Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:30:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11

Autor Téma: Lords of Xulima  (Přečteno 84616 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Lords of Xulima
« Odpověď #120 kdy: Červenec 08, 2015, 16:05:30 »

U té obtížnosti si nejsem moc jistý. Podle mě bys ten achievment měl normálně dostat. Majitelé achievmentů Lord of Xulima a Ironman třeba taky ne vždy mají i King of Xulima, takže to určitě není tak, že bys musel hru hrát postupně od nejnižší obtížnosti.

U Master of the Talisman je tuším bug (celkový počet), za mě to třeba ještě vůbec nepočítalo nalezené koule energie (pořád mám 0). Každopádně koukni přímo na Steam do komunitní sekce, byl tam někde uvedený přehled, kde všude se koule nacházejí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: Srpen 03, 2015, 19:37:49 »

Nějak mě po tom maratonu se Zaklínačem 1 a 2 přešla chuť na 3rd person RPG a dospěl jsem k názoru, že je čas se zas podívat na Lords of Xulima.

1. srpna jsem na obtížnost Veteran sestavil novou partu a pozvolna se vydal vstříc novým zkušenostem. Nejvýznamnější okamžiky jsem se rozhodl dokumentovat na svém Youtube kanálu:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgkrTBOpSbh_LA5iOp4j_YceqmGNaQbfI

Musím přiznat, že start byl o poznání rychlejší, ale stejně tak je znát vyšší tuhost bojů. Ten nárůst HP u potvor je na délce souboje vidět. Vzal jsem si sice do party čarodějku, ale zatím si jí šetřím pro magii vzduchu, takže v boji přestala celkem rychle pomáhat. Paladina jsem nahradil pro změnu zlodějem (zaměřil jsem se i na Lockpicking a je to hodně znát). Dneska jsem zdárně pokořil Tower Sentinel v Tower of Melancholy, takže se mi pomalu otevírá cesta do Nabrosu.

Vyšší obtížnost je vidět i v ceně tréninku postav, zatímco v Normal jsem si v pohodě ve Velegarnu vydělal na 12 bodů, nyní to bylo horko těžko 8. Zatím mi ani nepřijde, že za boje dostávám více zkušeností, byť levely postav jsou stejně. Každopádně jsem si už stihl opravit 2 mapy ;) Je fakt, že teď mám čas si všímat zase jiných věcí, protože se mám už od čeho odrazit.

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #122 kdy: Srpen 19, 2015, 16:30:03 »

Před pár dny jsem zjistil, že na Steamu už byly opraveny všechny haprující achievmenty, takže krom již známého Rage of Yul jsem konečně získal i Master of Talisman. I když nebýt diskuze na Steam fóru, asi bych tu poslední sféru minul. Je poměrně dobře ukrytá v místech, které jsem sice podrobně prozkoumával, ale strom v cestě vypadal jako dostatečná překážka :D Klasika, jedná se o mýtinku v lese, která není vidět ani s max. Exploration.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #123 kdy: Září 21, 2015, 08:58:30 »

Tak jsem se nechal těmito Elemirovými stránkami inspirovat k hraní "Šulimapánů".
Prostředí super, nostalgický nádech tam taky je, ale ta obtížnost ??
No jsem jen lvl 5, dostávám těžkou sodu od houbiček (náhodné přepady).
Nejvíc mě mrzí můj rytíř (paladin), kterej je tak nulově iniciativní, že ho houbičky vždycky uspí. Tu obtížnost (v mém případě old school), budu muset asi stáhnout dolů. Taky to boostování otrávení jedem (1 kolo 4-5, ve 2. kole už třeba 8-12 bodů života dolů), to se nedá skoro přežít.
Ještě pořád jsem nepochopil, jak si udělám nějaký lektvar z těch rostlinek, i když jich mám už 10 ks ??
Snad se na nižší obtížnost pohnu z místa a nevykuchá mě jedna velká houba s malou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #124 kdy: Září 21, 2015, 09:05:52 »

Obtížnost určitě nesnižuj. Lektvary dělat nejdou, normálně vyvoláš přes klávesovou zkratku H alchymistickou nabídku a tam se to konzumuje přímo.

Paladin je na nižších levelech hlavně support, na začátku s tím budeš zápasit vždy. Na houbičky platí tupé zbraně a brát to postupně. Les najednou nevyčistíš. Takže jakmile narazíš na silnější skupinku, ty nejsilnější mlátit co nejdříve a tupými zbraněmi stunnovat. V lese je i oltář, který ti zvýší rezistence a je to hodně znát. Teprve když ani to nepomůže, tak obtížnost sniž. Ono je to hodně o trpělivosti.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #125 kdy: Září 23, 2015, 07:37:43 »

Takže díky Elemirovi jsem setrval a konečně odblokoval jednu debilní stráž ve Velegarnu.
Některé postavy dotlačit na level, když věčně umírají (nulová iniciativa), tak to je vážně moc.
Kdybych v pozadí neměl dva lukostřelce a 1 kouzelnici, tak neporazím ani gobliny.
Kromě toho už pociťuji nedostatek financí i na běžné věci jako louče či lockpick.
Snad se v jiné lokaci trochu zahojím, protože Velegarn s výjimkou Tower of Melancholy a Temple of Febret už mám projitý. Houbičky zlikviduju až budu velký boss na nějakém 50lvl.
Ale své kruté začátky (díky nim) jim vrátím se slastí v očích.
IP zaznamenána

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #126 kdy: Září 23, 2015, 09:31:11 »

Takže díky Elemirovi jsem setrval a konečně odblokoval jednu debilní stráž ve Velegarnu.
Některé postavy dotlačit na level, když věčně umírají (nulová iniciativa), tak to je vážně moc.
Kdybych v pozadí neměl dva lukostřelce a 1 kouzelnici, tak neporazím ani gobliny.
Kromě toho už pociťuji nedostatek financí i na běžné věci jako louče či lockpick.
Snad se v jiné lokaci trochu zahojím, protože Velegarn s výjimkou Tower of Melancholy a Temple of Febret už mám projitý. Houbičky zlikviduju až budu velký boss na nějakém 50lvl.
Ale své kruté začátky (díky nim) jim vrátím se slastí v očích.

