Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:38:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Příběh  (Přečteno 7994 krát)

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« Odpověď #15 kdy: Duben 10, 2013, 20:36:31 »

tak jako identif. potvor je dobrá pro začátečníky bez návodu, aby člověk zjistil jaký potvory maj jaký rezistence, já bud používám magii země (telekineze) nebo odpastování (stačí expert plus prsten nebo NPC, občas jsou pasti co mě dokázali zabít)...ohen využíván jen jako pochoden....vzdělávání používám jen u lučištníka, jelikož furt za něj hraju, tak vim, že se vyplatí....opravování též nepoužívám...
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Příběh
« Odpověď #16 kdy: Duben 10, 2013, 21:22:27 »

Za sólo druida jsem využil snad úplně všechny magie, kromě mysli, nejradši mám magii země...vzdělávání taky používám, na identifikaci si v sedmičce pořídím učence, ifendtifikace předmětů + 3 body do vzdělávání za pohých 5% kořisti
identifikaci nestvůr jsem nikdy nepoužil.. rezisty člověk nějak logicky odvodí, případně když zjistím, že něco nefunguje, tak prostě zkusím něco jinýho
zásadně jsem nikdy nepoužil obchodování, peněz mám vždycky dost, odpasťování taky není nutný, na solo postavě jsem měl většinou tak velký štěstí, že se nic nestalo, a v plné partě to jednoduše doléčím, opravování jsem použil v solo osmičce za trola, když mi v rovině země všechno rozbíjeli, jinak to taky řeším zelenožlutým lektvarem
bez vnímání se obejdu, prostě obcházím zdi a mačkám mezerník
u zbraní jsem nikdy nepřišel na chuť dřevcovkám
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #17 kdy: Duben 10, 2013, 23:02:08 »

Problém je, že casteři v popsaný sestavě jsou:
1) Lučištník: Málo many, nemá granty, má většinu bodů v bojovejch dovednostech, magie ohně 4, vzduch 7, voda 7. Tim to hasne. V podstatě neni důvod znát resisty, protože jede zbraněma.
2) Klerik: ...nikdy mě nenapadlo útočit klerickejma magiema. Fakt nikd... no, možná na začátku v šestce. Prostě ne. Navíc healování a udržování buffů bílý magie je docela zabíračka na manu.

Pokud mám celou partu, beru k tomu dva paladiny, takže záběr na heal je podstatně menší, ale stále ještě tam je. Nemám ani maják, ani možnost mizet branou pryč, takže v podstatě nemám šanci doplnit ve chrámu, než vybiju celou lokaci.

Alternativní sestava je druid/klerik/paladin/paladin, pro maximální komfort jsou všichni schopný healovat a druid má many kýbl. Tady už připadá v úvahu soustředění na nějakou útočnou magii, ale já to nedělám.

Každopádně krabice mě nezabijou, protože nemám žádný křehký stvořeníčka, jako jsou mágové :-). Hlavní je navštěvovat dungy, který jsou víceméně určený pro danej level, tim je menší šance, že člověka ta krabice zabije :-D. Taky je dobrý nemít odolnost 9. Pokud krabka zklepne někoho do bezvědomí, prostě počkám, až ho regenerace dostane zpět, nebo ho vyléčim. Zbroje jsou buď vytvrzený, nebo je můžu sundat.
...
Co se týče identifikace, tak je tu ještě jedna naprosto jednoduchá metoda. Zakouzlim na potvoru kouzlo, a když se jí nic nestane, tak je imuní.
...
I za partu, kde neni míchač lektvarů, neni problém ty zelenožlutý prostě koupit. V zásadě vytvrdíš zbroj a zbraň a případně nějakej hodně důležitej item, třeba + resist, nebo manaregen. Zbroje a zbraně jsou to, co se většinou rozbíjí, málo kdy mi křupne něco jinýho.
IP zaznamenána