Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 16:41:29
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280418 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #525 kdy: Prosinec 14, 2013, 07:20:14 »

Ono DSA u nás obecně moc známé není, narozdíl od AD&D, čemuž odpovídá slabá nabídka her. Kdysi jsem rozehrál, ale opravdu jen rozehrál, Realms of Arcania, jenomže jsem sehnal jen německou verzi, takže jsem se mohl akorát tak podívat, jak to vypadá :) Minulý rok jsem uvažoval i nad Drakensangem. Slabší mágové mi nevadí, používám je stejnak jen jako support.

Bez ohledu na to, co v Ubisoftu tvrdí, je MMX slepenec napříč různými systémy. Limbic jsou němci, takže bych se vůbec nedivil, kdyby se s magickými povolání inspirovali zrovna u DSA. Blackguards mi přišel už na preview videích povedenější, nakonec je vidět, jaký je rozdíl mezi noname studiem a zkušenými vývojáři. Ostatně na Kickstarteru je toho vidět více.

V Limbicu podle mě chybí někdo, kdo má jasnou vizi a dokáže se postarat o to, aby si každý nejprve odvedl tu svou práci tak jak má a teprve potom se vrhnul na něco jiného. Je dost zarážející, že se klidně mluví o datu vydání a přitom ještě ve verzi 1.2.2 jsou bugy, které už tam dávno neměly být (viz souboje). To je vlastně příčina celého současného dění na fórech, kdy převažuje kritika. Nejhorší na tom je, že v Limbicu doteď nechápou, proč tomu tak je ... otázkou samozřejmě je, zda-li by s tím vůbec mohli něco dělat (?).

Blackguards jsem zvažoval předobjednat, ale moje první zkušenost s Early Access mi stačila :D Počkám rovnou na finální verzi.

Edit: Ještě sem připíchnu jeden zajímavý odkaz. Před několika měsíci jsme tu na fóru diskutovali o Grimoire, rpgéčku od Cleve Blakemore. Už před rokem vyšlo tzv. superdemo (viz diskuse Grimoire - Superdemo Available, verze 1.3), ale vypadá to, že Cleve to nevzdal a před měsícem vyšla už verze 1.5 a k tomu se začíná mluvit, že plná hra by mohla vyjít ještě během roku 2014 (demo + povídání viz Grimoire Forever). Možná se mu to opravdu po těch 17-ti letech práce podaří ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #526 kdy: Prosinec 16, 2013, 23:52:39 »

Mno jo Grimoire, jestli to jednou vyda tak to rad zkusim. Jeden muj znamy je velky fanda Wizardry 7, a když jsem mu ukazoval Grimoire byl az urazenej co si to ten clovek vůbec dovoluje, zkritizoval vse co slo:) Ale ta hra je podle me zajimava.
Jinak jsme potichu sledoval prubeh vývoje MMX, a dopadlo to jak jsem cekal. Early Acces a ruzne beta/alfa verze vypustene mezi hrace je nerest dnesni doby a vůbec nevim k cemu to je vlastne dobře. No nebylo lepsi když si vyvojari delali hru pekne za zavrenyma dverma a pak jednoho dne proste vysla, Hotova a bez problemu? Ale i tak budu rad když nekdy MMX dokonci, preci jen..porad to muze byt dobra hra.Osobne jsme ji nezapnul od doby kdy EA zacal, a nezapnu ji dokud nebude hotova.
Jinak ještě jedna zajimava hra se tvori a je ve stadiu beta. jmenuje se Malevolence a jde o nekonečnou hru plnou dungeonu a pohybu po ctvercich. Ale co jsme zkousel nabizene demo, maji ještě hodne práce:)
http://www.malevolencegame.com/
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #527 kdy: Prosinec 17, 2013, 00:07:33 »

Ještě dodam ze zacleneni MMX na tento web je dobře. Preci jen, jsou to stranky hlavne o Might and Magic, a podle me nejlepší u nas. Takze MMX tu urcite místo patri. Ale pravdou je ze je rozumne se tomuto dilu zacit věnovat az opravdu bude hotovy.
I me prijde MMX krok trochu bokem, a mozna by bylo lip kdyby nevznikla.
Mozna mel UBI věnovat usili nejakemu remaku starsich dilu, třeba MM6, pridat HD textury a rozliseni, udelat 3D modely a trochu upravit interface a mely by mozna vic v kasicce nez si mysli, a mensi vydaje nez u MMX.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #528 kdy: Prosinec 17, 2013, 19:21:07 »

Grimoire je mix všeho, on to tam celkem otevřeně i píše, ale jsem na to taky zvědavý. Vypadá to, že i dost aktivně spolupracuje s "komunitou" a operativně řeší feedbacky z dema. Trochu odstrašující je ta jeho představa ceny, ale nakonec pro zkoušku stačí i ten základ.

