Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:33:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Gothic 3 (+ standalone datadisk Forsaken Gods)  (Přečteno 40844 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Gothic 3 (+ standalone datadisk Forsaken Gods)
« Odpověď #45 kdy: Prosinec 29, 2021, 23:32:23 »

Ano, problém s nedostatkem lidí budeme řešit tak, že je budeme posílat na mise, ze kterých se nevrací :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Prosinec 29, 2021, 23:54:10 »

A já už vim proč se nevracej... a mám další výhradu ke hře. Ale to si necháme na zejtra. Řekněme... že dějově přituhlo.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Prosinec 30, 2021, 10:33:49 »

Jak Elemir správně poznamenal, posílat lidi na mise, ze který se vám už několik jinejch lidí nevrátilo, zní jako kompletní demence, ale jaká je alternativa? Po celym ostrově mizej lidi. Nejen hlídka, mizej lovci, mizej farmáři. Sakra zmizel hrdinův bratr. Některý jsou následně nalezený ve stavu, kdy je zřejmý, že (slovy hlavního hrdiny) nezemřeli věkem. (Mimochodem z dotyčnýho chlapa, kterýho jsem hledala pro obchodnickou guildu, je teď zombie, která postává na místě, kde jsem ho našla mrtvýho.)

Koluje teorie o strašlivý příšeře, která odtahuje svoje oběti do lesa. Lidi maj strach, a samozřejmě vyžadujou, aby s tim "někdo" něco dělal. A ten někdo by samozřejmě měla bejt stráž. Velitel stráže se dost dobře nemůže sebrat a jít s tim na policii. Vyřešit mizení lidí je jeho práce... a on nemá lidi ani pořádnou výbavu. Poslal celou jednotku, a nikdo z ní se nevrátil. Jakej postup volit na "mizej nám lidi", když nemáte tušení, proč ty lidi mizej? Kdyby se alespoň někdo vrátil, a podal hlášení, ale to se doposud nestalo. Situace je zoufalá.

Takže ne, velitel neni tak uplně debil, když mě na tu misi poslal. Ostatně moje postava se přidala k hlídce proto, aby to mizení lidí řešila, protože na tom má osobní zájem. Což jsem tomu chlapovi při přijetí jasně sdělila. Dá se říct, že ten rozkaz byla do určitý míry dobrá vůle... a co si budeme povídat, přijít o jednoho chlapa, kterej je na ostrově novej, má sotva základní výcvik, a navíc je to pěknej lumpík? Kde konkrétně je v tom ztráta?

Takže hurá do akce.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Prosinec 30, 2021, 16:53:21 »

Myslim, že je jasný, kterej quest je nejdůležitější ve hře. Pohladit psa. Samozřejmě že pohladit psa.
20211228005110_1.jpg
* 20211228005110_1.jpg (105.04 kB. 972x571 - prohlédnuto 436 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Prosinec 30, 2021, 21:09:23 »

Vítejte u dalšího (a velmi napínavýho) dílu Marvinovejch dobrodružství.

Vzhledem k tomu, že je skoro večer, jsem se rozhodla nejdřív vyřešit úkoly, který jsou domluvený na konkrétní denní (noční) dobu. Začala jsem výpravou do hospody. Potřebujeme další rekruty, a potřebujeme je rychle. S kolegou jsme se domluvili, že budeme mluvit o hlídce velmi čestně, co je dobrý, co je špatný. Žádný lakování. Možná to byla chyba, protože se lidi moc nechytali. Jen jeden člověk vypadal, že se možná nechá ukecat, že o tom alespoň popřemejšlí, když mu pomůžeme a zabijeme polní škůdce na farmě jeho rodiny.

Jsem zvědavá, jestli ho ještě uvidim, jestli se opravdu přidá. Tak či tak, byly za to zkušenosti, peníze, + jsem vybrala kapsy všem zúčastněnejm. Marvin je prostě nenapravitelnej.

Při pohledu na hodinky jsem se trochu zděsila, protože byl nejvyšší čas vydat se na schůzku s vyděračema z mý první hlídky. Řeklo se večer, a ono je po půlnoci. Kolega na mě ale stále čekal. Takže všechno v pořádku. Nejdřív je potřeba zajít znovu na stejný místo a říct jim, že teda s výměnou souhlasíme, ať se dostavěj do přístavu pod strom. Ne, výměna nebude na jejich území, ale ani na našem, protože tak je to fér. No, a pak je potřeba na ně počíhat u stromu a pobít je. Takže odpověď na mojí obavu je NE, kolega s kriminálníkama nejedná, vypadá to, že neni zkorumpovanej... i když... dum dum dummm!

Kriminálníci se dostavili, ale bez šéfa. Toho se nám nepodařilo najít, i když jsme prohledali všechny podezřelý lokality ve městě. Je fuč, a ještě se s nim dozajista setkáme.

A následuje hlavní dějová linka. Hledání zmizelejch strážnejch. V temnym lese plnym wargů a medvědů. Překvapivě jsem v nouzi zjistila, že medvěda už dokážu zabít. Což je prima. Jejich útoky jdou přerušit tim, že se do nich praští, a držet správnej rytmus je tak dostačující na to, aby člověk s trochou štěstí nedostal ani ránu.

Bloumala jsem lesem, a nenacházela jezírko, kde byly stráže viděný naposledy. Splnila jsem několik dalších questů, a zabila spoustu číhavců. Než jsem se nadála, byla tu opět noc. Na hledání jezírka jsem kompletně zapomněla a začala jen tak prozkoumávat. V klidu jsem trhala lesní kvítí, pak vodní kvítí, a že stojim v hledanym jezírku mi cvaklo až v momentě, kdy jsem stála takřka tváří v tvář jednomu ze strážnejch.

A sakra. Ten chlap vůbec nevypadal přátelsky. Stál v ústí tunelu a díval se ven. Čekala jsem, že to skončí bojem, ale ne. Hra nenechá hráče bojovat. Buď se necháte kompletně odstrojit (seberou vám veškerý vybavení) a nebo vás chlap poseká (v rámci animace, což je vždycky zrada), sváže a obere vás tak jako tak.

První skupinka stráží totiž nezmizela, ale zradila. Chlap, kterej je původně vedl, si prej... odešel zaplavat a nehodlá se v brzký době vracet. Vedení převzal typan jménem Salvi, a chystá vzpouru. Existuje jediná správná odpověď na dialog s nim, a to je že se k nim chci přidat. Cokoliv jinýho je automatická smrt. A svojí ochotu se k nim přidat máte rovnou potvrdit vraždou posledního přeživšího člena jednotky, která se tuhle první vypravila hledat.
*
Nemám ráda, když hra porazí nebo dokonce zabije mojí postavu animací, aniž bych mohla bojovat. Chápu, proč k tomu tady došlo, je jasný, že děj má nějakou strukturu, a potřebuju skončit zajatá, ale stejně je to protivný.
*
Po chvíli metody pokus omyl se mi podařilo skončit živá, a dokonce nezabít toho kluka. Vypadá to, že když bez keců odevzdám výbavu u vchodu a pak na kluka vytáhnu zbraň abych ho vyděsila, tak přežijem oba. Jde jen o to, aby spolupracoval s únoscema, což on moc nechtěl, jelikož je debil.

