Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 04:30:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279616 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1395 kdy: Březen 02, 2014, 02:55:25 »

Pokud vím, tak formace nebyly ani v Might and Magic 1-5.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1396 kdy: Březen 02, 2014, 08:24:44 »

K té české videorecenzi jsem měl komentář už v Knize návštěv. Koukal jsem na to celkem nevěřícně, protože to nebylo ani vtipné a bylo to dost zcesty. I když koukl jsem chvilku i na jiné recenze v tom díle a tohle obecně není pořad pro mě. Koukatelná bývala Game Page, ale ta prý už skončila.

4Yuyana: Už jsem si nebyl úplně jist, jak jsem v DAO tvořil postavu, ale pamatuju si, že už jsem o tom někde psal :D

K těm formacím: to je totiž úžasný paradox. Měla to i recenze na BonusWebu, kde autor zdrbl od začátku do konce devítku a pak si stěžoval, že desítka nemá formace. No jo, jenomže devítka byla právě jediný díl v celé sérii, který formace má :D Dokonce se v nich dá hýbat i s NPC.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1397 kdy: Březen 02, 2014, 09:29:47 »

bubushow:

tak teda nevím, jestli to autoři s tou obtížností záměrně přehnali, aby vyloženě znepřístupnili určité lokace dříve než nadejde jejich čas (viz třeba jenom cesta Karthalu kde se nedostanu ani k hospodě a je po mě), ale rozhodně mi MM10 znechutili.

Buď jsem za ta léta tak vyměknul, nebo autoři trochu moc zabalancovali s obtížností hry. Opravdu mám nutkání celou hru odinstalovat a zkusit ji nainstalovat znovu, ale tentokrát nestáhnout patch 1.4. Předchozí verze rozhodně nebyla žádná brnkačka, ale ta obtížnost byla přeci jenom trochu adekvátnější byť tam řada věcí šíbrovala.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1398 kdy: Březen 02, 2014, 09:53:33 »

Citace: Návštěvník
Pokud vím, tak formace nebyly ani v Might and Magic 1-5.

jo to ne, jenže tady nejde o MM1-5, ale o Legend of grimoar a hry tohoto typu.

bubushow:

tak teda nevím, jestli to autoři s tou obtížností záměrně přehnali, aby vyloženě znepřístupnili určité lokace dříve než nadejde jejich čas (viz třeba jenom cesta Karthalu kde se nedostanu ani k hospodě a je po mě), ale rozhodně mi MM10 znechutili.

Buď jsem za ta léta tak vyměknul, nebo autoři trochu moc zabalancovali s obtížností hry. Opravdu mám nutkání celou hru odinstalovat a zkusit ji nainstalovat znovu, ale tentokrát nestáhnout patch 1.4. Předchozí verze rozhodně nebyla žádná brnkačka, ale ta obtížnost byla přeci jenom trochu adekvátnější byť tam řada věcí šíbrovala.

tak já nevím, já hrál jak verzi ihned po vydání (aktualizovanou) tak tu verzi 1.4 a mezi nimi není téměř žádný rozdíl. V síle oblud a to kdekoliv, v ceně lektvarů, služeb atd. Víceméně jediné, co 1.4 dělá je, že v rámci odstraňování bugů dělá bugy ještě větší (neboť určité věci místo opravení zakáže prostě celé) a přidívá nové dungeony do hry. Navíc ta obtížnost není nijak vysoká.

Pokud si to měl nějaké lehčí, tak bůhví co jsi hrál.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1399 kdy: Březen 02, 2014, 09:53:58 »

V dnešní době holt jsou všechny hry, kdy na startovní levlu sejmeš cokoliv. Tato hra je v tomhle jiná a je to jenom dobře, protože když mě dostali tak jsem si naexpil a těšil jsem se jak jim to vrátím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1400 kdy: Březen 02, 2014, 10:08:16 »

Protože do Karthalu stejnak musíš přes stoky, tak je jednodušší a snažší si otevřít vstup přes Hallotský lesík. Hra je poskládaná tak, že ti vždy jednu cestu nechá. V předchozích dílech taky existovala místa, kam nešlo jen tak vkročit. V desítce je to horší hlavně kvůli kompresi mapy, takže to všechno působí dost nahňácaně. Plus boj není úplně ideálně vyřešen a k tomu nelze dopředu jen tak odhadovat monstra. Ve střední části hry jsem taky bloudil a zkoušel, kudy už projít dokážu a kudy ne. Ale jakmile překročíš level 18, tak se to začne poměrně rychle lámat. V tu chvíli podle mě padne i rozdíl mezi normální a těžší obtížností.

