Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:20:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MaM 7 mod  (Přečteno 21943 krát)

schveider

• Nováček
  • *
MaM 7 mod
« kdy: Prosinec 03, 2008, 20:28:46 »

Tak jsem nejak prochazel ruzna fora a narazil jsem na tento zajimavy mod, ktery trochu zasadnim zpusobem upravuje puvodni hru.
http://www.celestialheavens.com/forums/viewtopic.php?t=8194
Na teto strance je kratky popis a link na download.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
MaM 7 mod
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 03, 2008, 22:17:48 »

O tomto módu jsem tu již dříve psal. Dokonce jsem ho i hrál a sepsal zážitky. Vyhledám je v Knize návštěv a přidám pro přehlednost sem.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
MaM 7 mod
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 03, 2008, 22:20:14 »

První dojem byl velmi dobrý (po pročtení fóra, kde bylo zmíněny “nové“ vybavení (některé zůstalo, jiné je převzato z jiných dílů MM a některé je i úplně nové), nové questy a pár screenů).

Na Smaragdovém ostrově mě příjemně překvapila možnost se na ostrov vrátit, je to podstatné, protože někteří učitelé i zadavatelé povýšení žijí právě tam. Současně je řečeno, že není známo, jak se dostat zpátky. Dračí jeskyně je magicky zapečetěna, aby drak neohrožoval okolí. Již zezačátku jsem dostal dost dobré vybavení (hlavně luky) a jakousi opozici v módu tvoří zvýšené množství nestvůr (cca 2x-3x). Některé řešení úkolů sběratelské soutěže byly změněny a hledání ztracené družiny mělo také zajímavé vyústění. Jediným mírným zklamáním na Smaragdovém ostrově bylo malé množství vážek (nahradily jiní nepřátelé).

V Harmondale jsem si začal více všímat jiných umístění některých učitelů a “povyšovatelů“.
Hrad jsem tradičně nevybíjel hned (v originálu ho vybíjím až po slnění povyšovacího úkolu na čaroděje (zas tak moc to nespěchá, mezitím se povýším na vyšší levely a v hradu mi bude pomáhat kouzlo Regenerace a Zlatý Golem).

Začal jsem poznávat svět, až mě lítání po kontinentu dost otrávilo (1. krize). Za každou cenu jsem se snažil splnit nebojové úkoly jako první, ale kvůli některým novým umístěním a řešením úkolů do dalo dost zabrat. Taky se mi nelíbil (zpětně se mi líbí) – Festival Five Months – při kterém se nezadávaly žádné povyšovací úkoly, a proto jsem se rozhodl vrátit do hradu Harmondale ještě před povýšením na Čaroděje. Nakonec to nebylo tak těžké, protože jsem tam našel 2 dobré luky s explozivním dopadem (očarování z originálu). Zvláštností oproti originálu byla nutnost vybít i první patro (vchody do něj jsou sice zavřené, ale v přízemí je možnost dostat se nahoru jinak… ). Poté se moje dojmy zase zlepšili, protože jsem začal vybíjet oblasti (našel jsem přitom i třetí luk explozivního dopadu (čtvrtý je možno získat po respawnu)) a plnit bojové úkoly. Přesto jsem se, seč se dalo, vyhýbal Mohylovému údolí. Nebudu blíže specifikovat, jen se zmíním o mohylách: Klíče k otevřením plánů mohyl nejsou v těch samých mohylách, kde jsou klíčové dírky, proto je tam snadné zabloudit. Současně při přechodu z mohyly do mohyly se nedostanete na začátek, ale zpravidla do míst, kde je nejvíce nestvůr.

2. krize mě postihla při pocitu, že hra je při skvělém vybavení moc lehká. (zpětně už vím, že to bylo dáno spíš mojí hodně dobrou znalostí originálu).

Po zvolení cesty, je možnost si zvolit jen dobro, což dost zamrzelo, se začal příběh dost zamotávat a některé questy byly dost poutavé i obtížné (např. dungeon, který musíte projít na jeden zátah, a jsou v něm protivníci, kteří umí kouzlo Odstraň magii a další, kteří odčerpávají veškerou manu (hezká kombinace). Přesto je možné se naučit magii temnoty. V jednom ze dvou nejlépe zpracovaných questů (Záchrana Erathie) se dají získat Blastery (po splnění úkolu i dovednost). Tentokrát jsou považovány za luky (bohužel grafickém vyjádření útoku jsou to šípy, fungují ale normálně). Druhým questem je získat kontrolní kostku (oba úkoly jsou součástí hlavní linie).

