Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:42:50
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25888 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #45 kdy: Září 25, 2014, 16:54:38 »

Nuda nuda nuda. Držim A a čekám, až nepřátelé zemřou. Jsem asi v půlce krystalu a už nemůžu dál. Nedokážu to. Nejnudnější část hry s nejnudnější classou hry. Dávám to celkem v pohodě... neni to těžký. Dohrála bych to. Možná nakonec najdu sílu. Možná.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #46 kdy: Září 25, 2014, 17:02:31 »

Tak, Cauri nalezena, mail s printscreenem tý mapy s polohou všech 5-ti soch odeslán... (Teda předpokládám, že je jich "jen" 5, když dostanu 5 svitků na odkameněnění). Jinak teda - to byl horor!
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Září 25, 2014, 17:09:17 »

Jsem si jistá, že je jich pět.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Září 25, 2014, 22:27:30 »

Chudák bratr, chtěl to dohrát bez zabití, ale nakonec musel odkrouhnout toho mága, co má klíč ke vstupu na Regnu.

Samozřejmě to jde i bez Regny, a on to tak obvykle dělá, protože nemá rád questy :-D, ale tentokrát to chtěl mít celý :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #49 kdy: Září 26, 2014, 01:06:40 »

Jo, kradení v osmičce chybí.

Dneska jsem se dostal až k alianci (minotauři. chrám světla, drakobijci) a dál už se mi zatím moc nechce. Jsem stále level 23, akorát že teď už se můžu docvičit až na level 51. V souvislosti s tím mě napadlo, že ono nemá moc smysl nic kolem čistit spíše z důvodu respawnu. Když to tak vemu, pokud bych teď docvičil, jsem někdy v říjnu druhého roku a ještě kus od konce hry. Stejnak se mi tedy dungeony a oblasti obnoví. Z pohledu expení asi taky zajímavá možnost, ale to by mě moc nebavilo. Ráno se rozhodnu, jak dál :)

Edit: Tak ještě dvě drobné poznámky k hodnotě zotavení, zobrazované ve statistikách postavy. Zkusil jsem si udělat testový save s různými předměty s bonusem k zotavení a zjistil jsem, že tenhle parametr není kumulativní. Stačí vlastnit jen jeden předmět s tímto bonusem. To je první věc. Druhá spočívá v tom, že tenhle bonus se nijak nepromítne do číselné hodnoty zobrazované u statistik, přesto je to při boji znát. Ve statistikách se zřejmě počítá jen s pevnými hodnotami samotných předmětů, vlivu dovedností a rychlosti. Zkusím se na to více zaměřit.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #50 kdy: Září 26, 2014, 11:31:47 »

Tak po včerejší patálii s Cauri jsem pak vyčistila Baltazarovo doupě, ( a zjistila, že je stejně zatopený až do připojení do aliance), pohřbila Vilebita, povýšila Lysandru na licha a začala obíhat učitele na velmistry. Jsem level 48 a je už červen 1173, takže už to jdu rok a půl :)

Takže teď si dodělám velmistry, z povyšovacích mi chybí Blazen a přiberu nekromancery a draky do aliance... Naštěstí už DOMA :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Září 26, 2014, 14:06:40 »

No. Tady je docela zajímavý, že když si sundám/nandám plátovku s haste, tak opravdu žádná změna v údajích. Ale můj lučištník začal bejt kulomet skutečně až tehdy, kdy dosáhl ve statistikách na nulu. Kdyby měl nepsanej bonus z bot, musel by bejt na nule jakoby dřív. Takže ten bonus musí fungovat nějak odlišně. Procenta? Minimum za který nejde?

Až budu doma, tak na to taky ještě kouknu.

Každopádně člověk dostane -1 bod za každou úroveň zbraně (pokud zbraň vypisuje na nějaký úrovni zrychlení útoku) a -1 za armsmastera (-2 za granda). Nevim, jak se přičítá rychlost, ale vliv má taky.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Září 26, 2014, 14:58:48 »

Je dobře, že tě ti únosci už pustili :-D. Kéž se jim budeš dlouho ve zdraví vyhýbat :-).
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #53 kdy: Září 26, 2014, 15:19:22 »

:D  Díky :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Září 26, 2014, 19:05:08 »

Schválně: Kterou magii považujete za nejužitečnější? Který kouzla?

