Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:39:31
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279423 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1140 kdy: Únor 13, 2014, 12:30:36 »

Ahoj, o návodu jako takovém zatím neuvažuju. Spíš jsem měl v plánu udělat to formou výpisu jednotlivých úkolů.

Hra se mi občas seká, pravidelně se tak děje v okolí mostu mezi hradem Portmeyron a Seahaven. Jinak je spíš problém s načítáním textur, takže občas přijdu někam a teprve po nějaké době se dočtou stromy a určité jiné objekty. Konfiguraci mám CPU AMD Phenom X4, grafika je Radeon HD 5770, pamět RAM 4 GBm k tomu Windows 8.1 64-bit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1141 kdy: Únor 13, 2014, 12:58:26 »

Tak mám dohráno, i díky dobrým radám lidí z těchto stránek, jinak bych ještě pobíhal někde mezi teleporty a plošinami. Protože jsem fanda těchto her, tak hodnotím vysoko a byl bych rád, kdyby hry typu MMX a Grimrocku vycházely dále. Tedy trochu mě zklamal závěrečný souboj, chtěl jsem to vyhrát na férovku, ne tak jak je to řešeno. Hrál jsem na lehčí obtížnost a musím říct, že družina ve složení freemage/runepriest/bladedancer/crusader je asi nejlepší kombinace co lze postavit. Poprvé jsem rozjel složení freemage/defender/barbarian/ranger a nebylo to pro mě hratelné, skončil jsem vždy v Kovárně za zemním elementálovi. S tímto složením družiny si ani neškrtl, hlavně proto, že střelci jsou opravdu jen do počtu, takže jsem hrál vlastně ve třech. Jediné obtížné souboje byly 3.patro majáku, povyšovací úkol na paladina (byl jsem tam moc brzy) a 3. patro Lost city, jinak mi to přišlo až příliš snadné (ano mohl jsem si dát těžší obtížnost, ale stále se považuju za nováčka, kromě MMX jsem hrál jen Grimrock a kdysi dávno Skeldal 1), takže všem začátečníkům jednoznačně tuto partu doporučuji. Uvažoval jsem, že bych zkusil hrát znova a nahradil freemage někým jiným (přišel mi nejslabší), ale na lepší postavu jsem nepřišel. Temná magie je nutná a tato postava v ní vyniká. Ostatních nemá cenu ani mluvit, rune priest se svým supportem earth magic a útokem fire magic je nenahraditelný, crusader s magií světla (a tedy léčením) taky a bladedancer je se dvěmi artefakty prostě nezastavitelná mašina. Od cca 18. levelu je to brnkačka. Jen je tedy škoda, že mě hra neláká zkusit si jí znova, třeba s úplně jinou a "slabší" družinou, takže si musím počkat až zase vyjde něco podobného, což snad nastane. Z pohledu začátečníka v tomto typu her bych hodnotil tak 80% a to srážím 15% za to, že i při archaické grafice se hra seká a načítání jednotlivých lokací je neúměrně dlouhé.
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1142 kdy: Únor 13, 2014, 13:16:41 »

zdravím. jak zabiju montmarda tak pak na 4. úrovni je po zabití kostlivců truhla s hádankou....nevíte odpověď?? nemožu na to přijít. dík
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1143 kdy: Únor 13, 2014, 14:06:25 »

Trochu mne stve jedna designerska chyba. Hra je prospikovana tajnými místnostmi. A na odkryvani tajných mistnosti je potřeba temna magie.
Pokud tedy mam potrebu najit vse, potrebuji temnou magii.
Ovšem temnou magii se muze naucit jedina postava - freemage. Nikdo jiny se neumi temnou magii naucit ani na nejnizsi urovni. Uvazoval jsem o druhem pruchodu z jinou skupinou nez poprvé. Ale asi budu muset vzit povinne opet freemaga, protože nikdo jiny se temnou magii nenauci, ani ty zakladni kouzla.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1144 kdy: Únor 13, 2014, 14:49:36 »

na odkryvani tajných mistnosti lze pouzit i svitky, myslim ze vydrzi o něco dele nez kouzlo temne magie,a nerad bych ted kecal, protože u mojeho paladina jsem magii moc nerozvijel, ale nemá nahodou paladin taky tohle kouzlo, jen s jinym nazvem?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1145 kdy: Únor 13, 2014, 14:50:11 »

Navázat hledání tajných chodeb a spol. na temnou magii byl opravdu úlet. Podobně, byť o poznání méně drasticky, hra tlačí mít i postavu se znalostí Základní magie (identifikace předmětů). Tajné chodby sice časem řeší Malassino požehnání, ale osobně se nemám potřebu se normálně vracet do vyčištěných dungeonů. Přitom skryté poklady jsou to, co družiny se svobodným mágem zvýhodňuje - hlavně na těžší obtížnosti.

