Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 12:52:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280161 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #450 kdy: Listopad 12, 2013, 20:33:54 »

No teď jste mě pobavili. Nebo možná ani moc ne. Čtu správně? DnD má patentovanou sílu, obratnost a tak? A rozsah zranění? Takže když mám v mm6 kopí, který dává zranění 1d9+12, tak tim poškozuju jejich práva? Bože, v životě jsem neviděla tak hloupý výmluvy. Obávám se, že dokud budou mít lidi fyzický a mentální staty, tak se budou ve hrách používat. Třída zbroje? Šance na zásah? Jak chcete dělat RPGčko bez těhle věcí?
Systém skillů nemá s DDčkem nic společnýho, sílu mám dokonce i já (žalujte mě někdo) a že někdo vyjádřil rozsah zranění v hodech kostkou (která má kolikrát i jen dvě nebo tři strany :-D)... To snad nemyslej vážně. Ukažte mi prstem na něco, co MM okopírovalo od DDčka. Jedinou věc. Kdyby bylo na zbrani 1-9 místo 1d9... Bože, znám pravidla a nikde nevidim žádnou kopii. Chhh.

Osud? Co to je za stat? Kde je štěstí? Štěstí má taky někdo patentovaný? Já nejsem žádnej fatalista. Hee, on mě trefil, to byl osud. No nic.

Jinak se moc těšim na dobu, kdy se ve hrách přestane používat obratnost ke střelbě z luku. Vážně, luky nevyžadujou sílu? Měl někdo z těch lidí někdy v ruce luk?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #451 kdy: Listopad 13, 2013, 02:47:37 »

Jó osud, ten ta bude do počtu stejně jako vnímání. Štěstí bylo už moc profláklé :D

Ale jinak zpět k popisu. Vrhnul jsem se dneska na další kus popisu a výsledkem jsou dodatky ke kapitolce dovedností (tabulková část + nějaké obecné povídání) a kapitolka k levelování.

Zatím bez důkazu, je to bráno přímo z konfiguráku, maximální level ve hře je 25, tedy max. 75 dovednostních a 100 atribučních bodů. Úrovně dovedností jsou 1 - normální, 7 - expertní, 15 - mistrovská a 25 velmistrovská. Tedy až 3 na velmistra sedí. Jenomže levelování je celkem náročné, resp. zkušeností za zabíjení je v EA zoufale málo.

Zajímavosti jsou i u základních atributů. Síla a vitalita zvyšují zdraví, což s popisem souhlasí, u magie a moudrosti je nastaveno jen navyšování množství many. Zranění u síly a magie je tedy bráno odjinud, resp. se počítá jinde.

U zkušeností mám nastaven koeficient 1.05, což by mohlo vysvětlovat, proč jedna z postav dostává náhodně více zkušeností než-li ostatní.

Včera jsem si zkoušel hrát i s modifikováním hry, jak se to bude tvářit a z legrace jsem předefinoval duchy. Padnou po jedné ráně a přinášejí mi 1000 - 4000 zkušeností :D Díky tomu se dobře leveluje a otevřely se možnosti lepšího testování. Potvrzuju, že ani magie na hodnotě 40 nepřináší výrazné navýšení poškození. Bohužel to lze testovat jen na normální úrovni, poněvadž chybí učitelé.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #452 kdy: Listopad 13, 2013, 02:56:52 »

Hm. Tři velmistři je dostatečný množství, jenže hádám, že když je to na maximálnim levelu, tak to bude člověk mít tak na závěrečnej boj. Nemám ráda, když si nemůžu užít sílu postavy, kterou jsem tak pracně tvořila :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #453 kdy: Listopad 13, 2013, 03:41:45 »

Dost se to bude odvíjet právě od zisku těch zkušeností. Pokud by to mělo vypadat takhle, tak tě to bude automaticky tlačit rovnou ke specializaci. Např. u trpasličího obránce hnedle k výběru mezi navyšováním sekery nebo zbroje. V tu chvíli je ten zbytek možných dovedností jen pro okrasu. Pokud by navíc v rámci Actů měla narůstat obtížnost, pak to značně omezí i volnost pohybu.

Ve hře nebude respawn, takže to nejspíš bude opravdu napočítané tak, aby postavy dosáhly na level 25 až někdy ve 2/3 hry. Jako ono už na expertní úrovni je kontaktní boj dost znát, ale ten pocit z velmistrovského titulu je samozřejmě něco jiného :D Nejhorší v tuhle chvíli je opravdu útočná magie, resp. je úplně naprd, takže nejlepší kouzelník je kouzelník s ostrou zbraní v ruce.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #454 kdy: Listopad 13, 2013, 04:14:49 »

Hehe, ne že by byli mágové v šestce špatný na blízko :-). To tedy zatraceně ne. Hodina moci a už lítaj cucky.