Za mě osobně zdaleka vede vzduch. Neviditelnost! lítání!
Z ohně mám nejradši zrychlení. Pravda, pro rytíře nemá význam. Obecně oheň dávám na 4 body a tim končim.
Voda... má městskou bránu :-D. Jinak nic.
Zemi se vůbec neučim.
Magie těla umí bejt užitečná, ochrana před magií je bezva. Léčení a regenerace.. podle toho, jestli má člověk vysávání života :-D.
Duch a mysl... nepoužívám :-p.
Černá... Vysávání duší je prima léčení, ale stojí moc many. Střepina je prima. Odrážení bolesti? Asi má nějakej efekt.
Bílá... ale jo, nějaký ty podpůrný kouzla.

Hm. Osobně by se mi líbilo, kdyby byl temnej mág, kterej nemusí končit jako lich. To by byla prima profese. Nechtěla bych být lichem, i když to prej zas tak nebolí :-D. V reálu bych asi byla druidem. Zdaleka nejpraktičtější. Akorát nevim, který města zahrnuje městská brána :-D. Asi hlavní města států.

MM8 mě komplet odnaučilo používat klerika. Nechci za něj hrát sama a npcčka jsou gumáci. Každopádně sólo za klerika mám už jednou odbytý, takže mám splněno :-D. Vynahradim si to pak v sedmičce s Luckym :-D.

Aaaa, nuda. Ale za hodinu už můžu jít domů. Domů! Ne že bych pak zas nemusela zpátky :-D. Poslední dobou nějak moc pracuju.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #55 kdy: Září 28, 2014, 12:06:59 »

Tak já to mám skoro stejně.
Z ohně používám ještě meteority venku a inferno vevnitř.
U vody kvůli pohodlnosti maják. Hlavně teď u jedný postavy se vracím do dungu i 5x, než vyberu všechny truhly atd. tak mám vždycky hned plnej inventář.
Černá - tak tam začínám s toxickým mrakem, střepině jsem přišla na chuť až teď s jednou postavou, stejně tak odrážení bolesti. V tahovým módu bylo krásně vidět jak potvora zaútočila a rovnou lehla :)

edit: odrážení bolesti - tak teď jsem vlezla do předsunutý hlídky na dýce a než jsem stihla cokoliv udělat tak ty mágové, čarodějové a věštci na mě začali střílet a zároveň padali jak mouchy, nemusela jsem vůbec nic udělat a ta místnost byla vyčištěná :D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Září 28, 2014, 16:30:20 »

Já k tomu dospěla tak nějak postupně. Ze začátku jsem měla pocit, že musim mít všechny kouzla, a dělala jsem klasický party mág/klerik/něco bojovýho.

Když jsem poprvé hrála šestku, tak jsem se opravdu snažila kouzlit. Používala jsem útočnou magii, implozi, meteority, hvězdnou spoušť... a nebylo to dobrý. Kouzla stály majlant, kterej jsem tenkrát neuměla vydělat, mana stále docházela, mágové umírali, byl to děs. (Pak mi došlo, že mágové umíraj o něco míň, když přestanu používat dračí dech v interiérech. Já tenkrát nějak nečetla popisky kouzel :-D.)

Pak přišla sedmička. Kouzla začaly bejt omezený mistrovstvim v magii, který začalo bejt omezený povolánim. A mě začal mág připadat zbytečnej, protože kouzlo "Lloydův maják" byl jedinej důvod to povolání používat. Jakožto notorickej "dobroděj" jsem vždycky měla jen bílou magii, a ta stačí jednou. Přestala jsem brát mágy do party, zařadila jsem rytíře a mnichy, a ono to šlo krásně. Zůstal mi klerik na ochranu před magií/heal a bílou magii. Díky armsmasterovi začali bejt rytíři velmi silný a narozdíl od mágů jim nedocházelo nic.

