Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:35:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142077 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Dragon Age: Inquisition
« kdy: Listopad 20, 2014, 18:52:14 »

Přesun diskuze z Knihy návštěv ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1 kdy: Listopad 20, 2014, 19:41:43 »

Hehe, takovejch nahlídnutí, a ono se tu nic nepíše :-D. Když půjde všechno dobře, tak sem budu mít co napsat v sobotu :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Listopad 20, 2014, 20:06:03 »

U mě to nebude o nic lepší, vidím to taky tak až na tu neděli.

zkopčím sem alespoň ten začátek ...

Elemir:
Instalace dala docela časově zabrat, ale nějak jsem neodolal a ještě před odjezdem do práce nakoukl. Z tvorby postavy jsem zprvu zrovna odvařený nebyl, protože je to jen volba pohlaví vs rasa vs povolání vs ksicht. Na nějaké grafické tvoření zrovna nejsem, vždycky mě to spíš lezlo krkem. Názor jsem změnil až ve chvíli, kdy se mi ten vytvořený týpek začal nápadně podobat :)

Stihl jsem tak jen nějaké to intro, o kterém už jsem beztak věděl a skončil v cele. Ovšem do ní mě přišly navštívit hned dvě slušné kočičky :D Jedna si říkala Liana a druhá Cassandra ... vůbec nevím, o koho jde, navíc ta druhá tu první poté odeslala do nějaké pevnosti, jejíž jméno jsem samozřejmě zapomněl ... zatím jsem nenašel, zda-li lze ve hře spustit titulky, ale mile mě překvapilo, že se v těch rozhovorech docela chytám i tak. Ukončil jsem to ve chvíli, kdy mi hra předala ovládání postavy. Na tohle si budu muset opravdu udělat nejprve čas :)

Možná to ještě ráno prubnu, abych věděl, jak jsem na tom s výkonem. Hra mi to sama dost osekala, něco málo na medium, ale dost toho je na low. Jediné, co mě zatím zaujalo jsou nagelované vlasy/vousy ... to budu muset asi v nastavení pohledat a vypnout :)

Yuyana:
Tak kočičky... :-D Cass je přeci detektiv, to je jasný :-D. Předchozí hra je v podstatě založená na tom, že Varrick jí vypráví, co se stalo. Leliana je z prvního dílu. Nic o ní nevim, lezla mi krkem tak, že jsem s ní vůbec nemluvila :-D.

Založ na to vlákno, ať se nám to tu neztrácí . :)

Elemir:
OK, to bude asi nejlepší :) Tak Leliana, já jí rozumněl právě Liana, ale vlastně jsem o ní už četl v Cluebooku k jedničce (kdysi dávali k originálce takovou příručku formátu A4), ale dále viz téma na Dragon Age: Inquisition na fóru.

Yuyana:
Já předpokládám, že se jedná o ní, protože je tam jako.. poradkyně. Moje hra nedorazila, tak snad zítra.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #3 kdy: Listopad 20, 2014, 23:27:19 »

tak ja bych uz psat mohl, ale bohužel nejsem zadnej velkej spisovatel..
Snad jen ze ta hra si podle me bere hodne ze serie TES, nemyslim tim pribeh, postavy a tak, ale spis takovej ten faktor volnosti a pruzkumu.
Navíc spousta věci co jsme zatím v DAI zazil je vlastne takova lehka kopie napadu z TES.
Hraje se to hodne dobře, hra na člověka navali takových cinnosti ze z toho jde hlava kolem, dokonce si pripadam vic zahlcenej nez to bylo v roce 2011 při prvním hrani Skyrimu.
RPG her takovýchto megalomanských proporci je malo, a urodi se jednou za par let, ale ja osobne jsem nikdy necekal ze to bude zrovna Dragon Age.

Tvorba postavy je celkem propracovana, ale jak byva u Bioware zvykem, udelat tam zenskou co by se me libila je velkej problém, mam pocit ze uz od první DA a Mass Effectu ty návrhy ksichtu dela jeden a ten samej clovek a proste muj a jeho vkus jsou na hony vzdalene.
nakonec asi po hodine se mi podarilo udelat něco s cim jsme byl jakz takz spokojeny, ale stejne me celou dobu hrani pronasleduje pocit ze se mi moje postavička vlastne moc nelibi. kazdopadne na to kaslu, a hraju:)
IP zaznamenána

flash

• Host
« Odpověď #4 kdy: Listopad 20, 2014, 23:47:11 »

ještě mozna nekoho bude zajímat technicka stranka hry.

při nastaveni vse na high a něco ultra (textury,voda) hra sezere skoro celych 6GB ram co mam, pohybuje se to mezi 70-85% zaplneni pameti.
2GB ram co mam na grafice jsou neustale vyuzite naplno a procesor ( AMD 4 jadro 3 ghz) zatezuje na 80-100%.

