Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:41:46
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279116 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1590 kdy: Duben 01, 2014, 20:11:20 »

Zvědavost mi nedala, tak jsem teda dokoupil další sadu lektvarů many. Hra nejspíše vytušila moje zklamání a namíchala mi hned napoprvé "průměrný souboj" ... tohle je totiž na celé té věci kouzelné. Dokud v něčem figuruje pravděpodobnost, je to nevyzpytatelné. Dostat na úvod dvě plošné speciálky, co se zrovna rozhodnou ignorovat odolnost a pak si to někde v prostřed boje zopakovat, je dost na otrávení :) Obzvláště, pokud se to zopakuje v následujících třech loadech. Na druhou stranu je to také důvod, proč ten balancing vázne. Dokud nebude v pravděpodobnosti 0, může podobná situace vždycky nastat. S odstupem bych souboj s prvním bossem DLC nakonec přirovnal k souboji s Gralkorem, akorát bez použití magie.

Vzal jsem to tedy zase o další kousek dále a opět se to celé obrátilo v můj prospěch. Zatím jsem tedy na nádvoří paláce, takže netuším, jak daleko od konce, to se dozvím zase až zítra, ale pokud to půjde v podobném duchu, tak mě to už asi moc nepřekvapí. Odhadem mám za sebou 3 hodiny poklidného hraní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1591 kdy: Duben 02, 2014, 08:10:53 »

Na nádvoří paláce byla pěkná bitka :-), poté jsem šel do jídelny, do zbrojnice (nebo jak se to jmenovalo) a pak do centrální místosti k císařovně, tam byl závěr.

Málem jsem vykysnul na nedostatečné vnímavosti, naštěstí jsem měl očarované předměty a kouzla na zvýšení - limit pro otevření tajných míst byl v DLC cca o deset větší než v základní hře.

Tak si užij závěr - finální souboj s andělem je taky prima :-)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1592 kdy: Duben 02, 2014, 20:00:00 »

Uf, už jsem myslel, že budu muset Adiru umlátit celou :D Bylo to na dost loadů, ale vyšlo to ... no, nakonec jsem to po tom všem loadnul ještě jednou a nějak mě něco vnuklo zkusit jinou taktiku - neměla v podstatě šanci, viz

Spoiler: ukázat
Zjistli jsem, jak mocné je kouzlo Zdrcující tíha, stačily 4 zásahy a byla pod polovinou zdraví. Kritický zásah byl např. za 3787 bodů zdraví. Prostě na tu schůdnější cestu se vždycky přijde až nakonec :D Že mě to nenapadlo už u hlavního inkvizitora ...
Edit: Tak ani nemohlo, kouzlo jsem se doučil až po útěku z pevnosti.
Edit 2: Hm, Caindale je docela odolný, Zdrcující tíha na něj moc neplatila, vyšlo to nastejno s Ohnivým přívalem. Ale opět jsem ho sundal na první pokus. Přijde mi to podobné jako u Mamushiho, který mi po odehraném Early Access přišel celkem jednoduchý.

Jinak souboj na nádvoří byl dobrý, ale spíš taková rutina, byť jsem první pokus podcenil - poslední tři protivníky, takže jsem rázem přišel o paladinku, no a protože svitky u sebe nenosím ... Nepříjemný byl pro mě boj na věži a potrápil i jeden starý známý na koni. Ten speciální útok, co ignoruje obranu, dokáže hodně boj zamotat. Opět, obzvláště pokud mi s tím sejmou paladinku. Holt jsem nákup svitků hodně podcenil. Ale na druhou stranu jsem si sebou vzal na cestu alchymistku, takže o lektvary nouze nebyla.

Nemagické družiny to budou mít asi těžší, obzvláště u potvor, co docela odolávají. Nebo lépe řečeno delší. Magie a dostatek peněz je podle mě pro tohle DLC základ.