Pak přišel bratr v šestce na ten vtip se střepinou... a nastala další změna taktiky. V šestce je střepina fyzický zranění, takže to bylo velmi výhodný kouzlo, u kterýho navíc nehrozilo, že dá ránu za 3. Krom toho boj na blízko byl vždycky můj oblíbenej a tohle umožnilo mágům jet pěkně zblízka. (Moji mágové v šestce jedou všichni mistra s dýkama a značnou část nepřátel normálně uřezávaj, když ještě nemaj manu na spamování střepin :-p.)
Samozřejmě v základní šestce bez patche je možnost naučit mágy s plátovkama a mečema/kopíma :-D, takže to jsem si taky zkusila :-D.

V osmičce jsem konečně byla schopná rozjet sólo, protože mě nedeprimoval pohled na hroby :-D. Naučila jsem se využívat lifedrain, kterym jsem dřív opovrhovala, naučila jsem se ocenit experty magií :-D (dřív mi nebylo jasný, proč existujou hybridní povolání, který maj jen experta. Teď vim, že je to dar extrémistům :-D.)

Platí to, co platí všude. Člověk se sólovánim naučí nejvíc. Teprve při tom si uvědomí, jak rychle jeho postava útočí, jaký škody dělá, a jakej má potenciál. Taky kolikrát objeví kouzla nebo schopnosti, který by jinak nevyužil. Samozřejmě, komfort tým se čtyřma drakama je fajn, ale to sólo by si měl člověk zkusit.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #57 kdy: Září 28, 2014, 19:18:53 »

Přesně tak, teď čumim co věcí mi uniklo, když jsem hrála klasicky. Až sólováním člověk zjistí, jak z těch postav vytáhnout maximum... Zkusím ještě i jiný charaktery sólo, kromě nekromacera.

Ovšem teď by mě zajímalo, jestli když mám zlikvidovat všechny drakobijce, tak jestli musím zabít i ty jejich vycvičený draky.

A taky jsem zapomněla ještě na jedno kouzlo, který miluju, a to je smršťovací paprsek. Teda ono moc užitečný není, jen když je to natěsno tak trochu pomůže, ale ... no... když oni jsou takový roztomilý, jak se zmenší, třeba teď je přede mnou dráčíček :D
Ale zkusím mu a ostatním neublížit, schválně jestli stačí zabít jen drakobijce...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #58 kdy: Září 28, 2014, 19:48:31 »

Mapu jsem doplnil nakonec až dneska. Poněkud jsem zapomněl, že mapa z datového souboru plně neodpovídá a herní předlohu už jsem neměl. Nakonec budu muset asi ty mapy úplně překopat :)

Jinak k té magii, já mám na to pořád stejný pohled :D Patřím zrovna do té kategorie lidí, co popisky kouzel čtou jen občas, natož aby se dopředu připravovali, co se naučit. I když musím říci, že za poslední 2 roky jsem i v tomhle udělal určitý pokrok. A v tomhle naprosto souhlasím s tím sólováním, družina hodně věcí skryje.

Dodnes hlavně nezapomenu na svoje první dobrodružství v šestce, kdy jsem na Lloydův maják a Městskou bránu narazil až za polovinou hry :) Vůbec jsem netušil, že nabídka obchodů se obnovuje.

Edit: draky asi budeš muset zabít.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #59 kdy: Září 28, 2014, 20:39:00 »

Ba ne, nemusím :D ->
Ten quest, co dává Deftclaw na povýšení draků (zabít všechny drakobijce a přinést whistlebonův meč) - nejdřív jsem zabila jen Whistlebona, vzala mu meč a zkusila ohlásit, ale Deftclaw mi to neuznal, tvrdil, že nemám meč (měla jsem ho). Pak jsem teda zabila všechny drakobijce venku (jejich draky ne) a už mi to uznal.
A ten druhej quest od Jerina Flame-eye taky na zabití všech drakobijců - tak tady je třeba zabít i ty v Táboře drakobijců. Nejdůležitější ale je, že ty vycvičený draci se zabíjet nemusí :D

A ještě jedna věc - jak mám malej inventář, tak si od začátku odkládám věci k Elsbeth a odložila jsem si tam i dopis pro Stanleyho. Pak jsem vyrazila na Regnu bez něj a Stanley mi to uznal a reagoval jako bych ten dopis měla u sebe.

To já popisky u kouzel čtu, ale někdy né zcela rozumím co by jako měly dělat :)
IP zaznamenána
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10