Ale co dál? Co dál, když mám jen nůž, co mi dali na zabití zajatce a zbroj, kterou jsem dostala od jednoho z těch lumpů? Jsem s nima zavřená v jeskyni a nechtěj mě pustit ven!
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #50 kdy: Leden 02, 2022, 11:08:56 »

Ok, pokračujem, a tentokrát s obrázkama. Já je fotim, ale vůbec nejsem motivovaná je přebírat a přidávat k textu.

1.jpg
* 1.jpg (171.51 kB. 1280x720 - prohlédnuto 418 krát.)

Jak vidíte, Marvin byl kompletně odzbrojen a je s banditama v jeskyni. Přesně tak, jak jsme ho opustili minule. Vůdce těhle "stráží", Salvi, machruje, jak si dělaj, co chtěj, a maj se super. Drsný kecy na někoho, kdo stojí v úzký jeskyni po kolena ve vodě.

Po úvodní přednášce o tom, jak mě totálně nepustěj ven, protože mi nevěřej, Salvi odešel stát do jiný části jeskyně (je to taková úzká nudle ve tvaru Y, skrz kterou teče potok, fakt si nemohli vybrat líp). Začal se mnou mluvit pro změnu Berto. Poděkoval mi za to, že jsem nezabila toho zajatce a věnoval mi zbroj stráže, abych měla alespoň něco na sebe. Vypadá to, že neni zlej, jen nechce skončit mrtvej, tak dělá, co se mu řekne. Jsem tu pět minut a už mám kamaráda.

Moje vybavení je prej v truhlici, kterou hlídá místní bouchač. A samozřejmě nikdy nespí, takže je nutný ho... dějově odlákat. Jak na chlapa? Přes žrádlo. Je to nenažranec a nedostává dost jídla na to, aby byl spokojenej. Protože je ho omezený množství. Vážně, skvěle si žijou, pitomci. Berto mi pomohl uvařit guláš, za krerym chlapec odsvištěl jak veverka. Masožravá veverka. Pak už jen stačilo ukrást Salvimu klíč, a sláva, moje vybavení je opět moje. Samozřejmě se do něj nesmim převlíct, mám ho v malym pytlíčku schovaný. Všechny ty zbraně, zbroje a materiál, je to asi velmi spešl sáček.

Podařilo se mi taky získat papír, ze kterýho vyplývá jakási konspirační teorie. Vypadá to, že banditi/stráže chystaj něco většího. Ale ještě nevim, co konkrétně to je. S únosem mýho bratra asi nemaj souvislost, vypadá to, že se soustředěj primárně na zabíjení ostatních strážnejch.
2.jpg
* 2.jpg (202.58 kB. 1280x720 - prohlédnuto 400 krát.)

Dveře ven hlídá chlápek s kuší. Musim ho přesvědčit, aby mě pustil. Naštěstí se nechá přemluvit, že mu pomůžu hledat jeho kuši, co ztratil venku (jinou kuši, než má v ruce). Má na ní totiž citovou vazbu. Nejdřív jsem si myslela, že je uplně blbej, že mi tohle sežere a pustí mě ven, ale pak jsme venku narazili na bandu želv, který ten chlápek postřílel jak prd. Želvy jsou odolný proti střelám. Před timhle jen tak neuteču.

Kuše je, naprosto nepochopitelně, na větvi, která trčí nad propastí. Chlápek to ví, ale má závratě, a nemůže pro ní. Řekl mu někdo, že mám závratě taky? Pomalu jsem došla po větvi až ke kuši, sebrala jí, a KŘUP. Větev pode mnou praskla a já se zřítila dolů do jezírka. Mission failed successfully.
*
Vytáhla jsem ze sáčku svojí výbavu, přezbrojila, a začala prozkoumávat, kam jsem to žuchla. Vypadá to, že jsem v uzavřený oblasti, a musim nazpět po cestě, která vede kolem toho chlápka s kuší. Hm. Navíc mi tu dělá společnost skupinka wargů. Jsou věci, který potěšej, a tahle mezi ně nepatří.
3.jpg
* 3.jpg (139.5 kB. 1280x720 - prohlédnuto 425 krát.)

Jelikož se mi tak uplně nechce jít se nechat zastřelit, rozhodla jsem se zkusit štěstí v boji s wargama. Řikala jsem si, že určitě hlídaj nějakej poklad. Podařilo se mi je vylákat jednoho po druhym a taktickym couvánim je udolat. Bohužel se ukázalo, že hlídali akorát jeskyni se dvouma stínovejma šelmama, a tak jsem se slušně omluvila za vyrušení a odešla raději řešit konflikt s únoscema.

Místo naštvanýho kušišníka jsem ale narazila na Berta. Vypadá to, že vyrazil za mnou, zabil toho hlídače, a já mám teď cestu volnou. Berto prej se mnou nebude utíkat, vymyslí si nějakou historku a později mi pomůže, až se budu vracet, abych jim všem, slušně řečeno, rozbila hubu. Tedy domluveno. Je čas zmizet v temnotě noci.
4.jpg
* 4.jpg (93.06 kB. 1280x720 - prohlédnuto 446 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Leden 02, 2022, 13:45:17 »

Popojedem.

Na cestě z jeskyně jsem narazila na dva chlapy v uniformě stráže. Já vim, že tam jsou, ale teprve teď, když jsem je viděla po zážitku v jeskyni, je mi jasný, co jsou zač. Chtěj, abych zaplatila mýto. A tady oceňuju, že mám různý možnosti, podle toho, co mám na sobě.

Pokud mám zbroj, kterou jsem dostala od Berta, můžu tvrdit, že patřim k nim, a co proboha blázněj, že mě přepadli. Takhle možnost zajistí, že nebude boj, a nemusim platit. Bohužel je špatně naskriptovaná, a dialog nedává smysl.
1.jpg
* 1.jpg (90.2 kB. 1280x720 - prohlédnuto 427 krát.)

Pokud patřim ke stráži, můžu je na ten fakt upozornit. Dialog se trochu liší podle toho, jestli mám nebo nemám na sobě uniformu.
2.jpg
* 2.jpg (67.89 kB. 1280x720 - prohlédnuto 421 krát.)

Bez ohledu na svou příslušnost či oblečení můžu použít klasický "kolik chcete", "nic vám nedám", a "mýto se platí za přepravu zboží".

Samozřejmě jsem je zabila, co chcete s banditama dělat jinýho? Jinak se omlouvám za temnotu na fotkách, mám pocit, že pokaždé, když dělám něco zajímavýho, je noc. Možná to půjde spravit v lightroomu?
2b.jpg
* 2b.jpg (354.55 kB. 1280x720 - prohlédnuto 389 krát.)

Naaa.. trochu. Bylo dosaženo dílčího úspěchu.
*
Zpátky ve městě jsem podala hlášení. Zbroj si prej můžu nechat, a dokonce mi jí i opravěj. Takže je o neco lepší než těch chabejch 45. Tak či tak, je zhruba srovnatelná se zbrojí, co mám na sobě, takže to nepředstavuje velkou výhru.