Já mám ráda, když je hra trochu výzva, ale takový ty přesně vypočítaný hry, kdy má člověk celou dobu pocit, že mu chyběj tři levely... to zase nemusim :-). Jsou tam alespoň nějaký pěkný chlapi? To dokáže přidat hře pár procent na mym hodnocení :-D. Pravda, opravdu jen pár. Ale každej bod dobrej :-D. Každopádně jsem ráda, když hlavní postavy, na který člověk celou hru kouká, vypadaj trochu k světu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #455 kdy: Listopad 13, 2013, 05:31:49 »

No, herní charaktery ... spíš koukám po ženských :) Elfové nic moc, u lidí je to lepší. U NPCček je to pestřejší, ale jen u těch v domech (jsou tam často dokonce lepší portréty než v družině).

Ono se z EA vůbec blbě hodnotí, když je pořád možnost, že to nakonec bude všechno jinak :D Pár věcí se dá otipnout dle naznačeného příběhu. Mluví se zatím o dvou dalších městech (+ tedy i oblasti kolem), v datech lze najít ještě jednu až dvě. To by celkově odpovídalo Act I - IV (V ?), jenomže mě už nesedí i tohle dělení. Hra má mít otevřený svět, tak proč v ní tvořit nějaké hranice? U Act I se mluví cca o 1/5 hry, ale má být zároveň nejmenší (hezké, když existuje menší pětina a větší pětina :D). Tipoval bych spíš nějaké sloučení směrem k závěru, proto tedy I-IV.

Je pravdou, že za Act I je skok přibližně na level 5. Vzhledem k tabulce zkušeností pak musí být další části náročnější, protože následujících pět levelů bude stát výrazně víc zkušeností. Jen pro zajímavost koukni na draft potvora vs HP vs XP, zatím žádná sláva, byť dost toho vypadá jen jako nástřel.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #456 kdy: Listopad 13, 2013, 09:07:15 »

Ve hře jsou převozníci lodí/koňmi, které už v EA umožňují převést do jiných lokací (respektive zobrazují tu možnost i s názvem lokace). Tuším, že jsou tam takto tři možnosti (tři lokace). Pak se mi zdá, že možnost přenést hrdinu do jiné lokace měl i chlapík na konci hry v hradu (po záchraně guvernéra). Ale pochopitelně v EA je nelze použít a tak nějak počítám, že dokud nezmizí voják, co blokuje most u hradu, že je nepůjde použít ani v plné verzi, Prostě hráč musí nejprve vyřešit jednu lokaci a až pak se může zabývat druhou.

Tedy nejsem si jist, ale myslím že se jedná o 4 různá místa, kam lze odcestovat.

Nejlepší obrázek ve hře má trpaslík :). Jinak hrůza.

Co se týče zkušeností, hra už v EA je dělána tak, že za obludy hráč získá minimum exp. Zatímco za bosse a úkoly získá většinu. V celkovém součtu by pak mělo vyjít, že Vymlátit dungeon (dostat se k bossovi) - zabít bosse - splnit úkol, by mělo vždy hodit další level. Alespoň tedy v EA to tak je. Tedy pokud boss některou postavu uvede do bezvědomí, má postava smůlu a je o level níž, než zbytek (protože prostě ty exp nezíská). Takže od plné verze bych nečekal žádné zázraky. Prostě jen zvednou exp za úkoly a bosse a pokud je ve hře max 25 level, pak nejspíše bude ve hře 25-30 úkolů. Vedlejší úkoly ve hře prakticky neexistují (tedy alespoň to, co je v EA), vše jsou hlavní, takže toto se týká jich.

V akt1 byly hlavní úkoly:
1) zabít královnu
2) získat knihu od banditů
3) rozsvítit maják
4) pomoci guvernérovi.

Vedlejší - najít práci, dát kytici k oltáři.

Postava začíná na prvním levelu, tedy za 4 hlavní úkoly - 4 úrovně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #457 kdy: Listopad 13, 2013, 13:02:31 »

Mám tu přibližný seznam míst: Karthal, Seahaven, The Crag (?) Shantiri (bude nejspíše dungeon), takže se Sorpigalem 4 oblasti. Toho blokování cestování se právě docela obávám.

Maximální level je opravdu 25. Zkušenosti to sice připočítává dál, hranici by šlo nejspíše posunout jak nastavením configu, tak dopsáním definice do ExpTableStaticData.csv (viz výpis v kapitolce http://www.svetmightandmagic.cz/mmx/mmx_levely.php) ale užitek by nebyl o moc větší. Souvisí s tím totiž ještě jedna zajímavost, u atributů lze zvedat hodnoty do aleluja, dostal jsem se s přehledem i přes 1000 (u síly). Ovšem hned mě zarazilo, jak malý vliv na zranění to vlastně má - zastavil jsem se s mečem (normální úroveň) na maximu 195 HP. Není tu tedy vidět jasný náznak toho, kdy postava začíná citelně převyšovat své okolí. Opravdu bych nerad zjistil, že až do finále se mnou hra "drží krok".

Přitom třeba kombinace navyšování vitality a tréninku dovednosti výdrže (lze se dostat přes mistra až na 25 bodů) jsem dostal trpaslíka k 950 HP. Těžko říci, zda-li to už není zbytečný extrém. Spíš mě opravdu překvapuje, že to nemá nastavené hranice, např. maximální hodnota atributu 50 apod.

