Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:04:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Heroes of Might and Magic III HD remake  (Přečteno 17905 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Heroes of Might and Magic III HD remake
« kdy: Leden 13, 2015, 12:22:27 »

Co si myslíte o této reedici Heroes3, která by měla vyjít někdy na konci ledna a jak poslední zprávy říkají, i v češtině?
http://shop.ubi.com/store/ubiemea/en_IE/pd/ThemeID.8605700/productID.312687400/Heroes%C2%AE__of_Might__Magic%C2%AE_III_-_HD_Edition.html

Nemůžu si pomoci, ale 15 eur za tento remake, který navíc jak jsem pochopil nebude obsahovat ani datadisky z heroes3, je docela dost (zvláště, když existují modifikace, které umí i původní hru převést do vyššího rozlišení). Ale zase to asi bude lépe fungovat i na windows8 a při hře po síti.

Je samozřejmě otázka, na kolik se to bude od původní hry lišit a jestli to bude obsahovat něco nového.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: Leden 13, 2015, 13:14:33 »

Aha, ono už to dostalo cenovku :) Před Vánoci jsme tu na to chvilku diskutovali v Knize návštěv a shodou okolností jsme se o tom bavili i v neděli v práci.

Těžko říci, nakolik to bude věrné originálu. Údajně Ubisoft od NWC získal kompletní zdrojové kódy jen k základní hře, proto ta absence datadisků. Původně jsem si myslel, že se jedná o využití portu od Loki Games, který byl taky jen pro základní hru, ale jak jsem koukal, Ubisoft to svěřil DotEmu, což je studio, které se převodem taky zabývá. Je tedy dost možné, že si tam Ubisoft rovnou nějaké změny navymýšlel. Optimalizace pro Win8 určitě ano, to by byl dneska už docela fail.

Hra po síti má být řešena přes Steam, což nevím jak přesně funguje, ale hlavně tohle mě nikdy nezajímalo. Pokud multiplayer, tak jedině Hot-Seat. LAN jsem zkoušel a je to opruz, to je vhodné leda tak pro realtime strategie. Při Hot-Seat se člověk lépe zabaví.

Modifikace jsou na slušné úrovni, navíc rusové tvoří nový engine, na kterém by pak běželo všechno i s datadisky a zatím to vypadá velmi nadějně. V práci jsme se shodli, že nám to rozlišení ani nevadí, jde přeci o tu hratelnost.

15 euro není zdánlivě nějaká pálka, určitě to lidi budou kupovat. Je to podobné jako s Baldur's Gate EE a Icewind Dale EE, někomu se nechce do manuální modifikace, tak si raději koupí již hotový "balík". Já do toho určitě nepůjdu, protože je to čisté tahání peněz. Ale zcela určitě budu sledovat, zda-li se nakonec Ubisoft nevytáhne se zdrojáky i k datadiskům, které jakoby najednou někde najde :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Leden 30, 2015, 10:32:56 »

Tak už to vyšlo a dopadlo to dle očekávání fantasticky:
http://store.steampowered.com/app/297000/#app_reviews_hash

:D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Leden 30, 2015, 12:30:29 »

Ty jo, včera jsem od rána sledoval akorát počet hráčů, kdy to mělo docela slušný raketový nárůst (dostalo se to k večeru lehce přes 4000), ale tohohle jsem si teda nevšiml. Takže hrát jich to bude nakonec výrazně méně.

Pročítám si ty recenze a jsou to celkem věcné připomínky. Chvilku jsem nechápal, proč jich tam tolik zmiňuje absenci datadisků a teď koukám do popisku hry na Steamu a on tam tenhle detail opravdu chybí :D Jasně, lidi čekali Complete verzi v HD a nikdo jim neřekl, že to tak není. Kdo to tedy nesledoval, tak je vlastně podveden.

Akorát si pořád nejsem jistý, jak ono to vlastně je. XZone nabízí DVD verzi, ale u Playmana jsem se dočetl, že čeština se instaluje pře Steam klienta. Takže potřebuje to Steam i k běhu nebo ne? Původně jsem si myslel, že ano, protože to má integrované Steam funkce, ale tak to je asi jedno.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Leden 30, 2015, 12:47:32 »

No, nevím, jak je to konkrétně tady, ale je úplně běžné, že prodávají krabicové online verze, tedy i přes to, že je to v krabici, to vyžaduje steam pro hraní.

Tadle hra by ale měla vyjít i na jiné platformy (třeba na android), čímž jednak trošku stoupá smysl tét HD verze a jednak se to nemůže vázat čistě na steam, respektive mělo by to fungovat i bez něj bez problémů. Ale podle toho, že to není na gog, si myslím, že je steam nutný.