Jen co jsem vylezla k velitelovo kanceláře, už se ke mě řítí náhodnej plešatej chlap tvrdící, že je můj chybějící bratr.
3.jpg
* 3.jpg (206.36 kB. 1280x720 - prohlédnuto 426 krát.)

Taktně jsem ho upozornila na fakt, že vlastního bratra ještě poznám, načež ho odvedli moji kolegové neznámo kam.

Při vyzvedávání opravený zbroje jsem dostala za úkol navštívit obchodnickou guildu a otestovat kuše, který nám nabízej k prodeji. Poslali mě s ní na lov v doprovodu jednoho jejich zaměstnance. Kuše se mi během lovu kompletně rozpadla v rukách, nedalo se s ní střílet, damage nulová. Prej maximum kvalita. Podívejte se na to, jak moc jim to Marvin nežere.
4.jpg
* 4.jpg (108.81 kB. 1280x720 - prohlédnuto 426 krát.)

Nadřízenej ale dospěl k závěru, že je to úžasný, a že to berem... za sníženou cenu a za jinejch podmínek. Takže úspěch. Mimochodem byla jsem povýšená a mám lepší zbroj, která vypadá o něco míň slávisticky.
5.jpg
* 5.jpg (177.11 kB. 1280x720 - prohlédnuto 430 krát.)

Dialog z fotky je s chlapem, kterej byl napadenej wargem a skřetim psem a označil je oba za wargy. Marvin mu vysvětluje, v čem je rozdíl. Joo, mimochodem skřetí psi jsou zpět ve hře. Taky jsem narazila na břitvu. Je to milý, vidět starý známý. Je to pasáž z o něco pozdější části hry, ale je to jediná fotka zepředu a za dne kterou mám.
*
Je čas zas hledat bratra. Dozvěděla jsem se, že na jedný z místních vinic je chlápek, kterej by o tom měl něco vědět. Prej v minulosti spolupracoval s únoscema. Vydala jsem se tam, a čekala ozbrojenýho hulváta, ohrožujícího místní farmáře. Místo toho se ukázalo, že chlap je taky farmář. Prej mě odvede na místo, kde se setkávaj, ale musim mu dát 200g, který jim dluží. Bratříček se začíná prodražovat, ale budiž.

Chlap mimo jiné řiká, že neví o mym bratrovi nic, on ho neunesl, a tihle unašeči prej unášej hlavně ženy. Ten ví, jak u mě zabodovat, jen co je pravda.

Mimochodem tady si užijte naprosto děsivě nasvícenou fotku chlapa z vinice :-D. Fakt bych se ho i bála.
6.jpg
* 6.jpg (119.79 kB. 1280x720 - prohlédnuto 445 krát.)

Došli jsme na místo. Prej se mám schovat za kámen, aby mě neviděli. A mimochodem, už je zase noc.
7.jpg
* 7.jpg (75.14 kB. 1280x720 - prohlédnuto 430 krát.)

Schůzka nešla podle plánu. Oh, ne ne. Tohle nebyli parťáci onoho "farmáře", situace se změnila, a hoch dostal šipku mezi oči.
8.jpg
* 8.jpg (144.81 kB. 1280x720 - prohlédnuto 436 krát.)

Pány nenapadlo se podívat, jestli někdo náhodou nesedí za kamenem, a prostě odešli. Hej, v tomhle světě se mrtvoly válej všude, asi je to neznervózňuje. Vydala jsem se po jejich stopách.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #52 kdy: Leden 02, 2022, 14:54:14 »

A stopy vedou do bažiny. Neni to úplně ta dovolená, co jsem si představovala.
1.jpg
* 1.jpg (97.23 kB. 1280x720 - prohlédnuto 427 krát.)

Po nějaký době se mi podařilo najít tunel, kterym jsem se dostala do místní... řekněme porátský osady. U vchodu mě málem zastřelili, ale pohotově jsem tvrdila, že jsem člen tý party, co sleduju, kterej zůstal vzadu, aby "uklidil nepořádek". Kupodivu mi to sežrali, a hned mě pustili ke svýmu vůdci, kterej se ani nerozpakoval mi dát quest. He? Piráti jsou holt asi trochu divný. Na výběr nemám, protože když neudělám, co po mě chtěj, tak mě rozsekaj v animaci.

První úkol je vyšetřit vraždu. Fascinující. Teď jsem přišla, vůbec mě neznaj. Kam se podělo "ulov/dones X a pak se uvidí"? Neni to v týhle hře poprvý, co hraju detektiva na požádání náhodnejch lidí. Kdyby to vyšetřoval někdo jinej a já mu z vlastní iniciativy pomohla, to by byla jiná. Ale takhle? Několik dní maj na podlaze mrtvolu a čekaj na mě? Mám z toho nostalgickou chuť si zahrát Disco Elysium. Tím spíš, že se dnes aktualizovalo a je tam něco navíc. Mimochodem 55% sleva na Steamu. Super hra, doporučuju.

Vydala jsem se vyslechnout všechny zúčastněný. Nakonec se ukázalo, že oběť den před smrtí podváděl v závodění žravejch štěnic, když svojí štěnici nakrmil zrychlujícim lektvarem. Jeho oponent se naštval, řval, že ho zabije, přísahal pomstu, a jedmu mu cáknul. Oběti se nelíbilo, že se mu celá hospoda vysmála, jak dostal přes držku, a tak podstrčil oponentovi jed na krysy do jeho ultra pálivýho koření. Víte jak jsem řikala, že se oponent chtěl pomstít? On to s tim zabitim nemyslel vážně, ne. Jen... jen nasypal oběti do jídla pěknou dávku onoho pálivýho koření... plnýho jedu na krysy. Případ uzavřen jako sebevražda. Mimochodem ve hře jsou minimálně tři questy, kde někdo sype někomu jinýmu něco do jídla. Autoři jsou na to zatížený.

Druhej quest je dohlídnout na vykládání zboží z lodě. Odkejvu to (jinak animace a smrt) a jdu teda asistovat... a heleme ho! kdopak to stojí na molu!
2.jpg
* 2.jpg (148.16 kB. 1280x720 - prohlédnuto 427 krát.)