Co se mistrovských úrovní týče, EA to umožňuje jen u meče, štítu a výdrže (ve hře chybně označeno jako Odolnost). Víc jsem toho neobjevil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #458 kdy: Listopad 13, 2013, 18:06:37 »

Seahaven? Někomu došly názvy, ne?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #459 kdy: Listopad 13, 2013, 18:58:24 »

Tak to ti teď nepovím, tohle je klíč z datového souboru, překládá se to až při použití ve hře (podobně jako názvy monster). Ve stájích to ale tuším jako Seahaven taky je. No, ona třebas existence samotného Sorpigalu je hned ve městě jedním týpkem vysvětlována :D

Jinak na Open Dev jsou vystavené výsledky hlasování o obtížnosti hry:

12% adventurer level je moc těžký :D
57% je to pro mě v obou obtížnostech tak akorát
31% warior level by mohl být obtížnější

Mno, takže co udělá Limbic? Zvedne koeficient zdraví potvoráků u wariora z 1,5 na 2,0 a u adventurer z 1,0 na 0,75 :D, poněvadž ty okraje nejsou zas tak zanedbatelné ... snad je to opravdu nenapadne. I když jak tak koukám, ono to asi ještě nebude tak zcela uzavřené hlasování.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #460 kdy: Listopad 13, 2013, 19:22:39 »

Sorpigal nevysvětlej, to nejde :-).
IP zaznamenána

Raicla

• Mladší člen
  • **
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #461 kdy: Listopad 13, 2013, 19:32:19 »

BTW

To hlasovanie kde sa objavila možnosť nahradenia pavúkov niečím iným bolo legit alebo troll od Limbicu? Teda či si to niekto z komunity fakt želal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #462 kdy: Listopad 13, 2013, 19:32:59 »

Myslím, že to byl starosta tohohle Sorpigalu, co začne povídat o nějakém jiném týpkovi, který cosi mumlá o existenci mnoha Sorpigalů a cestování branami ... :D

4Raicla: To byl opravdu požadavek z komunity.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #463 kdy: Listopad 13, 2013, 21:41:01 »

Já nezachytil mezi obtížnostmi v EA rozdíl. Zkoušel jsem obojí, ale nepřišlo mi, že by ta těžší byla nějak moc těžší. A jakmile hráč objeví kouzlo regenerace (a přičte k tomu neomezené množství lektvarů), pak jsou obě obtížnosti velmi snadné. Jenže pokud změní kouzla a omezí lektvary, výrazně hodně tím můžou změnit obtížnost. Pak je opravdu těžké říct, jak to můžou lidé hodnotit. Chtělo by to EA verzi, která už nebude alafaverzí hry, ale opravdu už to bude téměř finální verze (s tím, že se vychytávají jen chyby). A taky mít možnost hrát delší úsek a vidět, jaké rozdíly budou v 1 a 4 aktu. Bez toho zřejmě nelze obtížnost hodnotit. Kdybych hodnotil to, co je, bylo by hodnocení - Trapně lehké. Lehkou obtížnost zrušit, těžkou ztížit. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #464 kdy: Listopad 14, 2013, 15:19:25 »

Podle mě je ten rozdíl opravdu jen v tom koeficientu HP, 1.0 vs 1,5. Marzhin se vyjadřoval nedávno na ten způsob, že by nechtěl souboje zbytečně prodlužovat, takže se nejspíš chystají úpravy odolností mezi verzemi, což by bylo rozumnější. Kdyby desítka nebyla tahová, tak bych si třebas u Mamushiho připadal spíš jak v Diablu, kde je to hlavně o tom, umět běhat dokola :D

Když jsem včera dával dohromady soupis učitelů, tak mě napadla ještě jedna věc. Vzhledem ke třem mistrovským úrovním by vůbec nemusely existovat podmínky typu poraž nejdřív tohle, pak se ti teprve zpřístupní tamto. Vždyť stejnak družina nemá možnost se tolik vylepšit, takže by stačilo upravit drobně nejen bestiář, ale samozřejmě zas ošetřit ty lektvary. Družina, která by na to prostě neměla, by se vrátila později. Což mě napadá, že absence útěku z boje je věc, kterou bych tam okamžitě implementoval, a pokud si dobře vzpomínám, ve hře měl být i fasttraveling, což by se hodilo kvůli opravování rozbitých předmětů.

Máme před sebou už jen měsíc, tipuju, že do Vánoc musí Limbic předat svůj finál, aby se to stihlo dostat do lisovny a tiskárny.

Edit: Vzpomněl jsem si teď shodou okolností na rozdělení obtížností u Zaklínače 2. Na lehké nejsou lektvary třeba, na střední už to místy bez nic nepůjde a na těžké už jsou nutností. Přitom zrovna ve dvojce byl systém lektvarů pozměněn, takže to nemělo tak zřejmý efekt. Tudíž jsem na střední vyráběl maximálně petardy. Zbytek jsem prostě musel poctivě oddřít. Čímž chci říci, že pokud ve hře nebude nic, co bude dávat jasnou výhodu, nebude důvod to používat.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 111