Ale zkousel jsem i nastaveni vse na low a docela jsem koukal jak hra vypada porad hodne pekne a vytizeni prostredku pocitace kleslo zhruba na uroven jakou udavaji pro minimalni požadavky. Bohuzel mam pocit ze bez 4 jadroveho procesoru bude hra i na low nehratelna. Ostatne u doporucenych pozadavku je pro AMD udavano dokonce sestijadro.

jinak hra bezi stabilne, za cca 25 hodin hrani ani jednou nespadla, nezasekla se.

pokud by někdo chtěl hrat v nastaveni Ultra (u textur je dokonce ještě jedno vyssi nastaveni) bude zrejme potrebovat hodne moderni a drahy pocitac.

Ještě jen pripisu poznatek jak se zbavit lesklých vlasu a vousu, které vypadaji jak nagelovana plastelína. Staci v graphic options nastavit položku Mesh quality na uroven High nebo Ultra.
IP zaznamenána

flash

• Host
« Odpověď #5 kdy: Listopad 21, 2014, 00:03:50 »

ještě k postavam :)

jelikož jsem se nenechal spoilerovat před vydanim, co všechno bude ve hre za partaky, tak docela ziram co postupne pribiram za zjevy :D

Zatím mi je asi nejvic sympaticka Cassandra, libi se mi takovy jeji chlapsky pristup k věci, občas to dost kontruje typicky zenskou strankou.
Varrick je takova klasika, sice je to desna drzka, ale je to vzasade sympatak..mno a ty dalsi ctyri, co jsme zatím nabral...to je dobra zoo:)
Ale urcite si na ne zvyknu, jak me lezl na nervy Alistair v jedicce a nakonec jsme z nej udelal krale :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Listopad 21, 2014, 00:14:02 »

Nastavení grafiky kvůli té plastelíně zkusím :) Bohužel jsem opravdu neměl čas se někam dostat a ten začátek bude určitě hlavně tutorial, takže jediné, co mě zaujalo, byly delší nahrávací časy. Předpokládám, že na low mi to půjde, rozlišení jsem nechal nativních 1680 x 1050 pro monitor. RAM bych zvednout mohl, ale používám DDR2, což je dneska cenově už nevýhodné a nejsem si teď jistý, jak to mám vlastně zapojené (zda-li 2 x 2GB nebo 4x 1GB). Uvidím ráno. Každopádně to budu brát už jako zatěžkávací test pro Witchera 3.

TES je holt vzor pro otevřené světy, přeci jen s tím mají dost zkušeností. Ale co jsem četl nějakou recenzi, tak DAI ho nemá až tak otevřený. Spíš je to několik oblastí propojených v závislosti na příběhu. Sám jsem na to zvědav. Budu muset taky ještě víc prozkoumat postavu, nějak nejsem zvyklý, že bych u Bioware nedostal volbu pozpřeházet statistiky. Dostal jsem v podstatě jen nějaký build, o kterém nic nevím, Ale to je hlavně tím, že o samotných pravidlech DA nic nevím.

Edit: Jestli je to Ta Cassandra, co byla hned na začátku, tak to si dám říct :D Jinak neznám jedinou postavu, takže vůbec netuším kdo je kdo a kdo jakou roli kdy hrál. Uvidím, co mi hra předhodí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #7 kdy: Listopad 21, 2014, 08:50:41 »

Cass je jen jedna :-). Můžeš jí sbalit :-). "Kočičku"... chjo :-D.

Jinak, jsem fakt zvědavá na váš názo na některý postavy :-D. Já osobně tu zoo znám velmi dobře, sleduju je už nějakej pátek, takže pro mě žádný překvapení.
IP zaznamenána

flash

• Host
« Odpověď #8 kdy: Listopad 21, 2014, 10:33:10 »

Ta otevrenost světa tam samozrejme není jako u TES, ale jednotlive lokace jsou obrovske a pocit otevrenosti tam je. Vlastne to není vůbec poznat ze se jedna jakoby o ,,mapu,,

Me u tech postav spis prekvapilo ze jsou všichni pomerne osklivy, ale zaroven mají docela velke charisma, proste vypadaji vyjimecne. Vsude trci ja bolavy prst:) I když pravda, Cassandra je svým zpusobem hezka. Ted se ke me pridala další, a opet to je ..hmmm..necekané...vazne to je particka k pohledani :)

při tvorbe postavy jsme si vsiml , opet jak byva u Bioware zvykem, ze tam nejsou snad jedine normalne vypadajici vlasy. S timhle jsem mel u jejich her problém vždy, je jich docela malo druhu a všechny az asi na dve výjimky vypadaji divne.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Listopad 21, 2014, 11:49:35 »

Vlasy jsou slabina BW. Jediný, co je JEŠTĚ horší než vlasy... jsou vousy. A to si teď dovolili dva společníky s fousama. Si docela věřej :-).

