Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:33:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 278987 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1620 kdy: Duben 16, 2014, 20:00:22 »

Ubisoft dneska uvolnil do distribuce MAC verzi hry, viz Steam Mac version now available!. Jako bonus za čekání bude všem uživatelům bez ohledu na verzi zpřístupněn i obsah DLC Sokol a Jednorožec. Vypadá to, že se jim tedy nakonec zadařilo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1621 kdy: Duben 17, 2014, 23:41:52 »

Zdarec, kdy se uvolní cesta ze Sorpigalu do Seahavenu? Jsem na začátku III. aktu a strážný tam pořád stojí, přitom drožkou cestuji normálně(jen to stojí 150zl)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1622 kdy: Duben 18, 2014, 08:21:52 »

Ahoj, už se neuvolní. Pokud se ti tento bug nepodařilo dořešil už na začátku Act II, tak tam zůstane až do konce. Patch 1.5 máš?
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1623 kdy: Duben 20, 2014, 17:01:25 »

Pomalu se prokousávám ve zpracování DLC Sokol a Jednorožec na konec a zrovna jsem se docela zajímavě zasekl u bestiáře. Nejde ani tak o zpracování, jako o jeho obsah. Narazil jsem na dvě zajímavé věci.

1) Pokud si pamatujete na článek o patchi 1.5, je tam uveden nový buff pro monstra - Nebeská zbroj. Funkčnost je stejná jako u shodného kouzla magie světla. Má celkem 3 úrovně - buďto kryje 500, 750 nebo 1000 bodů poškození. Délka trvání je standardně 3 kola. V bestiáři je definováno pro postavy Prétora a Elitního prétora ... vlastně zůstalo jen u té definice. Popisek sice říká, že umějí Nebeskou zbroj, ale ve skutečnosti je místo ní definováno Očistné světlo, což je poté vidět i v bestiáři. Nebeskou zbroj tak v DLC nakonec nepoužívá nikdo. Nejspíše v Limbicu usoudili, že stávající obtížnost je dostatečná i tak :)

2) Bestiář popisuje klasicky od každého kusu monstra 3 verze (základní, elitní, šampión). Jinak tomu není ani u frakce Azyl. Jenomže některá elitní monstra nebyla nakonec použita a ve hře je neuvidíte. Jedná se o Elitního inkvizitora, Elitního rytíře slunce a Elitního serafina.

Pokusím se s tím ještě přes noc pohnout a zítra to už zkompletovat. Zatím je krom přehledu úkolů víceméně hotov kompletní návod, ale zatím váhám u map oblastí a dungeonů. Mám je sice připravené, ale nejsem moc spokojen s jejich grafickou podobou. Monstra do bestiáře pak zkusím vytípat přímo ze hry.

Edit: Zkusil jsem schválně Očistné světlo za Nebeskou zbroj vyměnit. Je to docela zajímavá změna, když se díváte, jak po vašich útocích lítají samé nuly. Při nastavené pravděpodobnosti kouzlení 30% to opravdu obtížnost začne zvedat, ale problematické to bude asi až u skupinových bojů, např. přepadovka na nádvoří. Takhle jednotlivě to zas takový efekt nemá.

Edit 2: S bestiářem to bude nakonec o trochu složitější, protože jsem přišel na první nesrovnalosti. Např. u rytíře slunce se liší tooltip pro Hodinu spravedlnosti v herní obrazovce (lišta u HP baru) a v bestiáři. Oba tooltipy ukazují jiné hodnoty. Nekorektní zobrazení hodnoty zdraví v bestiáři úplně vynechám. Tipuju však, že datové soubory jsou v pořádku a platí to, co je v nich. Těžko říci, kde se tahle chyba bere, podle mě je to v kolizi se schopností Mučedník.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1624 kdy: Květen 05, 2014, 20:03:17 »

Mám takovej problém, dostal jsem úkol Morganovy oči a uši, ale ten Gryfí jezdec mě nechce odvézt do kovárny živlů, to políčko mám šedivý a nejde na něj poklikat. Musím před tím ještě něco udělat, nebo je to nějakej bug?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1625 kdy: Květen 05, 2014, 20:05:09 »

Je to bug. Nejprve se ujisti, jakou verzi hry máš. Od patche 1.4 by to mělo být už vyřešené.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lugiak

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1626 kdy: Květen 06, 2014, 17:33:42 »

Mělo by být, ale není. Tady je návod jak na to (anglicky) : http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/1392560-might-and-magic-x-legacy/ . Popřípadě na uloz.to najit soubor levdialog.xml a ten ve hře přepsat.
Bacha pak to udělá bordel v DLC takže pak musíš zase použít originální soubor jinak tam zkysneš.
IP zaznamenána

Cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1627 kdy: Květen 06, 2014, 17:55:57 »

kluci, delam quest s tim prokletim Volosu a sem v druhem patre, jak prolezt y dlazdice? (je tam jedna zelena)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1628 kdy: Květen 06, 2014, 18:09:50 »

Dlaždice jsou jako tanec, musíš tím krouživě projít a přitom využívat tu středovou dlaždici. Někde v Zákysech už jsem popisoval jak. Každopádně ... ale co už, zkus a uvidíš ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Lugiak

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1629 kdy: Květen 06, 2014, 18:45:44 »

Ty dlaždice jsou 1-2-3-zelená-1-2-3-zelená, pokud si dobře vzpomínám
IP zaznamenána

Borelias

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1630 kdy: Květen 07, 2014, 00:12:46 »

Na začátku v pavoučim podzemí je tajnej průchod do místnosti s mrtvym čarodějem, ze kterého družina sebere "vytrženou stránku z deníku".
Je to k něčemu dobrý, nebo jen příběhový předmět..? Ukazuje se totiž mezi úkolovýma předmětama (jako popel, atd).
Na mrtvýho čaroděje sem narazil až teď při nové hře s novou partou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1631 kdy: Květen 07, 2014, 01:04:40 »

Tváří se to spíš jen jako informační věc, taky jsem nenašel, k čemu jinému by to bylo dobré.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1632 kdy: Květen 07, 2014, 01:47:40 »

Ale, kuš, přeci se nebudu pořád někam otáčet ... není vám jasné, o čem píšu? Nic si z toho nedělejte :)

Mám tu úplně jinou věc, 27. 6. - 6. 7. 2014 se koná Festival fantazie, kde probíhá i UbiCon. Ten proběhne 2.- 3.7. a dostal jsem na něj pozvání ohledně přednášky k Might and Magic apod. Vypadá to ovšem, že nebudu mít tou dobou čas. Akce je otevřená každému, pokud by měl někdo zájem a odvahu si přednášku připravit, tak dejte vědět.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lugiak

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1633 kdy: Květen 08, 2014, 03:09:58 »

ten vytrženej kus deníku je k nějakému úkolu, ale už si nevzpomínám k jakému. Vím že si ho ode mě někdo vzal (nebo sloužil jko nápověda k jinému úkolu).
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1634 kdy: Květen 12, 2014, 00:03:26 »

hej lidi, tak sem narazil na quest: V zapomeni. sem v mistnosti s temi osmi pakama a nevim si rady, kdyby na tech pakach byly cisla tak by to mohl zadat cisla tech dveri, ale fakt nevim jake sou spravne kombinace, co mi unika? A navic nemohu dostat quest s tim kultem mnoukani, a tamina mi to nenabizi :/ ani po dokonceni 4 aktu. Pls help
IP zaznamenána