Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:39:10
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Příběh  (Přečteno 7996 krát)

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« kdy: Duben 07, 2013, 21:08:58 »

Might and Magic VII – One man show
(vystupují Kaucuk – Člověk – Lučištník),
Rád bych tímto řekl, že gramatické chyby prosím neřešte.
 Po příjezdu na Smaragdový ostrov skupina 1 lučištníka jménem Kaucuk a tří rytířů (luky, hodně HP a TZ). Skupina se seznámila s ostrovem a podmínkami soutěže. Po dohodě členů se skupina se rozhodla jako první splnit úkol Červený lektvar. Rychlovka. Hurááá na další, avšak v cestě stojí vážky. Jejich síla byla trošku na síly skupiny. Boj probíhal formou útěků, uzdravování u studen a v hospodě.
 Důležitý okamžik nastal, když vážky prolomily vstup do města a zabíjeli vesničany. Pro skupinu to mělo hodně výhod . Peníze od mrtvých, hůlku (skupina ji našla u jednoho peasanta) a také loutnu, což byl další úkolový předmět. V lese, kde měly útočiště vážky, našla skupina poklad (truhly). Skupina si doplnila zásoby a našla tam mušli (úkolový předmět). Zkušenosti se hrnuly a skupina se zlepšovala ve svých schopnostech. Kaucuk se zlepšoval ve svých schopnostech (luk, vzdušná magie). Další úkolový předmět a to klobouk získala družina výměnou za lektvar od jednoho rytíře. To znamenalo, že už zbývali úkoly, které šli splnit v temných zákoutí ostrova (jeskyně apod.).
 Skupina nakoupila zbraně, brnění, lektvary, svitky a další drobnosti. Skupina se rozhodla vstoupit do Chrámu měsíce. Tam čekalo překvapení ve formě pavouků, krys a netopýrů. Párkrát se zajiskřilo (né kouzlo jiskry) a havěť byla na onom světě. Vybrala truhlice a poklady. Poté našli na konci dlaždici (úkolový předmět) a vyrazila ven. Odevzdali předměty a vytrénovali se. Nyní už jen čekala dračí sluj.
 Skupina se posilnila ohnivou odolností a vstoupila. Drak si nejdříve všímal krys, to znamenalo, že skupina vykradla sluj a utekla ven. Našla tam zlato, nějaké to vybavení, ale hlavně luk a štít (úkolové předměty). Další den se skupina rozhodla zabít onoho draka. Boj to byl ukrutný a dlouhý, ale skupina nakonec draka udolala, i když při tom utrpěla 50% ztráty (dva rytíři zaklepali bačkorama). V útrobách drakova těla našel Kaucuk mnoho potřebných věcí (SAVE/LOAD). Po opuštění sluje na následky zranění zaklepal bačkorama i další rytíř (utopil jsem ho). Kaucuk zůstal sám. Odevzdal předměty, vyhrál soutěž a odjel do Harmondale. Pokračování příště
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #1 kdy: Duben 07, 2013, 21:23:48 »

Gramatický chyby neřešim, ale prosila bych odstavce.
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« Odpověď #2 kdy: Duben 07, 2013, 21:30:08 »

já měl to měl i hezky udělaný ve wordu, tak doufám, že po takovéhle změně to bude čitelnější...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #3 kdy: Duben 07, 2013, 21:41:52 »

Děkuji.

Lučištnický sólo? No, proč ne, lučištníci jsou silný a praktický povolání. Já jsem ze sólování sedmičky vždycky rozpačitá, ty hroby mě deptaj :-). Kdyby to šlo bez nich, a teď nemluvim o vymýcení :-D. Fakt je, že má člověk nějaký inventáře navíc. Neměla jsem to číst, teď mi bude ubohejch rytířů líto :-). Ztrátám na životech se dá u draka přeci tak snadno předejít :-D.
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« Odpověď #4 kdy: Duben 07, 2013, 21:43:10 »

Já mam lučištníky nejradši, dohrál jsem to i se 4. Dá a docela snadno, to je pravda, ale ono to nějak vyplynulo...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Příběh
« Odpověď #5 kdy: Duben 08, 2013, 09:25:01 »

Hezký začátek zlého lučištníka :D Hroby by se daly vyřešit změnou obrázku v datovém souboru.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #6 kdy: Duben 08, 2013, 09:46:00 »