Oni jsou hrdý na svoje "ošklivý" charismatický postavy :-). Nechtěj bejt tuctoví :-).

Edit: Čtu tu zatím spoilery na Solase a padám smíchy ze židle. Ale nic nepovim. Nic. Budu tu sedět a potutelně se usmívat. Ten týpek má u mě svý místo jistý. Štěňátko malý, roztomilý. Vzpomínám si, jak ve videu říkali devové "to je Solasův pokoj, tam nepůjdeme"... hehe. Chudák Elemir z toho nebude nic mít, když nemá předchozí děj.

Plešatý elfové získávaj v týhle hře... zajímavou pověst :-).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Listopad 21, 2014, 15:28:27 »

Každopádně mě právě přišel balík :-D. Mamka ho převzala, stihla to akorát včas. Naštěstí neměli na veterině frontu :-). Takže pokud mi to poběží, tak zejtra začnu pomalu vést deníček :-D. Spoustě lidem to neběží nebo padá, ale já mám takovej velmi běžnej hardware, takže nemyslim, že to bude problém.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: Listopad 21, 2014, 18:02:16 »

Solase mám v družině, přifařil se ke mě s nějakým trpajzlíkem. Překecali Cassandru, že mág by se prý hodit mohl, tak jaksi rozhodla beze mě :)

Dost zápasím s ovládáním, toho, kdo tohle navrhl bych nechal pro výstrahu pověsit. Je to další věc, kterou budu muset "prodiskutovat" s nastavením hry. Alespoň autolock na nejbližšího nepřítele by bodl. Ale opět, nechtělo se mi v tom zatím moc vrtat. Toužebně očekávám místo, kde mě už příběh nechá vydechnout a v poklidu trénovat.

Abych nezapomněl, v low detailech mi to jede celkem svižně a opravdu to nevypadá nijak špatně. Ale bude to muset počkat. Grimrock má teď přednost.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Listopad 21, 2014, 18:21:57 »

Na ovládání nadává víc lidí, řekla bych, že to patchnou. Ve vlastnim sebezáchovnym zájmu.

Každopádně jak jsem řekla, pro tebe ty spoilery nemaj vůbec žádnou váhu, když ti chybí děj :-). Ale já se tlemim jako blázen.

Nevim, jak dneska usnu. Asi budu nervózní jako veverka :-). Dorazim dnes v devět domu, a to už nemá význam, takže půjdu asi spát :-p. Dám si balík k hlavě :-p.
IP zaznamenána

flash

• Host
« Odpověď #13 kdy: Listopad 21, 2014, 18:43:10 »

Ovladani mi prijde celkem ok, je trochu atypicke, ale docela rychle jsem si zvykl. Mimochodem autolock funguje tak ze podrzis tlacitko mysi kterym sekas. Lidi hodne madavaji na to ze ke vsemu musí chodit a postava nejde ,,poslat,, kliknutim a automaticky neutoci.
Me to docela vyhovuje, prijde mi v poradku ze když něco chci sebrat musim k tomu dojit a když do nekoho sekam mecem a on se pohne tak ho proste minu a musim k nemu zase popojit. Diky tomu mi pripada daleko vic ze postavu skutecne ovladam, rozhodne doufam ze to Bioware patchovat nebude. Ale uvital bych abych při rozhlizeni kamerou a při pohybu nemusel drzet porad tlacitko mysi. Vlastne ja bych se bez toho kurzoru obesel uplne, stacilo by kdyby vyskocil jen v taktickem modu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #14 kdy: Listopad 21, 2014, 18:59:35 »

No jo, no. Tradičně, někomu to vadí, někomu ne. Vzpomínám si, jak jsem viděla hromadu lidí nadávat na Gothic... Ta hra byla tak nesmírně pohodlná na ovládání, trvalo mi, než jsem pochopila, že ty  trubky to ovládaly myší. Některý lidi jsou myší posedlí a klávesnici maj jen na psaní stížností :-D.

V DA2 jsem normálně chodila na klávesnici, myší jsem jen držela kameru.
.
Za co vlastně hrajete? Rasa? Classa?
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 39