Aha, ono už to dostalo cenovku

Před Vánoci jsme tu na to chvilku diskutovali v Knize návštěv a shodou okolností jsme se o tom bavili i v neděli v práci.
Těžko říci, nakolik to bude věrné originálu. Údajně Ubisoft od NWC získal kompletní zdrojové kódy jen k základní hře, proto ta absence datadisků. Původně jsem si myslel, že se jedná o využití portu od Loki Games, který byl taky jen pro základní hru, ale jak jsem koukal, Ubisoft to svěřil DotEmu, což je studio, které se převodem taky zabývá. Je tedy dost možné, že si tam Ubisoft rovnou nějaké změny navymýšlel. Optimalizace pro Win8 určitě ano, to by byl dneska už docela fail.
Hra po síti má být řešena přes Steam, což nevím jak přesně funguje, ale hlavně tohle mě nikdy nezajímalo. Pokud multiplayer, tak jedině Hot-Seat. LAN jsem zkoušel a je to opruz, to je vhodné leda tak pro realtime strategie. Při Hot-Seat se člověk lépe zabaví.
Modifikace jsou na slušné úrovni, navíc rusové tvoří nový engine, na kterém by pak běželo všechno i s datadisky a zatím to vypadá velmi nadějně. V práci jsme se shodli, že nám to rozlišení ani nevadí, jde přeci o tu hratelnost.
15 euro není zdánlivě nějaká pálka, určitě to lidi budou kupovat. Je to podobné jako s Baldur's Gate EE a Icewind Dale EE, někomu se nechce do manuální modifikace, tak si raději koupí již hotový "balík". Já do toho určitě nepůjdu, protože je to čisté tahání peněz. Ale zcela určitě budu sledovat, zda-li se nakonec Ubisoft nevytáhne se zdrojáky i k datadiskům, které jakoby najednou někde najde