Jestli to neni kapitán, co mě na začátku hry hodil do moře! Chlapec je až po krk ve *******, protože na loď zaútočili skřeti, a potopila se. Náklad je pryč, a šéf pirátů nás teď oba zabije (neptejte se, on náhodně zabíjí lidi, je to blb). Je potřeba vydat se do bažin, hledat co zbylo. Můžeme jen doufat, že toho bude dost. Samozřejmě kapitán se mnou nejde. Lenoch.
*
V bažině jsem našla spoustu mrtvol. Očividně ztroskotání řada lidí přežila, následnou bažinu už ne. Většina měla u sebe něco z nákladu. Nakonec jsem toho dala dokupy dost na to, abych to mohla předložit kapitánovi bez rizika úmrtí. "Kámoš" kapitán ale nemá štěstí, chlapec. Já jsem z toho venku, ale další rozkaz je ho zabít. Ne že by si to nezasloužil, nejradši bych to tady vybila celý. Co je to za nápad, vyjednávat se zločincema? Nemaj rukojmí, situace by se podle mě měla řešit postupnym lovenim ze stínů. Kterýho je Marvin víc než schopnej. Přála bych si víc svobody, ne "dělej přesně co se ti řiká, nebo tě usmrtíme". Na koho machrujou, mám přes 30 levelů.
*
Díky dialogům vim, že za únosem mýho bratra je jakejsi obrovskej chlap jménem Ben, kterej se se mnou ale odmítá bavit. Což v překladu znamená, že mě prostě zabije, když na něj promluvim. Prej by byl dobrej nápad účastnit se místní arény, vyhrát pár soubojů, udělat dojem. Takže jsem začala tim, že jsem vyčistila celou mapu, naučila se alchemku, umíchala HODNĚ lektvarů na +3 k síle, brutálně se namachrovala, a se svojí silou 170 v nový zbroji nastoupila do arény.

Chlap v zákulisí se mi stále pokoušel nabízet nějakej lektvar. Jsem si jistá, že se mě pokouší otrávit. V týhle hře se všichni pořád snažej mě obelhat a něco na mě narafičit. Je to už trochu otravný. Navíc pomoc skutečně nepotřebuju. Oponenti jsou až hříšně slabí.

Finální nepřítel je Ben. Prej mi dá jednu ránu a bude po všem. Strašně silnej, tenhle Ben. No koukněte na ten dialog před bojem. Dostala jsem na výběr, jak chci bejt pohřbená.
3.jpg
* 3.jpg (127.88 kB. 1280x720 - prohlédnuto 427 krát.)

Nastoupila jsem do arény, odhodlaná se nenechat zasáhnout, ale bohužel jsem byla tak šokovaná z toho, jak málo Beník vydrží, že mi jednu ránu dal. A vzhledem k tomu, že mě srazil na zem, mi dal ještě asi 4 další. Řekněme si otevřeně, přes zbroj 120 neprošlo skoro nic. Nakonec se mi povedlo vstát a dorazit mu ten kousek HP, co ještě měl, takže výhra.
4.jpg
* 4.jpg (134.56 kB. 1280x720 - prohlédnuto 408 krát.)

*
Po boji je na řadě chlastačka. Všichni se sešli v hospodě, a já dostala povolení si pohovořit s Benem. Prej ho ale nemám nasrat, aby mě nezabil. Vypadá to, že hra se nic nenaučila, a stále mě nenechá férově bojovat. Po krátkym dialogu, ve kterym mě Beník prakticky poslal do řiti, se mi v notýsku oběvil záznam, že bych ho měla otrávit a sdělit mu, že dostane protilátku, když mi dá informace. Marvin na to jde zostra, chlapec. Kriminálník jak se patří. Opravdu mu nemůžu prostě dát ZNOVA přes hubu? Proč ne? Ten chlap by mě dokázal zabít jen kdyby byli dva stejný a sráželi mě na střídačku na zem tak pět minut v kuse.

Místní novic mi pomohl udělat jed. Měla jsem na výběr mezi jedem tak pro trolla a pro orka. To bylo trošku dilema, protože buď je ten slabší moc slabej, a nebude mít efekt, a nebo je ten silnější moc silnej, a toho chlapa zabije... Pak jsem si vybavila, jak velký trollové jsou, a vzala orka. Teď už jen otrávit pití a chvíli počkat.

Dostala jsem nějaký info a dopis, kterej objednatel únosu napsal Benovi. A teď je čas jít do města. Nefunguje mi teleport, asi se tam něco stalo.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #53 kdy: Leden 02, 2022, 15:18:03 »

Vypadá to, že se nějaký... aktivisti pokusili zabít Volkera. To je místní lichvář a nejbohatší člověk na ostrově. A tady mě, dámy a pánové, hra už kompletně dějově ztratila a nejsem si jistá, jestli mám motivaci pokračovat. To je taky důvod, proč dneska tak píšu. Protože se mi nechce to znova spouštět, a tím pádem mám spoustu času sepsat, co všechno se stalo. Neni to touhle zápletkou, byl to dlouhodobější proces, a tady se to nějak zlomilo, a už to nejde. Užila jsem si prozkoumávání mapy, bylo to prima. Špatná hra to neni, je to zadarmo, furt trvám na tom, že si to máte všichni jít okamžitě zahrát. Ale.

Hra má velmi... jednoduchej "dělej co se po tobě chce, jinak uvidíš" přístup. Několikrát jsem dostala na výběr z odpovědí, a ve finále to fungovalo tak, že je jedno co řeknu, akorát za jedno odpověď se mi navíc ještě vysmějou. Je to jako pokémon, nemůžete říct ne. V Gothicovi jsem tenhle pocit nikdy neměla, ale tady je to stále a čim dál častěji, a mě už to krapet unavuje. Možná si dám pauzu a uvidim. Třeba jsem jen... utahaná.

Hm.

Takže místní lichvář, všema milovanej laskavej člověk, Volker, byl málem zastřelenej. K pokusu o vraždu se přihlásil místní chlap, kterej zdědil po otci dluh, kterej nedokázal splatit. Aktuálně vedu výslechy všech členů domácnosti. Velmi vtipná byla služka, která mi vysvětlovala, jak sice nemá moc peněz, ale ona to nedělá pro peníze, sloužit panu Volkerovi je radost! Uf. buď to má bejt žert, nebo jsou ty lidi moc mindcontrolem, a nebo autorům uklízí maminka a oni maj rádi představu, že jí to baví. buď se z toho oklepu a napíšu vám, jak to dopadlo, a nebo si to budete muset zahrát sami.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Leden 03, 2022, 23:56:55 »

Dala jsem si jedničku na uklidnění. Už mám tři ohniska, nejlepší jednoručák ve hře, všichni orkové mrtví... přemejšlim, že je čas posunout se do druhý kapitoly.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #55 kdy: Leden 21, 2022, 20:40:11 »

Mrcha Marvin je zpět, v plný síle, v plný parádě a s obrázkama.
1.jpg
* 1.jpg (192.24 kB. 1280x720 - prohlédnuto 412 krát.)

Naposledy jsme viděli našeho "hrdinu" při přebírání vyšetřování smrti pana Volkera, místního lichváře. Přístup lidí okolo mě silně traumatizoval svojí naprostou nerealističností.
2.jpg
* 2.jpg (95.64 kB. 1280x720 - prohlédnuto 429 krát.)

Nicméně už se cejtim o moc líp.

Místo Volkera byl zastřelenej nějakej chudák kluk, co se zrovna octl před nim, a tedy v cestě vystřelený šipky. Navíc nějakej lumpík nakreslil krví na zeď nějaký znaky. Ne, ne krví oběti, byla to krysokrtí krev, jak se později při vyšetřování ukázalo. Nabrala jsem trochu do flaštičky, ale hned přiběhla ta Volkerova ženská, co to vyšetřuje se mnou, a flaštičku mi sebrala, že si to vyšetří sama. Jsem na ní silně alergická, o to silněji, že se asi očekává opak, dle dialogovejch možností. Každopádně furt je část vyšetřování na mě.