Naprosto tě chápu, Lorde O. Taky jsem zprvu nadával jak špaček, když jsem se pokaždé při průchodu tím zatroleným lesem otřel o nějakou mochomůrku a ta mě rázem vykosila. S jakou chutí jsem se pak do toho lesíka vrátil na vysokém levelu a projel to tam jako buldozer, v očích mající až skoro výraz maniaka  :P  Bylo to stejné zadostiučinění, jako likvidace stráže ve Velegarnu.. jen škoda, že z nich nevypadlo všechno to zlato, co jsem jim platil.

A určitě vytrvej, začátek je hodně zlomový a pak tě ta vyšší obtížnost odmění skvělým pocitem a ještě lepším skóre na konci  8)
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #127 kdy: Září 23, 2015, 23:11:48 »

Rozdíl ve skóre mě docela překvapil. Přitom jsem toho o tolik navíc neudělal.

Louče a paklíče bych asi moc nekupoval. Zbytečně to leze do peněz (zámky jdou rozlomit) a loučí je potřeba jen v několika dungeonech. Na začátku je potřeba s penězi šetřit, právě ten největší obnos pak přijde z věží a chrámů.

Houbičky jsou hnusné, ale ještě hnusnější jsou vosy :D Jinak ty stráže jsou právě takový hezký mantinel, který ukáže, jak dobře na tom družina je.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #128 kdy: Září 25, 2015, 19:46:01 »

Houbičky:
Nevadí mi až tak ty statické na mapě.
Ale ty přepadovky, když se tam vláčím skoro bez many (power-points), tak to je fakt hustý.
Myslím, že u těch přepadovek by bylo vyváženější, kdyby se mapou potulovaly o level slabší jednotky, než ty, které jsou na mapě rozmístěny.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #129 kdy: Září 25, 2015, 20:01:02 »

Kdybys měl Classic obtížnost, tak máš celkem dost bodů na rozdělování a pak se třeba i vyplatí cvičit Camouflage, což u tohohle pomůže. Ty přepadovky budou vždycky takhle, často to končí echt tuhou potvorou. Je to udělané záměrně, abys neměl šanci moc snadno levelovat. Časem si na to zvykneš, nejhorší je to na začátku, než do hry víc pronikneš.

Časem dojde na testy změn datových souborů, tak případně vytvořím modifikaci s upravenou Classic obtížností, kde by tohle třeba bylo zohledněné. Překopat se toho dá celkem dost.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #130 kdy: Září 28, 2015, 09:02:18 »

dotaz:  u těch fightů s pavouky ??  Dá se nějak (kouzlem) odblokovat ta síť, co na mě plive ?? Časem vám díky tomu vyvraždí i malý (zbylý) pavouk celou partu.
Nebo funguje prevence jako ve všem, tj. silná kouzla a stunning dřív, než tu síť na mě hodí ??
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #131 kdy: Září 28, 2015, 10:30:07 »

Funguje na to klasický Dispel, akorát ti to odstraní i případné buffy. Jestli existuje i něco, čím se dá tomu efektu předejít, to netuším. Pavouci se vyskytují zrovna v takové nevhodné části hry, kde navíc docela slušně drží krok, takže klerik má jiné priority v učení kouzel.

Stunnovat a snažit se je co nejrychleji udolat (aby se ten efekt sítě moc nesčítal - sesílání moc neuhlídáš). Pokud už si ve Varaskelu, tak si můžeš oddychnout, je to poslední místo, kde se vyskytují ve velkém.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #132 kdy: Září 29, 2015, 08:11:02 »

Elemir:  díky. Zatím jsem brouzdal akorát v Sorentii a Nabrosu. Pavouk mě zlobil v Tower of Melancholy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #133 kdy: Září 29, 2015, 10:20:51 »

Není zač ;) Tak to tě nebudu zbytečně strašit :D Až budeš mít vyšší levely a úrovně dovedností, tak se toho začne dost měnit. Problém je spíš varianta, kdy nechceš ten příběh sledovat a začneš to obcházet.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lord Owl

• Host
« Odpověď #134 kdy: Říjen 05, 2015, 08:59:55 »

No máš pravdu.
Tu linku nesleduji víc, než mě ona sama nutí.
Co se týče toho vylamování zámků, tak bych si dovolil nesouhlasit.
Když to budu chtít otvírat bez paklíčů (aspoň 5 v zásobě), tak spotřebou jídla, které to tuším stojí za ty hodiny prolamování, budu muset obstarávat jídlo. Zatím nejsem v lokacích, kde bych měl jídla nazbyt (stav tak mezi 1 až 3 dny zásob). Ty obchodníci s jídlem nejsou zrovna levní.
Jinak když jsme u obchodníků, tak ten ve Velegarnu nabízí tak neskutečné cetky, kdy to ani moc neobměňuje, že čištění dvou lokací (tj. Velegarn, Nabros a část. Sorentia) se děje prakticky s toutéž výbavou. Hlavně co se týče hůlek, sekyr a dýk, jsem úplně na suchu.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10 11