Might & Magic X: Legacy > Obecná diskuze k Legacy
Ako ma vyzerat idealna parta?
pajser:
Rad by som sa spytal na vas nazor,ako zostavit idealnu partu.Chcel by som to zacat este raz a rad by som vedel vas nazor.Dalo by sa to prejist len cistao na melee partu,ked ano tak ako ju zostavit a naco sa zamerat.Dik za vase rady.
Milhaus:
Ideální mix různých povolání je podle mě Elf tanečník, trpaslík kněz, křižák a lidský mág.
Trpaslík - ohnivá magie, magie světla a magie země + magické ostření
Mág - Základní magie, magie vzduchu, magie temnoty + magické ostření
Elf tanečník - meč, dvě zbraně, uhýbání + odolnost popřípadě jiné dovednosti alespoň naučit (například luk)
Paladin - magie světla + jeho bojové dovednosti
Ve hře moc nemá význam mít klasického tanka, který má hodně životů a všechno přežije, protože postavy v bezvědomí nezískávají zkušenosti, takže by měla být stejně snaha hráče udržet všechny při plném vědomí a v žádném z negativních stavů. Užitečnější je tedy mít postavy takové, které dávají co největší demage. Hodí se ale obraná magie a léčivá magie (tj magie světla).
Tedy skupina bojovníků na blízko by určitě měla být složena z elfů, nejspíše ze tří. Ovládají i magii země, tedy se mohou naučit regeneraci. Bohužel žádný jiný bojovník neovládá magii světla a křižák není bojovník (je to hybrid). Tedy magie světla bude při takové hře chybět a nejspíše by tedy asi bylo nejlepší hrát prostě za 4 tanečníky. Nicméně to půjde asi dost ztuha. Dva by se na začátku asi měli naučit tu magii země a zvedat manu a magii a naučit se onu regeneraci. Z nich pak budou v počátečních akcích hlavní léčitelé. Ti další by se asi měli zaměřit na boj. Postupně by se to mělo dorovnat a všichni by měli být schopní kouzlit a léčit i dávat velká zranění a přitom jich minimum dostávat (díky uhýbání).
Hodit by se mohl i trpasličí obránce, který ovládá magii ohně a může se tak naučit obranné kouzlo proti negativním stavům. Což by se též mohlo teoreticky hodit.
Návštěvník:
Já bych u melee party doporučil
žoldák: první útok = kritický úder, ceklově bych doporučil mu dát hodně osodu aby měl dodge a kritáky
tanečník: vysoký damage dvou měčů nebo dýk
obránce: je především jako tanka u bojovýho složení k nezaplacení
barbar: u barbara se vykašlat na kritický údery ale je především základní damage
PP1:
Já mám: Křižačka, druidka, obránkyně, barbarka :)
Elemir:
U melee party bych se asi s lidma a trpaslíkama neobtěžoval. Vzal bych to jako kombinace tanečníka mečů a barbara. Tanečník mečů navíc zajistí expertní magii země a víc není třeba. Já když čtu v souvislosti s M&M o tankovi, tak jako nevím :) Dokážu si užitečnost tanka vybavit u družin, kde lze členy postavit do formace, ostatně v Baldurech to je často používané rozvržení družiny, ale v řadovém postavení? U Válečnictví se na fórech dost často diskutuje imunita monster na ovlivnění mysli. Navíc, kdo bude v družině 4 bojovníků vlastně tank? ;)
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi