Tak mám dohráno, i díky dobrým radám lidí z těchto stránek, jinak bych ještě pobíhal někde mezi teleporty a plošinami. Protože jsem fanda těchto her, tak hodnotím vysoko a byl bych rád, kdyby hry typu MMX a Grimrocku vycházely dále. Tedy trochu mě zklamal závěrečný souboj, chtěl jsem to vyhrát na férovku, ne tak jak je to řešeno. Hrál jsem na lehčí obtížnost a musím říct, že družina ve složení freemage/runepriest/bladedancer/crusader je asi nejlepší kombinace co lze postavit. Poprvé jsem rozjel složení freemage/defender/barbarian/ranger a nebylo to pro mě hratelné, skončil jsem vždy v Kovárně za zemním elementálovi. S tímto složením družiny si ani neškrtl, hlavně proto, že střelci jsou opravdu jen do počtu, takže jsem hrál vlastně ve třech. Jediné obtížné souboje byly 3.patro majáku, povyšovací úkol na paladina (byl jsem tam moc brzy) a 3. patro Lost city, jinak mi to přišlo až příliš snadné (ano mohl jsem si dát těžší obtížnost, ale stále se považuju za nováčka, kromě MMX jsem hrál jen Grimrock a kdysi dávno Skeldal 1), takže všem začátečníkům jednoznačně tuto partu doporučuji. Uvažoval jsem, že bych zkusil hrát znova a nahradil freemage někým jiným (přišel mi nejslabší), ale na lepší postavu jsem nepřišel. Temná magie je nutná a tato postava v ní vyniká. Ostatních nemá cenu ani mluvit, rune priest se svým supportem earth magic a útokem fire magic je nenahraditelný, crusader s magií světla (a tedy léčením) taky a bladedancer je se dvěmi artefakty prostě nezastavitelná mašina. Od cca 18. levelu je to brnkačka. Jen je tedy škoda, že mě hra neláká zkusit si jí znova, třeba s úplně jinou a "slabší" družinou, takže si musím počkat až zase vyjde něco podobného, což snad nastane. Z pohledu začátečníka v tomto typu her bych hodnotil tak 80% a to srážím 15% za to, že i při archaické grafice se hra seká a načítání jednotlivých lokací je neúměrně dlouhé.