První část, do který jsem se pustila, je ten mrtvej kluk. Vězí v něm totiž šipka z kuše, kterou byl zastřelenej, a kterou potřebuju k vyšetřování. Dorazila jsem akorát na pohřeb. Chlapec je už zahrabanej. To byla teda rychlost.
3.jpg
* 3.jpg (258.58 kB. 1280x720 - prohlédnuto 398 krát.)

Mágem, kterej vedl obřad, jsem byla odkázaná na balzamovače, kterej připravoval tělo pro pohřeb. Zašla jsem za nim, ale řekl mi, že šipku z těla nevytahoval, protože při balzamování se přeci vůůůbec nedělaj žádný díry do těla :-D. Američani. Balzamujou tělo, který se ještě ten samej den pohřbívá, a ještě takhle hala bala.

Jediný řešení je tedy exhumace. Vrátíme se po setmění.

*

V mezičase jsem se vydala vyšetřit agitační letáčky, co se nám množej po městě. Díky využití policejní brutality jsem z roznašečů dostala info, že se "jednoho dne prostě objevily" (moje brutalita byla zjevně nedostatečná), což je informace, kterou náš hrdina s klidem přijal jako realistickou. Prej jedinej, kdo je schopnej produkovat tolik listů, je místní písař, Venzel. Takže jsem za nim zaběhla, a slíbila mu, že ho nenaprášim, když mi řekne, kdo ho přiměl to všechno napsat.

Vypadá to, že letáky má na svědomí dajemnej muž v kápi, kterej platil stříbrnejma mincema. Stříbro je na ostrově vzácný, těží se jen ve Vlčim doupěti, takže stopa nás vede k Vlčím synům. To je jakejsi místní klan, kterej má nedaleko pevnost.

4.jpg
* 4.jpg (118.35 kB. 1280x720 - prohlédnuto 399 krát.)

*

A je čas na naši exhumaci. Tedy, ne naši, ale... naši. Po vyhrabání těla se mi z nej podařilo dostat šipku. Stříbrnou. Náhoda, nebo osud? Další stopa vedoucí k vlčím synům. Pro jistotu jsem oběhla místní kováře, jestli někdo neví, nezná, ale ukázalo se, že neví a nezná.
5.jpg
* 5.jpg (109.18 kB. 1280x720 - prohlédnuto 381 krát.)

*

Třetí stopa, kterou musim vyšetřit já, je pachatel, kterýho zatkli. Ano, pachatel prý byl zatčen. Já to tady vyšetřuju jen proto, aby kolem místa činu na oko pobíhal někdo kompetentní.

Vydala jsem se do vězení, vyslechnout pachatele. Jasně se ke všemu přiznal, ale jeho spoluvězeň ve vedlejší cele, kterej toho pachatele celej den poslouchá, si je jistej, že ten chlap jen lže pro pozornost. Což je technicky věrohodný, ale tenhle chlap se prolhal až ke stanovenýmu termínu popravy.

Spoluvězeň mi prej řekne nějaký zajímavý detaily, ale musim strážnýmu, kterej ho hlídá, nasypat do pití projímadlo, aby z toho ten vězeň taky něco měl. Projímadlo se mi podařilo získat od místní alchymistky. Jsou to nějaký bylinky v alkoholu, prej stačí lžička dvě.

Donesla jsem projímadlo do vězení, kde jsem se zrovna chtěla domluvit, jak to navlečem, když strážnej přišel, flaštičku zkonfiskoval, a když zjistil, že je cejtit alkoholem... celou vypil. Mise splněna. Dostala jsem typ na dům nějakejch jižanů, který v tom prej všichni jedou, a tenhle podezřelej z vraždy jim dělal poslíčka. Čas je navštívit.

Na závěr bych jen ráda podotkla, že vim, jak vypadaj herní kobky, ale od civilizovanýho vězení veprostřed města bych nějak intuitivně neočekávala kostry a krvavý fleky na podlaze.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Leden 23, 2022, 19:13:02 »

Víte, když po mě hra v první chvíli chtěla, abych vyšetřila pokus o vraždu toho úžasnýho lichváře Volkera, byla jsem z toho krapet bleargh. Měla jsem z toho pocit, že bych toho skorovraha měla hledat proto, abych mu potřásla rukou. Miliardář se soukromou armádou? Z toho nekouká nic dobrýho.

Jak jsem tak měla svojí herní pauzu (nad přesčasama a sepisovánim smluv pro DPI zákazníky), rozleželo se mi to v hlavě a došlo mi... že ta hra byla až doteďka fakt dobrá, a plná zajímavejch zvratů. Ty lidi VĚDĚJ co dělaj, že? Co když bude zvrat i tady? Ten chlap je mooc okatě všema milovanej, pojďme zkusit pokračovat dál. Přeci musim zjistit, kam zmizel bratr, a ... tolik dalších věcí! Ta hra je neuvěřitelně rozsáhlá. Jako fakt neuvěřitelně.

Prostě jsem dospěla k závěru, že Volker je lump, a hra to na mě.. hraje.

Taky jsem si zvedla detaily, takže už žádný rozmazaný textury. Nechápu, že jsem to neudělala dřív. Neseká se to víc, prostě se to po zapnutí musí nechat stabilizovat. Gothic II asi neni uplně optimalizovaná hra a můj procesor je... rychlej jen když musí.

*

Ráda bych autorům vyjádřila... respekt? asi? za to, jak dobře zvládaj atmosféru hry. Děj se odehrává před Gothicem I, invaze orků na pevnině postupuje, a první jsou k nalezení i na ostrově. (Což mě mírně překvapilo, protože celou první kapitolu nebyli nikde, ve druhý kapitole nebyli nikde, a najednou vlezu do jeskyně, kde jsem už před tim byla, jen pro jistotu, jestli jsem tam nezapomněla houby... a HUTAČAKA! V ten moment ze mě spadl můj ospalej klid hledatele hub, okamžitě v ruce zbraň a couvat ze dveří. Na některý zvuky člověk v týhle sérii reaguje velmi rychle.)

Když jsme připlavali my, první vlna uprchlíků, bylo všechno tak nějak... normální. Farmáři, měšťani, ve městě sem tam žebrák, a před úřadem, kde se žádá o občanství, asi tři, možná čtyři chlapi (ženy občanství zjevně nechtěj). S každou kapitolou přibejvaj lidi do fronty před úřad, přibejvaj uprchlíci, žebráci, banditi. Tak nějak celkově přituhuje, a je to znát. Možná je to tim, že člověk jde postupně z úplnýho normálu do krize, a ne že se naloguje v apokalipse.

*

Ale kde jsme to skončili. Jižani. Maj na domku nakreslený sluníčko. Jo, vážně. Takový malý bílý. Hned mi bylo jasný, kterej domek ve městě to je, je to nápadný, a moc dobře si pamatuju ty dveře, co nešly otevřít. Čas je navštívit.

