia ktorí hrajú rpg úplne rekreačne a nemajú potrebu sa v tom rýpať hlbšie. ale sú takí rýpalkovia ako si ty či ja a iní návštevníci a prispievatelia na rôzne fora, ktorí radi chápu mechaniky a proste ich hra pohltí natoľko že si ju vždy rád rozohrá a užije viac ako predošlú. nemyslím si že ktokolvek čokolvek stratí. či už hraním či nehraním. nepremýšla každý ako ty. alebo ja...každého baví niečo iné. ale samozrejme chápem čo si tým povedať chcela...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Duben 15, 2021, 00:55:37 »

Logicky, pokud je hra uplně tupá, tak to neni nutný. Pokud má hra alespoň nějaký mechaniky nebo zajímavej příběh, tak je to užitečný. Já neřikám že se musíš stát encyklopedií, jen že když člověk má hrubou představu co dělá, tak si tu hru jako užije víc.

Jinak jako nedržim nikomu pistoli u hlavy, jen jsem sdělila názor. Ještě jsem za to udělala smajlíka. Trochu klidu proboha.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Duben 15, 2021, 07:56:07 »

Co ztratí hráč Dooma nebo Quake a jiných bezduchých stříleček? Přinejmenším se naučí orientaci ;) Ostatně kdo hraje mulťák, tak musí být nejenom zručný, ale mít i dobrou paměť a odhad. Já bych rozhodně ty bezduché střílečky nepodceňoval :D I ten, co hraje RPG rekreačně, musí o té hře vědět celkem dost, nebo si to v průběhu hraní posbírat, jenom je to jiný druh potřebných informací. Might and Magic mají tu výhodu, že kombinují jednodušší roleplay systém s přehledným UI, takže to vypadá dosti intuitivně. Stačí přejít o podobnou sérii vedle, k Wizardry (VI, VII), kde už může být chyba ve vývoji postav krutě potrestána. Krásně to pak demonstrují Lords of Xulima, kdy se hra učí tím způsobem, že se to nejprve několikrát zkazí a začne se odznova. Já bych to tedy napsal jinak, každý hraje to, pro co má předpoklady. Je to možná zvláštní, ale při troše vůle je snazší být dobrý v RPG než v těch střílečkách.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Duben 15, 2021, 12:50:07 »

Elemire, jsi diplomat jako vždy :-).

Já to mám rozdělený jednoduše, buď mě hra baví, a pak si jí ráda časem zopakuju s lepšim porozumněnim, nebo mě nebaví, a pak jí nebudu hrát ani poprvé, protože proč bych to dělala. A ano, některý komplikovanější hry kde špatnej začátek silně ovlivní pozdější část hry to prostě rozehraju do určitýho bodu a pak poučená začnu znova.
IP zaznamenána