Pokud bych to ale kupoval, určitě ne v krabici. Koupil bych tot řeba tady:
http://www.key4you.cz/product/details/2070-heroes-of-might-and-magic-iii-hd-edition/

abych to měl levnější a hlavně okamžitě.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Leden 30, 2015, 14:31:22 »

Citace: Elemir
Chvilku jsem nechápal, proč jich tam tolik zmiňuje absenci datadisků a teď koukám do popisku hry na Steamu a on tam tenhle detail opravdu chybí :D

V českém popisku to chybí, v anglickém ne (viz níže). Těžko říct co ostatní jazyky. Proklikávat se mi to nechce.

Important note: Heroes III – HD Edition content is based on the original 1999 game: The Restoration of Erathia.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Leden 30, 2015, 18:12:27 »

Zajímavý, kolika lidem chyběj datadisky a pitomej konflux, kterej je v tý hře jako pěst na oko a podle mě jí totálně zničil :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Leden 30, 2015, 18:28:54 »

4KILLER: Tak pak už to zase smysl nedává, protože takhle nějak to bylo i u originál popisku u Ubisoftu :) V tom případě to kupující nedočetli. Na Steam store koukám normálně ve Firefoxu a mě se tam ty popisky někdy míchají - např. popis hry česky, něco kolem anglicky, fórum zas pro změnu s německými popisky apod., dneska jsem to tam měl zrovna v češtině.

Jinak Playmen na to taky neupozorňuje a na XZone už přibyla poznámka o stažení češtiny skrze Steam. Na druhou stranu, v Čechách si myslím, že ta osvěta byla dostatečná, takže dost potencionálních zájemců o absenci datadisků ví. Budeš to zkoušet hrát?

All: Pokud jde o tu cenu, tak Playman to má za 359,- v krabici a myslím, že jsem to tam viděl i jako elektronickou verzi. Já si na ty placky tak nějak potrpím, ale ještě si to musím promyslet. Včera jsem koukal i na complete verzi Heroes 6, tak bych to pak možná vzal jako test dohromady.

Na GOG to asi ani nepůjde, tam je jasně dané pravidlo "bez jakékoliv DRM". U Android verze moc netuším, vím jen, že to bylo v plánu. Stejně tak iOS verze.

4Yuyana: Conflux mě osobně moc nechybí, málokdy jsem za něj hrál. Jediná jeho výhoda je magická akademie, což dost významně zasahuje do učení magických dovedností. Fénixové nejšou špatní, ale jinak mě to taky nenadchlo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #8 kdy: Leden 30, 2015, 18:43:10 »

Konflux je hlavně splácanina. To město nemá hlavu ani patu. A prakticky všechny jednotky maj minimálně jednu imunitu, což mi taky přijde malinko drsný.  Dost střelců, předposlední parchant je plošnej a magicky imunní... a vypadá strašně blbě :-). Neříkám, že jsou kdo ví jak silný, ale rozhodně překážej mýmu stylu hry :-D.

Chápu, že nadávaj, protože chybí náhodná generace map (která je taky datadisková záležitost). Chápu, že maj potíže s multiplayerem. Ale konflux ať si jeho autoři vetknou za klobouk :-D.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Leden 31, 2015, 02:37:28 »

myslím, že jde hlavně o princip. Vydat 15 let starou hru v HD edici, která je osekaná od hry původní (místo toho, aby jí alespoň v něčem rozšiřovala) je prostě úlet. Zvlášť, když za to chtějí poměrně dost peněz a stále se dá koupit orginální hra se vším všudy za míň, která s HD módem funguje skoro stejně.

Možná hráčům chybí i ty kampaně, co datadisky přidali, i když nevím, jestli někdo z potenciálních kupců by hrál zrovna kampaně. Ono spíše bych věříl, že by to chtěli hrát po síti a tedy že hlavně tyto funkce (a náhodné generování map) jim nejspíše chybí.

