Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic
Červen 17, 2026, 23:16:08
Vítejte,
Host
Prosíme
přihlašte se
nebo
zaregistrujte
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
nastálo
Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
-
Domů
Nápověda
Přihlásit
Registrovat
/
Might and Magic I - IX
/
Hospoda Might and Magic
/
MM8 - výpočet útoku draka
« předchozí
další »
Strana: [
1
]
Tisk
Autor
Téma: MM8 - výpočet útoku draka (Přečteno 6788 krát)
René
Host
«
kdy:
Září 23, 2013, 09:57:13 »
Ahoj, zajímalo by mě, jakým způsobem se vypočítává útok a zranění draka v MM8. Nepoužívá zbraně a připadá mi že ani síla/přesnost to nijak neovlivňuje, všiml jsem si jen že se hodnota dvakrát změnila "skokem", nejspíš při povýšení na experta a mistra draka. Máte někdo nějaké tipy? Hraju draka jako sólo postavu
IP zaznamenána
René
Host
«
Odpověď #1 kdy:
Září 23, 2013, 21:49:37 »
Tak mi to nedalo a udělal jsem pár pokusů s editorem, vypadá to následovně:
-Zranění ovlivňuje pouze počet bodů v dovednosti drak (nezávisle na úrovni dovednosti). Síla ani level ani nic dalšího vliv nemá. Hodnota se zvyšuje o 1d10 s každým bodem dovednosti.
-Každý bod dovednosti dále zvyšuje třídu zbroje o 5 bodů
-Útok zvyšuje pouze bonus z hodnoty přesnosti
-Množství many zvyšuje intelekt stejně jako u mága
IP zaznamenána
Elemir
Administrator
Zasloužilý člen
«
Odpověď #2 kdy:
Září 29, 2013, 17:22:14 »
Zkusil jsem si to taky a vyšlo mi to stejně
Musím říci, že nárůst zranění mě docela překvapil. Rozsah je to sice velký, ale na páté úrovni už bylo maximum 60. Vzhledem k tomu, že drak nemusí cvičit nic dalšího, je to na sólo docela zajímavá volba, ani se nedivím, že si ho nelze zvolit při výběru hlavní postavy
IP zaznamenána
This is the end ...
René
Host
«
Odpověď #3 kdy:
Září 30, 2013, 12:57:17 »
Ty hodnoty jsou super, hlavně když se vezme v úvahu že to je zároveň útok na dálku. Dávat 100 zranění střeleckým útokem je neskutečná výhoda pro venkovní lokace. Dohromady s létáním se dá vyčistit celá mapa bez jediného škrábnutí
IP zaznamenána
Elemir
Administrator
Zasloužilý člen
«
Odpověď #4 kdy:
Říjen 01, 2013, 14:13:26 »
Asi si budu muset udělat čas a do kapitoly pro osmičku to dopsat
Když jsem to kdysi dával dohromady, tak mě ani nenapadlo se tím zabývat - ostatně všechny ty obecné stati o pravidlech vznikly až později, takže jsem se k něčemu už zapomněl vrátit, jako byla třeba na fóru diskutovaná obourukost. V prvná hře jsem používal nakonec kombinaci temný elf a 4 draci, ten elf tam byl úplně zbytečný, jakoby ani do družiny vůbec nepatřil. Od té doby jsem snad draka už nikdy nevzal, navíc jsem alergický na toho jejich vůdce při tvorbě aliance
IP zaznamenána
This is the end ...
René
Host
«
Odpověď #5 kdy:
Říjen 01, 2013, 15:15:53 »
Drak je dost nudná a jednoduchá postava. Nemůže se naučit ovládat zbraně ani zbroj takže mu zbývá jen hrstka užitečných dovedností, z itemů muže používat jen prsteny a amulet takže po získání ideální sady se už není na co těšit. Je to jako řídit auto s automatickou převodovkou, člověk jen strká body do dovednosti draka, eventuelně do posilování a probíjí se dějovou linií. Jediná věc co mě bavila byl jeho řev při mačkání Xka
IP zaznamenána
Elemir
Administrator
Zasloužilý člen
«
Odpověď #6 kdy:
Říjen 01, 2013, 15:39:16 »
Já si z toho pamatuji hlavně jeho portrét, vždycky když dostal nakladačku ... modřinami podlitý drak je raritka
Nuda s ním asi jinak bude. K sólo hře bych si asi vybral někoho jiného, např. minotaura.
Škoda, že z těch ras kolem nelze najmout třebas i ještěráky.
IP zaznamenána
This is the end ...
Tisk
Strana: [
1
]
« předchozí
další »
/
Might and Magic I - IX
/