A teď k desítce :D Jsou chvilky, kdy mě pánové a dámy z Limbicu dokážou naštvat, ale pak zas jsou chvilky, kdy jim docela držím palce. Tohle je totiž nádherná ukázka dokonale zpackaného marketingu. Teď na konci se teprve vytáhnou s tím, jak se to vlastně má. Kdyby malý rozpočet a vše kolem přiznali hned, komunita se k tomu postaví úplně jinak. Podle mě čekali podobnou odezvu, jakou mají kickstarterovské projekty od známých autorů. Nj, jenomže Limbic je v úplně jiném postavení, oni žádné velké jméno ještě nemají.

Bylo mi jich až líto, když se do nich začalo navážet více a více lidí. Je celkem jedno, zda-li na tom někdo chce nebo nechce trhnout "levný" prachy. Snaha a nápady se jim upřít nedají. Ano, chyba je přesně v tom vývoji, kdyby to mastili někde potají a pak vyšli s hotovou hrou, je klid. Měl jsem sto chutí to pustit s verzí 1.2.2 k ledu (na základě ohlasů), ale nakonec jsem to znovu rozehrál a ostatně výsledek je popsaný v preview. Byl jsem překvapen a nebýt těch technických bugů, tak i spokojen. Horší je spíš to, co se s hrou plánuje - DLC, bonusový obsah za "uplejáky" apod. Ten osud je prostě nejasný, ale je to po řadě let zas něco, co se Might and Magic ve skutečnosti značně blíží. Proto vše jsem se nakonec rozhodl pokračovat dále.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #529 kdy: Prosinec 18, 2013, 15:00:27 »

Tak já myslím, že oni se malým rozpočtem netajili a celkově si pořád myslím, že hlavní chyba je na straně Ubisoftu, nikoliv na straně vývojářů. Zde se prodává jméno hry - značka, nikoliv jméno autorů hry a přesně na tom chce Ubisoft trhnout. Právě ony úspory pak vedly k najmutí takového studia a nepochybuji i k redukci celkového počtu lidí, kteří na hře pracují. A to je ten hlavní problém, podle mě. Málo lidí, moc velké plány a cíle v určitých ohledech, nulová vize v jiných ohledech, recyklace již existujících věcí atd atd.

Ono nebylo nutné použít engine Unity (například). Ubisoft mohl použít nějaký svůj vlastní starší engine, na které má práva. Grafika by nebyla nijak oslnivá, ale byl by zadarmo a mohl by si pak následně dovolit vydat i ty editační nástroje. atd atd. Pokud z toho ubisoft nechtěl udělat top AAA hru, pak to tak udělat měl a testovat měl zájem o kvalitní a propracovanou hru, nikoliv o krásnou hru o ničem.

Když testuji, záleží prostě hodně na tom, co testuji. Tedy musím vědět, co chci zjistit. Nicméně když dělám jednu věc a testuji druhou, nikdy nemůžu dojít k dobrým výsledkům. Nakonec z toho Ubisoftu vyplyne, že o MM sérii není zájem, s obtížemi dodělají tento kus a celou sérii a značku to definitivně pohřbí a už se k ní opravdu nevrátí nikdo a nikdy.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #530 kdy: Prosinec 18, 2013, 23:01:36 »

Brzy budeme mít možnost detailnějšího testu ;)

Před chvilkou jsem na Open Dev shlédl video u článku Devs talk about Deluxe Box & Release Date. Open Dev byl uzavřen. U videa v čase 4:10 je ta správná kouzelná věta:

"Might and Magic X: Legacy vychází oficiálně 23.1.2014"
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #531 kdy: Prosinec 18, 2013, 23:47:53 »