Navíc autoři tvrdí, že hra jede na jiném, vlastním engine. Což pokud by tak bylo, pak by tvrzení, že nenašli kódy k datadiskům by byla jen výmluva. Protože v takovém případě by stejně ty kódy dělali znovu do toho enginu a jediná věc, kterou by využli by byla původní grafika, kterou by překreslili.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: Leden 31, 2015, 19:30:55 »

Zkusili to a zatím to vypadá, že na množství investované práce i celkem úspěšně. Vždycky tu bude řada nostalgiků, kteří to prostě koupí už jen z principu. Já třeba naopak nevěřím případné popularitě multiplayeru. Pokud šlo o LAN, tak Heroes mě nikdy nenadchli. V tomto ohledu jsem vždy preferoval real-time strategie. Ovšem velkým tahákem Heroes byl Hot-Seat, který jsme si mohli vyzkoušet mnohem dříve, než-li LAN ... ostatně v době vydání dvojky u nás ještě hodně převládala síť po sériové lince :D No a to je ono, nostalgie :D

O tom enginu jsem už někde na začátku četl, ale pak už to nenašel. Připomínky tímto směrem registruju, ale spíš jsem si řekl, že nejde ani tak o nový engine, jako spíše o přizpůsobení DirectX 9, resp. přepsání do obecné grafické "knihovny". V principu to mnoho neřeší, pokud dokázali překopat původní engine, pořád nemají vyhráno. Datadisky ho postupně vylepšovali a to tak, že to bylo nekompatibilní :) To NWC prostě uměli :D V opačném případě už by si Ubisoft brousil zuby právě na DLC v podobě původních datadisků. Já jen doufám, že pánové DotEmu  nevzali kódy od rusáků a teď si na jejich umu přihřívají polívčičku :/ To se ostatně brzy dozvíme, pokud Ubisoft ohlásí zázračné objevení zdrojáků k datadiskům.

Jinak Playmen nabízí i placku Heroes 3 Complete, za zhruba 1/3 cenu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Únor 01, 2015, 01:52:56 »

tak já se k heroes tak nějak dá se říct víc dostal díky hře po síti. Na fóru gothicz tehdy rozjeli turnaj (hrálo se to přes síť, ale současně skrz hamashi, takže vlastně přes internet). Já to tedy hrál už kdysi dřív, jen jsem si úplně nepamatoval, který díl a tak nějak ta strategie šla mimo mě (já hrál vždy spíše ty dungeny). Ale v rámci trénování na turnaj jsem to musel začít hrát :). Tehdy nás tam mimo jiné myslím killer vyklepal všechny :D.

Ale přesně todle hraní proti jiným lidem přes lan/hamashi, mi přišlo na té hře to zajímavé, co jí udržuje na živu vlastně do dnes. Ono co si budem namlouvat, kampaně ani ty jednotlivé mapy se scénáři, by tu hru při životě neudržely 15 let. Tedy podle mého názoru. :)

Až mě skoro překvapuje, že zde takové turnaje nehrajete pravidelně :D.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Únor 01, 2015, 11:48:43 »

Citace: Milhaus
Tehdy nás tam mimo jiné myslím killer vyklepal všechny :D.

Všechny ne, měl jsem i dvě remízy (1:1) a jelikož kvůli nedostatku času zúčastněných byl turnaj zrušen, tak se na odvety moc nedostalo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Únor 01, 2015, 12:57:52 »

Heroes jsou jednou z mála strategií, kterou hraju dodnes (možná, že za poslední 2 roky dokonce jedinou :)), ale co se hraní po síti týče, to mě u ní právě nikdy moc nezaujalo. Tím, že je to tahovka, je to ještě o něco horší. Hot-Seat tohle tak trochu eliminoval, protože jsme si viděli vzájemně do karet a mohli jsme to hned komentovat, to čekání na tah dost zpříjemnilo. Jenomže i to je historie. Osobně si jednou za čas tu kampaň dám a hlavně beru na střídačku jednotlivé mapy. Zůstalo mi tak dost map, které jsem ještě ani jednou nehrál :D

Dneska by asi byl problém i ten čas. Už to není jako za studií, kdy jsme si řekli "kašlem na přednášky", večer zasedli a ráno šli spát :) Docela obdivuju, že se najde dost lidí, co pořádají turnaje a to nejenom v trojce. Tuším, že Niven nedávno pořádal turnaj i ve čtyřce. Na druhou stranu třeba nečítám o turnajích v pětce nebo šestce, proto mi přijde, že Heroes táhnou více obsahem, než-li multiplayerem. Multiplayer pak jen více utužuje tu komunitu. Ale nikdy jsem se toho neúčastnil, takže je to z mé strany opravdu jen domněnka. Vlastně jsem stránky o Heroes začal znovu sledovat teprve nedávno, abych se podíval, kam se to za ta léta posunulo. Turnaj bych určitě přenechal na někom, kdo s tím má zkušenosti a čas se tomu věnovat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Únor 01, 2015, 14:51:43 »

Bratr se stále pokoušel mě donutit hrát heroes 3 multiplayer :-D. Ale já nejsem na strategie, moc mi to nejde a hlavně... ta tahovost mě ničí. Chudák, musí hrát random mapy na nejtěžší, nemá nikoho jinýho :-D.
IP zaznamenána