To, že se hroby nezobrazujou, je sice hezký, ale já o nich vim, a to stačí :-D. Upřímně, kdyby můj lučištník utopil mýho rytíře, tak bych to nesla špatně :-D.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Příběh
« Odpověď #7 kdy: Duben 08, 2013, 10:40:22 »

nevím proč ale o víkendu jsem tohle udělal taky :D ale vzal jsem si radši hraničáře, bál jsem se že lučišník bude moc papírový :P
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #8 kdy: Duben 08, 2013, 11:24:45 »

Lučištník je podle mě lepší volba. Má granta s koužkama, umí s kopim, má granta s lukem, mistra magií... Hraničář je takovej vodnatej, v celku umí kulový. Má granta se sekerou, ale to je spíš vhodný jako podpora do skupiny. Expert magie? Ne, vim jaký to bylo s minotaurem v osmičce. Musela jsem si to healování nastavit na programovatelný klávesnici a odcházet na svačinky.
IP zaznamenána

bubak

• Host
Příběh
« Odpověď #9 kdy: Duben 08, 2013, 11:36:49 »

vy mě štvete, teď budu muset rozjet toho lučišníka :-/ a to jsem měl rozjetého i mága :P Ale furt to na začátku teče na manu, takže si hraje taky na lučišníka :p
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #10 kdy: Duben 08, 2013, 12:00:44 »

Sakra. A teď to bude na mě, když se mu za to bude hrát špatně... že já nedržela hubu, no těď už je pozdě. Jdu se skrčit do kouta.

Já za mágy řešim manu tak, že prostě nekouzlim. Tvrdit, že mág musí kouzlit je diskriminace.
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« Odpověď #11 kdy: Duben 09, 2013, 15:55:40 »

Jaký dvě povolání byste si vybrali, když byste hráli M&M 7 za dvě postavy?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #12 kdy: Duben 09, 2013, 23:33:05 »

Pravděpodobně klerika a lučištníka. Klerik je zabiják, ten opravdu nemá problém a lučištník zatáhne cestovní magie + umí slušně bojovat a něco vydrží.
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Příběh
« Odpověď #13 kdy: Duben 10, 2013, 17:30:18 »

taky bych volil stejně...ale, kdybych to hrál za dvě postavy, tak bych zkusil zloděje a hraničáře, schválně kde bych skončil ( u vážek bych umřel tak 3x, v chrámu jednou), to by bylo hezky na dlouho. PS: která z ostatních dovedností si myslíte (podle vás), že nejzbytečnější pro začátečníka? pokročilý bych řekl, že nepotřebuje vnímání..A kterou magii nevyužíváte a proč? Pro mě je to Identif.nestůr - nikdy sem jí netrénoval (dobrá věc, když nechcete hrát save/load) a magii mysli, protože pro můj styl hry se hodí spíše tělo a duch..a na mysli už nezbejvaj dovednostní body.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Příběh
« Odpověď #14 kdy: Duben 10, 2013, 18:00:41 »

Je to hodně o výběru postav, o tom, co uměj, o tom, jestli umíte healovat, nebo máte alchemku alespoň na mistra...

Skilly, který nepoužívám:
Magie: Země, duch, mysl, (černá :-)), oheň využívám jen velmi omezeně (řekněme 4 body expert a dost).
Vedlejší skilly: Id nestvůr, odpasťování, identifikace, vzdělávání, opravování.

Identifikaci itemů nechávám do města, pokud mám štěstí na prsten s bonusem, tak 4 body expert, pokud jí nějaká postava vůbec umí.
Opravovat neni co, ve chvíli, kdy dojde na potvory, co rozbíjej zbroj, už mám všechno politý zelenožlutym vytvrzovacim poťákem. S Grayface patchem jdou vytvrzovat i artefakty, takže je to v suchu. Když jsem ho neměla, tak jsem prostě nosila rezervní zbroj/zbraň s vytvrzenim.
Odpasťování nepovažuju za důležitý, když je klerik. Regenerace to dorovná. Málo kdy mívám v partě postavu, která by s nim uměla fakt dobře a cpát do toho kopec bodů nebo spolíhat na nalezení itemů? Fakt ne.
Identifikaci potvor jsem nepoužívala snad nikdy, nechápu, k čemu to je. Asi potřebovali nahradit diplomacii jinou zbytečnou profesí.
IP zaznamenána