Dál psát nebudu, protože bych zbytečně spoileroval, pouze pár dodatků:

Konec hry (Labyrint, Eofolské tunely, Kolonie Zod, Lincoln) jsou s Blastery moc jednoduché a bez nich moc těžké (téměř až nehratelné). Dost často jsem byl na fóru, kde jsem hledal řešení zákysů (většinou tam, ale jsou). Pokud to bude mít někdo další nějaký zákys může tam také pohledat nebo se zeptat mě. Ve hře jsou i Mantikory (v originálu jsou jedině na vyšších levelech v aréně (sám jsem je, ale nikdy nepotkal). Cestování mezi některými lokacemi je pomocí portálů (quest). Některé dungeony jsou nepřístupné (jsou použity v jiných questech). Nejdůležitější upozornění: Až budete používat portál v Harmondale, který v originálu vedl do Země obrů (o urychlení cesty ze Země obrů a zpět nepřijdete, jen vede teleport jinam) musíte mít u všech postav 2. povýšení a kouzlo Městská brána (ve hře je i pár svitků pro nekouzlící družiny). Osobně, ale doporučuji si aspoň na poprvé vzít Klerika i Čaroděje jinak se nevyhnete potížím, vzhledem k lukům by nebylo marné vzít do družiny Lučištníka. To, že předmět podle vzhledu znáte, neznamená, že se shoduje funkcemi. Hratelnost je dost kolísavá, ale za aspoň jedno zahrání to stojí. Hra podporuje XP patch.

Na závěr jsem si nechal angličťinu: Je důležité mít alespoň průměrné znalosti jinak se moc nepohnete.
IP zaznamenána

Kube

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #3 kdy: Říjen 31, 2009, 00:41:25 »

Zdarec..Chtel bych se jen zeptat, jak se dostanu v Harmondale do patra, abych mohl vymlatit vsechny potvurky..? A jeste bych se chtel zeptat, jak se da dostat zpet na Smaragdovy ostrov..Diky za pripadnou odpoved..
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
MaM 7 mod
« Odpověď #4 kdy: Listopad 01, 2009, 19:12:16 »

Kube: Snad jsem si vzpomněl správně:
Harmondale: Musíš něco zmáčkout/zatáhnout buď skryté tlačítko nebo pochodeň.
Smaragd. ostrov - teleport v brakadské poušti u stájí.
IP zaznamenána

Kube

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #5 kdy: Listopad 03, 2009, 15:56:21 »

Diky diky..Na tu pochoden sem haluzne klikl..Tedka hledam "Bow Expert" na Smaragdovym ostrove, ale nemuzu ho najit..
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
MaM 7 mod
« Odpověď #6 kdy: Listopad 03, 2009, 21:22:06 »

Kube: Některé domy mají dveře i z druhé strany.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #7 kdy: Listopad 17, 2010, 18:23:20 »

Hraji ten mod. mám klíč od krále Trpaslíků ,ale ten teleport mě přesune do Eratie . Na ten ostrov se nemůžu dostat .
IP zaznamenána

Ali

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #8 kdy: Listopad 20, 2010, 20:36:46 »

Jaký teleport?
IP zaznamenána

Ali

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #9 kdy: Listopad 20, 2010, 20:55:51 »

Teleport na Smaragdový ostrov je hned vedle stájí na Brakadě a postava by měla mít v inventáři pouze klíč na ostrov.
IP zaznamenána

ivo

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #10 kdy: Listopad 25, 2010, 15:54:13 »

1 postava má v inventáři Emerald IS teleportal key.4 postava z družiny ma dva Home klíče.
IP zaznamenána

ivo

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #11 kdy: Listopad 25, 2010, 15:55:38 »

přes to se na ten ostrov nedostanu. Nebo mám špatný klíč ?
IP zaznamenána

rengo23

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #12 kdy: Listopad 26, 2010, 13:58:53 »

takže četina na ten mod neni??
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
MaM 7 mod
« Odpověď #13 kdy: Listopad 27, 2010, 17:34:11 »

Předpokládám, že ne. Leda by se našel nějaký ten angličtinář, který by se do toho chtěl pustit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ali

• Host
MaM 7 mod
« Odpověď #14 kdy: Listopad 27, 2010, 19:15:05 »

Musíš to vyzkoušet u té platformy a ne u pedestalu.
IP zaznamenána