Pomalu se prokousávám ve zpracování DLC Sokol a Jednorožec na konec a zrovna jsem se docela zajímavě zasekl u bestiáře. Nejde ani tak o zpracování, jako o jeho obsah. Narazil jsem na dvě zajímavé věci.
1) Pokud si pamatujete na článek o
patchi 1.5, je tam uveden nový buff pro monstra - Nebeská zbroj. Funkčnost je stejná jako u shodného kouzla magie světla. Má celkem 3 úrovně - buďto kryje 500, 750 nebo 1000 bodů poškození. Délka trvání je standardně 3 kola. V bestiáři je definováno pro postavy Prétora a Elitního prétora ... vlastně zůstalo jen u té definice. Popisek sice říká, že umějí Nebeskou zbroj, ale ve skutečnosti je místo ní definováno Očistné světlo, což je poté vidět i v bestiáři. Nebeskou zbroj tak v DLC nakonec nepoužívá nikdo. Nejspíše v Limbicu usoudili, že stávající obtížnost je dostatečná i tak

2) Bestiář popisuje klasicky od každého kusu monstra 3 verze (základní, elitní, šampión). Jinak tomu není ani u frakce Azyl. Jenomže některá elitní monstra nebyla nakonec použita a ve hře je neuvidíte. Jedná se o Elitního inkvizitora, Elitního rytíře slunce a Elitního serafina.
Pokusím se s tím ještě přes noc pohnout a zítra to už zkompletovat. Zatím je krom přehledu úkolů víceméně hotov kompletní návod, ale zatím váhám u map oblastí a dungeonů. Mám je sice připravené, ale nejsem moc spokojen s jejich grafickou podobou. Monstra do bestiáře pak zkusím vytípat přímo ze hry.
Edit: Zkusil jsem schválně Očistné světlo za Nebeskou zbroj vyměnit. Je to docela zajímavá změna, když se díváte, jak po vašich útocích lítají samé nuly. Při nastavené pravděpodobnosti kouzlení 30% to opravdu obtížnost začne zvedat, ale problematické to bude asi až u skupinových bojů, např. přepadovka na nádvoří. Takhle jednotlivě to zas takový efekt nemá.
Edit 2: S bestiářem to bude nakonec o trochu složitější, protože jsem přišel na první nesrovnalosti. Např. u rytíře slunce se liší tooltip pro Hodinu spravedlnosti v herní obrazovce (lišta u HP baru) a v bestiáři. Oba tooltipy ukazují jiné hodnoty. Nekorektní zobrazení hodnoty zdraví v bestiáři úplně vynechám. Tipuju však, že datové soubory jsou v pořádku a platí to, co je v nich. Těžko říci, kde se tahle chyba bere, podle mě je to v kolizi se schopností Mučedník.