A hele, to sebou hnuly teda.To jsem necekal.Tak snad to bude opravdu dodelany, po tech všech hruznejch zprávách tomu ale moc neverim..uvidíme. Kazdopadne se tesim:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #532 kdy: Prosinec 19, 2013, 00:03:15 »

Video stojí za to shlédnout. Jsou tam i nové záběry na místa z EA + něco navíc. Vypadá to lépe. Nechal jsem si na leden ještě nějakou dovolenou, tak už vím co s ní :D

Jinak jsem koukal i na zahraničí a američani mají opravdu smůlu. Dokonce pro ně vyšlo extra video, kde chyběla pasáž o krabicové verzi, protože u nich opravdu k dostání nebude. U nás se trochu obávám toho cenového rozdílu - Uplay cca 1200 Kč, Playman necelých 700 Kč za krabici. Je to velký rozdíl, tak snad ta krabicovka u Playmana stále platí.

Další věc je preview, vypadá to, že recenzenti dostali plnou verzi už teď, takže v nejbližší době se na herních magazínech objeví preview. Jsem zvědav na výsledky (já mezi recenzenty holt nepatřím :D).

Edit: Už na Open Dev a poté na RPGWatch jsem v diskuzi našel zajímavý příspěvek o releasech dalších her v okolí desítky:

14.1. - The Banner Saga
24.1. - Blackguards
25.1. - Might and Magic X
??.1 - Shadowrun: Dragonfall
14.2. - Eschalon Book 3
28.2. - Divinity Original Sin

To je přesně ta konkurence, o které jsem už dříve psal. Ale do prodejů to už podle mě nijak významně nezasáhne. Kdo byl rozhodnut, už rozhodnut zůstane. Ostatní stejnak nejspíše čekají na recenze.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #533 kdy: Prosinec 19, 2013, 00:24:32 »

Pokud se cena krabicovky u nas pohne smerem nahoru, myslim ze to nebude vic nez klasických 999 kc.
Jinak s tim preview, hmm, mopzna kdyby ses nejak sikovne prihlasil, preci jen, vedes největší stranky o MM u nas, třeba by to mělo nejakou vahu..ale nevim:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #534 kdy: Prosinec 19, 2013, 01:24:49 »

Podle mě Playman zareaguje spíš až zítra (pokud tedy bude chtít s cenou hýbat). Ta lepší varianta bude, pokud jen dorovná cenu na rozdíl mezi korunou a eurem, co vznikl po intervenci ČNB. 999 Kč bývala specialita CD Projektu. Hezké by bylo, pokud už se cena nehne. Je celkem zajímavé, že moc lidí mimo nás a Heroes-Centrum (mají to taky zveřejněné na fóru) o tom prodeji přes Playman neví. Zkusím tam ještě napsat.

Ohledně preview ... myslím, že recenzenti to brali rovnou přes Ubisoft a přeci jen mají jiné možnosti vyjednávat. Vůbec si třeba nevybavuju, že by kdy někdo z fanwebů u nás dostal přístup ke hře ještě před vydáním a případně tvořil oficiální recenzi (vynechám teď Moolkera, u něj si nejsem úplně jist, jak to bylo). Oznámení o preview jsem našel na Games.cz, takže to směřuje asi k LEVELu, recenzentem má být jistý Mick.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #535 kdy: Prosinec 20, 2013, 02:33:08 »

U Playmana mají asi už Vánoce, neb odpovědi jsem se nedočkal a aktuality na jejich webu se taky nezměnily. O desítce už se toho asi krom preview taky moc nedozvíme, tak zkusím trochu odbočit :)

Dneska jsem při prohlížení webu narazil na odkaz na dobovou recenzi Might and Magic VII. Neodolal jsem a koukl viz Score 25. Chvilku jsem přemýšlel, co mi uteklo. Samozřejmě, nejedná se o žádnou sedmičku, nýbrž o Swords of Xeen. Ovšem verdikt stojí taky za to :D Level č. 12 to uvádí na pravou míru.

Edit: Prodej přes Playman potvrzen a zatím platí i cena (měnit se bude možná až po novém roce).
IP zaznamenána
This is the end ...