Za sebou mám další asi 4 a čtvrt hodiny, plný sešit poznámek a celkový pocit ... nakonec dobrý :) Příběh působil spíše jako vata, ale nebylo to úplně mimo. Budu si muset teď nad tím chvilku sednout a popřemýšlet (možná to sepsat). Hlavně závěrečná tabulka je prima, nejspíš založím další bod do Síně slávy.

Edit: Aktualizoval jsem obsah spoileru.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1593 kdy: Duben 02, 2014, 23:43:48 »

Ohledně nemagických družin v DLC doporučuji přečíst toto: odkaz
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1594 kdy: Duben 04, 2014, 07:10:31 »

Jj, na to už jsem koukal :) Ze zajímavosti jsem rozehrál Fort Laegaire ještě jednou a docela mě překvapila jedna věc. Těžko říci, jestli jsem měl předtím jenom takové štěstí, ale tentokrát se mi často stávalo, že mě bandité postavu otrávili nebo přivedli ke zmatení. Předtím si tohle vůbec nevybavuju.

Jinak Playman už uvedl DLC do prodeje a za "krásných" 199 Kč. Odpovídá to tedy původnímu odhadu, resp. nastavené ceně Ubisoftem. Když jsem tak prohlížel cenový vývoj a paralelu se Standard edition, tak si říkám, že nejlépe na tom jsme jako majitelé Deluxe krabicovky. Ono totiž to DLC nakonec zcela zdarma není, řekněmě, že jsme na něj jen dostali výraznou slevu :D

Ale teď k věci, co jsem vlastně chtěl načnout. Na fóru se s patchem 1.5 objevila jedna věc a to, že výsledkovou listinu (závěrečnou obrazovku), obdrží hráč teprve po odehrátí DLC. Ti, kdo DLC nemají, neobdrží nic. Možná se tu najde někdo, kdo s tím má zkušenost.

Už před delší dobou jsem tu zmiňoval, že fragmenty DLC byly obsaženy už v datových souborech základní hry. Příběh a jeho vyvrcholení + výsledková listina totiž spíše napovídá, že obsah DLC měl být původně asi přímo součástí základní hry. Celé to teď vyvolává otázky okolo dalších DLC a jejich začlenění do hry. Logicky by byl nesmysl, aby se s každým novým DLC měnil popis výsledkové listiny, řekl bych tedy, že další DLC bude do hry vloženo paralelně. Někdo už tu psal o chybějícíh frakcích vs počet případných DLC. Pokud tedy další DLC vůbec budou. Levelem jsem skončil maximem na 36, awards v Uplay počítají se 40. Rezerva tu tedy je minimálně na jedno DLC.

PS.: Do Síně slávy jsem přidal i desítku, ale změnil jsem systém. Zrušil jsem možnost vkládání listin, budu to provádět sám. Celý ten skript byl nějaký podivný a ještě jsem k tomu musel řešit spam.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1595 kdy: Duben 04, 2014, 07:17:49 »

Osobně si myslím, že hlavní příběh je tímto DLC završen a je jen spekulace jestli se s tím počítalo od začátku či ne - spíš to měli jako alternativu. Ale taky mi to nepřijde jako až tak uměle nastavená kaše, celkem to logiku má.

Deluxe verze mohla být základní, vůbec bych to neprodával jako standard / deluxe. Ale je věcí lidí, že si standard pořídili...

Dle mého budou další DLC (jestli přijdou) již odbočky mimo hlavní příběh. Taky jsem skončil na lvl 35 - 36.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1596 kdy: Duben 04, 2014, 09:39:56 »

Ono je i otázka taková. Jestli nějakým patchem přístupní čestné povyšovací questy. Také se může stát, že vydají dlc, které bude obsahovat tvorbu postavy (víc portrétů). Dá se očekávat, že se se setkáme s lady Irinou a taky bych tipoval že budeme stát proti nekropoli (u kterého by děj ml předejít datadisku odstíny temnoty)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1597 kdy: Duben 04, 2014, 10:27:00 »

Standard edici beru jako jedinou možnost, jak se dostat ke krabici až dojdou Deluxe krabicovky. Otázkou je, zda-li ta látková mapa za to opravdu stojí. Jinak to smysl nemá. Původně jsem si myslel, že Deluxe digital stáhnou z prodeje a zůstane jen Standard a samostatné DLC, ale prodává se dál.