Domek neobsahuje vlastně nic moc zajímavýho. Jednoho chlápka, co se na mě vrhnul, když jsem otevřela páčkou mříž (ani nemaj tajný dveře, amatéři) a tři ozbrojený chlápky nahoře na půdě. Ti potvrdili, že zatčenej chlap je jen poslíček, kterej v ničem nejede, a následně zaútočili, takže bylo nutný je rozsekat.

Se svejma důkazama jsem se dostavila před jakousi komisi, co posuzovala, jestli toho chlapa popravíme, nebo ne. Podařilo se mi je přesvědčit, že ten pokus o vraždu (a technicky vraždu kolemjdoucího) nespáchal, a že ani neumí střílet z kuše. Zvláštní stříbrnej hrot a hromada stříbrnejch mincí vedou k Vlčím synům. Následovala poprava nějakýho náhodnýho chlapa, kterej byl použitej k uklidnění emocí ve městě (všichni jsou tak rozrušený z atentátu na Volkera). Nevim, co to bylo za chlapa. Možná to bylo ve hře sdělený, ale kombinace moc rychlejch titulků, ADHD, mojí delší pauzy a čirýho rozsahu hry způsobuje, že se ne vždycky uplně chytám. Hrozně by mi pomohlo, kdybych si mohla dialogy odklikávat sama, až si to dočtu. (Ty titulky jsou půlku času nesmyslně pomalý, a druhou půlku času bych potřebovala kurz rychločtení)

*

A teď... je čas vypravit se do Vlčího doupěte. Společně s Ivy, což je ta dáma v černym, která ukradla mojí lahvičku s krví. (Ta co řikala, že by pro Volkera s radostí umřela.) Jsem zvědavá, na základě čeho nás pustěj dovnitř. Myslela jsem, že s nima ta Ivy třeba kamarádí, nebo že má nějakej argument... ale nemá. Je to na mě.

Po krátkym rozhovoru s chlápkem u brány vyšlo najevo, že ho štve banda uprchlíků, co mu kempuje v podhradí. Navrhla jsem mu, že se jich zbavim, když nás pustí dovnitř. Zdá se, že to funguje. Ještě že se neusadili jinde, že?

Jakožto člen hlídky s nulovou tolerancí pro opiáty jsem samozřejmě zvolila řešení přesvědčit skupinu uprchlíků, že maj jít raději do bažiny pěstovat trávu. Musela jsem zaplatit dřevorubci, aby jim tam zařídil domek, a dát jim nějakej chlast. Zabralo to hezky.

*

Vlčí pevnost je... taková nijaká. Nějaký chajdy a hrádek, kam mě nepustěj. Musela jsem tam běhat pěkně dlouho, než jsem zjistila, co kde a jak.

Nejdřív je nutný zjistit, komu patří ta stříbrná šipka. Zanesla jsem jí místnímu kováři, od kterýho jsem dostala seznam lidí. Prej je to speciální šipka na lov důlních červů. Jako vážně? Stříbro do zbroje? Asi bych to vysvětlení nesla líp, kdyby to bylo na lov nemrtvejch. No, nebudeme jim do toho kecat, určitě věděj, co dělaj. (Ne, absolutně nevěděj, dum dum dummmm.)

Oběhla jsem jednoho po druhym chlapy, který ty šipky někdy v životě měli v ruce. Prvního jsem se nemusela ani na nic ptát, protože kapsářstvim se mi podařilo ukradnou mu šipky, a hned se mi zapsal do deníčku jako negativní. Miliju, jak mě hra reálně nechává používat moje zlodějský schopnosti. To se v RPGčkách, kde máte jinou volbu než rogunu, často nestává.

Dalšího chlapa jsem musela opít a vyzvat ke střeleckýmu duelu. Zavrávoral, fláknul sebou, a trefil při tom terč přímo doprostředka. Šikovnej. A další negativní.

Začínalo bejt jasný, že jsou prostě negativní všichni napovrchu. Jedinej podezřelej, kterej mi zůstal, je Jon (neplést s Jornem). Jon je dole v dole, protože se tam vymkli kontrole důlní červi. Musela jsem přesvědčit šéfa, že nejsem debil, a dokážu zabít červa, a následně sehnat a uplatit houfec vojáků, který si stoupli ke dveřim, pro případ, že bych záhadně zapomněla, jak držet meč, či co. (Je to takovej ekvivalent dolu Starýho tábora, jak musíte sehnat templáře, jinak vám neotevřou.)

*

Vlezla jsem do dolu, čekajíc klasickej důl, jako v Gothicovi, ale ne, vypadá dost jinak. Přírodněji. Další zajímavá věc v týhle hře je, že v podzemí je fakt TMA. Jako FAKT tma. Bez světla nesmíte nikam lízt. Když jsem poprvé vybíjela kanalizaci ve městě, chodila jsem s pochodní, a později jsem se naučila první kruh magie na světlo. V týhle hře je opravdu nutný mít osvětlení vyřešený, jinak neni žádná šance.

Mravenců bylo všude spousty, některý jedinci uměj plivat magii/jed, některý vybuchujou. S těma je trošku problém, když je člověk melee. Ale nic dramatickýho. Furt jsou to jen mravenci. Neuvěřitelný, kolik lidí v tom dole leží mrtvejch. Skoro bych řekla víc, než bylo na povrchu. Ale zákon příběhu říká, že Jon někde žije. Někde na samym konci dolu, kde bude nejspíš královna.

A sakra mám pravdu. Našla jsem Jona, a našla jsem královnu. Souboj byl tužší, použila jsem nějaký lektvary, ale nic dramatickýho. Jon se mnou odmítl spolupracovat, zodpovědět moje dotazy, a zaútočil na mě. Nezabila jsem ho, pokusila jsem se ho zachránit, ale nešlo to. Byl moc zraněnej a vykrvácel mi cestou. Nevim, proč si neřek o poťák, mám jich dost... :-D

Každopádně to vypadá, že Jon je pachatelem. Sebrala jsem mu šifrovanou zprávu a vydala se nazpět, sdělit špatný novinky zbytku Vlků.

Oh, a totálně jsem si drze sedla na trůn jejich krále, za čož jsem byla nahlášená jako zločinec a zaútočila na mě celá místnost. Ale stálo to za to.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #57 kdy: Leden 24, 2022, 21:44:49 »

Vzali to statečně, čekala jsem drama. Doptala jsem se, kde měl Jon chajdu, a našla v ní klíč k šifře. Když jsem ho brala z truhly, přepadli mě tři chlapi, a pokusili se mě zabít. Jsem totálně na stopě záhadný organizace,  co se pokoušela zavraždit Volkera, a je čas jít to sdělit Ivy a následně Volkerovi.

Vlezla jsem do hospody, ale Ivy nikde. Kde je? Kam šla? Unesli jí ti chlapi, nebo někam odkráčela z vlastní vůle? Osobně jí od začátku nevěřim, takže jsem víc než ochotná věřit tomu, že někde chystá něco nepěknýho. Nenašla jsem jí nikde v pevnosti, a tak jsem se vypravila do města.