Dave_Jame

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #536 kdy: Prosinec 20, 2013, 17:03:02 »

Po hodně dlouhé době zdravím z H-centra:-). Jsem se přišel podívat jak se tu vyvíjí váš názor na X-L.
Všiml jsem si že vám tu chybí včerejší video z Celestial Heavens tak pro zpestření  

URL

Mě osobně celkem příjemně překvapilo
IP zaznamenána

Raicla

• Mladší člen
  • **
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #537 kdy: Prosinec 20, 2013, 20:05:07 »

Do my eyes, tell me lies ?

Že by si niekto prečítal môj zdrb ohľadne flowu hry ?

Zdá sa, že áno. Tých 300% ale vyzerá absolútne šialene. Ešte nech poriešia problémy s výkonom a budem rád. Nakoľko v EA, nech už som robil čokoľvek framerate nad 15 v Sorpigale nevybehol.

Video veľmi potešilo. Okrem výkonu jediná obava a to či hra nezačne po istej dobe nudiť kvôli monotónnosti.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #538 kdy: Prosinec 20, 2013, 20:07:28 »

Díky za odkaz, v noci jsem ke Kalahovi koukal, ale měl tam jen to video z Box edici.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #539 kdy: Prosinec 23, 2013, 10:21:25 »

V pátek na RPGCodex vyšlo preview k Act II, viz RPGCodex Preview: Might & Magic X: Legacy, Now with Act II. RPGCodex totiž získal exkluzivní přístup k této části a tak se s námi mohl podělit o své dojmy.

Act II se více opírá o otevřený svět (družina má mnohem větší volnost jak v pohybu, tak i v úkolech). Přináší sebou hrst nových dungeonů, úkolů a město Seahaven, které sice není největším z měst v MMX, ale je o kus větší, než Sorpigal známý z Early Access. Navíc je esteticky propracovanější a obyvatele netvoří jen lidská populace.

K dispozici s Act II jsou i další dvě povolání - Runový kněz a Marauder, který bude umět po povýšení pokládat pasti. Oproti Early Access je zde zřetelnější disbalance mezi povoláními. Boje jako takové jsou chváleny, větší zaměření na melee charaktery zůstalo. Co ovšem chváleno není a funguje stále stejně, jsou animace postav během boje. Jsou pomalé a stále přesahují "délku" tahu potvory (kdyžtak pro podrobnosti viz moje preview z Early Access, ale jinak je to v tom článku, Broseph a Zeriel si každý odstavec odděleně komentují). Ve finální verzi to bude už zřejmě fixnuté, jak je vidět z videa postovaného Dave_Jame a snad to bude i 100% funkční :D

Monstra byla obměněna, takže v okolí Sorpigalu např. místo banditů najdeme vlky. Úprav se dočkaly i obchody, ale stále to kupříkladu neodráží zvolenou obtížnost hry (ano, míří to směrem k snadné dostupnosti lektvarů ;)).

Překvapivý byl pro autora preview pocit zrychleného vývoje postav, kdy postavy během pár hodin dosáhnou mistrovství v mnoha odvětvích. Stejně tak zřetelné zaměření na melee zbraně, které ještě více vyzdvihují bojové charaktery. Nicméně pořád není ve hře vidět vše, takže se autor celkovému zhodnocení vyhýbá.

Kritiku schytalo použití Unity3D, protože RPGCodex se výrazně věnoval i Blackguardu nebo Wastelands 2, které ho také používají. Hlavním problémem MMX zůstává totiž optimalizace. Pochválení se naopak dočkal design map, hlavně divočiny.

Závěrečný verdikt vyznívá velmi pozitivně pro Might and Magic ;) Broseph sice zmiňuje obavy z přílišné pozitivity preview, ale po řadě různých pseudo-RPG her je to konečně zas něco, co stojí za to a oba doufají, že MMX bude v tomto trendu pokračovat i mimo Act I a II.

Z mého vlastního pohledu mohu po přečtení preview jen zkonstatovat, že oproti Early Access se to zas pohnulo o kus dopředu a když už jsem byl s verzí 1.2.2 celkem spokojen (vyjma bugů a optimalizace), tak finální verze musí zákonitě dopadnout lépe :) Bugy se v tom preview vlastně ani moc nediskutovaly, ale počítá se s nimi. Mě osobně postačí, pokud bude definitivně vyřešen ten boj.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 111