U Sokola a Jednorožce mi akorát chybělo rozšíření mapy, protože Heroes 6 neznám, tak jsem ani nevěděl, v které části světa vlastně jsem. Ale všiml jsem si docela zajímavého bugu. Když DLC skončí a družina se objeví před palácem, mohl jsem do něj klidně vstoupit a spustila se celá sekvence okolo Krag Haka a Ereba. Pravděpodobně bych mohl dojít až do Ker-thalu. DLC mě nakonec zaujalo natolik, že mám opravdu podrobné poznámky a nejspíš si na tom vyzkouším první mapy a návod. Mimochodem, osvobodil jste někdo Markuse Vlka z pevnosti?

Absence výsledkové listiny byla třeba kritizována ze strany komunity, je opravdu možné, že podobným způsobem přijdou s dalším patchem i čestná povolání apod. Těch mini DLC se obávám, ale záleží také na ceně.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1598 kdy: Duben 04, 2014, 11:23:22 »

Citace: Elemir
Mimochodem, osvobodil jste někdo Markuse Vlka z pevnosti?

Já ano, stalo se toto:
Spoiler: ukázat
Po příletu Orny a Leva se ode mě odtrhl, smrtelně zranil Rosalii a pokusil se zdrhnout na jednom z gryfů. Ale štěstěna mu nakloněna nebyla. Na gryfovi se neudržel a zemřel pádem na zem. Také zasáhla andělka Orna a Rosalii na poslední chvíli vyléčila.

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1599 kdy: Duben 04, 2014, 19:40:09 »

Díky KILLERe. To bych si mohl zvládnout natípat screeny a budu to mít komplet.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1600 kdy: Duben 05, 2014, 21:12:58 »

Tak mám Fort Laegaire podruhé za sebou a hned jsem mohl aktualizovat svůj předchozí spoiler. Je fakt, že jak člověk už ví, do čeho jde, tak je to jiné - taková bezstarostná odehrávka :) Ale spíš si myslím, že to chtělo hlavně změnit přístup a vzít to DLC prostě jako akčnější počin s rychlým spádem a starat se tedy hlavně o ten boj. Pokud bych to měl hodnotit z pohledu ceny, tak 199,- mi přijde přestřelených, ale na druhou stranu si říkám, že tohle moc porovnávat se současnými hrami a jejich přídavky nejde.

V recenzi jsem se pokusil to celé nějak popsat, ale ohledně celkového hodnocení těžko říci. Mě ta číselná nebo slovní vyjádření moc nejdou. Nakonec mě to bavilo a to mi stačí :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1601 kdy: Duben 06, 2014, 08:53:00 »

Už jsem to říkal kdysi, že ta hra za až tak nehratelně těžká není. Je to jenom  tom brát to jako výzvu a hledat slabiny a na co kdy jít.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1602 kdy: Duben 06, 2014, 09:40:02 »

Nevíte někdo jestli na uPlay najdu celkově odehraný čas? díky
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1603 kdy: Duben 06, 2014, 10:57:51 »

Celkový čas jsem na Uplay nenašel, takže vždycky po odehraném kusu si zapisuju ten aktuální a pak to sčítám ručně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1604 kdy: Duben 06, 2014, 12:13:45 »

No to jsem už zadrbal :( mam ale pocit, že na me nekde vyskočil udaj 30h, ale tehda jsem este nemel ukonceny ani 2 akt. ale hlavne jsem pres ten tyden ani nemel tolik casu :D
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 111