Hned u brány mě zastavil kolega s tim, že se mnou chce mluvit velitel. Pokusila jsem se nejdřív doručil Volkerovi výsledky šetření, ale dostala jsem jen info, že k němu nikdo nesmí, a nemohla jsem ani předat zprávu. Proč? Nepracuju pro něj? Vždyť mi dal i uniformu svejch lidí. Zvláštní.

Zašla jsem teda za velitelem, abych mu sdělila mu, co jsem zjistila. Má pro mě úkol. Do města přijel králův vyslanec. Nějakej přehnaně důležitej papaláš, a oni pošlou mě? Uvědomujou si moje sklony k anarchismu? Zjevně ne. Dostala jsem rozkaz chovat se k němu uctivě. To bude velmi, velmi vyčerpávající.

*

Bylo to víc vyčerpávající, než jsem se bála. Ten moula chce, abysme se převlíkli do standardních milita zbrojí. Takovejch těch lacinejch šuntů se sukničkou. Naše krásný plátovky musíme odevzdat, odvezou se vojákům na frontu. Já do tý zbroje vrazila dva tisíce za vylepšení, nejsem zrovna ready se jí zbavit, navíc bez náhrady.

Celá jednotka z toho má trauma. Nikdy jsem neviděla tolik sexistickejch a homofobních řečí pohromadě. Fakt že do scény nakonec vběhl velitel, a kolega, co měl největší hubu, musel v nový zbroji na hlídku jako první. Následně si mě odvolal do kanceláře a taktně mi sdělil, že se zbrojema taky nesouhlasí, ale nemá možnost je odmítnout. Kdybych ale dokázala něco vykoumat... Samozřejmě! Je to přeci ochrana i mojí investice.

Oběhla jsem všechny kolegy, jaký maj názory (špatný, některý jsou připravený dát výpověď), a jestli nemaj nějaký nápady, jak by se to dalo navlíct. Nakonec jsem šla za kolegama, co měli jako první hlídku. Nebyl problém je najít, podle zvuku smíchu, kterej se kolem nich rozlíhal. Rozdíl mezi mojí a jejich zbrojí je tak nějak jasnej na první pohled.

1.jpg
* 1.jpg (411.89 kB. 1280x720 - prohlédnuto 381 krát.)

(Foceno v noci, ale prosvítila jsem vám to ve fotošopu, aby tam bylo něco vidět.)

Kolega Arwid, kterej chudák taky musel na hlídku první, přes to, že je to velmi kompetentní člověk, má nápad, jak situaci řešit. Alchymisti prej dokážou umíchat substanci, která se nalepí na kov, a ten pak vypadá, jako zrezlej. Kdybysme tim všechny zbroje polili, tak by je šlo odmítnout, jako že nejsou použitelný. Takže jsem zaběhla za alchymistkou, vyplázla pěknou sumičku peněz, a zakoupila to svinstvo. Pak jsme se spojenejma silama dostali do skladiště (Arwid zabavil stráž) a všechny zbroje znehodnotili. Cha! Sukničky nebudou.

(Ano, je to rezavý jen na oko, což kovář hned poznal, museli jsme mu slíbit úplatek, aby držel hubu a řekl vyslancovi, že bude trvat měsíce to opravit.)

*

Mapka! Já na ní uplně zapomněla. Moje mapka. Vzala jsem jí z Jonova těla. Podívala jsem se na ní, ale byla tak špinavá od krve, že nebyla čitelná. Vůbec mi nedošlo, že jí mám nechat očistit, až když jsem studovala questlog. Hned jsem věděla, kam s ní zajít. Vytáhla jsem kartografa z postele, sdělila mu, že mi mapka spadla na zem, když jsem nakupovala u řezníka, a on slíbil, že se pokusí, ale musim počkat. Prej za mou pošle běžce, až to bude připravený.

*

Věnovala jsem se vedlejším questům (ve hře je jich spousta, a často jsou i originální, ale nebudu je tu rozepisovat, jsem si jistá, že si to tady většina lidí ráda zahraje sama za sebe), běhala po mapě, zabíjela potvory, a běžec stále nikde. Tak jsem šla iniciativně vyzvednout mapku bez vyzvání. A dobře jsem udělala, vykašlali se na mě. Tedy ti běžci, mapka je připravená. Už vim, kde je tajná základna únosců.

Je legrační, že ta hra je uplně neuvěřitelně dlouhá, ale teď, když jsem našla to, co celou dobu hledám, bylo to velmi náhlý. Je to tady, dozvíme se, co se stalo s bratrem.

Takže si dáme spoiler alert.

Spoiler: ukázat
Šla jsem tam, kam mě mapka vedla. Je to skladiště v rohu chudinský čtvrti, kolem kterýho jsem mnohokrát prošla. Dveře ale nikdy nešly otevřít. Tentokrát taky nešly, ale měla jsem novou možnost se schovat v sudu a pokat, až půjde někdo dovnitř/ven. A během chvíle vylezli ven dva chlápci ve Volkerovo zelenejch uniformách, který za sebou (jistě jen náhovou) zapomněli zavřít dveře. Vběhla jsem dovnitř. V jedný z místností byli tří spící Volkerovo chlapi. Hra mi řekla, že bude lepší se proplížit, ale já neměla chuť na plížení. Ne ne, přátelé, došlo k trojnásobný vraždě. Ani se nestihli vzbudit. Prošla jsem dalšíma dveřma a zabarikádovala je zevnitř krabicema.

Po chvilce hledání se mi povedlo najít na sporáku tajnej spínač, kterej odsunul knihovnu stranou. Samozřejmě, že je tajná místnost za knihovnou. Copak to jde jinak? Krátká chodba, a za ní vězení/mučírna. Spousta mrtvol, ale žádná neni bratr. V místnosti neni jak dál, cesta zpět je zabarikádovaná, zbejvá jen otevřít rakev, kterou jsem našla u dveří. Prázdná. Hm. Další rakve se taky ukázaly jako prázdný. Už jsem si řikala, co to po mě hra chce, když jsem si všimla, že se mi rozsvítila možnost otevřít poslední rakev, která před tim nebyla interaktivní. Oh.

Je to tak. Jdu pozdě. Jorn je mrtvej. Marvin je kompletně zdrcenej, klečí na zemi před rakví. Měla jsem pravdu. Na léku, co jsem vybrala, nezáleží. Neni šance ho použít. Ale nemá prodejní hodnotu, nechám si ho na památku. Je konec. Konec.

Ne, vlastně neni! Ano, bratr, kterýho celou hru hledám, je po smrti, ale já jsem uprostřed nepřátelský základny! Je potřeba se odsud urychleně dostat, pomstít ho, a sejmout Volkera, kterej za to za všechno může! Protože samozřejmě že o tomhle ví, ten chlap je parchant, a já to věděla! (Po počátečnim šoku, tedy.) Je ča..

Bam, dveře dokořán a v nich chlap. Našli mě. A z druhý strany další chlap! A tenhle je na mojí straně? Asi bych je oba měla znát (dle kontextu) ale vůbec si je nepamatuju. Nově příchozí tvrdí, že mě celou dobu sledoval. Vážně? Celou dobu? Takže když jsem se tři dny náhodně teleportovávala po mapě, běhala zmateně sem a tam a 3x spadla z útesu, tak jako běhal za mnou?