Edit: Kouzlo na tajné chodby je opravdu jen v magii temnoty. U svitků je problém, že je jich potřeba halda.

4belosek: viz

Spoiler: ukázat
palimsest

Jinak menší prosba, může mi někdo poskytnout save družiny, kde má arcimága a pokud možno dohromady s žoldákem nebo obráncem? Také povýšené v povolání. Potřebuju si doověřit seznam kouzel a podívat se i na dovednost Válečnictví.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1146 kdy: Únor 13, 2014, 15:25:31 »

Ano na identifikaci je potřeba zakladni magie. Ovšem zakladni magii ovlada relativne slusna skupina postav. Temnou magii ale pouze a jedine freemage.

Svitky nejsou resenim. Jsou velmi drahe a není jich nekonecne množství. Pocitej cca 2-3 svitky na kazde patro podzemi. Odhadem cca 100 svitku na hru. Pokud mas potrebu odkryt vse - projit kazde podzemi s vyhledavanim tajných dveri.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1147 kdy: Únor 13, 2014, 15:29:51 »

BTW runovy knez a saman by dle mého měli byt schopni se temnou magii naucit.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1148 kdy: Únor 13, 2014, 15:33:01 »

Jinak problém z nemizejícím strážcem mezi seahavenem a sorpigalem potvrzuji. Ja zakazal hru ve firewallu. A strazce tam zustal stat az do uplneho zaveru hry, presouval jsem se celou hru pouze pomoci dostavniku.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1149 kdy: Únor 14, 2014, 05:32:02 »

Ehm runový kněz ne, to spíš šaman.

Jinak v lesích u Seahavenu můžete najít společníka psa jménem Spike, který se k vám přidá zadarmo. Odhaluje tajemství a dává vám vyšší šanci na otevření těch tajných místností. A po většinu prvního aktu máte spolu Rosalie, Portmeyron a Elemental Forge se může řešit už jen svitkama. Co si ale pamatuju, nejsou u toho psa nějací supersilní banditi na povyšovací quest pro Rangera?

Elemir: Co konkrétně potřebuješ za kouzla vědět?
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1150 kdy: Únor 14, 2014, 05:45:48 »

Elemir: Mohl bych ti poslat save s Arcimágem co umí kouzlo Hodina Moci, ale Velmistrovské Válečnictví na nikom nemám.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1151 kdy: Únor 14, 2014, 05:50:28 »

Spike se mi do družiny nepřidal. To může nejspíš jen družina s Lovcem (?).

Kouzla už jsem asi pořešil, předefinoval jsem kouzla magie temnoty pod magii vody. Obdobně jsem zkusil válečnictví strčit pod magii světla. Za hoďku se dostanu k testu, tak pak uvidím, jestli to půjde. Ono totiž stejnak budu muset potom ještě dořešit bonusy za povýšená povolání a pokud to nechci za všechna rozehrát, tak je lepší najít alternativní způsob :)

U kouzel potřebuju hlavně vytahat ty části, které se mění v závislosti na úrovni školy a atributu magie + si ověřit pár nesrovnalostí v závislostech. Chybí už jen ten kousek.

Edit: Pokud by mi ten test nevyšel, tak bych toho arcimága bral. Válečnictví bych holt pořešil s příští rozehrávkou hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1152 kdy: Únor 14, 2014, 08:47:57 »

Je to tak, opravdu to jde krásně předefinovat :D Nyní už jen ty bonusy za povýšení povolání můžu se vrhnout na něco jiného.
IP zaznamenána
This is the end ...

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1153 kdy: Únor 14, 2014, 10:53:31 »

Elemir

Ja mam družinu freemage, BD, druid, paladin a spike jsem mohl přidat do družiny a taky přidal. .. ani jsem tam neměl quest ale jelikož rad prozkoumávam oblasti dopředu i bez úkolů pobil jsem bandity asi dříve než jsem mel a získal ho... hraji na lehčí obtížnost což mne štve... mohu vyplout ted do závěrečného boje a nemam konkurenci všechno usmažím během jednoho max dvou kol.... ale nechce se mi to jet zas od začátku :-D i když bych si rád zase pohrál s výběrem družiny. ..
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1154 kdy: Únor 14, 2014, 11:00:31 »

Spike se mi do družiny přidal a to mám partu Arcimág, Válečný Štváč, Mistr Meče a Runový Pán. Neměl si obě sloty obsazené nebo něco? Možná je to bug.

A dobře teda, tak ten save nepotřebuješ :) Ono se tam dá udělat víc věcí, třeba udělat nové povolání se vším na Velmistra a všemi bonusy.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 111