K obtížnosti vůbec ještě obecnou poznámku. Ono se to nezdá, ale rozdíl mezi normální a těžší obtížností je zejména u základních monster, která mají více zdraví (o 50%). Jak to postupuje dále, tak třeba šampióni mají jen o 10% více zdraví. Potvoráci sice dávají větší damage, ale tohle časem docela slušně družina vykompenzuje. Bohužel se to všechno odrazí na délce soubojů a tady prostě platí, že čím rychleji boj probíhá, tím lepší je skóre. Těch 50% zdraví navíc může klidně znamenat o 2 kola více a v případě obklíčení to může znamenat vážný problém. Osobně bych na první projití normální obtížnost doporučil, není nutné to za každou cenu zkoušet hned na těžší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1401 kdy: Březen 02, 2014, 10:11:14 »

Co myslíš tím score? jako víc expů?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1402 kdy: Březen 02, 2014, 10:18:11 »

Čím rychleji nepřítele zabiješ, tím větší máš šanci, že přežiješ. (a že nikdo z party nezdechne). Ve hře žádné skóre není (ani to nemá vliv na zkušenosti), ale je to myšleno takto, si tedy myslím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1403 kdy: Březen 02, 2014, 10:43:00 »

Přesně tak jsem to myslel :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1404 kdy: Březen 02, 2014, 11:02:33 »

No já nevím, já to na lehkou obtížnost nehrál, ale myslím si, že ta těžká obtížnost je tak +/- akorát. Problém je spíše v tom, že jsou jednotlivé postavy nevyvážené a hodně záleží na tom, jakou partu hráč má. To bude dělat opravdu velký rozdíl v tom, jak to na hráče bude působit a jak těžké to pro něj bude. Navíc vývoj postav jde velice snadno pokazit a pokud to nemá hráč dobře promyšlené, dopředu si nenaplánuje co (jakou dovednost) bude u koho rozvíjet a proč, pak se může velice rychle dostat do problémů. řekl bych, že právě je tam určitý zlom, ze kterého již není návratu a pokud v tomto zlomu bude mít špatně poskládanou skupinu, nebo jí bude mít špatně rozvinutou, tak hru nedohraje.

I z těchto důvodů je asi lepší si to nejprve zahrát na tu lehčí obtížnost a vyzkoušet si to a nebo to risknout a počítat s tím, že se to nemusí podařit a hráč může opravdu i "prohrát".

Hodně tam potom dělá i rozvoj vlastností - pokud nezvedá vitalitu, má málo životů a už to pak nezachrání atd atd.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1405 kdy: Březen 02, 2014, 11:07:00 »

bubushow:

Elemir: Nu dobrá, přesvědčili jste mě. Zatím jsem na 16lvl a jako vždy mám pochybnosti o správném složení družiny. Sice už mám mistrovská kouzla ohně i vzduchu, ale zase nemám dost many k jejich plošnému využívání. To zdražení lekvarů fakt naštvalo. Momentálně jedu Ztracené město, kde připouštím se zuby nehty držím a dacimuji v šechno co mi přijde do cesty. Ale je to drahé a člověku pak nezbývá žádný peníz na zbraně.

Je to docela komické, že postavy, které by měly dávat ty hlavní rany na blízko nějak ztrácí a největší damage v boji na blízko tak dává můj mág. Jeho údery nikdo nezablokuje :D:D
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1406 kdy: Březen 02, 2014, 11:35:05 »

bezchybný úder vyzkoušej
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1407 kdy: Březen 02, 2014, 12:04:25 »

bezchybný úder vyzkoušej

Zkouším, ale je to celkem k ničemu, když při něm obvykle dám tak 30% damage...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1408 kdy: Březen 02, 2014, 13:02:02 »

Pokud máš problém i s tím, že ti rány od bojovníků často blokují, tak si zkontroluj útočný bonus. U bojovníků je třeba ho vytáhnout celkem až na 100, jinak budou hodně míjet. Druhý problém jsou zbraně, těžce se shání cokoliv lepšího a když už to někde maj k prodeji, je to drahé. Já prošel půlku hry jen s těmi základními meči :D Lepší výzbroj se hned projeví skokově.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1409 kdy: Březen 02, 2014, 13:31:22 »

bubushow:

tuhle část vedu v patrnosti, abych měl útočný bonus co nejvyšší. Viditelně těch 98 a 89 co mám asi ještě není dost. Rozhodně to alespoň u mého křižáka vytáhnu nad 100 při nejbližší úrovni.

Jinak jsem právě za těžký peníz koupil Hedvábný meč a oproti té šavličce, co jsem jí měl v ruce to je neskutečný rozdíl. Předím jsem dával sotva 30-40 damage, teď dávám 80-90, což je DOST velký rozdíl. Jestli dost k tomu, aby vyřídil pět šampionských jednotek co stojí mezi mnou a cestou ke Kathralu, to už je věc druhá.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 111