Po krátký slovní přestřelce, kde se mě oba pokoušeli přesvědčit, že jsou na mojí straně, ten druhej příchozí střelil Volkerova chlápka kuší a zabil ho. Následně se přiznal, že patří k organizaci, co se Volkera pokoušela zabít. Uhodnete, o kterou organizaci jde? Dámy a pánové - je to Kruh vody.

Ano, Kruh vody jde po Volkerovi. A Volker jde po Kruhu vody, ke kterýmu bratr patřil, a proto je mrtvej. Zdrháme a nepřátelé jsou nám v patách. osobně si myslim, že by se stačilo zastavit a posekat je, ale hra chce, abysme zdrhali. Chtěli jsme se setkat se zbytkem kruhu, ale našli jsme je už mrtvý. Sakra sakra sakra. Další zdrhání, a nakonec nám nezbylo, než skočit z vodopádu.

Probrala jsem se v pevnosti mágů vody, kam jsem byla přinesená tim chlapem. Jestli něco miluju, tak je to situace, kdy předám animaci svojí naprosto zdravou postavu s našlapanejma statama a imunitou na pády z vejšky a dostanu zpět zjizvennýho mrzáka s jednim HP, jako bonus kompletně bez equipu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #58 kdy: Leden 25, 2022, 01:00:30 »

Obávám se, že se blížim ke konci, a jsem náhle konfrontovaná s tim, co všechno jsem na postavě udělala špatně. Neni to drama, ale podcenila jsem obratnost a neměla optimalizovaný vydělávání peněz. Jako furt dávám všechno bez problémů, člověk má možnost bejt nesutečně našlapanej. Ale je to takový... mírně stresující. Přemejšlim, jestli to dokážu dohrát :-D, s vědomim, že nejsem optimální. Ve hře je obrovský množství různejch bonusů ke koupení, a já na to prostě nemám dost peněz. To je tak, když něco hrajete poprvé. Hm.

20220125010940_1.jpg
* 20220125010940_1.jpg (112.94 kB. 643x483 - prohlédnuto 423 krát.)

Tady vidíte obrázek, jak teď vypadá Marvin. Mám 30 bodů na rozdělení, který si syslim, pro případ náhlý potřeby.

U atributů a skillů se zbraněma si můžete všimnout, že mám vždycky dvě čísla. První číslo je můj reálnej naučenej stat (za kterej jsem zaplatila bodama na rozdělení) a druhý číslo je stat včetně bonusů. Jsou držený zvlášť, takže můžete hned ze začátku použít bonus, a nezdraží se vám učení. Nemusíte tak syslit poťáky a další (ve hře neskutečně četný) bonusy na chvíli, kdy už vás koupení statu stojí moc bodů. Ano, moje síla je 235, z toho 80 je reálně zakoupenej stat. 235 permanentní síly. A mohlo to bejt citelně víc, kdybych si počínala optimálněji. O tý obratnosti ani nemluvim, tu jsem odflákla, a teď mě to trochu mrzí, ale je otázka, jak dlouho bude. Uvidim, jak bude vypadat nejsilnější zbraň ve hře. Rozhodně obratnost zpřesňuje kuše a dává větší výběr mezi zbraněma, takže se nějaká hodí.

Jako vždy volim jednoručáky, a jak vidíte, skill nechybí. Z profesí umim alchemku, zlodějský schopnosti, prakticky všechny trofeje a těžbu (ta nestojí body). Oh, ano, a mám tři magický kruhy. Což byla na body velmi, velmi drahá sranda. Magie funguje tak, že musíte sesbírat všechny knížky pro danej kruh, a pak každá knížka stojí 10 bodů. Takže první level má tři knížky (30 bodů) druhej 4, třetí 5... takže jsem na nějakejch 120, takže 12 levelů. Hra je velmi milosrdná k lidem, co rádi dělaj kraviny a investujou do všeho.

Takyy umim psát svitky, což neni nikde napsaný. Funguje to tak, že máte papír, brk a drť z magický rudy, a pokud máte v inventáři svitek, tak ho můžete opsat. Super na některý vzácnější kousky, nebo na něco, co často používáte.

Tady pro srovnání fotka Marvina komplet svlečenýho.
20220125012443_1.jpg
* 20220125012443_1.jpg (107.53 kB. 641x479 - prohlédnuto 428 krát.)

Všimněte si, že má furt zbroj skoro 70.
« Poslední změna: Leden 25, 2022, 01:30:39 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #59 kdy: Leden 26, 2022, 02:13:59 »

:-D bože tak jsem to dneska dohrála na jeden zátah. Ten konec! Zasmála jsem se. Já to tady ani snad nemůžu napsat :-D. Měli normálně skončit v těch finálních kecech před tim šokujícim závěrem, bylo by to lepší, na druhou stranu... Božíčku. Víte, kdybych se jmenovala Marvin, tak bych taky raději vystupovala pod přezdívkou.

Doporučuju. Má to mouchy, místy jsem byla i naštvaná, ale hra si to vždycky někde napraví. V posledních dvou hodinách jsem přemejšlela, jak to ohodnotit. Lítala jsem od 90 do sta, podle toho, co se zrovna dělo. A musim říct, že jsem v tomhle ohledu nedospěla k definitivnímu závěru.

Myslim, že každej z nás má hru, která ho bavila... a pak jí hrál podruhé, ale kouzlo bylo pryč. Tohle je způsob, jak si zahrát Gothic znova. A s vylepšeníma. Pravidla znáte, boj umíte, ale celá mapa je nová, lokace jsou zajímavý, jen se vrhnout do prozkoumávání.

A mimochodem, je to definitivní, hru jde pohodlně dohrát náhodnym rvanim bodů do všeho co vám přeběhne přes nos. Už jsem nezvedla žádný staty (příležitosti byly, ale neudělala jsem to), a prostě jsem to dohrála. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, což je definitivně pozitivní.

Na jednu stranu jsou tu ty dialogový možnosti, který předstíraj, že máte nějakou volbu, což já osobě nemám ráda. Na druhou stranu ale moc jinejch chyb ta hra nemá. Ve finálnim dungeonu mi to párkrát padlo, ale žádný drama. Puzzly dávaly smysl, finální záporáci měli celkem realistickou motivaci, místo klasickejch Muahahaha krutiknírů, který člověk občas ve hrách potkává...

A na konci jsem se upřímně pobavila.

Já... sakra ta hra mě místy doháněla k zuřivosti, na druhou stranu uznávám, že to neni těžký. Myslim dohnat mě k zuřivosti.

Ok, dám 95% + 5% za to finální zasmání. Neni to stovka, je to 95+5. Problém vyřešen.

A je to zadarmo. Někdo se sr** s celou takhle neuvěřitelně rozsáhlou a propracovanou hrou, a dal jí fanouškům jako vánoční dárek. Jsem ráda, že jsem měla tu čest, a jednoho dne si to zopakuju, a tentokrát optimálnějšim stylem.
IP zaznamenána